suzaks je napisao/la:Pitala jučer naš područni HZZO - pravnica nema pojma - rekla je:
'Joj, pa šta već hoćete - nemamo pojma do kraja mjeseca dok ne dobijemo tumačenja zakona!'.
dakle, strasni su...
vidim da nas ima hrpa kojima nista nije jasno, a ti koji bi nam trebali pojasniti, naravno po prirodi stvari nemaju pojma.
e sad, da idem po redu
alexandra je napisao/la:pretpostavljam da papire za komisije i dalje predajemo u centar za soc. skrb ili ne?
ako ne kom bogu ću predavat to u hzzo kad još ni nemaju odjel koji se nama bavi, a ionak dobit od njih ikakvu informaciju ravno je razgovoru sa svevišnjim.
mislim da vise ne, ako navode da je doslo do prenosenja nadleznosti na hzzo i ako ce czss predati sve nase spise hzzo-u, tada ocito nemamo vise sta traziti na czss.
nemesis je napisao/la:Zanima me samo jedno: ako ne tražim od HZZOa utvrđivanje prava po novom zakonu hoće li mi naknada plaće biti i dalje 2.500,00 ili je bez obzira na to onih famoznih 65% proračunske osnovice? Eni je tek 2,5 godine,tražit ću utvrđivanje prava bliže 7. godini ako to znači par kuna više!
neko je vec gore pisao da nece bit 2500kn, to smo dobili samo u prosincu, od ove godine ce vrijediti ovo 65% proracunske osnovice, znaci negdje izmedu 2000 i 2500, ak sam dobro skuzila.
ovo drugo je dobro pitanje. mene isto zanima koji je zakonski rok u kojem se mozemo ocitovati na utvrdivanje prava po novom zakonu.
jer ako se ja sada i u bliskoj buducnosti ne odlucim na utvrdivanje prava po novom zakonu, da li to znaci da se vise kasnije ne mogu odlucit na pd do 8 god? recimo na sljedecoj komisiji ili za 2 god ,dok bi nam bilo jasnije kako ce se stvari razvijati i kad ce uopce ici u skolu??
lulamae je napisao/la:lotta,malo sam si umorna veceras-de mi pliz pojasni taj staz osiguranja..nis ne kuzim..koliko bi mjeseci ja trebala imati u radnom odnosu prije nego sto sam trazila taj dopust ili to nema veze s icim?
jer ja bi zapravo isto sto i ti,trazila samo da mi produlje do 8.god...je li to onda znaci da adrian ne bi mogao uu skolu do 8.god? jer se invalidnina ukida cim dijete krene na neki duzi boravak negdje,odnosno smanjuje se..da li to vrijedi i za ovo?
lu, kolko sam ja shvatila iz procitanog to se odnosi na one roditelje koji su u radnom odnosu manje od 12 mj prije nego su zatrazili pravo koristenja pd. izgleda da su konacno doskocili onima koji su "fiktivno "zaposleni, tj smanjili im naknadu..a neznam ja sta bi oni, kako zamisljaju podizanje djeteta s pp bez ikakve naknade ili samo s jednom placom, i ne vidim kakve veze to ima, dijete s pp je takvo bio mu roditelj zaposlen ili ne, i naravno da roditelj treba novcanu naknadu.
a ovo za skolu ti neznam, mada mislim da nema veze njegov polazak u skolu i pd do 8 god. invalidnina-to je druga stvar.
majcica, nadam se da ces uspjeti dobit pd do 8 god. ti bi se definitivno trebala cim prije pismeno ocitovati na utvrdivanje prava po novom zakonu, a kako ce i kad to oni odobriti sam dragi bog zna. mozda vam slijedi jos jedna komisija, al ako po zakonu imas pravo, zasto ne bi trazila.