Glori je napisao/la:evo ja imamo odlično iskustvo sa montessori (najviše zahvaljujući glavnoj teti-koja ga "osjeća"),ali ovo o dijagnozi sam se nadovezala na "mami",a i za vrtić ti treba dijagnoza i još nešto sam govor kao izgovor nije problem kod tvog(iz tvog pisanja),već i razumjevanje govora i stereotipija(igranje jajetom)-mislim da je jako važno pri upisu upozorit tete na stvarne probleme....
tvoj se po mom mišljenju dotiče sigurno spektra,a koliko to ti njbolje znaš-svakako potencijala ima i definitivno nije "pravi autist"...
Govor naš razumije i izvrsno nam ide neverbalna komunikacija (putem pecsa i prstića, oponašanja). Tražeći po knjigama našla sam tu dispraksiju koju sam spomenula u topiću govora na ovom forumu, imamo tu i tamo koju riječ od kada smo na intezivnoj stimulaciji. Sterotipija nema (u ranoj dobi od 1 godine volio je kotrljati jaja igračka,, zatim otvarati vrata, sve je to kratko trajalo tako da je bilo teško procijeniti da li je to bila stereotipija ili jednostavno interes, nema rituala, nema neprimjerenog ponašanja, dapače baš je dobro dijete...
Molim te reci, koliko ima djece u grupi gdje je tvoj i koliko teta. Vidi li se drugačiji program i u čemu?

, možda sam ipak trebala otići.
činjenica je da je kapacitet vrtića znatno premalen za zagreb pa i oni rade "selekciju" da gore dođu djeca kojima je to stvarno nužno. osobno, uvijek govorim da je to odličan vrtić za djecu s problemom u komunikaciji i socijalizaciji zato što postoje mnoge predrasude koje se vuku iz prošlosti o vrtiću kao "ostavioni" za djecu i sl. i nama i s., a i mnogim drugima koji su išli gore su puno, puno pomogli oko svega, naročito oko stvari koje su meni izgledale nerješive (pelene, wc, samostalno jelo i takve stvari).