Sada je: 28 kol 2026, 16:59.

alergije na hranu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

alergije na hranu

PostPostao/la LiKmama » 26 stu 2008, 14:48

za pocetak opcenito; ima li koga uopce, na sta ste alergicni, kad ste otkrili, koliko je jaka/kakve su reakcije, kako se nosite s tim, da li je netko mozda prestao biti alergican....
sad samo otvaram topic, a poslije cu za nas napisati....
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

Re: alergije na hranu

PostPostao/la swenova mama » 27 stu 2008, 00:44

d. je alergican tj.osjetljiv na laktozu. Krenulo je s dugotrajnim proljevom koji se nije dao iskorijeniti tjednima, prestalo par dana nakon sto ga je lijecnica skinula sa svega mlijecnog i dala mu sojino mlijeko. pri ponovnom pokusaju uvodjenja mlijeka, pojavio se proljev opet.

sw je alergican na paracetamol, osipa se, urtikarijski osip ima. Pomaze mu claritin.

ja sam alergicna na nikl, kontaktnu alergiju imam, osipam se te sekunde kad nikl dodje u dodir s kozom, svrbi me jako, reagiram na nakit, kopce od remena, sat itd. U nekom trenutku pojavila mi se ista slika i na sintetiku, osula bih se i svrbjelo me cak i na najlonke, grudnjak, pa i na sinteticku cipku na potkosulji, recimo, to je trajalo nekoliko godina i povuklo se, barem mislim da jest, jer po navici ne nosim gotovo nista sinteticko.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 27 stu 2008, 12:21

vec sam mislila da nema nikoga. :dunno

ja isto izgleda imam alergiju/preosjetljivost na nikl, ali se nedam smesti - nosim sta hocu dok ne prestane. :cool
imala sam davno i urtik. reakciju na sok od tropskog voca. nisam isla na testiranje jer mi je i lijecnik rekao da nema smisla, pa samo izbjegavam trope. :pimp

no razlog iz kojeg otvaram topic je kiki. kao i s liamom, i njemu sam mic po mic sve uvodila, i nakon sto je par puta jeo jaja, jednom sam mu za rucak dala 3 zalogaja kajgane (prvi put da je jeo cista jaja). da stvar bude gora - nakon tog rucka sam mu dala zalogaj keksa s orasima (koje nikad nije jeo) i sat vremena kasnije, u roku par min. on je cijeli bio jedna urtika.
radili smo kozni test na jaja i tu je imao reakciju. test na orahe nisu imali, moraju ga naruciti. uskoro imamo kod spec. pregled. ni MMR zbog toga nismo obavili (no budemo uskoro).

u medjuvremenu mu nista nisam davala. probala sam mu dati 1/15 jaja i nakon sat vremena je poceo s kihanjem, suze oci, sav kenjkav...

e sad, znam za slucajeve kad su djeca (do cca 5 g.) prerasla alergije, i zato i otvaram topic da vidim jel' ima takvih tu.

sw, jel' mu ti kanis opet probati dati laktozu? ja sam mislila jednom ili dvaput godisnje probati, navodno alergije na jaja znaju prerasti....

ima li netko da je probao sistemom "klin se klinom izbija"?
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 27 stu 2008, 12:46

Ja sam ko mala bila alergična na sve živo ,išla na ispitivanja i sa 3 i sa 7 g i nakon svega toga moja mama ih je samo pitala da s čim da me hrani.
Kaj reći nego da sam nisam alergična na niš nutritivno ni inhalaciono, :proljece ali imam kontaktne alergije na nikal,a pogotovo na bijelo zlato ,npr na ogrlicu oko vrata sam reagirala oteknućem i smetnjama u disanju ne bi baš rekla gušenjem jer sam ju odmah skinula .

