Sada je: 13 kol 2026, 00:16.

Candida i razne dijete - x-ti put

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Candida i razne dijete - x-ti put

PostPostao/la MaMi » 19 sij 2009, 18:31

Na ovom forumu je more topica na kojima se govori o kolonizaciji crijeva ili nekog drugog organa Candidom i posljedicama toga.
Još je više topica o razno-raznim dijetama koje pomažu ili ne pomažu dijetetu s poremećajem u razvoju.
Na tim topicima nisam našla odgovor na dva pitanja pa ih postavljam ovdje.

1. Da li je nečije dijete testirano na Candidu a da mu Candidu nisu pronašli? Naime, čini mi se da je nađu kod svakoga i liječe kod svakoga.

2. Da li je nečije dijete testirano nekim od testova na razne alergene u hrani pa da mu nije nađena neka alergija ili intolerancija na neki od sastojaka hrane? Čini mi se da svakome nađu nekakvu intoleranciju i da dijeta bez šećera, glutena ili tsl ne gine.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Candida i razne dijete - x-ti put

PostPostao/la Anni » 19 sij 2009, 20:16

ako si pozorno citala postove onda si mogla zakljuciti da najvise o dijetama i candidi na grupe potpore pisu roditelji cija se djeca nalaze u autist. spektru sa vise ili manje njegovih simptoma. Jedan veci dio djece ima candidu , a jedan dio djece je po pretragama dobilo negativan nalaz candide. isto tako je sa intolerancijama: jedan dio djece ima intoleranciju na glten samo , netko samo na mlijeko, a netko na oboje. Ovisno o nalazima i dubini problema postoje tada i odgovarajuce dijete. Dakle nije pravilo da kod svakog djetea koje ide raditi neki od testa iz metabolickog procesa slijedi dijeta.
Anni

PostPostao/la Glori » 19 sij 2009, 20:30

za razliku od Anni-sve nalaze koje sam vidjela,a i čula od roditelja -svi imaju problem ili sa kazeinom ili sa glutenom (znači metabolički)-svi imaju i intolerancije,ali su dosta različite....
jedino ne kužim-kad smo bili kod danijele -ona se samo obazirala na sistemsku Candidu-nađenu u krvi---a za ovu u stolici i ne baš....
da još je rekla da joj je jasno kako kad naiđe na sistemsku Candidu,jer zna kako,a za nalaze koji je ne pokazuju vjerovatno je pozadina nešto "drugo "????

uglavnom na nalazu na peptide piše svima isti savjet-mjesec dana na gfcf,a poslje nastavit sa onim na što nalaz pokazuje "peptide"-ovo ti je različito od intolerancije,al me ne pitaj kako jer ne znam...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 19 sij 2009, 21:55

Glori je napisao/la:za razliku od Anni-sve nalaze koje sam vidjela,a i čula od roditelja -svi imaju problem ili sa kazeinom ili sa glutenom (znači metabolički)-svi imaju i intolerancije,ali su dosta različite....

ovaj dio potpisujem.
meni je zanimljivo i to što svi roditelji koje znam da su radili test intolerancije na hranu sa svojom djecom koja nisu ni u kakvom spektru, odnosno potpuno su zdrava, imaju iste rezultate - u 95% slučajeva intoleranciju na kazein i u nešto manjem postotku gluten :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la marijanama » 19 sij 2009, 21:56

MaMi je napisao/la:
Na tim topicima nisam našla odgovor na dva pitanja pa ih postavljam ovdje.

1. Da li je nečije dijete testirano na Candidu a da mu Candidu nisu pronašli? Naime, čini mi se da je nađu kod svakoga i liječe kod svakoga.

2. Da li je nečije dijete testirano nekim od testova na razne alergene u hrani pa da mu nije nađena neka alergija ili intolerancija na neki od sastojaka hrane? Čini mi se da svakome nađu nekakvu intoleranciju i da dijeta bez šećera, glutena ili tsl ne gine.

1. Mi smo radili testove na candidu i u stolici i u krvi:

Ig M Candida
Ig G Candida

Nalaz uredan. Dakle konstatacija ti nije točna da baš kod svakog nađu.

