stray_cat je napisao/la:niko nije pisao o negativnom utjecaju boravka djeteta u neodgovarajucoj sredini, gdje tete iz vrtica ne znaju sto sa autisticnom djetetom.
mi smo prosli takvo iskustvo
ocito ni ti ne citas nista prije dolaska na ovaj forum. ja sam prilikom prvog dolaska na ovaj forum procitao sve sto me zanimalo i sto je bilo blisko mom problemu i upoznao se s pricom alex, dadabilly i ostalih (oprostite sto nisam sve naveo). moj je prosao to iskustvo, samo smo osjetili na vrijeme kako ce se to razvijati pa smo ga povukli na par mjeseci i nije isao u vrtic, pa ponovno probali i kada nije islo onda smo konacno poceli putovati u daleki split.
stray_cat je napisao/la:jedno optimisticno pitanje, zar vi roditelji ne bi mogli osnovati udrugu i lobirati da se otvori centar za autizam u svakom gradu. jednostavno pocnite pojedinacno slati mailove razlicitim ministarstvima, iskoristite eventualna osobna poznanstva.
vidi se da si ti davno otisla odavde a stalno kukas kako u nizozemskoj nista nevalja... pa ovdje niti centri u velikim gradovima ne funkcioniraju kako bi trebalo a kamoli osnivati tako nesto po manjim mjestima.... udruga ne moze rijesiti taj problem. to mora biti rijeseno s vrha a dok se u obitelji nekog visokog politicara ne rodi autisticno dijete nece se nista bitno niti pokrenuti po tom pitanju.