Sada je: 12 kol 2026, 14:44.

VRTIC II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

VRTIC II

PostPostao/la Lidija » 09 lis 2008, 15:48

Ima li sto novo s vrticima ?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: VRTIC II

PostPostao/la lulamae » 09 lis 2008, 18:43

ja sam danas isla po adricha i svaki dan se sve vise iznenadim jer mi se cini da dolazi do nekih pozitivnih pomaka..sto je super :bye al kad pitam adriana sto je radio uvijek veli isto 'igrao si se s prijateljima' i to je sve..a znam da kad ima sto za reci,kaze..
ustvari htjela sam reci kako su napravili na jednom zidu nesto zgodno..na karton su zalijepili neke skoljke,kamencice,stiropor s rupicama,bocice,razne materijale,plasticne boce itd..cini mi se da je to adrianov kutak.. :bye cekam da bude roditeljski i da napisu kad su konzultacije pa cu detaljno popricati s tetom..
a sutra bi njegova teta trebala doci u vinko bek..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 09 lis 2008, 22:33

lu, ovo su ljepe novosti, drago mi je da ste konačno našli zajednički jezik i da se kvaliteta rada poboljšava.
super :proljece
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 10 lis 2008, 06:30

Vidiš Lu da ima nade da se stvari poprave :proljece , važno je da A kad se vrati doma uvijek nešto lijepo kaže o boravku u vrtiću :3srca
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 lis 2008, 09:03

Faith,a tko čuva tvoje dečke?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 10 lis 2008, 09:08

Organizirali smo im vježbe dok ja ne završim s poslom tako da su gotovi taman oko 13 sati.
Sad još čekamo poziv za malu školu.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 lis 2008, 20:31

danas su bile tete iz vrtica u vinko beku al nemam pojma kako je proslo..znam samo da se adrian upiskio par puta i da sam ga nasla u stramplicama jer vise nis nije imao :mrgreen: hehe..pa smo posudili neke..i onda sam isla frendici pa se i tamo popiskio i ono drugo :shock: a taman smo morali krenuti u puz i onda brzo tusiranje,rifljanje,susenje s fenom ..iiiiih...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 21 lis 2008, 19:08

bio roditeljski neki dan..i jedna mama,koja je sjedila tik do mene..pitala kako se djeca snalaze u grupi s djetetom s pp..nije znala da je adrian moj..i tete su pocele pricati,ja sam ih nadopunjavala i tako..onda su pitali kako se zove..pa je jedna mama rekla da njena kcerkica cijelo vrijeme govori 'ja sam adrian'..ne znam zasto..i pitali su a koje su to njegove posebne potrebe ..ja sam rekla i to je bilo sve..poslije me ta ista mama koja je sjedila do mene pitala 'vi ste adrianova mama?' iako je to vec svima bilo jasno..pogotovo njoj kad je sjedila do mene dok sam pricala..ne znam zasto me to opet pitala na stepenicama i jos me pitala koliko je dijete staro i otisla :dunno ispricam to dragom,veli da je to mozda zato sto joj izgledam ko balavica pa se cudila da sam mu ja mama...joj mrzim to,kad me netko smatra balavicom a nema pojma sto sam sve prosla u zivotu..

anyway..konzultacije su ponedjeljkom i jedva cekam..imam hrpu pitanja i jos vise prijedloga..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 22 lis 2008, 09:12

lulamae je napisao/la: ispricam to dragom,veli da je to mozda zato sto joj izgledam ko balavica pa se cudila da sam mu ja mama...joj mrzim to,kad me netko smatra balavicom a nema pojma sto sam sve prosla u zivotu..

anyway..konzultacije su ponedjeljkom i jedva cekam..imam hrpu pitanja i jos vise prijedloga..

