Sada je: 28 srp 2026, 20:16.

Zasto se neki topici zakljucavaju...

Pitajte moderatore i administratore o radu foruma, prijavite smetnje, naučite kako se služiti forumom, testirajte svoje nove forumske vjestine...

Re: Zasto se neki topici zakljucavaju...

PostPostao/la Solea » 20 sij 2009, 12:18

FM, i ja se slazem s tobom ;)
al moram napomenut da i mi, takve kakve vec jesmo, znamo izabrat medju sobom ove posebne i fine i elokventne, sa stilom i takosvestotreba, pa mirci vec neko vrijeme nije tek moderatorica vulgaris vec je i pripadnica visoke zelene svite.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 12:19

guljka je napisao/la:Vi
Mislim da je kritika u ovom slučaju puno bolja. Ni pitanje ni kritika neće riješiti ovaj "problem", ali pitanje s epostavlja kad s eočekuje odgovor. Kritika ne.

Da, ali i kritika mora biti jasno postavljena kako bi bila učinkovita.
I ja sad mogu reći da nekipolitičari kradu.

I kaj sad?

Poanta je da i kritika treba biti jasno napisana, oprimjerena i s mogućim rješenjem problema kako bi bila učinkovita.

I izrečena diplomatski, da još dodam. Pa svi smo se u raznim životnim situacijama susreli s problemima u kojima smo itekako trebali paziti što govorimo bez obzira na to kako se osjećamo.
Ovo je vitualni svijet, ali vrijede ista pravila ponašanja, što ti je do nečega više stalo- moraš više truda uložiti u način na koji ćeš to izreći.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 12:19

Dopušteno je Bubidea, naravno da je, nikome ja to ne osporavam. Ali mi nije jasno po čemu sam ja to tako neodmjerena, bezobrazna, nekulturna i što sve ne, kad je puno gorih stvari izrečeno/napisano na ovom forumu pa čak i od strane tih istih moderatora. Ok, branite ih, imajte mišljenje da su ok, ali prihvatite mišljenje i da neko mislim drugačije bez da je taj drugi nužno nekulturan, neodmjeren, glup, bezobrazan, itd. itd.
Kao da ste svi ogledalo odmjerenosti i kulture, sve fine dame iz Londona pa se zgražaju. Ma dajte cure molim vas.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 12:23

čiji je ovo forum?
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 20 sij 2009, 12:23

guljka, s tobom se nema svrhe raspravljati, jer ne kuzis ili ne zelis kuziti
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 12:23

mamashnita od noje je napisao/la:guljka, los si mi ti komunikolog :(

Evo, mamashnita, tu moram kritizirati.
Mislim da bi se moderatori trebali suzdržati od ovakvih osuda. Pa ne možemo na temelju jedne teme u koju je netko ušao možda s previše emocija komentirati njezino zanimanje.

Zamisli da ti netko kaže: ti si loša mama jer se ne slaže s tvojim načinom govora pa pretpostavlja da si takva i s djecom.

Ali evo šaljem i pusu, da ne bude samo kritika :kiss
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 12:24

beppa, ali ja to mislim.
ne mislim pritom da je guljka losa osoba. :faca
i naravno da netko moze misliti da sam ja losa mama i ima puno pravo to napisati.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la kimama1 » 20 sij 2009, 12:25

oooo zabave.
vidim, svetokravstvo se prenosi s koljena na koljeno :lol

guljka, ti tu pričaš o nekoj konstruktivnoj kritici i dičiš se svojom hrabrošću da progovoriš o tome kako osoblje loše vodi forum ( za razliku od ostatka cura koje im se klanja i uvlači), ali u tvojim postovima se čita samo kako tamo neke modratorice čija imena nećeš navoditi jer nemaš volje ni vremena nisu objektivne ni pravedne ni elokvetne al ti si eto hrabra da to ustvrdiš, al u krajnjoj mjeri nisi dužna objašnjavati što ti točno smeta pa to i ne činiš
votafak?
daj se saberi i napiši što te točno svrbi, to što si dosad činila nije kritika, a ponajmanje KONSTUKTIVNA kritika već kritizerstvo.
komunikologu ne treba objašnjavati koja je razlika, nadam se.

