meni hokaido i butternut dobro kuhane i zgnječene vilicom ispadnu baš pire-pire
Sada je: 26 srp 2026, 11:03.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Koliko bi on trebao pojesti za obrok?
) pojede izmedju 5 zlicica do cca 110g (odokativno mala kasica). Njen brat ni sa godinu dana nije pojeo kolicinu od 110gr.
Zvijezdica

mi jedemo simplex bundevu s trznice, "moja teta" kod koje kupujem mi je rekla da nitko ne sprica bundeve jer je to svima hrana za svinje i samo poneku donesu za prodaju (i jos uvijek se smijulje kupcima)

MjesecevaZraka je napisao/la:Zanima me da li djeci nudite i namirnice koje sami nikad ne jedete. I ako da, zasto?

MjesecevaZraka je napisao/la:Zanima me da li djeci nudite i namirnice koje sami nikad ne jedete. I ako da, zasto?

Zanima me da li djeci nudite i namirnice koje sami nikad ne jedete. I ako da, zasto?
i onda mama brze bolje radi pitu jer su rijetki trenutci kad on trazi jesti.hrana za svinje

Zvijezdica
)
10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.
tanjabb je napisao/la:S 8 mjeseci. Dakle za par dana. Mozes uzeti za pocetak Milupine zobene pahuljice (haferflocken) ili 7-korn (isto od Milupe) - u DMu, ljekarnama, Muelleru, Biofarmovim ducanima, pa mu to umjesto rizinih umjesaj u voce/povrce.
Pahuljice su zgodne za pocetak jer se otope u jednolicnu smijesu. Mozes i gris umjesati u povrtnu juhu.
A kasnije predjes na zitarice koje su "kompaktnije", npr. proso, cjelovita zob, jecam itd itd...

Jos nesto... kako tocno znati kada je vrijeme za drugi obrok?
Kada se pahuljice mijesaju s vocem, kako to ide. Prvo ih prokuham ili pomijesam s prokuhanom vodom i dodam naribano voce ili kako. Dojimo pa ne bi davala AD s tim. Recimo rizine pahuljice.

Tara je još uvijek na jednom obroku nadohrane dnevno, nekad voće, nekad povrće. Da li prije uvođenja glutena uvesti i drugi obrok pa onda gluten ili to nije povezano? Da li nam je u stvari vrijeme za još jedan obrok?
Odnosno, ako se djetetu neka namirnica ne sviđa, da li je bolje (prema nekim pravilima dohrane) dati dvije tri žličice pa nastaviti dojenjem, čisto da proba okus a da joj se ne ogadi, ili primješati u nešto što joj se okusom dopada?
thinkPINK je napisao/la:Kada se pahuljice mijesaju s vocem, kako to ide. Prvo ih prokuham ili pomijesam s prokuhanom vodom i dodam naribano voce ili kako. Dojimo pa ne bi davala AD s tim. Recimo rizine pahuljice.
Uglavnom, ono žuto. Ali i drugo voće. Mislim da se može i tako koristit te instant žitarice.
10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.

Koliko sam ja informirana bebica će ti u početku papati par žličica i onda će sama postepeno povećavati količinu. Mi ćemo sutra početi s papanjem i negdje oko 13-14h mu planiram dati, nekako je najraspoloženiji pa mislim da bi tada trebao lijepo prihvatiti nešto novo. Vrijeme si određuješ sama, opet koliko sam informirana, a kako budeš uvodila broj obroka ćete pomalo regulirati kad i što. Mi započinjemo s prosom (može i riža), planiramo oko 3-4 dana pa onda pokušati s jabukom. Moderatorice i iskusnije mame će te više uputiti i ispraviti ukoliko sam ja negdje pogriješila glede informacija. Uglavnom, ovo je pravi topic za to... 

kad nakon obroka ne traži dojiti/piti mlijeko

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.