Pa ne pričamo mi tebi bez veze da jako dobro izgledaš i da djeluješ puno mlađe :cool .
Neka oni tebe smatraju balavicom, tvoje iskustvo je tvoja prednost :mrgreen: .
Nadam se da će sve ići na bolje u vrtiću :3srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 22 lis 2008, 09:23

dogovorila sam se sutra za konzultacije..bit ce obje tete..a ovaj tjedan bi trebala doci i defektologica iz vinko beka k njima da vidi kak rade s njim..
spremam u glavi govor a da ne izgleda ko propovjedanje i pametovanje i njurganje..zapravo jesam nezadovoljna al moram to na finjaka prezentirati..i kako s njim dok hoda,kako ga drzati,kako da da ukljuce s drugom djecom u igru,kako da ga nauce da bude samostalniji,kako da ga nauce da komunicira s drugima,kako da jede sam i da idu van s njim na tobogan i ostalo..i hrpa stvari..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 23 lis 2008, 09:10

Sretno :3srca na konzultacijama.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 23 lis 2008, 20:50

odgodili konzultacije :cry:
ali kad sam dosla po adriana danas,vecina djece je bila u jednom 'kuticu gradenja' i adrian se tamo igrao..zapravo je sjedio a teta mu je davala neke igracke,mislim da su bile zivotinje pa mu je valjda imenovala..ima jedna curica dora koja mu stalno pomaze,primjetila sam..teta veli da ga vodi do wc-a,kad sam ja dosla micala je stvari ispred njega da moze puzati,pa mi je donijela njegovu torbu i vesticu..a jedna je cak imala povez na ocima i pokusavala 'biti adrian' :3srca danas su svi imali taj povez pa su se 'igrali'.. :3srca
jucer je sjedio sa svima u grupici,svi u jednom cosku i jeli su stapice a on je sjedio na fotelji s jednom curicom i drzao plisanog konja a izmedu njih dvoje ogromna plisana igracaka..valjda zato da ju ne moze stipati :mrgreen:
uglavnom,cini mi se ko da stvari idu na bolje..vidim dosta lijepih pomaka otkako je dosla nova teta,nadam se da je tako tijekom cijelog dana a ne samo kad ja dolazim po njega..
i da,adrian mi je danas rekao svojim rijecima da us se igrali s fenom i samponom..bila sam presretna kad sam to cula..zmaci da su se igrali frizera..a on nikad tako nesto mi ne isprica :3srca
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 24 lis 2008, 00:15

lulamae je napisao/la:i da,adrian mi je danas rekao svojim rijecima da us se igrali s fenom i samponom..bila sam presretna kad sam to cula..zmaci da su se igrali frizera..a on nikad tako nesto mi ne isprica

super, izborila si se za svog malca. još kada ti on sam govori o vrtiču vjerojatno mu je ljepo tamo. vidi se da se teta trudi približiti dijeci kako je adrianu i naučiti ih kako da mu pomognu u njihovoj zajedničkoj igri, odlasku na wc, da paze na njega....
bravo
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 24 lis 2008, 06:30

Lu, to su odlične vijesti, izgleda da je ova nova teta stvarno pomaknula stvari na bolje :3srca .
A vidim, već se i cure motaju oko A, šarmer mali :proljece .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 29 lis 2008, 22:44

bila danas na konzultacijama,napokon..samo tete i ja skoro 45 min..heheh..i said my peace..donijela ja vrecicu punu rekvizita i vadila polako i pokazivala i objasnjavala sto i kako i kako da adriana nauce da se igra..pa donijela i taktilne slikovnice i svasta..i dogovorile se da cemo imati jednu komunikacijsku biljeznicu gdje cemo se dopisivati..sto je radio taj dan i sto ce raditi slijedeci tjedan da ga ja znam pripremiti doma..odnosno da malo izvjezbamo tu neku temu kojom ce se baviti..pa rekoh sta sve moze i zna da to i traze od njega..i dogovorila se i da dodem ponekad kad mogu pa provedem neko vrijeme s njima i pomognem i adrianu i njima u njegovoj socijalizaciji..rekle mi da djeca vole adriana i da gdje god ga stave da oni idu za njim..uglavnom,valjda bu sad bolje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 29 lis 2008, 23:48

zvuči jako obećavajuće :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 30 lis 2008, 08:03