2. Testirali smo medenka na razne alergene-nema alergije, ali ima visoku intoleranciju na kazein, srednje jaku na limun, naranču, grožđe, orahe. Preporuka dijeta bez kazeina barem šest mjeseci, a onda nalaze ponoviti.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 19 sij 2009, 22:15

Marijana, ja sam i napisala da mi se čini, a nisam konstatirala da svima nađu. Tako da ne možeš napisati da mi konstatacija nije točna.
A raspitujem se jer kako bi ti rekla - širim vidike. :mrgreen:

Alexandra, Glori i Anni:
Da, shvatila sam da probleme s intolerancijom imaju uglavnom djeca s problematikom iz autističnog spektra. No, u zadnjih mjesec-dva čula sam za dvoje djece koja su nedonoščad (što je i moje), kao nedonoščad prošla sve i svašta, i oboje imaju Candidu i oboje su stavljena na dijete iako niti jedno niti drugo nema probleme s autizmom ali imaju hidrocefalus, cp, sljepoću, značajno zaostajanje u razvoju itd, itd.
Kako je moje dijete rođeno sa samo 24 tjedna trudnoće, u rodilištu pokupilo citomegalovirus, gluho je, gotovo bez komunikacije, na razvojnoj razini od 1 godine iako ima 2,5 počinjem se pitati imali smisla testirati ga na Candidu i na alergene. No, bojim se, kako sam već navela u svojim pitanjima, da bi dobila pozitivne nalaze, liječila ga, a nisam sigurna kolika je korist od svega toga. :dunno

U svakom slučaju hvala na brzim odgovorima. :buket
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 19 sij 2009, 22:22

[quote="MaMi"]

Marijana, ja sam i napisala da mi se čini, a nisam konstatirala da svima nađu. Tako da ne možeš napisati da mi konstatacija nije točna.
A raspitujem se jer kako bi ti rekla - širim vidike. :mrgreen:

No, bojim se, kako sam već navela u svojim pitanjima, da bi dobila pozitivne nalaze, liječila ga, a nisam sigurna kolika je korist od svega toga. :dunno

Da, u pravu si krivo sam napisala, nije u pitanju konstatacija već "ćini mi se"-Sorry, nije namjerno. A da širiš vidike to mi je blisko, jer to radim i ja.
Moj je stav, ne mora se nitko s njime složiti da ako postoji sumnja tu sumnju treba otkloniti ili barem umanjiti i zato sam ja radila te pretrage.
Zadnja izmjena: marijanama; 20 sij 2009, 09:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 19 sij 2009, 22:38

ova djeca šta si ih spomenula ..gdje su radila nalaze?

Candida ako je sistemska nađe se u krvi i jako je opasna-ako dospije do glavnih organa i po život ....u stolici je svi imamo,ali je teško naći jer se kolonizira i ako baš ne potrefiš kakicu ili dio gdje je neće je ni naći...jedino ne znam koliko je treba naći da bi značilo disbalans...

nismo ti baš pomogli :dunno
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 19 sij 2009, 22:55

Jedno dijete je u Sloveniji, a drugo u Srbiji. Oboje imaju Candidu u crijevima.
Ma, pomogle ste mi jer se vi sto puta bolje od mene snalazite u tim vodama.
Ja više niti sama ne znam kuda krenuti ne bi li mi se dijete malo pomaklo prema naprijed.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 19 sij 2009, 23:08

MaMi, ja sam ti napisala da uz djecu iz spektra i sva ostala djeca koju znam (a i odrasli) koji su radili testiranje imaju intoleranciju na neke namirnice, tako da uopće ne mislim da to gađa djecu iz spektra.

kandida u stolici i u organizmu općenito je najčešće prisutna kod sve djece koja su iz bilo kojeg razloga odmah nakon poroda tretirana antibioticima (a nedonoščad najčešće jesu). možda da napraviš test pa se posavjetuješ s nekim od liječnika (gastro) da vidiš da li je treba tretirati ili ne radi smetnje.

mada će me sad možda netko opet sasut, ja nisam radila nalaze svom djetetu mada je u autističnom spektru. organske kiseline i još neke od tih pretraga su joj radili dok je bila beba. nalazi su bili u redu. stolica, probava, krvna slika, urin ko po špagi. i jednostavno je ne želim razvlačiti po pretragama, jer ne vidim apsolutno nikakve fizičke probleme.
napravit ću negdje na proljeće test intolerancije, ali i njoj i sebi i ocu joj. onda ću odlučiti koliko ću joj i da li ću joj trebati mijenjati prehranu. mada znam da ako se pokaže intolerancija na gluten, neću je stavljati na najstrožu bezglutensku dijetu. kazein i onako ne konzumira uopće, kao ni ja. ostalo ćemo lako izbjeć jer ionako ništa ne jede :lol
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Anni » 19 sij 2009, 23:46

