Vidim, odgovara joj taj položaj (sjedi, nogice skvrčene još joj malo svojim rukama "podboltam" tj. pridržim nogice a valjda i sila teža odradi svoje
) i pokaka se ali vrisne. Kratko to traje, minuticu ali muči se, bolno joj je.Iako smo sa 6 mj. krenuli sa dohranom, nismo daleko odmaknuli, samo oko 12h pojede par žličica nadohrane, popije vode a drugo je na cici.
Poslijednjih tjedan dana jela je pečene jabuke, sveukupno možda jednu bananu (nekoliko dana po malo), dva dana Hipp šljivu (mala staklenka, pola svaki dan) a zadnja dva dana pečenu buču.
Znam da banana zatvara, navodno i odstajala jabuka (onda možda i pečena
) a buča?Šljivu je jela 2 dana ali stolicu nije "smekšala". Možda da slijedećih nekoliko dana dajem šljivu?
Već joj 2 dana za vrijeme njezinog "ručka" (ovaj jedini kruti obrok koji ima) dam i žličicu malinovog ulja (probala ga je i prije, dodajem joj u povrće) da ju malo potjera ali ništa.
Inače ima jako meku stolicu a ovo sada je toliko tvrdo i suho da nema potrebe da joj stavljam čistu pelenu (ako nismo stigli skinuti pelenu i obaviti u WC školjku) već samo maknem "kakac", pelena je čista, čista.
Dakle ona ima stolicu samo je jako tvrda. Vjerojatno je to normalno u počecima nadohrane ali griješim li što joj dajem maslinovog ulja na žličicu? Da joj se na želucu ne napravi kakav film, čep, što ja znam?
Preko dana je sve OK, nije nervozna niti ništa već samo, eto, tu jednu minuticu dok tiska.
Savjeti? Iskustva?

, sorry, zaboravila sam napisati da je Tara stara 8 mjeseci. Aj sad...
baš ti hvala na savjetu i pojašnjenju, nisam znala da je najbolje na tašte.