Plava, super što je maca toliko dobro djelovala!
Denisu

za njegovo veliko srce i hrabrost!
Ja isto mislim da treba pustiti dijete da mašta. I zdrava djeca maštaju o nemogućim stvarima i puštamo ih, pa zašto ne bi i djecu s pp pogotovo ako su pri tome svjesni svojih ograničenja i dobro ih prihvaćaju.
Margarita je još premala da mašta, ali zato ja maštam za nju. Velika mi je želja da jednog dana ide u redovnu školu i to je zasad SF za nas, najviše zbog nepostojanja neke ozbiljnije komunikacije, iako očito sve razumije. Ja se ipak nadam. Imamo još bar 4 godine na raspolaganju, a uz odgodo možda i 5, a u toliko vremena se puno toga može promijeniti, zar ne?
Zasad me neopisivo raduje velika promjena kod nje u prihvaćanju vrtića. Više je ne vodimo mi, nego kombijem dođu po nju oko 8 i 15 i vrate je doma oko 12 i 45. U početku je plakala u vrtiću za svaku sitnicu, čak mi je teta rekal nedavno na informacijama da je mislila da će nas ,morati zvati na razgovor da razmislimo o tome da je ispišemo, jer je toliko plakala. Ali sad je sasvim druga priča. Jedno je vrijeme plakala u kombiju kad su išli za tamo, a kad su dolazili doma, bila je vesela. Točno je znala kamo ide. Sad smo došli do toga da uživa u vrtiću, više uopće ne plače, koliko može sudjeluje u aktivnostima (uz pomoć tete), ponekad se desi da čak ni na fizikalnoj ne plače u vrtiću, a to mi zvuči jako nevjerojatno, ali tako je. Nekidan je plakala za kombijem kad su je dovezli kući, a ona gledala kako odalze. To se zove preokret! Ma znala sam ja od početka da će joj se vrtić svidjeti, jer obožava djecu i sve razumije, samo su me uspjeli pokolebati u mojoj vjeri kad su mi svaki dan govorili kako ništa ne mogu s njom, jer ništa ne dozvoljava, a onda je sve to odjednom prestalo, stizali su sve bolji izvještaji i sad cura obožava vrtić.
Meni je jako drago što vidim da se tete zbilja trude i vrtić je nabavio čak i stolicu posebno za nju, jer nije baš najbolje sjedila u onim stolicama što su imali.

Vidjela sam stolicu i odmah sam odlučila nabaviti je i za doma, jer je stvarno super.