candida je popratna pojava kod neuravnotezenog imuniteta i moze se pojaviti i kod djece , a isto tako i kod odraslih. ,redovit je stanovnik kod disbioze crijeva... dal intolerancije nastaju zbog ostecene crijevne sluznice ili je proces obrnut to jos nije dokazano.. MaMi ako Ti je djete imalo CMV on je vjerojatno ostavio traga na imunom sistemu( 80% naseg imuniteta je u crijevu).. pa ja vjerujem da neke pretrage nebi skodile.
Anni

PostPostao/la MaMi » 20 sij 2009, 00:56

Ja sam u situaciji koju si ti, Alexandra, dobro opisala. Htjela bih još nešto uraditi da pomognem djetetovom razvoju ako je moguće, a zapravo mi je muka od života po bolnicama i ambulantama koji vodimo od njegova rođenja. On je, srećom, dobrog imunološkog statusa, cijepljen redovnim i nekim drugim cjepivima, nije boležljiv, tjelesno je dostigao svoje vršnjake iako je pri porodu imao 650 grama. I zato ta dilema da li ići s dodatnim pretragama ili sve pustiti na miru kao do sada i unatoč svim mukama malo se i opustiti.
Puno vam hvala još jednom na savjetima. Bili su kratki i precizni. :1
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 20 sij 2009, 08:51

Anni je napisao/la:( 80% naseg imuniteta je u crijevu)..

anni, jel možeš ovo (naravno ako budeš imala vremena i ako ti se da :mrgreen: ) ukratko pojasnit?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 20 sij 2009, 10:28

MaMi je napisao/la:Ja sam u situaciji koju si ti, Alexandra, dobro opisala. Htjela bih još nešto uraditi da pomognem djetetovom razvoju ako je moguće, a zapravo mi je muka od života po bolnicama i ambulantama koji vodimo od njegova rođenja. On je, srećom, dobrog imunološkog statusa, cijepljen redovnim i nekim drugim cjepivima, nije boležljiv, tjelesno je dostigao svoje vršnjake iako je pri porodu imao 650 grama. I zato ta dilema da li ići s dodatnim pretragama ili sve pustiti na miru kao do sada i unatoč svim mukama malo se i opustiti.
Puno vam hvala još jednom na savjetima. Bili su kratki i precizni. :1

mislimo isto, pogotovo nakon onag posta mmm3m :D
Ne znam ni gdje da krenem s pretragom? tražim od pedijatrice uputnicu za ... i to odradim gdje???
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lotta » 20 sij 2009, 10:53

nadicab je napisao/la:mislimo isto, pogotovo nakon onag posta mmm3m :D
Ne znam ni gdje da krenem s pretragom? tražim od pedijatrice uputnicu za ... i to odradim gdje???

eh cure, onda nas ima vise..i moj je nedonosce i bio odma nakon poroda tretiran raznoraznim antibioticima, i ja se isto ko i mami pitam dal se moze jos kako pomoci. ni ja svojeg ne bi stavljala na neke rigorozne dijete jer s prehranom i stolicom nema nekih vidljivih problema, al bi rado radi svojeg mira napravila test na candidu. samo sto imamo pedijatricu koja se cudi i kad dodem po uputnicu za defektologa ili logopeda (kao, sto to njemu treba), tak da mislim da joj dodem s idejom za candidu da bi me jos i stjerala van..
tak da bi mi rade obavili to privatno, ako ima gdje u zagrebu
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 20 sij 2009, 11:05

Poliklinika Simbex Koranska 16, tel:6170 035 Zagreb-privatno, nazovi i vidi što sve želiš i možeš obaviti.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 20 sij 2009, 11:43

hvala
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 20 sij 2009, 12:53

evo da i ja nešto napišem iako ima ovdje puno mama koje se snalaze kao ribe u vodi što se tiče dijete, prehrane, candide itd i mogu dati bolje savjete od mene.
luka je, u prvom redu, vježbač a uz fizikalne vježbe potreban mu je i defektološki i logopedski rad.
isto tako ima dijagnozu adhd te smo stoga odlučili napraviti testiranje na namirnice ( nebi li pomogli i na taj način svome dijetetu) iako nije u autizmu ili u spektru...

