Sada je: 11 kol 2026, 17:26.
Moderator/ica: nadicab

Lidija je napisao/la:I opet ovisi tko je osoba koja je odgajatelj, rehabilitator ili sto vec bez obzira kojom metodom radio.

faith je napisao/la:Lidija je napisao/la:I opet ovisi tko je osoba koja je odgajatelj, rehabilitator ili sto vec bez obzira kojom metodom radio.
Ovo je definitivno najvažnije.
Sin moje prijateljice je išao u Waldorfski vrtić i oni nisu bili zadovoljni, tete su se često mijenjale, bio je kao dečko od 6 godina u grupi s puno malih bebača. Hrana je vegetarijanska i on se brzo privikao na to, igračke su sve od prirodnih materijala. Mislim da ti je najbolje da odeš i vidiš sama koliko ti se sviđa taj vrtić i porazgovaraš s njima.

Lidija je napisao/la:Montessori bi trebao izgledati tako. No na zalost kao i sve kod nas, ni Montessori vrtici ( a ima ih 3 u Zg koliko ja znam) ne primaju djecu s pp bas totalno otvorenih ruku, iz puno razloga. Jedan je sto djece ima puno, mjesta nema dovoljno, a djeca s pp jos umanjuju grupu. Ne kazem da je to u redu - to je realnost.
Mi u uduzi imamo rehabilitatoricu koja je zavrsila Montessori edukaciju za predskolski odgoj, imamo Montessori materijal, i ona radi i po principima Montessorija kad radi sa djecom, ovisno o procjeni sto bi kod pojedinog djeteta bilo ucinkovito ili primjereno. No, mi nemamo vrtic.
O situaciji u zagrebackom predskolskom mogli bi nadugo i nasiroko, ali meni je to previse za pisanje (barem sada).

MaMi je napisao/la:Marijana, pitam iz čiste radoznalosti. Ignoriraj pitanje ako je preosobno. Navodiš da ti se dijete vodi kao nerazvijen govor, a jako si educirana po pitanju autizma kao da ti je dijete autistično. Zašto?

Glori je napisao/la:marijana zar ti nisi dječiji psihijatar????

Glori je napisao/la:mislila sam marijana(baka od medenka)-pa pitam radi dijagnoze-ništa drugo?-sorry-tada sam nešto krivo skontala...

Glori je napisao/la:ne znam što se vrijeđaš,ali sam mislila pošto je baka psihijatar da joj je lakše (zbog iskustva) reći u čemu je riječ....

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.