Sada je: 27 srp 2026, 23:50.

Zasto se neki topici zakljucavaju...

Pitajte moderatore i administratore o radu foruma, prijavite smetnje, naučite kako se služiti forumom, testirajte svoje nove forumske vjestine...

Zasto se neki topici zakljucavaju...

PostPostao/la Bellina » 19 sij 2009, 16:29

Drage administratorice i moderatorice, vidim da je najlakše začepiti gubice onima koji se bune zaključavanjem topica, a da ne bi i ovaj topic opet krenuo off predlažem da i njega zaključate.
Na kraju krajeva, izgubio je svoju svrhu jer sumnjam da će se Martina vratiti ovamo.
Znate, da ne bi opet bilo pobune kojekakvih baba ovdje koje su žedne vaše krvi :lol
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Zasto se neki topici zakljucavaju...

PostPostao/la Mirci » 19 sij 2009, 18:07

taj topic nisu zakljucale drage administratorice i moderatorice, vec jedna i jedina ja :mah

zasto sam zakljucala? Prvenstveno iz postovanja prema clanici koja je zamolila da joj ime ne povlacimo po forumu. Nije mi problem postovati njenu zelju. Isto tako mi nije problem nastaviti razgovor sa tobom ili bilo kime drugim o ovoj novoj temi.
Postoji i drugi razlog zakljucavanju - npr. ja zaista ne znam kako zacepiti gubicu npr. jedne ajkule. Ona ti ima ostre zube i mene je strah doci njoj preblizu. Pa mi je jednostavnije zakljucat. Ili kako usutkat Calimera. Imas neki prijedlog? :mrgreen: Ah, da, i druge se vole buniti, da, mozda sam i njima usput zacepila gubice, ali sta da radim.... ne mogu svima udovoljit....
Ah, mozda ima i treci razlog - da svi udahnemo malo zraka i razmislimo o tome kakvu sliku ostavljamo o sebi pisanjem i djelovanjem na forumu.

Uostalom, :klanja se onom tko je izmislio tu opciju na forumima... Siroko je internetsko polje onom kome se ne svidja uredjivacka (moderatorska) politika nekog obicnog foruma. Isto kao sto si na kiosku biramo novine koje nam odgovaraju...

No, kao sto vec rekoh - dobre vibre cine cuda. Iako ponekad i sama sebe moram podsjetiti na to :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la eli » 19 sij 2009, 19:11

guljka, što si htjela postići ovom temom? kakve odgovore i nova saznanja?
eli
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 19 sij 2009, 19:31

Eli, ja sam prebacila guljkin topic s fit mame, jer zaista ne vidim potrebu da se topic Moj stil zakljuca, (tako ostavljam otvorenom i opciju da se martina vrati na njega) a ne zelim daljnje rasprave na svom miroljubivom pdf-u :proljece
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Ciara » 19 sij 2009, 20:12

evo ja bih htjela pitati , čisto iz znatiželje i informiranosti a ne kao početak svađe.

jednom prilikom jedna moderatorica je stavila ovdje javno pp jedne članice i time prekršila pravila. Za to isto postoji neka kazna koju nije dobila.
ja znam da moderatorice vode ovaj forum itd. itd. pa me zanima dali za njih ne vrijede pravila

dva topića na kojima se raspravljo o tome i danas postoje na forumu, maloprije sam provjerila.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mirci » 19 sij 2009, 20:27

reci na koje topice tocno mislis i na koju moderatoricu :mah
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Ciara » 19 sij 2009, 20:34

viewtopic.php?f=58&t=42750&st=0&sk=t&sd=a&hilit=daphne+fun+klub&start=210

evo tu je krenulo, naravno post je editiran nakon što se digla panika

a tu se onda malo raspravljalo

viewtopic.php?f=11&t=43368
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mirci » 19 sij 2009, 20:53

pretpostavljala sam da mislis na taj slucaj :mah

swenki je opomenuta, a post joj je editiran nakon sto smo upozorene sto je ucinila. Kazna nije bila veca jer toga trenutka nismo niti imale napisano pravilo da se to ne smije, a samim time nije tada bila odredjena niti kazna. Nakon toga smo tocno precizirale kakvu kaznu donosi takvo nepostivanje netiquette.

Pravila foruma su do ozujka 2008. bila manjkava i stura. Mnogo toga smo dodavale usput, najcesce tek nakon sto bi necija greska ukazala na propuste u pravilima.
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Ciara » 19 sij 2009, 21:40

hvala na odgovoru!
:mah
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 08:57

Svaka čast moderatoricama
i njihovim osjećajima za mjeru
jer ih stvarno imaju :klanja
(da se razumijemo mislim da nijednu moderatoricu ne poznajem uživo)
guljka - ovo je bilo stvarno nepotrebno jer cure rade odlično svoj posao, a već prije zaključavanja prethodnog topića osjećala sam da je već to predaleko otišlo
mislim da su cure ovdje puno pravednije i objektivnije nego na razlilčitim forumićima i zato im skidam kapu jer posao koji rade nije lagan, a bogme zahtjeva i dosta vremena, a sve zato da bi nama bilo dobro
:joy :joy :joy
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 09:09

mamainana, hvala :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la JiA » 20 sij 2009, 09:13

Mamainana, hvala na lijepim rijecima.
Btw, poznajes mene, mada ja nisam neki reprezentativni uzorak :lol
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 09:21

JiA je napisao/la:Mamainana, hvala na lijepim rijecima.
Btw, poznajes mene, mada ja nisam neki reprezentativni uzorak :lol

sad sam se sjetila da smo se čak jednom vidjele ;) :D
Zadnja izmjena: mamainana; 20 sij 2009, 09:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 09:34

hvala, mamainana :mah
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 09:59

Ajme molim te mamainana :rolf

To je sve što ja mogu reći na ovaj tvoj prethodni komentar. Neću reći da su sve moderatorice iste i strpati ih u isti koš, zaista nisam ni znala da ih ima 40, ali da neću reći riječ kad mislim da nešto nije u redu, žao mi je ali reći ću. Smatram da neke stvari nisu na mjestu, zasto se i bunim, žao mi je što ih ti kao "borac za pravdu" ne vidiš. Hvališ objektivnost moderatorica, ali mislim da bi trebala preispitati malo svoju.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 10:05

guljka, sto ti tocno smeta? koje stvari nisu na mjestu?
bilo bi nam svima lakse kada bismo culi konkretno u cemu je problem.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 10:18

Smatram da neke od vas (neću sada navoditi imena jer nemam ni volje ni vremena u ovom trenu pregledavati teme i topice u potrazi za imenima), zato naglašavam NEKE od vas, nisu po mom mišljenju objektivne i pravedne, pa možda čak ni dovoljno elokventne da bi uopće bile moderatorice.
Istina, ja nemam veze s tim niti mogu utjecati na to tko je ovdje moderator i na koji način moderira, ali mogu reći svoje mišljenje, pa bilo ono negativno za vas ili pozitivno. Pravi moderator bi se trebao znati nositi s tim, a ne zaključavati topic. Nekad treba imati dovoljno snage i volje za istjerati stvari na čistac. Žalosno je i to što nakon svega napisanog ja opet moram objašnjavati u čemu je problem, pa jel vi sudjelujete u ovom topicu ili tako svako malo upadnete sa kojekakvim pitanjima i zahtjevanjem objašnjenja?!
Kako skuže druge cure o čemu se radi, a vi, odnosno ti mamashnita od noje, tražiš objašnjenje?!
Mislim da ti ga nisam bila dužna ni dati jer sve lijepo piše, mislim da niti jedan moj post tijekom moderiranja topica nije nestao pa se sve da iščitati. Ne pišem između redaka.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 10:25

I ja sam se sjetila slučaja što Ciara spominje - pa me zanima jel se i inaće članice koje prekrše pravila (namjerno ili ne) prvo upozoravaju il odma banaju?
Koja je procedura u takvim slučajevima?
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 10:27

guljka je napisao/la:Ajme molim te mamainana :rolf

To je sve što ja mogu reći na ovaj tvoj prethodni komentar. Neću reći da su sve moderatorice iste i strpati ih u isti koš, zaista nisam ni znala da ih ima 40, ali da neću reći riječ kad mislim da nešto nije u redu, žao mi je ali reći ću. Smatram da neke stvari nisu na mjestu, zasto se i bunim, žao mi je što ih ti kao "borac za pravdu" ne vidiš. Hvališ objektivnost moderatorica, ali mislim da bi trebala preispitati malo svoju.

možda nisam objektivna
ali tu sam napisala i gledala forum kao cjelinu
uvijek postoji neslaganja između pojedinih ljudi i možda netko nekome ne može sjesti
ali sorry ti ovo ne potkrepljuješ i otvorila si topić sa izuzetno svađalačkim tonom što ne mogu nikako podržati pogotovo što mislim da kao takav nije trebao biti ni otvoren

a znaš i na onu poslovicu od drveta se ne vidi šuma
pa vidiš moj moto je uvijek se truditi i vidjeti šumu
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 10:28

eto recimo mi smo to komentirale na babinjaku, kako se to nebi smjelo raditi i zamoljene smo da prestanemo jer ćete nam ukinuti babinjak

eto same smo se povukle da vam ne smetamo.
a ipak ste nakraju donijele pravilo da se to nesmije.

stavile ste ograničenje na 10 smajlića, ajde pa šta je to smetalo.jednostavno je nekoj od vas to smetalo.iskreno ne vidim tbog čega
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 10:32

Ciara je napisao/la:eto recimo mi smo to komentirale na babinjaku, kako se to nebi smjelo raditi i zamoljene smo da prestanemo jer ćete nam ukinuti babinjak

stavile ste ograničenje na 10 smajlića, ajde pa šta je to smetalo.jednostavno je nekoj od vas to smetalo.iskreno ne vidim tbog čega

ciara babinjak je nestao zbog nekih drugih stvari, a ne zbog smajlića
a ako se ne sječaš ogranićenje od 10 smajlića je imalo i vrlo logično objašnjenje (ne mogu vjerovati kako neki pamte samo ono što im paše)
možda komentiranje i nije smjelo biti toliko zbanano, ali sorry sve smo to mogli riješiti i privatnim porukama, ako nam je nešto smetalo :dunno
a mislim da nitko zbog toga tada nije bio zbanan
možda su strasti bile uzbrkane, ali babinjak je nestao tada zbog razloga koji mislim da sve cure koje su bile tamo znaju
meni je užasno krivo zbog toga, ali ne vidim u tome krivicu osoblja s ovog foruma
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 10:33

Ciara je napisao/la:stavile ste ograničenje na 10 smajlića, ajde pa šta je to smetalo.jednostavno je nekoj od vas to smetalo.iskreno ne vidim tbog čega

smajlići su ograničeni na 10 po postu jer njihovo stavljanje podiže promet. i to je već više puta objašnjeno.
a na ovo da je smetalo nekoj od nas mogu samo :roll:

Snježo - već je Mirci napisala da je nakon linkanog slučaja uveden ban. tada je swenki opomenuta
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 10:34

a šta si ti tu?
jesam tebe nešto pitala
i nemoj me vući za jezik da nebi ja imala što reći na tvoje borbe za pravdu
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 10:34

Iako sam tek nekoliko mjeseci na forumu željela bih i ja malo komentirati.
Jučer je bio jedan od rijetkih dana kad sam mogla provesti više sati na netu i moram priznati da sam prilično radoznalo pratila raspravu.
Nakon toga sam išla čitati pravila (dobro da napokon jesam, da ne napravim neku glupost :mrgreen: ) i sad bih vam samo htjela reći da kad sam pročitala da postoje zatvoreni forumi mislim da se dobar dio rasprave trebao održati tamo.
Budući da mi koji još ne možemo na zatvoreni dio ionako ne znamo što se točno dogodilo (i ne trebamo znati) blesavo je čitati raspravu i hrpu optužbi na koje se zapravo ne smije u potpunosti odgovoriti.
Ne kažem da rasprave ne bi trebalo biti, ali možda nije za ovaj dio.

Osobno, prilično sam zadovoljna radom foruma, samo mi se jednom dogodilo da sam vidjela da je jedna forumašica bila neprimjerena u izražavanju, ali to je moderatorica pdf-a riješila u tajnosti.

Potpuna objektivnost je nemoguća i sigurna sam da su se događali propusti i da će se događati, ali načelno mi se čini da ovdje ne vlada samovolja, pa ni odluka nekoliko cura. Toliki broj moderatora sigurno se ne može složiti u svemu, ali je zato mogućnost subjektivnih odluka manja.

Također, sviđa mi se ovaj forum jer svatko tko je normalan (uvjetno rečeno) ima pristup ovom otvorenom dijelu, ne može ga se (tj. nju) izbaciti samo zbog toga što se ne slažemo u stavovima.

Eto, toliko od mene. Moderatorima želim uspješan i objektivan rad sa što manje dvojbenih odluka, a korisnicama želim sreću i zdravlje. :mrgreen:
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 10:35

Ciara je napisao/la:a šta si ti tu?
jesam tebe nešto pitala
i nemoj me vući za jezik da nebi ja imala što reći na tvoje borbe za pravdu

na koga se ovo odnosi?
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 10:36

Ina66 je napisao/la:Snježo - već je Mirci napisala da je nakon linkanog slučaja uveden ban. tada je swenki opomenuta

al pitam koja je praksa sada, da li se odma bana ili se prvo opominje? :dunno
il trebam napravit povredu pravila i vidjet? :mrgreen:
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 10:36

guljka je napisao/la:Smatram da neke od vas (neću sada navoditi imena jer nemam ni volje ni vremena u ovom trenu pregledavati teme i topice u potrazi za imenima), zato naglašavam NEKE od vas, nisu po mom mišljenju objektivne i pravedne, pa možda čak ni dovoljno elokventne da bi uopće bile moderatorice. Istina, ja nemam veze s tim niti mogu utjecati na to tko je ovdje moderator i na koji način moderira, ali mogu reći svoje mišljenje, pa bilo ono negativno za vas ili pozitivno. Pravi moderator bi se trebao znati nositi s tim, a ne zaključavati topic. Nekad treba imati dovoljno snage i volje za istjerati stvari na čistac. Žalosno je i to što nakon svega napisanog ja opet moram objašnjavati u čemu je problem, pa jel vi sudjelujete u ovom topicu ili tako svako malo upadnete sa kojekakvim pitanjima i zahtjevanjem objašnjenja?!
Kako skuže druge cure o čemu se radi, a vi, odnosno ti mamashnita od noje, tražiš objašnjenje?!
Mislim da ti ga nisam bila dužna ni dati jer sve lijepo piše, mislim da niti jedan moj post tijekom moderiranja topica nije nestao pa se sve da iščitati. Ne pišem između redaka.

guljka, to je ipak samo tvoje, subjektivno, misljenje, je li tako?

po cemu se ovoga puta moderator, odnosno mirci, nije mogla nositi s onim o cemu se pisalo na zakljucanom topicu???? pa zena je zakljucala topic kojemu je tema bila jedna, a pocelo se razglabati o sasvim desetoj stvari! dakle, tema topica bila je iscrpljena.
i sto je napravila onda, ista ta osoba koja se ne zna nositi s onim o cemu se pise? prebacila je iste te postove u novi topic kojega je sama otvorila da bi se na njemu moglo nastaviti pisati!!!
guljka, sta je tebi zeno? koji je tvoj problem?

ja zbilja ne kuzim sto ti ustvari zelis i okej, naravno da mi nisi duzna dati ikakvo objasnjenje. to je naprosto stvar kulture i pristojne internetske komunikacije.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 10:37

Snježa je napisao/la:
Ina66 je napisao/la:Snježo - već je Mirci napisala da je nakon linkanog slučaja uveden ban. tada je swenki opomenuta

al pitam koja je praksa sada, da li se odma bana ili se prvo opominje? :dunno
il trebam napravit povredu pravila i vidjet? :mrgreen:

nakon sto su pravila donesena i pisu crno na bijelo odmah se bana, svakoga. pa i moderatoricu ako do toga dodje. cure, ban nije tragedija, bana se na svim mogucim forumima na internetu. ne treba to tako osobno shvacati.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 10:39

Ciara je napisao/la:eto recimo mi smo to komentirale na babinjaku, kako se to nebi smjelo raditi i zamoljene smo da prestanemo jer ćete nam ukinuti babinjak

Budući da sam ja sada vrijedno iščitavala pravila, vidim da se rasprave ne smiju prenositi s jednog pdf-a na drugi.

što se tiče smajlića, jasno mi je da opterećuju jer na rodi, primjerice, ne sniju biti ni tickeri (barem prije nisu smjeli biti) baš zbog opterećivanja servera.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 10:41

mamashnita od noje je napisao/la:
nakon sto su pravila donesena i pisu crno na bijelo odmah se bana, svakoga. pa i moderatoricu ako do toga dodje. cure, ban nije tragedija, bana se na svim mogucim forumima na internetu. ne treba to tako osobno shvacati.

nije ban tragedija, samo što bi možda bilo bolje prvo upozoriti, a ne odma banati
ovako se može desiti da se netko osjeti povrijeđeno, nepoželjno... i ode sa foruma
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Pitajte i probajte

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 47 gostiju.