od 90 namirnica intoleranciju ima na 4 namirnice, candidu nema a organix testom smo dobili preporuku koje bi mu namirnice trebali više davati u prehrani a ove 4 eliminirati na tri mjeseca te smo dobili preporuku za suplemente.... te smanjiti unos slatkiša i gotove hrane.... znači nismo na nikakvoj posebnoj dijeti
mjesec dana se toga pridržavamo i ono što mogu za sada reči ( sada neznam da li je rano ) je to da je mirniji, da bolje spava i da mi se koncentracija poboljšala , znači sada je ipak lakše raditi za stolom, vježbati...

znači zbog poteškočau razvoju smo se odlučili napraviti nalaze i 3 mjeseca čemo paziti na prehranu ( iako nemamo velike promjene ) a ako vidimo da nam odgovara možda i duže , samo da nam pomogne...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Anni » 20 sij 2009, 13:32

evo u par recenica mog laickog izlaganja: candida je u maloj kolicini noramalan stanovnik crijeva.. medjutim kod promjena na imunsistemu/ ili on postane prejak ili preslab) ona tu ima plodno tlo i pocne se razmnozavati, isto tako se moze desiti da se pocne razmnozavati nakon sto se broj dobrih crijevnih bakterija smanji( antibiotici, imunsupresiva, virostatici i hrpa drugih ljekova)...takodjer kazu da je candida popratna pojava kod zasicenosti metala jer da nje nema u tom slucaju bi trovanje metalima bilo puno pogubnije( navodno se metali vezu za candidu u crijevima).
E sada podrucje o nastanku intolerancije ..tj...dal tako ostecena crijevna sluznica sa candidom ( i naravno drugim bakterijama) postaje intolerantna na neke prehramb. proizvode ili neki prehrambeni proizvodi sami po sebi kod ( problema imuniteta) stvaraju ostecenje crijevne sluznice ...to jos nije potpuno razjasnjeno i mislim da su tu misljenja razlicita.

Ono sto je vazno... je to da se je ipak doslo do saznanja ( makar i ona bila stura) da postoji povezanost crijeva i mozka( mada je to vec opisano i u 19 stoljecu)... isto tako ima jedan dio djece u spektru koji reagira na to ljecenje ima djece koji ne reagira..
Ja mogu reci iz naseg primjera : kada smo dobili dijagnozu i poceli traziti pomoc van okvira skolske medicine da su mi svi procitani textovi o problematici metabolizma zvucali jako nevjerojatni i da sam si tada i uz najvise upotrebljene maste jako tesko mogla zamisliti da ce moj sin poceti napredovati kada mu se neke namirnice oduzmu iz prehrane , neke nove mozda uvedu...nisam mogla ni sanjati da ima veliki deficit vitamina i minerala( tada je bio ljepuskast bucmast deckic sa podocnjacima). Medjutim kada smo dobili po prvoj obradi nalaze i kada smo krenuli sa dijetom i terapijom tada je situacija izgledala potpuno drugacije.
isto tako moram napomenuti da kod nas je tada nalaz candide bio Ok. Tek kada smo malog poceli cistiti od metala tek tada nam je nalaz pokazao prisustvo candide. U nekim sam textovima procitala da njoj pase DMSa, u drugim pak da se ona prilikom eliminacije metala oslobada i da u tom slucaju postaje patoloska. Mi smo se dugo sa njom patili...uz nistatin i myrenhil davali smo i autovakcinu kroz nekoliko stupnjeva. Zadnje dvije pretrage ( 8 tjedana nakon autovakcine) su pokazale da je vise nema. Uz to smo i izbacili komplexne ugljikohidrate i sve zitarice i nadamo se da bi sada trebalo biti sa njom zavrseno.
Jos bih dodala da pratim i par njemackih foruma za odrasle koji imaju trovanje metalima( najvise zbog zubnih plombi) i da je njihova borba sa candidom isto mukotrpna. Nazalost skolska medicina nju smatra samo kao normalnog stanovnika , a drugi dio price ne spominju( da ona moze i te kako patoloska postati..s tim vise sto jako cesto recidivira).

u ovom clanku stoji da u crijevima je 60% naseg imuniteta. Kad stignem potrazit cu i druge textove:
http://www.ivana-brkljacic.com/sport-iz ... /imunitet/

ili ovaj mali text.

Kako prehranom ojačati imunitet ?