Bijelo (editiram: ne bijelo nego žuto ) zlato i srebro toleriram npr lančić ,prsten, al naušnice moram prvo dati nekome da nosi neko vrijeme da malo kak ja velim pocrne pa tek onda nosim. :roll:

I imam alergiju na sunce i na moru mi zagorčava život.Ne sunčam se uopće, ionak smo zbog djece na plaži do 10 pa od 16 na dalje ,mažem se s kvalitetnim kremama bez kem.filtera, al mi je dosta kolko me ulovi dok se kupam i izbije.
dekolte ,ramena ,vrat ,ruke ,a ak to pokrijem i kupam se s majicom izbije di može,noge ,bedra..... :alc
jedne godine mi je toliko izbilo i tolko naoteklo oko vrata i dekolte da sam 3 dana išla na injekcije. :drink
Claritine ne pomaže tj svejedno izbije i smeta ,svrbi ,peče,,,ali jedna zanimljiva crtica.

Dok sam bila trudna s martom (cc 6 mjeseci) bila sma na moru to ljeto skoro mjesec dana i kupala se i "sunčala" bez problema , niti točkice.Uživala sam.

Klara nema dokazano nikakve alergije :klanjam, a Marta ima dokazanu na soju ,na drugo nisam za sad primjetila.No ko mala je imala dermatitis pa ko zna.Ukupni Ige joj je visok ,al može bit i samo od te soje. :dunno
Zadnja izmjena: teutonija; 27 stu 2008, 13:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la LiKmama » 27 stu 2008, 12:57

uf, teutonija, :hug grozno. hvala bogu da ti cure nisu sve to pobrale od tebe.
mi nismo jos krvne pretrage radili, a po razgovorima mi se cini da cu im morati nasjesti na vrat da mi to naprave.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JOVANOVAMAMA » 27 stu 2008, 12:57

Moja S. je alergična na bjelanjak. Alergija se ispoljava crvenilom na obrazima, a ne osipom po cijelom tjelu.
Njoj su još kao bebi bili crveni obrazi, vodili smo je dermatologu pa je rečeno da ima atopijski dermatitis. Onda u periodu od oko dvije godine su počeli problemi sa neprestanim kašljem. Pedijatar nas je uputio na alergo test koji je pokazao alergiju na bjelanjak i na grinje. Od kada smo joj izbacili bjelanjak iz upotrebe, nema više crvenilo na licu.

Ja sam alergična na ambroziju.
momčina, 2001.
kaubojka, 2005.
JOVANOVAMAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 27 stu 2008, 12:59

aha, da, to sam zaboravila napomenuti, kianu su radili test na bjelanjak, ne na cijelo jaje, tako da za zumanjak nisam sigurna.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 27 stu 2008, 13:12

Na žumanjak su alergije rijetke tj kod alergije na jaja ista se ispoljava na bjelanjak.

LIKmama -pa čuj meni su puno draže te moje alegije nego da stalno kišem il kašljem il nedaj bože da nesmijem nekaj jesti :cool :mrgreen:

MM je alegičan na neke trave ,no on je na "profilaksi " od 5-tog do 7 mjeseca i onda je ok.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Potica » 27 stu 2008, 13:26

Moja H. je reagirala na gomilu stvari grah i sve grahorice, paradajz, papriku, jaja ma na skoro sve na sta su je testirali je reagirala, na neke stvari jace na neke manje. Ona je alergicna i na peludi svih vrsta i zbog toga je asmaticar, ali recmo kao mala je imala uzasne reakcije na sve iz zemlje tj. nije smjela prici krumpiru ili mrkvi jer su joj oci tako naticale da smo par puta zavrsili na hitnoj. Kod nje je to islo bas kako mi je doktorica rekla da obicno ide s alergijama s tri su joj prosle neke od ovih alergija na hranu, do skole se vecina tih alergija smirila, u pubertetu su joj prosle jos neke kontaktne alergije i sad su joj ostale samo ove peludne. Na zalost to ne znaci da joj se neka od njih opet nece vratiti u nekom periodu zivota. :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la swenova mama » 27 stu 2008, 13:46

sw, jel' mu ti kanis opet probati dati laktozu?