mirci je mrak. mora da živce u frizeru čuva.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 12:26

Ciara je napisao/la:čiji je ovo forum?

molim vas odgovorite mi
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 12:27

nas. svih forumasica koje na njemu sudjeluju.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 12:28

znam da za forum postoje troškovi pa me zanima tko ih snosi ?

osim doprinosa članica
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 12:28

mamashnita od noje je napisao/la:beppa, ali ja to mislim.
ne mislim pritom da je guljka losa osoba.
i naravno da netko moze misliti da sam ja losa mama i ima puno pravo to napisati.

al mišljenje se ne bi smjelo stvarati na osnovu jednog dana
osim ako ne poznaješ guljkino pisanje općenito
guljka trenutno nije hladne glave i zato uzimam sve s rezervom
i ono što mi pokušavamo je dobiti od nje konkretne odgovore
mrzim kad se o nekome loše govori bez relevantnih činjenica
ni ti to nisi mogla u potpunosti zaključiti iz ovog topića jer tu govore strasti
kao što ni guljka nikako ne opravdava svoje stajalište ni jedan jedini trenutak
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dunja » 20 sij 2009, 12:30

Nije lako biti osoblje foruma u trenucima kakvi su sad recimo. Jer se svaka naša riječ gleda drugačije i ima jaču težinu. Mnoge od nas bi sasvim drugačije reagirale da im nick nije obojen nekom bojom.

Način razmišljanja tipa – sve roze itd. su ovakve ili onakve meni je stran. Podsjeća me na jednoumlje tipa – svi su škoti škrti, svi irci crvenokosi, itd. I zaista mi je žao da postoje članice koje ovaj forum konstanto vide kao dvije strane – na jednoj su one a na drugoj osoblje. A nije tako, zaista nije.

Odrađivati ovaj posao, i to potpuno besplatno, trošiti svoje vrijeme, živce itd. može se samo ako jako voliš ovaj forum.
Niti jedna od nas nije ovdje jer to mora, i svaka od osoblja foruma kad osjeti da više ne može ili ne stigne preda palicu nekoj drugoj.

Ako vas zanima kako se postaje moderatorica – nema nikakve tajne. Ona moderatorica koja odlazi predlaže svoju zamjenu, ili ona koja ostane predlaže koga bi voljela vidjeti kao svoju sumoderatoricu ako joj dotadašnja ode. I to je sve. Ostatak osoblja mora se složiti s izborom.

Odluke koje se donose, donose se zajednički. Nakon mnogo rasprave, različitih mišljenja, prijedloga. Neki put nam treba više vremena da se usuglasimo, neki put smo od početka složne

Pravila se donose u hodu. Na ovom forumu u posljednje vrijeme je došlo do velikih promjena. Nemamo pravila za sve slučajeve i često se dogodi da moramo reagirati promptno a tek poslije imamo raspravu i donesemo pravilo. Naravno da pogriješimo ponekad, jer onaj koji nikad nije neka prvi baci kamen. Ali sve je to ljudski. Zahvaljujući tome što nas je puno, uvijek neka od nas vidi pogrešku, upozori, nastojimo ispraviti i reagirati uvijek kad god je to potrebno.

Pravila su tu zato da nam svima bude lakše i ugodnije. Ne zato da imamo konc logor. I ja zaista mislim da ga nemamo, i da je ovo jedan od ugodnijih foruma na netu. I ono što mislim da je vrlo važno – osoblje foruma ne radi ništa na osobnoj razini prema nekoj od forumašica. Ako je u pravilima ban onda je ban – jednako je za sve. Nema prvo opomene jer je neko povrijeđen ili bolestan. Ali pravila se moraju poštovati, ma koliko to nekome teško bilo. Ono što želim da znate je da svaka od moderatorica kad prekrši pravilo, njena greška ima još veću težinu jer je sudjelovala u izradi, jer mora biti upoznata, jer joj je to jedan od zadataka ovdje. Tako da što se Martine tiče, ja razumijem da je žalosna i povrijeđena, ali mora biti odrasla i shvatiti da je sama kriva i da samo i jedino snosi odgovornost za svoje postupke, ničije druge. Nakon isteka ta tri dana mogla je i može i dalje najnormalnije sudjelovati i pisati na forumu. I dapače, bit će dobrodošla.

Ciara mi uletila pa da ti odgovorim - za rad foruma novac je uplatilo osoblje foruma. I sad smo mirni čini mi se godinu dana, da ne lupim krivi datum.
dunja
most

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 12:30

mamashnita - a tko si ti da donosiš sud o mojoj struci?! Pa čak i da smo iste struke. Ja ne propitujem tvoju struku iako bih možda mogla jer si moderator a ja ovdje o moderatorima govorim. I ne namjeravam to raditi.
Govorim o forumu gdje struke ne igraju ulogu, tu i tamo budu korisne ali nisu presudne.
Žao mi je samo što druge cure koje misle kao i ja nisu tu, ne zato što ne podržavaju moje mišljenje, nego što svaka "borba" s moderatorima je zapravo borba s vjetrenjačama i nikome se ne da zahebavati ovako s vama. Lakše je okrenuti se i idemo dalje.

Kimama - ti mi ne trebaš objašnjavati ništa. Ja tu pričam o konstruktivnoj kritici koju nisam iznijela niti dala jer ne razbijam svoju lijepu glavu kako ćete vi voditi ovaj forum. Vi ste više puta dokazale da vam ne trebaju ni putokazi ni smjernice pa neću ni ja otkrivati toplu vodu.
Kao forumašica mogu reći kritiku i rekla sam ju.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 12:31

mamainana, ako sad udjem u raspravu o tome sto sam mogla ili nisam mogla zakljuciti otici cemo u off topic, je li tako?
svi mi stvaramo misljenja na osnovu necega sto nam se servira.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la kimama1 » 20 sij 2009, 12:33

Ja tu pričam o konstruktivnoj kritici koju nisam iznijela niti dala jer ne razbijam svoju lijepu glavu kako ćete vi voditi ovaj forum. Vi ste više puta dokazale da vam ne trebaju ni putokazi ni smjernice pa neću ni ja otkrivati toplu vodu.

aaa onda dobro.
sad smo saznali sve razloge tvog konstruktivnog angažmana u zadnjih par dana pa samo valja zamišljati što bi bilo da razbijaš glavu
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la TanjaMT » 20 sij 2009, 12:35

Nekad je ova roza boja veliko breme, jer osim sto imaju taj (ispade nezahvalan) zadatak u svoje slobodno vrijeme (i iz ureda), dobrovoljno i bez naknade, uciniti ovaj forum preglednijim i ugodnijim sjestom za sve, one (moderatorice) u svim raspravama sudjeluju kao ravnopravne clanice.
Tako mene nista ne sprecava reci svoje bilo kakvo, manje Ili vise argumentirano misljenje na bilo kojem podf-u i tretirat ce me se kao i svaku drugu clanicu, sa svim mojim pravima, ali i obavezama, u okviru pravila ovog foruma.
Sve drugo podlijeze prijavi moderatoru doticnog pdfa, globalnom administratoru Ili administratoru, i tu smo svi jednaki.
Guljka, bez obzira sto tiTi mislis da je
puno gorih stvari izrečeno/napisano na ovom forumu
ja se ne sjecam da je vec dugo netko gorljivije i sa manje argumenata iznosio svoj stav ovdje.
tebe i sve druge koje tako misle, zaista molim da kaze konkretno sta nije dobro, jer nijedna odluka ovdje jos nikad nije donesena, a da se o njoj nije vijecalo, i dugo i konstruktivno, i da se nismo sve usuglasile.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la elizabeta » 20 sij 2009, 12:35

Da se samo roze međusobno ne hvale.... ;)
Evo da i ja kažem:

Meni je guljka mrak. :1
Iako se nas dvije često ne slažemo u mišljenjima. Možda ćemo i još koji put zavrućit ;) , ali ja jednostavno volim ljude bez fige u džepu. Iskrene i nekalkulativne. Individualce.
I vjerujem da je ona u svom poslu i više nego dobra.

sorry cure na malom offtopicu :mah

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 20 sij 2009, 12:39

elizabeta je napisao/la:Da se samo roze međusobno ne hvale.... ;)
Evo da i ja kažem:

Iako se nas dvije često ne slažemo u mišljenjima. Možda ćemo i još koji put zavrućit ;) , ali ja jednostavno volim ljude bez fige u džepu. Iskrene i nekalkulativne. Individualce.
I vjerujem da je ona u svom poslu i više nego dobra.

sorry cure na malom offtopicu :mah

mislim da većina nas to ne poriće
čak te i potpisujem u tome
ali stvarno mislim da je tu falilo par sitnica u njezinom govoru da nam svima bude jasno što želi :dunno
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mirci » 20 sij 2009, 12:40

tnx, cure

ajmo dalje sa pitanjima :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 sij 2009, 12:42

Meni je mrak mnogo forumašica, i rozih i plavih, i ostalih boja.

Na nekim temama me oduševe (naravno, jer se slažu sa mnom :mrgreen: ) na nekim temama ne.
Ali ovdje se kritizira moderatore pa je meni glupo slušati pljuvanje bez konkretnog argumenta bez obzira tko govori.
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Snježa » 20 sij 2009, 12:45

elizabeta je napisao/la:Da se samo roze međusobno ne hvale.... ;)
Evo da i ja kažem:

I meni :up
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 sij 2009, 12:46

i meni je guljka mrak :1
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 12:51

Mislim da se tema i vise nego isrpila i da cekamo do bogojavljanja necemo docekati i cuti sto TOCNO nije dobro na MIB-u.
Elizabeta, Guljka, mene osobno zanima sto se vama na ovom forumu, za promjenu, svidja? Sto vas drzi ovdje? U cemu ovdje uzivate? Zbilja me to zanima, bez neke lose primisli. Mislim, onaj tko pohvali rad osoblja taj je mam dupelizac, a onaj tko ga pokudi (bez konkretnog razloga, jer to jos nismo tocno culi) taj je mrkli mrak.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 12:58

Mene ovdje drže forumašice čije mišljenje, stavove, priče, zafrkancije i ostale vidove izražavanja na forumu volim čitati i sudjelovati u njima. Volim i teme jer me interesiraju, jer se kao i većina cura/žena ovdje bakćem s istim svakodnevnim problemima, ali i onim lijepim stvarima.
Ne sviđa mi se što ponekad stvari završe ružno, što se ponekad zatvarju topici umjesto da moderatori odrade svoj posao i stvarno izmoderiraju neki topic. Jer svaka vama čast što vi svoje slobodno vrijeme provodite ovdje bez naknade, ali to ne znači da i posao zbog toga neki put treba traljavo odraditi.
Kao što sam rekla, najlakše je završiti diskusiju zavtaranjem topica ili opominjanjem da s ekrenulo u off topic čim se takne u nečiju svetost. Zašto je recimo sw mami koja je prva raspalila nečiji pp javno dana samo opomena a poslije je uvedeno pravilo o trodnevnom banu?
I opet mi na to ne treba odgovor, opet ja onako pjesnički....
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la patkica » 20 sij 2009, 13:02

Moze mnogima (kao sto i je) Guljka bit mrak, al isto tako mnoge kazu da im nije jasno sta je Guljka htjela reci.
Nije pitanje sad ocjene Guljke jel svjetlo il mrak, nego sta se zeli ovim topikom. Ja sam procitala jucer pocetak topika i iskreno sam se zapitala sta si htjela reci? Ili mi je nejasno ili nedoreceno. Srecom vidim da nisam jedina (ja uvijek krecem od toga da je u meni mozda problem zasto ne kuzim).
BJ, jako su ti lijepi postovi na ovom topiku (malo ulizivanja :lol)
nego što svaka "borba" s moderatorima je zapravo borba s vjetrenjačama i nikome se ne da zahebavati ovako s vama. Lakše je okrenuti se i idemo dalje.

Ovo mi je bas tuzno da netko misli tako. Al bas bas tuzno.
patkica
svizac

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 13:04

Guljka, pa vec milion puta je receno zasto se Swenki dobila opomenu. Evo opet, ne znam sto je tu tesko za skuziti: zato sto tada nije bilo pravila koja su se odnosila na takvu situaciju. Nije ih bilo. Nisu postojala. Nije ju se imalo cime kazniti osim opomenom. Ne znam kako da to jos jednostavnije objasnim(o). Nakon toga na radnom dijelu se uslo u razmatranje tog problema i doslo zakljucka da se takve neugodne situacije moraju razmotriti i na neki nacin sankcionirati kako se ne bi ponavljale. Sve moderatorice su u tome sudjelovale (naime, ne moderiramo samo, traljavo ili ne, odradjujemo jos hrpu stvari u hodu uz moderiranje maticnog pdf) u to vrijeme i M.
Pretpostavljam da za ove lijepe stvari na MIB-nikako nisu zasluzne i moderatorice.
sandram
pahuljica

PostPostao/la filipovamama » 20 sij 2009, 13:21

Da nema guljke današnji dan na poslu bi mi bio puno duži i dosadniji. Zato - i meni je guljka mrak :1
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 20 sij 2009, 13:22

oooo zabave.
vidim, svetokravstvo se prenosi s koljena na koljeno

kimama, identicne misli i u mojoj glavi. :5
samo je zadnji put bila na VT, a danas su se pokretacice "rasprave" na nekoj od ranijih "pobuna" izborile za svoje mjesto i to na pravi nacin...valjda to tako ide (ili istorija se ponavlja).

Hocu reci, guljka na dobrom si putu. :mrgreen:

Meni je sve jasno sta i kako ide, zbog cega itd...valjda jer sam tu citavu vjecnost, ali smatram da novim zenam smeta to sto se neke stvari rade u rukavicama ili tajnosti. To je njihovo pravo, kao sto je bilo i pravo istih onih sto su se bunile protiv svetih krava forumskih. Mozda za ovaj slucaj o kojem pricate trebalo je najaviti sto slijedi, upozoriti, a ne tek tako bum i gotovo...ocito se pravila trebaju jos dotjerivati. Onda oni koji citaju ili prate tu osobu budu skoirani i totalno down "Sta se dogadja???"- cini mi se da je poenta ove rasprave u tome.

Miric je super moderatorica, jako elekventna, pismena i dostojanstvena i svaka cast na trudu i zivcima....i mislim da je bar zbog svog zalaganja (ma kako se nekome njene rijeci svidjale ili ne) zasluzila malo vise respekta. Kad kazem "respekta" mislim na prozivanje moderatorica koje se bas ne snalaze u toj ulozi. Ovakva prica, nije fer prema Miric.

...i jos nesto, formasica koja je napisala komentar o besposlenim zena, na Forumu je zadnjih 4. godina (i duze :proljece ), tako da je broj njenih postova (2000)jako skroman.
Zadnja izmjena: moj(a) djeca(k); 20 sij 2009, 13:29; ukupno mijenjano 2 put/a.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 13:27

Mozda za ovaj slucaj o kojem pricate trebalo je najaviti sto slijedi, upozoriti, a ne tek tako bum i gotovo...ocito se pravila trebaju jos dotjerivati.

MD, ali to bi vec spadalo u domenu tracanja.
Znaci, XY prekrsi pravilo, onda mi to svima lijepo obznanimo, stavimo ga time na stup srama, natanane objasnimo sto je to ruzno (jer se i bana zbog ruznih stvari i krsenja diskrecije) ucinio i tek onda banamo? To bi bilo okej?
sandram
pahuljica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Pitajte i probajte

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.