Redovitim uzimanjem raznovrsnih obroka iz kvalitetnih namirnica možemo direktno utjecati na imunitet. Izgradnja imuniteta započinje u crijevima gdje se nalazi najrazvijeniji imunološki sustav u tijelu.
Za održavanje i rad crijevne flore važan je unos dobrih bakterija ili probiotika koje unosimo hranom ali u novije vrijeme i dodacima prehrani. U skupinu hrane bogate probioticima spadaju fermentirani mliječni proizvodi: jogurti, kisela mlijeka, acidofilna mlijeka, a još bolje je ako sadrže i prebiotike - hranu za probiotike koje nalazimo u biljnim vlaknima (inulin).
Slijedeće je za imunitet vrlo važno uzimanje visokovrijednih proteina (soja, riba, bijelo meso peradi) radi sinteze antitijela, te unos najmanje 5 obroka voća i povrća dnevno zbog visokog sadržaja fitonutijenata koji zajedno s vitaminima i mineralima daju snažnu potporu imunosnom sustavu. Voće i povrće najbolje je jesti sirovo, zbog visokog sadržaja enzima koji se uništavaju dugom preradom hrane, a zapravo su životna snaga u hrani i ključ za odlično zdravlje. Od vitamina i minerala svakako treba spomenuti antioksidante na koje su stanice imuno-sistema naročito osjetljive a to su A, C, E, selen, željezo i borac br. 1 koji sudjeluje u svim procesima imunosnog sustava - cink.
Vrlo poželjno je konzumirati namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama (plava riba, lanene sjemenke) koje su ujedno i esencijalne masne kiseline i bez njih jednostavno nema dobrog zdravlja. Omega 3 su odlična prevencija za upalna stanja u organizmu te autoimune bolesti.
U prehrani je poželjno izbjegavati rafinirane ugljikohidrate (slastice) i zasićene masnoće životinjskog podrijetla (konzervirani suhomesnati proizvodi).

i jos jedan:
http://www.vita.revije.hr/clanak.aspx?id=1508

postoje jako dobri textovi, al strasno je zalosno sto skolska medicina jako malo paznje pridodaje nasem obrambenom mehanizmu,; tko je dobio savjet od ljecnika da nakon upotrebe antibiotika( narocito kod djece) treba odmah krenuti u izgradnju crijevene flore????? gotovo nitko.
Anni

PostPostao/la marijanama » 20 sij 2009, 16:21

Nakon što je anni ovako lijepo sve opisala vezano uz candidu, šireći svoje vidike na netu sam našla Polikliniku Simbex gdje smo uradili slijedeće:

U Poliklinici Simbex smo dali prvi jutarnji urin (vadili smo i krv) kojima oni utvrđuju:
Markeri za bakterije u crijevima
Markeri za klostridije
Metabolizam ugljikohidrata
Markeri proizvodnje stanične energije
Markeri vitamina B kompleksa
Markeri metilacije
Markeri antioskidansa
Markeri za gljivice u crijevima
Test toksičnih elemenata u eritrocitima
Test esencijalnih elemenata u eritrocitima

Marker koji procjenjuje prisutnost candide je DL-arabinitol u mokraći kako bi se vidjela kolika je kolonizacija gastrointestinalnog trakta.
Važno je da dijete 2 dana prije davanja jutarnjeg urina ne pije sokove od jabuke,naranče, da nije trenutno pod antibiotskom terapijom I da nema temperature.

Sve to košta 1950 kuna.

Nadam se da će nekom koristiti. Nama jeste, jer smo otklonili sumnju da imamo candidu, ali i otkrili neke stvari koje nismo znali.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 20 sij 2009, 19:12

Marijana, kako je izgledao tvoj dogovor s njima?
Da li si nazvala i rekla da bi došla s djetetom obaviti te i te pretrage ili je tamo netko prvo pregledao tvoje dijete, proučio med. dok. i odredio što bi valjalo uraditi. Ili pak rade taj set pretraga svima bez obzira na dijagnozu? I da li su te onda informirali što da radiš kada su nalazi pretraga bili gotovi? Kako je s kontrolom - ideš kod njih ili kako?