Lu, odlično da si bila na tom razgovoru, i nadam se da će od sada biti stvarno bolje :3srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 20 stu 2008, 10:42

ova nova teta je zakon..tako mije drago da je dosla jer adrian puno bolje napreduje..cak ju je pohvalila i defektologica iz vinko beka..daje mu da stavlja slamcice u nekakve rupice..pa da stavlja razne oblike u predvidene rupe..pa mu od kuce donese neku malu zveckavu kuglicu sa specificnim zvukom koja se bas svida adrianu..pa pokusava pribliziti adrianu drugu djecu tako da ih dira,da vidi njihovu kosu itd..neki dan sam dosla po njega,gurao je kolica po sobi..to je bilo lijepo za vidjet..inace uvijek sjedi..i teta ima neku zveckalicu kojom g anavodi da hoda prema njoj pa kad sam dosla po njega dala mi je da i ja zveckam da mi dode i dosao je bez problema kao da vidi.. :bye :bye bez bojazni..kaze da sam dolazi do kupaone i da je onda sav sretan sto je uspio..i da sam sebio stavlja tanjuric za rucak..ma prekrasno..eto,svasta se moze kad se ima volje..
a neki dan smo bili na predstavi..dosao je jozo bozo i ja sam mu pricala sto se dogada dok su se djeca smijala..i bilo mu je ok..
ali,poslije toga,kad je jozo bozo otisao,ostali smo sjediti..a neka djeca su bila iz drugog vrtica pa su morali ici natrag..to sam kasnije skuzila..jedna zena,zapravo mlada cura se toliko izderala na djecu da sam ja ostala sokirana..prvo sam mislila da je to jedna mama i da se dere na svoje dijete al sam onda skuzila da je to zapravo odgajateljica..kad se ona izderala 'zeeeecici,kome ja govorim?oblacite jaknu!!' ja nisam mogla vjerovati..okrenula sam se oko sebe i gledam drugu mamu i gledam pogledom ''sto se ovdje dogada?'..ona se toliko izderala na tu djecu,to je izgledalo ko da je sav svoj bijes izbacila iz sbe..ko da ju je netom prije netko zasamarao i sad je ljuta..ma to je bilo prestrasno i za jednu mamu a kamoli za odgajateljicu..unbelieveable!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 sij 2009, 01:05

danas sam zvala ravnateljicu vrtica u sesvetama..rekla mi je u 5. mj. da se javim u prosincu i to sam sad ucinila i sjetila se ona nas ali je opet pocela kako su grupe pretrpane i tako i onda se SJETILA da ove godine imaju neki novi program,plan il nes od grada da moraju prije upisa upoznati svako dijete s pp i da se radi toga bas skuplja neki strucni tim drugi tjedan i da ce me zvati :conf kako se toga mogla 'sjetiti'? to je trebala znati a ne 'eh,da,imamo ipak neki strucni tim i to bas drugi tjedan'..hm..
i tako..nadam se da ce nes biti..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 sij 2009, 07:28

Ovo je ko iz neke loše komedije :dunno , dakle sjetila se....
Nadam se da će ispasti sve ok :hug

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 12 sij 2009, 11:04

lulamae je napisao/la:danas sam zvala ravnateljicu vrtica u sesvetama..rekla mi je u 5. mj. da se javim u prosincu i to sam sad ucinila i sjetila se ona nas ali je opet pocela kako su grupe pretrpane i tako i onda se SJETILA da ove godine imaju neki novi program,plan il nes od grada da moraju prije upisa upoznati svako dijete s pp i da se radi toga bas skuplja neki strucni tim drugi tjedan i da ce me zvati :conf kako se toga mogla 'sjetiti'? to je trebala znati a ne 'eh,da,imamo ipak neki strucni tim i to bas drugi tjedan'..hm..
i tako..nadam se da ce nes biti..

:shock: :bonk :ne Slažem se s faith, loša komedija... Ali će se valjda sve posložiti kako treba.

