Sada je: 13 kol 2026, 01:08.
Moderator/ica: nadicab

Glori je napisao/la:za razliku od Anni-sve nalaze koje sam vidjela,a i čula od roditelja -svi imaju problem ili sa kazeinom ili sa glutenom (znači metabolički)-svi imaju i intolerancije,ali su dosta različite....

MaMi je napisao/la:
Na tim topicima nisam našla odgovor na dva pitanja pa ih postavljam ovdje.
1. Da li je nečije dijete testirano na Candidu a da mu Candidu nisu pronašli? Naime, čini mi se da je nađu kod svakoga i liječe kod svakoga.
2. Da li je nečije dijete testirano nekim od testova na razne alergene u hrani pa da mu nije nađena neka alergija ili intolerancija na neki od sastojaka hrane? Čini mi se da svakome nađu nekakvu intoleranciju i da dijeta bez šećera, glutena ili tsl ne gine.

Anni je napisao/la:( 80% naseg imuniteta je u crijevu)..
MaMi je napisao/la:Ja sam u situaciji koju si ti, Alexandra, dobro opisala. Htjela bih još nešto uraditi da pomognem djetetovom razvoju ako je moguće, a zapravo mi je muka od života po bolnicama i ambulantama koji vodimo od njegova rođenja. On je, srećom, dobrog imunološkog statusa, cijepljen redovnim i nekim drugim cjepivima, nije boležljiv, tjelesno je dostigao svoje vršnjake iako je pri porodu imao 650 grama. I zato ta dilema da li ići s dodatnim pretragama ili sve pustiti na miru kao do sada i unatoč svim mukama malo se i opustiti.
Puno vam hvala još jednom na savjetima. Bili su kratki i precizni.
nadicab je napisao/la:mislimo isto, pogotovo nakon onag posta mmm3m![]()
Ne znam ni gdje da krenem s pretragom? tražim od pedijatrice uputnicu za ... i to odradim gdje???

Glori je napisao/la:
evo opet da se umješam....nitko ti ne može potvrdit to i to napravi i djetetu će biti bolje,jer ovaj put spada u alternativnu medicinu (premda se može dosta naći u klasičnoj medicini -gotovo sve)nitko znanstveno nije sto iza ovoga...mislim dijete ima takav nalaz napravite to i to i nestat će ti i ti simptomi....
Tu se slažem s Glori. To je stvar tvog uvjerenja u nešto što radiš. Svatko od nas ima pravo na svoj izbor. Moj izbor je bio ovakav kakv sam gore napisala jer u ovoj nažalost "tržišnoj medicinskoj ponudi (bila ona alternativna ili službena ili neka treća) i nemaš velikog izbora". Ne bih ulazila u detalje mog izbora, ali neizvjesnost me doslovce "tucala u dušu" iz dana u dan. I nisam pogriješila. Nisam dobila odgovore na sva pitanja koja me muće i tko zna da li ću ih ikada dobiti, ali znam da sam krenula dobrim putem jer on je nakon primjenjenih svih oblika tretmana osjetno bolji, ide naprijed i tim je moj stupanj očekivanja barem malo nahranjen a u duši mi je lakše, ali ne i lako.....Glori je napisao/la:
[b]što se tiče Candide,ja stvarno ne znam da li dr.Lapčević uopće prepisuje kakve medikamente-osim vitamina-znači ništa na recept...-tako ne bi trebalo izgledati lječenje prema DAN-protokolu....ona bi ako već radi te nalaze morala i sve drugo ordinirat-to nije slučaj-po mijim saznanjima....
Da ti obogatim saznanja o dr Lapčević, vrlo ljubezna i profesionalna osoba koja te suoči sa svim mogućnostima onoga što poduzimaš, a tu mislim i na materijalni dio /jer najveći dio svega ne ide na recept/ a tvoje je da izabereš.Glori je napisao/la:
[b]znači ako se već upuštaš u ovu "avanturu" moraš imat podršku svog pedijatra-a i on neće ići do kraja protokola....zato mislim da je pametnije uložit novac tamo gdje će tvoje dobit cijetu terapiju tj.sve što nalazi budu tražili....po meni radit nešto polovično i udarit u zid ili ne radit ništa u tom smjeru -izabrala bi drugu varijantu....po meni je to istio kao da ti test pokaže upalu ,ali ne mogu ti dati antibiotik....

Glori je napisao/la:što se tiče suplemenata to možeš i sam odradit,jer nalaze koje oni dobivaju izbaci kompjuter sa vrijednostima šta i koliko,ali do onog do čeg je anni došla ovdje nećeš dobit-osim ako ti nemaš neku noviju informaciju da je netko prošao cijeli protokol-da li je???

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.