Sada je: 29 srp 2026, 15:35.

Zasto se neki topici zakljucavaju...

Pitajte moderatore i administratore o radu foruma, prijavite smetnje, naučite kako se služiti forumom, testirajte svoje nove forumske vjestine...

Re: Zasto se neki topici zakljucavaju...

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 10:42

snjezo, pa sve smo mi ovdje velike cure koje mogu prezivjeti ban, je l' da?
evo, npr., mama courage je bila banana na rodi, a jos je uvijek rodina najdraza forumasica :faca
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 10:43

Ciara je napisao/la:a šta si ti tu?
jesam tebe nešto pitala
i nemoj me vući za jezik da nebi ja imala što reći na tvoje borbe za pravdu

mislim da sam i ja tu isto osoba koja iznosi svoje mišljenje
baš kao i ti
a slobodno ako imaš nešto za reći reci
ja sam sa sobom i svojim postupcima načisto tako da ne znam baš u čemu sam ti toliko lošeg nanjela :dunno
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la filipovamama » 20 sij 2009, 10:48

Ina66 je napisao/la:
jesam tebe nešto pitala

na koga se ovo odnosi?

Ciara - čemu takve grube riječi? MI to ne zaslužuje.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la filipovamama » 20 sij 2009, 10:49

mamashnita od noje je napisao/la:snjezo, pa sve smo mi ovdje velike cure koje mogu prezivjeti ban, je l' da?

Ja bum svoj ban hrabro podnijela :mrgreen:
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 10:51

fm - najprije ga trebaš zaslužiti :faca
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 10:54

jesam tebe nešto pitala

Moram priznati da je ovo najgrublji komentar na nekoga osobno otkad sam na forumu. :ne
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la gold dust » 20 sij 2009, 10:54

cure, lijepo vas molim da osobne rasprave ostavite izvan ovog topica.

MI i BJ, hvala na lijepim rijecima i razumijevanju.

Snježa, pretpostavka je da su sve clanice upoznate s pravilima jer su ona stickana na vrhu vaznih obavijesti i uvijek dostupna.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 10:55

mamashnita od noje je napisao/la:snjezo, pa sve smo mi ovdje velike cure koje mogu prezivjeti ban, je l' da?

ma ja mogu, al nisam mislila na sebe
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 10:55

forum ima svoja pravila. pisuci na njemu, na njih pristajes. i to je to, nikakva mudrost. :dunno
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la elizabeta » 20 sij 2009, 10:57

Guljka, Ciara ccccccc....cure moje drage...nemojte tako, jadne ne bile. Nikad ne budete porozile. ;)
Ugledajte se na našu dragu mamainanu :hug

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 10:58

gold dust je napisao/la:
Snježa, pretpostavka je da su sve clanice upoznate s pravilima jer su ona stickana na vrhu vaznih obavijesti i uvijek dostupna.

eto ja nisam bila upoznata sa svim pravilima, jer vidim da su se mjenjala tj. proširivala
samo pretpostavljam da se ipak nekome može desiti nenamjerno povreda
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 10:58

Recimo, mamashnita, da moje mišljenje o načinu moderiranja i nije baš samo i isključivo subjektivno nego da je velikim dijelom uvjetovano mojom strukom, pa možda i zbog toga toliko gorljivo ovih zadnjih dana branim svoj stav. I branit ću ga i dalje.
Htjela bih samo napomenuti da je Mirci zaključala jedan topic, ali nije otvorila drugi nego je otvoren tek nakon moje provokacije. I to ne kao dio tog zaključanog topica već kao dio Moj stil - komentirajmo zajedno. Opet netko ne prati na satu.
I žao mi je što ne kužiš da ja uopće nemam problem, ja osobno ga nemam, i ne nisam dužna dati nikakvo objašnjenje jer se ni za neke druge stvari ne daju objašnjenja. I to je vaše moderatorsko pravo, kao i moje pravo kao korisnice foruma. A prozivati to odmah internetskom nekulturom je smiješno, jer ništa nepristojno nisam uradila. Nemoj me molim te učiti pravilima ponašanja kad, to me naučila mama i to dobro. Za razliku od nekih ovdje.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 11:00

guljka, a sto si po struci? mislim, nisi mi duzna to reci, ali bilo bi pristojno. ;)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 11:01

elizabeta je napisao/la:Guljka, Ciara ccccccc....cure moje drage...nemojte tako, jadne ne bile. Nikad ne budete porozile. ;)

elizabeta, i kao nisi zedna krvi?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 11:03

guljka ali sama Martina je izrazila želju da se rasprava prekine :dunno
a moj stil nije ni jučer tokom dana bio zaključan
tako da mi stvarno nije jasno o čemu pričaš

i naravno da je svoje stavove uredu braniti
ali kod obrane stavova treba i argumentirati problem :dunno

i naravno da što se tiće pristojnosti i ponašanja tvoja mama je napravila dobar posao ;)
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la elizabeta » 20 sij 2009, 11:09

mamainana je napisao/la:guljka ali sama Martina je izrazila želju da se rasprava prekine :dunno
;)

Martini je itekako stalo da stvari iziđu na čistac koliko je to moguće (naravno da punu istinu ovdje ne smijemo pisati, u skladu s pravilima).
Ono što se Martini ne sviđa je to da se šali (najblaže rečeno) na njen račun. Niti da se "pljuca" po njoj.
Naravno da joj je drago da ima ljudi koji razumiju njenu povrijeđenost (a jako je tužna, osim što je i bolesna). To je bar jasno ko dan (ma što neko govorio).