Iače, ja već dugo nisam ništa pisala o našem vrtiću. Jednostavno me oduševljavju! Sad, pred Božić su ih vodili na toliko mesta i toliko su toga imali da je to čudo. Za sv. Lucu je donijela doma čitavu vrećicu voća i slatkiša (za sv. Nikolu ne znam, jer smo bili u Zg, ali sigurno je bilo nešto). Onda im je nakon par dana došao u posjet gradonačelinik i naravno, podijelio im darove. Pa opet nakon par dana su bili u jednoj piceriji čiji vlasnik već godinama pred Božić ugosti djecu s pp. U suradnji s još nekim ljudima su im tamo podijelili darove i to Djed Mraz im je dijelio. Imam slike Margarite s Djedicom, jest da joj je faca "sad ću povratiti", ali je to zbog njegove brade, jer se njoj gade pahuljaste i mekane stvari (problem sa senzorikom)inače teta kaže da je bila oduševljena. I onda na sam badnjak su ih vodili u grad na neku predstavu (vozili su ih vlakićem do tamo) gdje su opet dobili brdo poklona, ali najvažnije je da su klinci stavrno uživali. Na toj su predstavi bili i roditelji, er smo mi poslije vodili djecu doma, pa znam kako je bilo. I ja sam uživala, a Mihaela (koju sam povele sa sobom) je izjavila kako je sekin vtić puno bolji od njenog, jer svako malo dobiju neke darove i stalno ih vode negdje :srca . Naravno, darove uvijek ionako podijele jedna s drugom pa je sve ok. Ali hoću reći da za vrtić mogu reći samo same pohvale i to ne samo zbog predstava i poklona, već zbog sveukupnog truda i rada s tom djecom i zbog nastojanja da ih što više uklope u svakodnevicu i u situacije u kojima se kasnije mogu naći :srca :proljece !
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 12 sij 2009, 16:00

Mammamia, baš mi je drago da je u vašem vrtiću tako sve dobro organizirano :joy

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 13 sij 2009, 10:01

Pa, ipak je to specijalni vrtić za djecu s pp. Ne vjerujem da bi u redovnom sve tako glatko išlo. A i ravnateljica je žena koja se dušom i tijelom dala u to da pomogne djeci i vjerujem da je to jedan od glavnih razloga zašto sve tako dobro funkcionira, a osim toga su svi drugi s kojima sam dosad tamo kontaktirala ljudi koji su puni ljubavi za tu djecu i zaista daju sve od sebe, počevši od vozača pa do medicinskih sestara i teta, nema razlike, svi su 100% u tome. Neopisivo sam zahvalna što sam naišla na tko divne ljude! :srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 13 sij 2009, 23:15

mammamia..jako mi je drago da vam je tako lijepo u vrticu :srca zvuci super..nadam se da cemo i mi to dozivjeti..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 05 svi 2009, 22:34

sutra idemo na razgovor sa strucnim timom u novi vrtic..malo me trta..strah me sto ce ga pitati i da li ce htjeti odgovoriti ili ce oni misliti da ne zna pricati..strah me da ce mi ponuditi ono na tri jeseca pa ce nakon toga reci da ga ipak nece uzeti nakon sto mi promijenimo adresu i sve..strah me da li ce se prepasti svega kad ga vide..to koliko je nesamostalan..da li ce ga djeca prihvatiti..kako ce se on snaci u novoj grupi,da li ce mu to biti preveliki sok..da li imaju igracke prilagodene njemu..da li ce moci dobiti osobnog asistenta odnosno treceg odgajatelja..da li ce ga htjeti primiti na 8 sati ako pocnem raditi..i tako svasta..

sutra cu vam pricati kako je bilo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 05 svi 2009, 22:40

:hug
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 05 svi 2009, 22:53

lu, strasna si ti zena, majka i komad!!!! :mah :mah
divim se tvojoj borbi i drzim fige da za adrica izboris sve sta mu treba.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 06 svi 2009, 01:48

hvala vam :ljubav
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 svi 2009, 05:39

Lu nadam se da će sve super proći i da će A konačno ići u vrtić gdje će uživati :hug

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 06 svi 2009, 09:47

lu, možda si baš sada na razgovoru...., držim fige da sve prođe dobro i da nađete riješenje na obastrano zadovoljstvo
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.