kanim pokusati, kazu da se moze smiriti nakon trece godine.
Alergije su, po mojoj homeopatici, los odgovor imuno sustava i u nekom trenutku se mogu pojaviti, a onda i nestati.
Meni je tako bilo sa sintetikom, sad vrlo rijetko znam obuci najlonke i trebat ce par sati da reagiram, prije bi u par minuta krenulo. Nikl me odmah zezne, a ogrlica od bijelog zlata je sluzila za izbjegavanje kontorlinih u skoli, na odmoru bih ju stavila, za deset minuta bih se osula i pocela cesati, pa bi me redovno slali kuci.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 27 stu 2008, 13:52

Patriku je u dobi od 15 mjeseci prick testom dokazana alergija na kravlje mlijeko (najslabija, prvi stupanj od pet), jaje, lješnjak i kikiriki (treći stupanj). Reagira urtikarijama, srećom ne natiču mu sluznice i nema reakcija povezanih s dišnim sustavom u vidu kašlja ili gušenja. Claritine mu pomaže. U biti, izbjegavamo alergene i reakcije su jako rijetke. Alergičan je također na nešto čime se tretira voće (ne na samo voće) jer se zna dogoditi da dobije crvene plikove oko usta nakon što pojede breskvu, jabuku, lubenicu i sl., ali rijetko pa pretpostavljamo da je uzrok reakcije neki pesticid i pazimo gdje kupujemo voće.
Alergija na mlijeko koja je i bila najslabija nestala je godinu dana nakon što je otkrivena. Ponovljeni test bio je negativan, ostale alergije su se zadržale u istom stupnju.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la teutonija » 27 stu 2008, 13:55

ViŠ viš SW mama šteta kaj u srednjoj školi nisam još niš imala od bijelog zlata pa ni znala da mi smeta :gigl
E da i najlonke ,ne bi baš rekla da sam alergična, al ih ne podnosim kao ni nikakve štrample ,svrbe me noge za poluditi ,al se niš na koži na vidi. :dunno

Obučem štrample(al onda one debele s puno pamuka) možda jednom il dva puta godišnje ak je vani jako zima ,a idemo npr na Sljeme il sl tj planiramo biti cijeli dan vani inače nema šanse, i onda stalno mislim na njih i jedva čekam da ih skinem zato ni šoseve ne volim.
najlonke niti nemam doma. :dunno

Ja i sad kaj je -5 imam samo sokne i traperice. :cool
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la LiKmama » 27 stu 2008, 14:14

Na žumanjak su alergije rijetke tj kod alergije na jaja ista se ispoljava na bjelanjak.

to su i nama rekli pa ja stalno kanim isprobati sam zumanjak (da znam da li moze jesti peciva premazana zumanjkom :mrgreen: ), ali me frka pa odgadjam....

Alergije su, po mojoj homeopatici, los odgovor imuno sustava i u nekom trenutku se mogu pojaviti, a onda i nestati.

to bi teoretski znacilo da mozes imati jednu reakciju i nikad vise?

potica, vasa prica me malo tjesi. :)
teutonija, zaboravila sam pitati: kako je za klaru dokazano da nema nista? kako se to radi da testiraju na sve?

Patriku je u dobi od 15 mjeseci prick testom dokazana alergija na kravlje mlijeko (najslabija, prvi stupanj od pet), jaje, lješnjak i kikiriki (treći stupanj).

kian je pri testiranju imao manju reakciju i na mlijeko, pa kad sam ja zeni rekla da on mlijeko vec mjesecima konzumira bez (vidljivih) problema, ona mi je odgovorila da kozni testovi znaju biti lazno pozitivni i da u takvim slucajevima savjetuju ljudima da jednostavno nastave to davati. :dunno
kian je na kikiriki bio cist. :znoj
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 27 stu 2008, 14:21

Obično vađenje krvi, gleda se taj ukupni IgE, ak je visok znači da je prisutna neka alergija ,onda slijedi dokazivanje i/ili iz krvi i prickom ,no ako je jako jako nizak ko kod Klare onda ju isključuje. :mah

Marti je na soju dokazano i prickom i iz krvi,no kak je onda još bila jako malo testirali su samo mlijeko i soju.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Barbi » 27 stu 2008, 14:42

Ajme teutonija :rolf tek ti sad vidim podnick i crkoh od smijeha.