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 11:10

mamashnita, da, pristojno je reći što sam po struci i nije tajna, po struci sam komunikolog.
I mamainana, draga, nije ni potrebno da razumiješ što se događalo s postovima i topicima jer na njima ne sudjeluješ od početka i shvaćam da ti nije jasno što se dogodilo. Ti se u svakom slučaju ne trebaš brinuti jer ti sigurno nećeš tako skoro zaraditi ban.
A Martinino ime ja odavno već nisam spomenula u svojim postovima niti je sada više riječ o Martini. Riječ o odnosu, načinu, ili kako god to hoćete nazvati pojednih moderatora prema nekim korisnicama i njihovim kritikama koje se očito ne znaju prihvatiti pa im se odamh lijepi etiketa da su neargumentirane.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 11:10

guljka je napisao/la:Htjela bih samo napomenuti da je Mirci zaključala jedan topic, ali nije otvorila drugi nego je otvoren tek nakon moje provokacije. I to ne kao dio tog zaključanog topica već kao dio Moj stil - komentirajmo zajedno. Opet netko ne prati na satu..

nisi pratila na satu
kod prebacivanbja topica ili dijeljenja se stavi novi naslov i on je vidljiv samo na prvom postu. ostali postovi su pisani pod starim naslovom
pogledaj prvi i ostale postove
viewtopic.php?f=11&t=47430
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 11:11

elizabeta, nemoj oftopicariti :)

guljka, hvala :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la folne » 20 sij 2009, 11:13

eto ja nisam bila upoznata sa svim pravilima, jer vidim da su se mjenjala tj. proširivala

Snježa, ja bi se ubacila s objašnjenjem.
U pravilima prouči 5. i 10. pravilo. Dakle ako moderatorica smatra da je netko pretjerao i smatra da povreda pravila nije bila tolika da se njome trebaju baviti adminice ima ovlasti opomenuti i brisati, znači članica dobiva opomenu. Međutim ako je prekršeno nešto iz 10. pravila i moderatorica (ili članica o kojo se radi) smatra da prekršaj zaslužuje ban prijavi to adminicama, tada one odlučuju o banu, a i tada ne naprasno nego u dogovoru sa svim moderatoricama. Članica se prije bana obavijesti zašto je banana.

Znači nema tu nečije samovolje i stihijskog stavljanja bana kako se kome prohtije pa da dođeš jedan dan na forum i nemaš pojma što se dogodilo. Ništa se ne radi olako i ofrlje.

Činjenica je da tko radi taj i griješi. Pravila se donose u hodu kako nam situacije pokažu da je potrebno. I u državi ne vrijedi jedan zakon uvijeke. Znači i dalje će se pravila proširivati i dorađivati sa svrhom da nam ovaj forum bude što ugodnije mjesto za druženje.
Jedino što se od članica očekuje je povjerenje u našu prosudbu i rad koji dobrovoljno odrađujemo.

Martini, kad smo kod toga, apsolutno nitko ne brani da sama kaže zašto je banana i mogla je čim je ban skinut. Možda da nju direktno pitate razlog bana?
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 20 sij 2009, 11:14

točno. što se nekih detalja tiče, može se desiti. za dio pravila koja su stara ko grčka ilti kao ovaj forum, za članicu koja je o tim pravilima puno puta raspravljala ne može se reći da nije znala za njih, iako se greška desila zbog npr brzopletosti.

neke povredne, namjerne ili nenamjerne, ako su jako pogodile treću osobu/e ne smiju se ignorirati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 11:14

elizabeta - potpuno razumijem povrijeđenost
ali podrška se može davati i na drugačiji način
ne znam za druge ali ja ne bi voljela da se moji postupci i pisanje razvlače na ovakav način pogotovo kad se ne smiju znati sve činjenice stvarno nema smisla
:dunno
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SlucajniGost » 20 sij 2009, 11:16

pa me zanima jel se i inaće članice koje prekrše pravila (namjerno ili ne) prvo upozoravaju il odma banaju?
Koja je procedura u takvim slučajevima?

nije ban tragedija, samo što bi možda bilo bolje prvo upozoriti, a ne odma banati
ovako se može desiti da se netko osjeti povrijeđeno, nepoželjno... i ode sa foruma

ne upozoravaju se otkad su donešena pravila. ako si član nekog foruma, podrazumijeva se da si pročitala pravila.
ako se neki izgred desi prvi put, odnosno ako za njega nema pravila, sasvim je sigurno da će korisnik prvo biti upozoren. nakon što se donesu pravila za taj tip izgreda, nema više upozoravanja.

stavile ste ograničenje na 10 smajlića, ajde pa šta je to smetalo.jednostavno je nekoj od vas to smetalo.iskreno ne vidim tbog čega

smajlići podižu promet, a samim time raste i cijena. razdvoji post na dva dijela ako želiš staviti više smajlića.