Prim Jovančević je pedijatar mog djeteta i kada sam ga pitala za terapiju kisikom rekao mi je da je imao već više takvih pitanja pa si je dao truda i proučio članke na tu temu i na temelju proučenog tvrdi da ta terapija nema smisla. Usput je dobacio da se djeca sada testiraju na toksične metale, nađu ih pretragama, a zapravo se onda ne zna što uraditi s nalazom jer prave terapije nema. Dalje je spominjao neku terapiju kod Downa zbog koje je isto zavlada histerija, a na kraju ispalo ništa (zaboravila sam što je spominjao, da li je moguće nešto u vezi zečeva??).
Evo, to je stav pedijatra koji nije počeo jučer raditi o nekim stvarima koje se ovdje spominju.

Mene i dalje muči taj cost-benefit. Da li će moje dijete imati koristi ako ga počnem testirati na sve i svašta jer sam sigurna da će se nešto kod njega pronaći, pa onda kreću terapije i gnjaveži. Iako ovo što je napisala flipper budi nadu s obzirom da je moje dijete uza sve muke i u stalnom pokretu.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 20 sij 2009, 19:32

evo opet da se umješam....nitko ti ne može potvrdit to i to napravi i djetetu će biti bolje,jer ovaj put spada u alternativnu medicinu (premda se može dosta naći u klasičnoj medicini -gotovo sve)nitko znanstveno nije sto iza ovoga...mislim dijete ima takav nalaz napravite to i to i nestat će ti i ti simptomi....

što se tiče Candide,ja stvarno ne znam da li dr.Lapčević uopće prepisuje kakve medikamente-osim vitamina-znači ništa na recept...-tako ne bi trebalo izgledati lječenje prema DAN-protokolu....ona bi ako već radi te nalaze morala i sve drugo ordinirat-to nije slučaj-po mijim saznanjima....

znači ako se već upuštaš u ovu "avanturu" moraš imat podršku svog pedijatra-a i on neće ići do kraja protokola....zato mislim da je pametnije uložit novac tamo gdje će tvoje dobit cijetu terapiju tj.sve što nalazi budu tražili....po meni radit nešto polovično i udarit u zid ili ne radit ništa u tom smjeru -izabrala bi drugu varijantu....
po meni je to istio kao da ti test pokaže upalu ,ali ne mogu ti dati antibiotik....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 20 sij 2009, 20:06

Evo ako mogu ja pomoći, mi smo obavili iste pretrage kod dr. Lapčević (a i pedijatar nam je dr. Jovančević).

Nazoveš, dođeš sa dr-icom na razgovor (bez djeteta), ispuniš upitnik sa podacima o djetetu, bolestima u obitelji itd. i radiš taj standardni Organix test (mi smo još radili i intoleranciju).
Kad nalazi stignu ona ti mailom šalje detaljnu analizu i savjetuje koje suplemente da uzimaš. Mi smo naručeni na kontrolu za tri mjeseca jer je nalaz bio jako loš.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 20 sij 2009, 20:09

[quote="MaMi"]

Marijana, kako je izgledao tvoj dogovor s njima?

Nisam ti odmah odgovorila jer sam s medenkom bila na terapiji, pa ti sada odgovaram dok ga tata kupa.

Za Simbex polikliniku sam čula već kada smo čekali nalaze iu Amerike gdje smo slali krv, urin, i kosu (sve u dogovoru s pedijatrom, gdje su ameri iz tog centralnoig labosa u Americi tražili i potpis pedijatra, koji nam je i pomogao u organizaciji oko laboratorija). Iz Amerike smo dobili nalaze:

Intolerancija na namirnice

Toksički metali u urinu
Toksički metali u urinu
Toksički elementi u kosi
Esencijalni elementi u kosi
razni IG-eovi da ne nabrajam
nalazi su došli negdje nakon nešto više od mjesec dana.

U Simbex smo telefonski dogovorili da donesemo nalaz urina i kod njih izvadimo krv, i kada su došli nalazi (nakon cca 3 tjedna) dogovorili smo sastanak s dr Lapčević koja je pregledala sve njegove nalaze, zatim nalaze iz Amerike i dobili nakon 2 dana njezino kompletnu analizu i mišljenje u pisanom obliku na tri strane, sa svim preporukama od terapije i kada treba doći na kontrolu. Bili smo jako zadovoljni profesionalnim odnosom od početka do kraja.

[quote="MaMi"]

Mene i dalje muči taj cost-benefit. Da li će moje dijete imati koristi ako ga počnem testirati na sve i svašta jer sam sigurna da će se nešto kod njega pronaći, pa onda kreću terapije i gnjaveži.

