nama je, na svu sreću, riknuo pekač pa više ne pečem kruh svaki dan (jer bi se pojeo dok je topao, a mi bujali od njega

)
sada radim ili raženi ili pirov ili integralni. ono što mi je konstanta je 4dl mlake vode, žlica meda, 1 kvasac (alnatura), malo ulja i žličica soli u brašno
brašno sam prije uvijek vagala i nisam bila zadovoljna ishodom. sada uspem brašno u zdjelu odokativno (uvijek mijesim u istoj) i to pola raženog/pirovog/integralnog i pola tip 850. ako je premokro, dodam još brašna. tijesto miješam mikserom s metlicama za tijesto (spirale), oblikujem na radnoj plohi u štrucu i stavim u namazan i pobrašnjen duguljasti kalup. još ga i zarežem 3-4 puta poprijeko, pokrijem krpom i stavim na radijator. diže se kako kad, najbolje ni ne gledati na sat već na tijesto. kad vidim da se diglo iznad ruba kalupa, stavim ga u vruću pećnicu, zagrijanu na 220, na srednju prečku.
nakon desetak minuta snizim temp. na 200, spustim rešetku na najdonji položaj i pečem još deset do dvadeset minuta (ovisno o tome koje sam brašno koristila). izvađenog iz pećnice istresem iz kalupa i na rešetki hladim na balkonu, tako dobijem hrskavu koricu