Sorry na :off :mrgreen:
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la LiKmama » 27 stu 2008, 14:49

aha. puno ti hvala (moram se malo obrazovati po pitanju alergija).
znaci ako je visok (o kojim se to brojevima radi, cisto da znam?) onda definitivno postoji neka alergija? a ako je nizak (opet, sta tocno znaci nizak?) onda definitivno ne postoji?

ne kosi li se to pomalo s ovim sto je sw rekla jer ako se alergija u bilo kom trenu moze pojaviti i isto tako i nestati, onda ta pretraga zapravo pokazuje stanje u trenu vadjenja tog Ige-a, zar ne? i ne garantira da ista osoba sutra nece razviti alergiju. :dunno

(P.S. ispricavam se ako pricam gluposti, samo naglas razmisljam, a (ocito) nisam bas previse upucena u tematiku (da bar mogu takva i ostati).

barbi, pomalo OT no buduci imate istu alergiju, a i p. je vec velik, ne mogu da ne pitam: kako rjesavate pitanje bozica/rodjendana i sl.? mi smo zadnji bozic "poskrivecki" jeli sve sto on ne smije, no sada vec to postaje teze izvedivo, a i zao mi je da on ne smije pa tako nista ni ne pecem jer mi nije fer.... a opet ne mogu zauvijek svima drugima braniti da jedu kolace... :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 27 stu 2008, 15:03

Pa nama to zaista nije neki problem. :dunno
Patrik otkad zna za sebe zna i za svoje alergije i što ne smije jesti. On je prilično discipliniran i neće nikad uzeti nešto što ne smije. Dok je bio manji ja sam strepila kao kobac nad njim na rođendanima da ne bi slučajno pojeo neki kolač s jajima i lješnjacima ili kikiriki, smokić i slično. Već dugo nema potrebe za tim. Smokiće i većinu gricki neće ni pogledati, za svaki kolač će prvo pitati od čega je i ima li jaja i/ili lješnjaka pa tek onda jesti. Torte su u zadnje vrijeme na većini rođendana uglavnom parfe bez jaja pa ih uredno jede.

Što se tiče klope doma, gotovo potpuno smo i mi ostali izbacili jaja iz svakodnevne hrane. :dunno Ja ih baš ni ne volim i nikad ih nisam često jela, MM ih ponekad pojede, ništa više ne kuhamo s jajima i ni ne sjetim ih se. Lješnjak i kikiriki zaista nisu nešto bez čega se ne može.

Patrik je dugo mislio da je jaje nešto mrak fino :lol, onda sam jedan dan napravila jaje na oko, izvadila Claritine u pripremu i stavila mu na tanjur. Oduševljeno ga je probao, oduševljenje je odmah splasnulo :lol, sad kad zna kakav je okus više ga ne zanima uopće. :mrgreen: (pojeo je dva-tri zalogaja, dobio par plikova oko usta, povukli su se kroz petnaestak minuta).
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Kris2 » 27 stu 2008, 15:35

Ivo je imao par puta jače alergijske reakcije, sumnjamo na lupocet, amoksil, ventolin - možda je alergičan na neki od sastojaka - nije dokazana alergija - radio je i prick test - isto nije dokazana alergija na inhalatorne i neku hranu.
Doktori su rekli da je možda posljedica virusne infekcije - janisam sigurna ...
imao je i opstrukcijske bronhitise ko mali.
Ige mu je isto povišen, ali doktorica sa Srebrnjaka nam je kazala da to kod njega ipak nije previsoko (pogledati ću baš kakve su nam bile vrijednosti)
Ospe se od kivija obavezno - fleke po licu, ali isto onako umjereno, u principu ga ne jede.
reagira na kojekakve kreme, dobio isto gadnu reakciju jednom na kremu za sunčanje ( u vrtiću pa nisam 100 posto sigurna jesu li ga baš s njegovom namazali)
Reagira na zimu, znoj ...
Ja sam isto u jednom periodu imala reakciju na sintetiku, u principu i onda i sad sam na tijelo nosila gotovo isključivo pamuk, pa nisam sigurna ali mislim da mi je prošla.
Izreagirala sam na Sumamed, pa ga više ne koristim.
MM je alergičan na pelud - ponekad mu je baš gadno, ali ga nemogu natjerati kod doktora (ne traje dugo).
Curka mi je kad je bila mala imala reakcije na bananu (osim bonite) - totalni osip po guzi - vjerojatno na kemikaliju kojom tretiraju banane - trebalo nam je dugo da skužimo od čega je (to je od banana u vrtiću se dešavalo) jer doma nije nikad reagirala.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la lastavica » 27 stu 2008, 17:00

L je imala alergiju na mlijeko, skuzili smo ju s nekih 10 mjeseci, a manifestirala se tako da je nakon pola zlice svjezeg sira dobila crvene flekice oko usta i pocele su joj suziti oči. S dvije godine joj je alergija prošla.
Gastroentrologica kod koje smo morali ići zbog premalog dobivanja na težini nas nije slala na dodatna dokazivanja alergije.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la swenova mama » 28 stu 2008, 10:56

to bi teoretski znacilo da mozes imati jednu reakciju i nikad vise?

to se dogadja i u praksi. Moja je mama samo jednom reagirala na jagode, skoro se ugusila. I prije i poslije normalno ih je jela. Dan danas ih jede.

teutonija, imas za kupiti posve pamucne strample, sastav 95% pamuk i 5% elastin za odrasle.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 28 stu 2008, 12:28

Moja je mama samo jednom reagirala na jagode, skoro se ugusila. I prije i poslije normalno ih je jela. Dan danas ih jede.

s jedne strane strasno, no s druge i nije tako lose jer onda mozda nasima isto tako prodje, kao rukom odneseno.

barbi, ma naravno da sad vec zna sta smije, a sta ne, ali me zanimalo kako vi (za jaja sam pitala - to nam je ista alergija). mi smo isto jaja gotovo izbacili uz upotrebe, nismo ih ni prije nesto puno jeli, ali sad kako dolazi njegov rodjendan pa bozic... ne znam kako da to izvedem. :dunno zao mi je peci kolace, torte i sta ne, a njemu skrivati, no premali je da mu objasnjavam, samo ce se rastuziti. :cry: s druge strane, ne mogu pak liamu uskratiti.... zato te pitam, kako ste vi to radili, pogotovo kad je bio manji.

nego, sta mislite, jel' ima smisla davati mini kolicine alergena da se organizam "navikava", u nadi da ce s vremenom shvatiti da alergen nije neprijatelj? :mrgreen: mislim, naravno, da ovakve situacije kad reakcije nisu prejake, kad su "samo" urtike, a ne da sad dijete bacas namjerno u anafil. sok.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 28 stu 2008, 13:34

Meni je H. na previse toga reagirala tako da bi ispalo da gotovo nista ne jede, davala sam joj po malo i pazila na reakcije. Desavalao se da npr. ne reagira na grah ali ako drugi dan skuham grasak ili mahune sva se osipa. Meni je njena lijecnica preporucila da stvari na koje reagira (ona na nista od toga nije reagirala gusenjem dakle nije bilo opasno po nju) pokusam svakih par mjeseci vratiti u prehranu i ja sam tako radila, neke stvari ne jede ni danas (npr. papriku) ali vecinu jede vec godinam bez ikakve reakcije.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la teutonija » 28 stu 2008, 13:59

onda ta pretraga zapravo pokazuje stanje u trenu vadjenja tog Ige-a, zar ne? i ne garantira da ista osoba sutra nece razviti alergiju
naravno da ne garantira,isto ko i kad vadiš L i vidi se da si zdrav ne mora značiti da ćeš biti i sutra . :mrgreen:

Ali na takve pretrage se ide ako se sumnja na nešto npr dijete ima opstrukc bronhitise ,pa se isključi alergijska podloga.

Ne znači da ona nekad neće imati i viši IgE no ak ne bude imala smetnji nećemo ni raditi pretragu.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la jale » 28 stu 2008, 14:06

samo se ubacujem sa jednom cinjenicom koju sam saznala od dr kad su sumnjali da imam alergiju na prasinu:
bilo kakva alergija se moze manifestovati osipom, suzenjem ociju itd. 15-20-50 godina, ali alergije su poznate po tome da se u jednom momentu manifestacija tj reakcija organizma mijenja i naglo moze doci do reakcije tipa gusenja. zato se djeci na bilo kakvu reakciju prestaje davati odredjena namirnica ili oblaci odredjena tkanina upravo zbog tih reakcija koje su nestabilne.

nisam imala namjeru plasiti ali poslije sam nasla (nemam link, crkao mi racunar) strucni tekst na tu temu gdje se govori o ovome..

:bye
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 28 stu 2008, 14:49

teutonija, kuzim. krivo sam te shvatila; ja sam mislila da ste to radili ovak, da vidite, zbog tvojih alergija.... pa rek'o ako je to tako - tom pretragom i neces nesto pametno saznati. no dobro, sad kuzim kako i zasto.

jale, vidis to mi sad nije jasno. meni su bas rekli da je super sto kiki nije imao respir. problema u smislu da vrlo vjerojatno nikad ni nece imati (kao reakciju na alergen).

potica, kod nas nije tako grdo, znamo samo za jaja, pa nije bas da ne moze bez toga, ali me zanimaju ovakva iskustva, jer mozda je onda stvarno moguce nauciti organizam na taj alergen. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jale » 28 stu 2008, 14:56

evo jedan brzinski link ali cu cim uhvatim vremena pretraziti da vidim ima li taj link za nestabilne simptome http://alergije.plivazdravlje.hr/?section=oalergijama
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jale » 28 stu 2008, 15:03

evo nasla sam nesto slicno ali jos trazim bas taj koji detaljno pricao o "preokretima" nadam se da cu pronaci...

Baš zato što se alergije mogu mijenjati, osoba može stotine puta pojesti kolač s jajima ili majonezu bez ikakvih posljedica, ali odjednom se može i na te namirnice javiti reakcija, koja može biti i vrlo jaka. Upravo zbog nepredvidljivosti alergijskih reakcija jednom alergične osobe trebaju biti oprezne i u prehranu pažljivo uvoditi u nove namirnice.
(izvor http://www.fitness.com.hr/fitness/zdrav ... hrana.aspx)
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama z » 01 pro 2008, 02:24

Moja N već 3 tjedna ima osip i crvenilo na koži koje se seli s jednog mjesta na drugo.na jednom se povuće a na drugom pojavi.Išli smo na hitnu pa je doktor rekao da nije ni hrana ni životinje i dao joj sirup.Nakon par dana smo išli k pedijatru i on je rekao da je vjerojatno hrana i nek i dalje pije sirup.
Prestala ga je piti pred par dana ali osip se i dalje pojavljuje i ubrzo povlači.Koma. :shock:
Morat ćemo opetdoktoru da pitamo šta sad :upitnik
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mariela » 01 pro 2008, 07:40

Moj dječak je imao dokazanu alergiju na jaja, a usput su se pojavljivale i neke druge. Kao mali je imao često opstrukcijske bronhitise. Jaja i sve moguće alregene smo izbjegavali do prošle zime, nakon toga smo radili testiranje na Srebrenjaku i rekli su nam da on više nije alergičan ni na što od onih stvari na koje su ga testirali. Ja i sada primjećujem reakciju na neke stvari i to mu izbjegavam davati (npr. čokolino i svi slični proizvodi, čokoladni sladoled od Leda...iako čokoladu inače jede bez problema). Ne bih riskirala i davala djetetu po malo alergena, bojim se da bih time samo pojačavala reakciju, mislim da je bolje nikako ne davati, a onda nakon nekog vremena provjeriti postoji li još alergija.
Mariela
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 01 pro 2008, 12:24

mamaz, meni to ne zvuci kao alergija. :dunno
mariela, koliko ti je sad star sin tj. koliko je bio star kad su mu prosle alergije?

Ne bih riskirala i davala djetetu po malo alergena, bojim se da bih time samo pojačavala reakciju

to sam na par mjesta cula da neki zastupaju (da se pomalo uvodi), no uskoro imamo appt kod specijaliste pa cemo bas vidjeti sta on kaze.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.