Tu ti zaista ništa ne mogu reći jero tome neznam ništa. Nadam se da sam pomogla u informacijama. Ako te još što interesira samo pitaj, ako mogu odgovoriti ću.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 20 sij 2009, 20:41

Glori je napisao/la:
evo opet da se umješam....nitko ti ne može potvrdit to i to napravi i djetetu će biti bolje,jer ovaj put spada u alternativnu medicinu (premda se može dosta naći u klasičnoj medicini -gotovo sve)nitko znanstveno nije sto iza ovoga...mislim dijete ima takav nalaz napravite to i to i nestat će ti i ti simptomi....

Tu se slažem s Glori. To je stvar tvog uvjerenja u nešto što radiš. Svatko od nas ima pravo na svoj izbor. Moj izbor je bio ovakav kakv sam gore napisala jer u ovoj nažalost "tržišnoj medicinskoj ponudi (bila ona alternativna ili službena ili neka treća) i nemaš velikog izbora". Ne bih ulazila u detalje mog izbora, ali neizvjesnost me doslovce "tucala u dušu" iz dana u dan. I nisam pogriješila. Nisam dobila odgovore na sva pitanja koja me muće i tko zna da li ću ih ikada dobiti, ali znam da sam krenula dobrim putem jer on je nakon primjenjenih svih oblika tretmana osjetno bolji, ide naprijed i tim je moj stupanj očekivanja barem malo nahranjen a u duši mi je lakše, ali ne i lako.....

Glori je napisao/la:
[b]što se tiče Candide,ja stvarno ne znam da li dr.Lapčević uopće prepisuje kakve medikamente-osim vitamina-znači ništa na recept...-tako ne bi trebalo izgledati lječenje prema DAN-protokolu....ona bi ako već radi te nalaze morala i sve drugo ordinirat-to nije slučaj-po mijim saznanjima....

Da ti obogatim saznanja o dr Lapčević, vrlo ljubezna i profesionalna osoba koja te suoči sa svim mogućnostima onoga što poduzimaš, a tu mislim i na materijalni dio /jer najveći dio svega ne ide na recept/ a tvoje je da izabereš.

Glori je napisao/la:
[b]znači ako se već upuštaš u ovu "avanturu" moraš imat podršku svog pedijatra-a i on neće ići do kraja protokola....zato mislim da je pametnije uložit novac tamo gdje će tvoje dobit cijetu terapiju tj.sve što nalazi budu tražili....po meni radit nešto polovično i udarit u zid ili ne radit ništa u tom smjeru -izabrala bi drugu varijantu....po meni je to istio kao da ti test pokaže upalu ,ali ne mogu ti dati antibiotik....

Slažem se, podrška pedijatra je velika stvar. Mi smo u svim koracima imali podršku našeg pedijatra, uglavnom moralnu i savjetodavnu, dkle u onom dijelu koji je mogao, a onaj dio koji se nije mogao realizirati preko HZZO:a jasno da nije ni on mogao učiniti tu čudo. Da li će nešto biti napravljeno polovično ovisi i u velikoj mjeri i o nama samima, zar ne?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 20 sij 2009, 20:59

u nečiju ljubaznost ja ne ulazim marijana,ali od nje nećeš dobit recept za b12(a bez toga ne možeš do njega),vjerovatno ni nistatin,ni diflukan,ni DMSA i toliko toga što se koristi po protokolu koji treba odradit....o tome ja pričam.....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 20 sij 2009, 21:03

što se tiče suplemenata to možeš i sam odradit,jer nalaze koje oni dobivaju izbaci kompjuter sa vrijednostima šta i koliko,ali do onog do čeg je anni došla ovdje nećeš dobit-osim ako ti nemaš neku noviju informaciju da je netko prošao cijeli protokol-da li je???
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 20 sij 2009, 21:06

Glori je napisao/la:što se tiče suplemenata to možeš i sam odradit,jer nalaze koje oni dobivaju izbaci kompjuter sa vrijednostima šta i koliko,ali do onog do čeg je anni došla ovdje nećeš dobit-osim ako ti nemaš neku noviju informaciju da je netko prošao cijeli protokol-da li je???

ne razumijem sta je pjesnik htio reci...molim lijepo da mi se pojasni.
Anni

PostPostao/la marijanama » 20 sij 2009, 21:28

Stvarno ne razumijem što želiš reći u ovoj razmijeni mišljenja Glori?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 20 sij 2009, 21:36

šta nije jasno?
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži