Postao/la stray_cat » 24 stu 2008, 02:23
bezglutense proizvode u hr drze konzum i dm. pretpostavljam da mozda mozes dogovoriti u lokalnom ducanu da ti nabavljaju te proizvode
sebastian je dobio na masi otkako smo krenuli sa dijetom, bas je poceo napredovati
ne kuzim po cemu je takva prehrana neprimjerena maloj djeci, pa sto sa djecom koja bas imaju alergiju na gluten? hrpa djece ima alergiju na mlijeko, na jaja i najurednije funkcioniraju
kako ce se sve odvijati je u tvojoj glavi, ja apsolutno ne vidim razlog zasto bi tvojeg malog na bilo koj nain trebalo sazaljevati. ima super predispozicije da sve na kraju price ispadne dobro, uz maksimalan trud roditelja (sto je kod vas prisutno cim si se primila svega toga o cemu pises) samo je nebo limit
imala sam prije 2 dana super seansu kod psihologa... u nizozemskoj se autizam jos uvijek dozivljava sa strane struke kao trajni hendikep. ja osobno autizam ne dozivljavam kao hendikep, nego vise kao stanje (moja sestricna veli da bi prije takve klince nazivali cudakovicima). iz literature koju ja pratim i iz kontakta sa roditeljima dobijam tonu informacija o tome da je cak moguc potpuni izlazak iz autizma. i sad se ja strankinja natezem sa nizozemcima koji se vrte po zdravstvu oko toga sto i kako sa autizmom
i pricam o tome svojem psihologu i veli on meni, da su ljudski potencijali neobjasnjivi, da uz tu njegu i taj trud koj sebastian ima od nas da je samo nebo limit, da su price o trajnosti takvog stanja besmislica ali da u struci naravno postoje ljudi sa manje prakse i iskustva od tog sto ima on i da se drze onog sto su negdje procitali
imala sam raspravu sa psihologicom u jeugdriagg (organizacija koja pokriva mentalno zdravlje djece) koja mi je pola sata drzala predavanje da se moram pomiriti sa tim da je autizam nepopravljiv, i cula je cuda od mene nakon toga, sad se boji pricati samnom pa ja sad komuniciram jos samo sa psihijatricom koja je hrabrija i zna nesto vise
psihologica-birokratica mi je jos isto krenula sa kretenarijama kako je to grozno da je mali na tako restriktivnoj dijeti... kao jadan on, sto ako mu neko u skoli da nesto sa glutenom ili kako je na neki nacin uskracen na stvarno koje druga djeca smiju
i tu je cula svoje........ rekla sam joj da je isto tako grozno kako klinci koji imaju secernu bolest ne smiju sto stvari pa tako zive, ili kako klinci u kolicima ne mogu recimo trcati i to je tako. uzmes to sto ti ej zivot dao i iz te situacije izvuces najvise sto mozes
plus sto je sebastian sam rekao vec tad da ga vise ne boli trbuh, objasnili smo mu da mu smetaju gluten i laktoza i pokazujemo na svim proizvodima etiketu da je gluten free ili lactose free i sad najcesce pita i sam za nove proizvode i ako mu kazes da ima glutena on ni sam to nece uzeti
nisu ti klinci glupi, i stvarno razumiju puno vise nego sto se na njima vidi
osobno sam protiv svih pretraga koje ukljucuju bilo kakva pikanja ili sedatiranje jer sam zabrijala na energetske tokove u tijelu i slicno. ja sam fanaticno protiv detoxa kemijom jer JA ne vjerujem da to pomaze posto tijelo treba ostati cisto da bi sve imalo pokrica a sam detox kemikalijama (dmsa i slicno) nema 100% garanciju da ce se dignuti metali stvarno izluciti nego se zna dogoditi da se skoncentriraju u jednoj tocki (mozak, jetra, bubrezi)
ovo sto velis da je izgubio na snazi i da ne juri okolo ti po meni znaci da dijeta djeluje i da je prestalo nekontrolirano hiper ponasanje izazvano caseinom i glutenom koji na nase klince djeluju ko da su se nadrogirali morfijem
super mjesto za hranjenje je i kada, uletite sa igrackama, kupate se, pjevate i hranite se. takodjer mozes za njim trcati i po parku kad je ok vrijeme i trpas u nejga dok se on bavi igranjem. cilj opravdava sredstva, prilagodi sve sto mozes tome da u njega svaki dan ubacis sto vise zdrave hrane i pokusaj u njega trpati fitriranu vodu jer voda iz pipe ima tonu smeca u sebi