Guljka, Ciara ccccccc....cure moje drage...nemojte tako, jadne ne bile. Nikad ne budete porozile. ;)
Ugledajte se na našu dragu mamainanu

evo i na elizabetu se ugledajte isto :srca

Htjela bih samo napomenuti da je Mirci zaključala jedan topic, ali nije otvorila drugi nego je otvoren tek nakon moje provokacije. I to ne kao dio tog zaključanog topica već kao dio Moj stil - komentirajmo zajedno. Opet netko ne prati na satu.

guljka, smetalo ti je zaključavanje topika? zašto si onda išla provocirati na trećem topiku, a nisi odmah ovdje postavila to pitanje?
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 11:17

elizabeta je napisao/la:Guljka, Ciara ccccccc....cure moje drage...nemojte tako, jadne ne bile. Nikad ne budete porozile. ;)

ipak je osobno, a krenulo od ovog foruma
a opet ste dokazale da neznate ništa drugo nego samo gledati ravno ispred sebe
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 11:19

i ne moram se ja na nikog ugledavati

mamainana ima čisti savjest i ja isto a što smo se razišle u nekim stvaima, eto ja sam svatila drugačije nego ona
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 11:21

Ina66 je napisao/la:
guljka je napisao/la:Htjela bih samo napomenuti da je Mirci zaključala jedan topic, ali nije otvorila drugi nego je otvoren tek nakon moje provokacije. I to ne kao dio tog zaključanog topica već kao dio Moj stil - komentirajmo zajedno. Opet netko ne prati na satu..

nisi pratila na satu
kod prebacivanbja topica ili dijeljenja se stavi novi naslov i on je vidljiv samo na prvom postu. ostali postovi su pisani pod starim naslovom
pogledaj prvi i ostale postove
viewtopic.php?f=11&t=47430

Oprosti što možda nisam koristila terminologiju primjereniju objašnjenju što se dogodilo s topicima. Što ne znači da ne pratim na satu. Ovu temu itekako pratim.
A ti mamainana, nemoj mi se sada boriti za pravdu Martininu i ne povlači ti njeno ime, jer ja znam razlog Martininog bananja i to za mene uopće više nije tema. Ja govorim o nečem drugom.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mirci » 20 sij 2009, 11:21

sto se tice bana zbog iznosenja sadrazaja pp na otvoreno nema vise opomene. Jasno pise u pravilima sta se ne smije raditi i sto donosi ban. Opomena osobito nije potrebna onoj koja je sama sudjelovala u kreiranju pravila i odredjivanju trajanja bana. Bilo bi izuzetno licemjerno od nas da bas forumasici sa tolikim iskustvom idemo niz dlaku nekom opomenom. Jer je, eto, slucajem, prva koja je prekrsila pravilo otkad postoji.

guljka, :dunno. Moje je pravo da zakljucam topic, vodim raspravu ili nastavljam topic na nacin koji smatram primjerenim, a tvoje je pravo da se slazes ili ne slazes sa time. Da, povijest ovog topica je takva kako si ti napisala. Nisam ga ja otvorila vec je moderatorica na cijem si pdf-u ostavila taj post, u dogovoru sa mnom i adminicom jerbo smo se obje usudile odlogirati sa foruma kako bi stigle kuci sa posla :mrgreen:, splitala taj post na ovaj pdf kako bi mogle nastaviti rapravu. Niti u jednom trenutku nisam pomislila da sam zar ugasila i znala sam da ce opet uzavrijeti negdje drugdje. :mrgreen:

Sto se tice elokvencije i pravog/loseg moderatora naravno da nismo sve jednako elokventne i naravno da neke losije, a neke bolje moderiraju svoje pdf-ove. Takodjer je posve normalno da se nekima rad moderatora svidja, a nekima ne, kao sto je posve normalno i da su neki moderatori aktivniji, a neki manje aktivni na svojim pdf-ovima. Uostalom, svaki pdf ima svoj ritam i zahtjeve i nije niti potrebno da smo sve jednako elokventne ili jednako aktivne.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 11:23

SlucajniGost je napisao/la:guljka, smetalo ti je zaključavanje topika? zašto si onda išla provocirati na trećem topiku, a nisi odmah ovdje postavila to pitanje?

Zato jer sam taj postupak smatrala također provokacijom. I to onom najgore vrste, kad nekome začepiš usta.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SlucajniGost » 20 sij 2009, 11:25

pa makar bi ti kao komunikolog trebala znati da ako se jasno ne izraze pitanja, ona ne dođu do izražaja. najmanje što si mogla napraviti je postaviti pitanje oko onog šta te smeta ili ne smeta.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mirci » 20 sij 2009, 11:29

upravo je ovaj topic sa svojih zasad 58 replaya jedini potrebni dokaz da tvoja usta nisu zacepljena :mah

cekam pitanja :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PrethodnaSljedeća

Natrag na Pitajte i probajte

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.