Sada je: 12 kol 2026, 16:52.

Candida i razne dijete - x-ti put

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Candida i razne dijete - x-ti put

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 23:55

na uputama za diflukan piše od rođenja ..piše i način primjene u prvom idrugom tjednu života ,a i dalje...

doktori iz amerike ga daju sa tim ako je sistemska 15 dana ,pa 15 pauze pa opet....

ako ga u njemačkoj ne daju tada što koriste kad je dijete ima kriptokokni mengitis ili druge vrste infekcije izazvane candidom...

lotta gospođa marijana bi ti mogla napisat koliko je točno potrošila samo na pretrage-tek bi tada te uhvatija afan-čini mi se 20 000kuna na testove plus kod doktorice Lpčević 3600-premda kaže da joj pregled nije naplaćen,ali može ti ona potanko to sortirat,pa ko se odluči da zna šta ga čeka....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la soma » 22 sij 2009, 04:40

evo nakon par mjeseci ovog americkog iskustva ja sam uvidjela da ovdje ovakve i slicne testove ne rade samo djeca iz spektra, niti samo djeca sa bilo kakvim zdravstvenim problemima, nego rade i zdravi odrasli ljudi i zdrava mala djeca i sl...
Kod sviju gotovo postoje intolerancije, postoje GI problemi i sl, ali svakako kod svakog drugacije. Oni to dozivljavaju kao neku vrstu "remonta organizma" i odrade testove 1-2 puta godisnje i prema tome malo iskoriguju prehranu, izbace ono sto im ne odgovara, dodaju neki vitamin i sl..i to obicno traje par mjeseci.
Sto se tice intolerancija, one su promjenjive i ukoliko ih provjerite za pola godine ponovo, one vjerovatno nece biti iste. Mijenjaju se u zavisnosti od same ishrane i stice se intolerancija na one namirnice koje se vise koriste. Buduci da se sa raznim dijetama jedne namirnice mijenjaju drugima, to je sasvim i logicno da onda te druge se vise konzumiraju...i tako u krug...
Da li davati novac na to ili ne..ni ovdje nisu pametni i 100 roditelja 100 razlicitih misljenja.

Vitamin B12 je deficitaran kod vecine autisticne djece iz razloga jer vecina te djece ima ostecen proces metilacije, koji se "pokrece" vitaminom B12. Ovdje se taj vitamin ne daje na pamet, nego se odradi najprije genetski test koji potvrdi da li je proces metilacije ostecen ili nije, te se na osnovu toga djeluje. neki DAN dr idu sa pretpostavkom da svako dijete sa autizmom IMA ostecen taj proces (kao sto pretpostave da ima i candidu) i uvode B12 bez prethodne provjere.
Mi smo prosle sedmice isli kod geneticara i prvu stvar koju nam je rekao bila je da ne stavljamo djecu na nikakve rigorozne dijete niti mega doze vitamina dok ne stignu rezultati genetike i tek onda ce nam oni dati smjernice. Receno nam je da kod odredjenih smetnji to moze da bude vrlo opasno i da sada se rade brojne studije koje dokazuju da rigorozne dijete i mega doze vitamina kod odredjene populacije dovode do velikih neuroloskih ostecenja. Sve je dobro kada dobro prodje, ali sta ako je BAS moje dijete ta rizicna grupa? I jos mu se pogorsa stanje dijetom ili nekim vitaminom? Onda je to ista prica kao vakcinacija i slicni okidaci. Geneticar koji vodi nasu djecu je profesor na Columbia Univerzitetu, vodeci je istrazivac u genetici kod autisticne djece i vjerujem silno da ima pojma o tome sto govori. Uz svo duzno postovanje prema Simbex, Danijeli i ostalima sa nasih prostora, meni su ove rijeci zvucale mnogo ozbiljnije i sa vise temelja i naucne podloge. I nekako mi nije bilo svejedno sto sam onako na svoju ruku uvodila i dijetu i vitamine prije par godina..

Ali kako je Glori trebalo da odgleda 200 sati konferencije, tako je meni trebalo da dodjem ovdje i prodjem sve ove vrhunske naucne institucije, pa da prestanem da letim vise za svakom lopticom koja mi se baci. Pored toga ovdje ima TOLIKO MNOGO raznih teorija, raznih metoda lijecenja, raznih nacina i provjere testova...da bi covjek mogao mjesecima da hoda po ljekarima i terapeutima i naturopatima, a da sve ne iscrpi. I ovdje je uvrezeno misljenje da osim dobrog psiholoskog efekta na roditelje koji se ökupiraju time sta da kuvaju, koje namirnice da kombinuju, koje testove da rade...nekog veceg, dokazanog efekta nema...da ima, nauka bi ga davno, jos prije 15ak godina, kada je sve pocelo, vjerovatno lako dokazala.
uh, bas sam se raspisala, ali mislim da sam sve obuhvatila sto sam vidjela ovdje...
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 22 sij 2009, 08:34

Glori je napisao/la:lotta gospođa marijana bi ti mogla napisat koliko je točno potrošila samo na pretrage-tek bi tada te uhvatija afan-čini mi se 20 000kuna na testove plus kod doktorice Lpčević 3600-premda kaže da joj pregled nije naplaćen,ali može ti ona potanko to sortirat,pa ko se odluči da zna šta ga čeka....

To si mogla učiniti i ti, jer su tvoji troškovi veći od mojih budući da si uz Ameriku radila i nalaze u Parizu, pa bi se mogla dobiti dobra usporedba što je "jeftinije", Troškove dr Lapčević si krivo iznijela jer laboratorij (Organix) kod nje iznosi 1950 kuna, da ljudi znaju koje interesira, a pregled i interpretacija nalaza 350, kuna, radi preciznosti kada već iznosiš brojke, te radi daljnje preciznosti u iznošenju tuđih podataka, meni je naplaćen pregled ali nije interopretacija nalaza iz Amerike. Troškovi su zaista veliki, ali mi smo digli kredit kojeg ćemo otplaćivati još par godina, ne žalimo niti kune jer smo dobili odgovore na pitanja koja su nas mučila (iako naravno ne sve), ali odnekud smo krenuli.....
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 22 sij 2009, 08:36

Soma, hvala ti na ovako lijepo sumiranom sadržaju cijelog posta.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 22 sij 2009, 09:16

Lotta je napisao/la:cure svaka cast, vi stvarno svaki topic zakomplicirate.. :bravo

:lol

volim somine postove, jer nam stižu s "izvora" istraživanja. koji, na žalost, i nadalje imaju tendenciju vrćenja u krugu. vrijedi pokušati, to da, ali treba i slušati apsolutno sve oko sebe. dijete, detoxi i ostale metode za sada su još uvijek samo slamka spasa koja nam se nudi. i naravno, nekima pomaže, a nekima ne. ja i dalje stojim pri mišljenju da su DAN protokoli rješenje, ne medicina, već država bi se pobrinula da budu priznata metoda liječenja koju će pokrivati "socijalno", a kako bi riješili problem autizma i smanjili sami sebi preogromne troškove skrbi za osobe s autizmom.
u hrvatskoj i nadalje smatram najvećim problemo što netko tko se odluči na dijetu i detox nema adekvatnog stručnjaka koji će ga pratiti. tu ne mislim na pedijatre, nego kako ih zovu DAN doktore.
moja pedijatrica bi meni napisala sve uputnice koje može, dakle izostala bi uputnica za intoleranciju, ovo sve ostalo se može napraviti na uputnicu u zavodu i na rebru, da je ja tražim.
ali u trenu mogućnosti epi napada (pa da je on i 1%) bi mi rekla da ne budalim. znamo i ona i ja kako ga zaustaviti, ali da li ga uopće smijemo dovesti u pitanje?

isto tako osobno mislim da su testovi intolerancije na hranu trenutno in otprilike kao atkinsonova dijeta prije 10 godina. iako su slabo pouzdani (iz razloga koje je navela soma, glori....), promjenjivi i tako to. mašinerija marketinga tu uzima velike, preogromne pare jer se trenutno testira sve i svak.

mamama koje ovo čitaju, ako išta razumiju (ja se otprilike pogubim ko i MaMi, ali svaki put :mrgreen: ), a djeca im po dijagnozama ili samo po kliničkoj slici ne pripadaju u autistični spektar, ne bi preporučila da se upuste u cijelu priču. osim eventualne intolerancije, ali više kao dodatne informacije što djetetovom organizmu paše, a što ne, pa da ga eventualno riješite manjih probavnih problema i tijelu omogućite da se ne opterećuje namirnicama koje mu mogu malo "smetati". jer se opet svi moramo sjetiti da intolerancija nije alergija i da se ne mora tretirati kao bolest (osim u slučajevima fenilketonurije, celikalije....). e da i upravo navedene bolesti, naročito fenilketonurija, koja je tretirana kao neurološka, dok nije otkriveno da je metabolička, me navode na misao da je klasična medicina sigurno u mogućnosti povezati metabolizam i autizam, kao što su povezali metabolizam i fenilketonuriju. povezanosti svakako ima, ali je isto tako vrlo vjerojatno samo mali djelić slike.
odgovor ćemo još morati čekati.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 22 sij 2009, 09:52

soma, hvala ti na pravom odgovoru :5
Alex, to se zove pravi odgovor, hvala i tebi :ti
Znači, da guramo kao i dalje; već sam rekla da Denis lijepo napreduje, raste, deblja se (na žalost moje kičme), intelektualno isto OK, škola OK - pa ako nema svrhe, čemu tražiti kruha preko pogače?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 22 sij 2009, 10:09

nadice, osim što denis napreduje i raste, dijeta i nabavka namirnica (i da zanemarimo financije) bi tebe svela na otprilke 2 sata spavanja na dan. :lol
nemaš šanse :belji
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la pepita » 22 sij 2009, 10:26

Testovi intolerancije na hranu su danas IN,rade ih svi sportaši,političari.....odnosno nečija velika zarada.Svi smo mi intolerantni na nešto.Netko tko je intolerantan na neke namirnice,kasnije postaje intolerantan i na one koje je po prvom testu smio unositi.Onda na kraju dođe do toga da ne može više ništa jesti pa tu dođe ona "da ćemo se za nekoliko godina hraniti injekcijama i tabletama"
A što se tiče dijete netko je dobro napisao ,može napraviti jako veliku štetu na neurološkom planu -po net-u ima sve više toga,naravno na engleskom.
a djeca im po dijagnozama ili samo po kliničkoj slici ne pripadaju u autistični spektar, ne bi preporučila da se upuste u cijelu priču.

slažem se

evo jedan članak s naslovom Testiranje hrane postalo hit zdravstvenog turizma http://www.vjesnik.hr/html/2006/07/01/Clanak.asp?r=tem&c=3
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 11:51

ja stvarno ne mogu razumjeti taj vas stav sa marketingom. Pa naravno da netko na tome zaraduje i na mineralnoj vodi i salati i paradajzu kojeg se kupuje uvijek netko zaraduje i kada se sjednete u tramvaj ili popijete kavu u gradskom podrumu( postoji li on jos u ZGB?) isto tako netko zaraduje.
Da morate placati troskove EEG-a ili MRT-a pa i to bismo onda gledali kao neciju zaradu.
A to sto vecina ljudi ima intolerancije ..ja se uopce ne cudim... ak se ne promjnei nesto...bit cemo mi ljudi za nekih 100 godina kao stakori.

Spominjete rigorozne dijete: koju sam ja nesrecu ucinila svom sinu ako mu dajem nesto sto njegov organizam ne moze preraditi? Cinim li mu zlo sto mu ne dajem emulgatore, boje, umjetne arome, pesticide( koje na moju zaslost ne mogu 100 posto reducirati).??? Hoce li prestat rast ako ne pije colu i ne jede vocne jogurte( koji se uzgajaju na podlogama pljesni)...hoce li mu kosti pucati ako ne uzima kravlje mlijeko..koje je tako bogato kalcijem i bez kojeg mogu nakon dojenackog doba sva bice samo ne telad ( po jakosti masnoce kravlje mlijeko pase zelucu teladi ..al ne i zelucu covjeka).
Treba li ignorirati podatak da je intolerancija na secer postala svakodnevnica( sto se vise spustamo prema ekvatoru intolerancija na mljecni secer je veca).???
Drage moje kupnjom svih otrovanih namirnica , nezdrave hrane i namirnica koja stete djecjem uzrastu ste Vi i te kako dio tog potrosackog drustva i te kako povecavate neciju dobit i neciji marketing.
A zdrava ( koliko je to uopce moguce) hrana je uvijek nazalost bila skuplja i tu se vjerojatno ni u skoroj buducnosti nista promjenit nece.
Anni

PostPostao/la marijanama » 22 sij 2009, 12:52

Anni :5
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 22 sij 2009, 13:20

Pa zdrava prehrana je danas dobra za svakoga.Ja moju djecu hranim na zdraviji način otkad smo preselili u kuću i imam svoj vrt u kojem ništa ne prskam isl. a imam sve.Što se tiče voća i to imam oko kuće oko 15 vrsta koje isto tako ne prskamo.Neko povrće izgleda "jadno i malo" ali znam da nije otrovano.Mogu reći da je moja mala prije uvijek imala problema sa stolicom(zatvor) i bila je blijeda ko krpa.Na placu sam kupovala povrće i ostalo jer nisam imala gdje, a zna se da je i na placu 99% sve umjetno.
Sve se to popravilo otkad se hrani zdravim povrčem.A jede ga jako puno.

Marjana,ako se ne varam tvoj mali je sad 3 mj. na dijeti -neki dan sam te pitala ima li kakvih pomaka kod njega što se tiće govora,napisala si da tvoj sad ima 3 g 2 mj i da je annin progovorio s 3 g 9 mj pa da još imate fore do toga .Koliko po postovima mogu zaključiti annin je mali u daleko večem autizmu nego što je tvoj mali(ustvari si napisala da on ima samo poremečaj senzorne obrade ) tako da ne možeš očekivati isto.I tu se nadovezujem na ono da takva rigorozna dijeta nije za dijete koje je samo jednim dijelom u spektru.-to znaći da i nemora biti u spektru.

spličanke ak vam treba sallattttte ili šta drugo javite se :joy
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la la_luna » 22 sij 2009, 13:22

sto vise citam sve mi je manje jasno :mrgreen: ... al salu na stranu mi radimo tek par mjeseci sa dijetom u stvari tek od polovine decembra smo krenuli sa GF/KF dijetom jer smi prije davali lactose free mlijeko i mogu reci da je za nas al prije svega za naseg sina to spas...od bebe u tijelu dijecaka polako postaje slatki djecacic...prije se samo njihao u kolicima nista oko sebe nije registrovao ili je imao napade panike tako da je sa njim kupovina bila horor sad stoji mirno na Kiddy Board i kad mama previse pocne tracati sa poznanicama a njemu bude dosadno on sidje i pocne gurati kolica sa bracom :mrgreen: ...od kad smo kasein izbacili pocinje polako govoriti a ljetos nije znao ni sta znaci kad mu se kaze upali svjetlo a sad pomaze mami kad presvlaci bracu i donosi joj pelene ...izgovor mu jos nije dobar al non stop nesto brblja tako kad nas zove kaze "doji" al to se nama cini kao cudo za tako kratko vrijeme...mi smo kod istog doktora ko i anni i radili smo testove candide nema al zato nije imao ni Bifidos bakterija i od kad ih dobiva dobio je strasno dobar apetit...i ja sam mislila da necu moci sa dijetom izaci na kraj zato sto mi prije nije htio gotovo nista jesti al posebno od kad dobija bifidos sve pomete pa polako moram paziti da se ne nadeblja :mrgreen: ...opet kazem ovo je za NAS bio spas ako kod nekoga ne pomaze ne osudjujem jer svako dijete je drugacije al ipak ko sumlja da mu moze pomoci nek isproba par sedmica jer nemoze stetiti...
la_luna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marijanama » 22 sij 2009, 13:34

La luna ovo je prekrasno, bravo za mamu i bravo za malenog :srca
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 22 sij 2009, 13:39

ok ...anni ti svog zdravo hraniš -mi svoje trujemo....(krave popiju u cugu 5 litata vode,koliko ti popiješ....telići sa sise jedu travu da i mi počmemo pasti? )
ti svoga voliš više nego li mi svoje...-čak ti našima želiš bolje od nas samih..(jer mi nismo dovoljno kopetentni provest sve što si ti provela-čudno da ti Bog nije dao i našu djecu-da ih spasiš samo ne znam kako mi je mala zalutala)...
ti bi za svog potrošila-a mi na svojima štedimo(kolika je cijena zdravlja -ja dajem bjanko ček-hoćeš li mi ga ispisat???-dajem koliko god tražiš)

ženo božija da se ljudi nisu hranili kruhom i mljekom -ne bi ni tebe bilo-šta misliš od čega su preživljavali-od vitaminskih tableta,algi ili su imali orahe i bajame dostupne cijelu godinu???

pepi ,anin mali je uskoro nakon krize počeo govorit-to nti je tu negdje po forumu,a mali od imame nije na nikakvoj djeti pa je razvojno i govorno jako napredovao u zadnja 3 mjeseca.... :joy

soma zar stvarno postoji test kojim se možće vidjet stanje b12 nakon metilacije....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 14:07

Glori, opet Ti po starom... opet napadas ... pa koje gluposti Ti valjas..molim te ..daj ukljuci lampice. Pa sta bih ja Tvoje djete voljela vise nego Ti koja si ga rodila?? Pa pisala sam test o prehrani , a ne o ljubavi neke zene prema svom djetetu. Sta uvijek kada je neka disusija zapocinjes sa time da ja zelim vasoj djeci bolje nego Vi same... halloooo???? Tvoje dijete---Tvoja odgovornost;.. kakva cijena zdravlja, kakav blanko cek...????daj se vrati temi i pisi na o nacin na koji to rade odrasli ljudi.
Ti si ta koja uglavnom ispitujes ljude o novcima koji su utrosili u svoje djete ..ja tu temu nikada nisam ni pokrenula niti me interesira necija financiska situacija.

Kakve veze imaju litri poijene vode kod krave i pojedene trave sa nama ljudima( i sta si konktretno mene uzela za primjer????).
Jel Ti stvarno treba po 100 puta da procitas da pisem ja i druge mame iz svog iskzustva i da iznosim i svoje misljenje. Daj citaj sastav nekih proizvoda pa mi reci jesu li umjetne arome, boje i emulgatori zdravi? Zasto bij ja to davala svom djetetu ako znam da to nije zdravo... .???
Anni

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 14:23

la_luna je napisao/la:sto vise citam sve mi je manje jasno :mrgreen: ... al salu na stranu mi radimo tek par mjeseci sa dijetom u stvari tek od polovine decembra smo krenuli sa GF/KF dijetom jer smi prije davali lactose free mlijeko i mogu reci da je za nas al prije svega za naseg sina to spas...od bebe u tijelu dijecaka polako postaje slatki djecacic...prije se samo njihao u kolicima nista oko sebe nije registrovao ili je imao napade panike tako da je sa njim kupovina bila horor sad stoji mirno na Kiddy Board i kad mama previse pocne tracati sa poznanicama a njemu bude dosadno on sidje i pocne gurati kolica sa bracom :mrgreen: ...od kad smo kasein izbacili pocinje polako govoriti a ljetos nije znao ni sta znaci kad mu se kaze upali svjetlo a sad pomaze mami kad presvlaci bracu i donosi joj pelene ...izgovor mu jos nije dobar al non stop nesto brblja tako kad nas zove kaze "doji" al to se nama cini kao cudo za tako kratko vrijeme...mi smo kod istog doktora ko i anni i radili smo testove candide nema al zato nije imao ni Bifidos bakterija i od kad ih dobiva dobio je strasno dobar apetit...i ja sam mislila da necu moci sa dijetom izaci na kraj zato sto mi prije nije htio gotovo nista jesti al posebno od kad dobija bifidos sve pomete pa polako moram paziti da se ne nadeblja :mrgreen: ...opet kazem ovo je za NAS bio spas ako kod nekoga ne pomaze ne osudjujem jer svako dijete je drugacije al ipak ko sumlja da mu moze pomoci nek isproba par sedmica jer nemoze stetiti...

Bravo Luna.. pusa deckicu... drago mi je da E napreduje od kada ste ga poceli ljeciti.
Anni

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 14:27

Glori je rekla:
pepi ,anin mali je uskoro nakon krize počeo govorit-to nti je tu negdje po forumu,a mali od imame nije na nikakvoj djeti pa je razvojno i govorno jako napredovao u zadnja 3 mjeseca.... :joy

soma zar stvarno postoji test kojim se možće vidjet stanje b12 nakon metilacije....[/quote]

moj mali nije poceo govoriti nakon krize( ocigledno procitano krivo interpretiras) nego nakon par mjeseci davanja DMSA ...to je razlika skoro godinu dana. Naravno da ima djece koja napreduju i bez dijete( tko je rekao da nema)...Ti se nista ne moras bojati... Tvoj je bio na dijeti, sada vise nije ..dakle s koje god strane pogledas .. napredka ce biti. :joy :joy
Anni

PostPostao/la Glori » 22 sij 2009, 15:27

e sad se više ne sjećam ali nešto si ga kupala u kadu pa je on nešto viknuo ,a ti si odmah nazvala muža--ali svejedno--glavno da se napredak desio i govor otvorio ....
što se tiče mog-bojim se-ne mogu reći da nisam-sad smo dobili a,e,i,o,u-slogove samo sa a-doci,ca-ca,pit,sat...ali kad jednom doživiš regres uvijek te je strah...

možeš li mi reći još zašto diflukan ne daju u njemačkoj ranije....

još nešto kad to djeca kod vas kreću u školu,javila mi se rodica i njen mali je godinu stariji od moje ,a već je u drugom-ispada da kreću sa pet :bonk
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 15:37

moj mali je u trecem tjednu dijete poceo na pitanje ( bili smo u kupatilu) gdje je kada, lavabo ili korpa za ves pokazivati presticem... to je bio pocetak njegovog napredka..naravno da sam tada nazvala muza... bila sam prestretna jer sam vidjela da polako dolazi " k sebi".
nebih Ti znala reci zasto ne daju diflukan prije 6 godine... On je inace tezak za jetru pa se ne daje u slucajevima crijevne nego tvrdokorne sistematske candide.
Ove skolske godine su mogla ici djeca u skolu koja su rodena do kraja 11. mjeseca 2002
S obzirom da je nas mali roden pocetkom 12 mjeseca.....on je mogao ali nije imao obavezu ici u skolu. Skolska godina 2009/10 je njemu obavezna za ici u skolu...s time da ga mozemo( imamo pravo) jos jednu godinu ostaviti u vrticu..ali po izvjesatju vrtica i psihologice i terapeutica D je spreman za skolu i ici ce ujesen. Pocetkom veljace imamo testiranje u montessopri skoli..i tada ce se stoposto znati u koji razred..ide.
Rekao mi je da je vec u skoli bila " njegova" buduca uciteljica ( ona je mama od jedne djevojcice koja je isla sa D u vrtic) i da je pricala sa njim i gledala ga kako se oblaci , kako posprema i kako radi zadatak.
Anni

PostPostao/la Glori » 22 sij 2009, 15:44

još nešto u vezi novca-pa naravno da je važno-da mi rećeš pregled je toliko,ali trebaš i suplemente-pa je to još toliko,a to brašno je toliko...
jer tvoj đir toatisa recimo košta 800eura,ja tu cifru moram utrostučit ,ako ga želim---a bogme je i važno da znam koliko minimalno puta moram radit ipak nije isto predvidit trošak od 800e-i 2500eura po turi....jer šta da idem ako imam za samo dvi-tri ture,a triba šest....

isto je jako važno reći koliko svaki test košta i da treba kontrola za šest mjeseci -kod nekih i ranije...i naravno da želim znati da će mi za moj novac sve detaljno biti napravljeno i objašnjeno--pa nije sramota spominjat novac???
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 15:50

nije.. i naravno da je sve skupo..al mene ljute Tvoje nebuloze u stili sto si mi napisala:
ti svoga voliš više nego li mi svoje...-čak ti našima želiš bolje od nas samih..(jer mi nismo dovoljno kopetentni provest sve što si ti provela-čudno da ti Bog nije dao i našu djecu-da ih spasiš samo ne znam kako mi je mala zalutala)...
ti bi za svog potrošila-a mi na svojima štedimo(kolika je cijena zdravlja -ja dajem bjanko ček-hoćeš li mi ga ispisat???-dajem koliko god tražiš)

Ipak su to rijeci nad kojima bi se trebala zamisliti prije nego sto ih napises...a dragi Bog Ti je dao mogucnost razmisljanja i odlucivanja ..zar ne???
Anni

PostPostao/la Glori » 22 sij 2009, 15:58

da anni ali ti gledaš tu iz svog kuta,ali pogledaj šta je mene na to potaklo-ispada da svi čija djeca nisu na dijeti svjesno truju svoju djecu i zdravu i sa pp...

ja nemam ništa protiv djete ,ako je ona dobro nutricionistički izbalansirana (sad kolio će pomoć u to ne ulazim),ali tebi kao da su ljudi koji dijetetu daju mlijeko luđaci(to se naslućuje kad ti pišeš) ali nisu, i pogledaj uvjek držiš stranu onoga koji je na djeti ,a šta je sa drugima???
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 16:04

heee, svasta.. ja sam pislaa sta je nezdravo i ako smo mi dio marketinga koji kupujemo zdravu hranu , suplemente, placamo pretrage ..onda se mora isto tako priznati da su i ljudi koji kupuju hranu sa emulgatorima , bojama, aromama, hrpom secera isto tako dio marketinga( i te kakvog) jer na tome isto netko zaraduje. I farma industrija zaraduje na antibioticima. Bi li Ti zbog tog saznanja uskratila sebi ili svojima ljek ako je prijeko potreban?
Ljudi koji piju mlijeko nisu ludjaci...( daj mi molim te navedi neki moj slican citat)... meni nije normalno da mlijeko netko pije tko ga ne podnosi..i ako to ima utjecaja na zdravlja onda stvarno ne vidim razloga zasto tako nesto konzumirati.
I nije isto usporedivati nekoga sa zdravim imunitetom i nekoga sa bolesnim... nikada nece isto proci u zivotu...Isto tako ako netko ima intoleranciju na nesto ne znaci da je odmah tesko bolestan...godinama se stvaraju stete u organizmu i tako dugo do imuni sistem sve to moze slepati dobro je..kada imuni sistem pocinje malaksati onda se javljaju i problemi.
Anni

PostPostao/la Glori » 22 sij 2009, 16:54

anni kad ste vi zadnji put radili intoleranciju??
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 17:23

zadnji puta je bila kontrola prije dvije godine... sada cemo prije skole opet ponoviti
Anni

PostPostao/la alexandra » 22 sij 2009, 17:49

bit cijele priče je da kod djece iz spektra NEMA pravila. svak može probat i vidjet - to govorim za dijetu. za detox kažem svako može probat, ali bez nadzora doktora niti slučajno.

da pravila nema dokaz je i moja. jer drugarica NIKADA nije popila ni kap kravljeg mlijeka, od kada smo ostavili flašicu (prije 6 i po godina) ne pije nikakvo mlijeko, ni jogurte, ni sir. laktoze u njenoj prehrani nema. pa ne govori. ko što rekoh, nismo napravili test i postoji mogućnost intolerancije na gluten. ako se pokaže, probat ću ga izbaciti pa ćemo vidjeti. :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la pepita » 22 sij 2009, 18:21

anni, da li si ti na dijeti bez glutena?
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 18:39

ja se osobno hranim kao i moj sin..sto se tice GFCF dijete. Sto se tice SC Dijete...tu sam izbacila isto sve zitarice, secer...( dva puta sam se bajdaere natrpala), al pojedem sa vremena na vrijeme( jako rijetko) malo krumpirica.
Anni

PostPostao/la pepita » 22 sij 2009, 18:43

ok,a jesi li alergična na neke stvari ili se hraniš kao i mali zbog?
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 22 sij 2009, 18:48

ja sam alergicar, radila sam hrpu testova ( ne u lab. gdje je radio moj sin)... intolerancije su nam jako slicne...s time da ja imam srecu pa smijem jaja koristiti.
Da mlijeko ne podnosim bilo mi je jasno vec godinama ..jer sam se uvijek nakon upotrebe osjecala bez veze( zeludac mi nije mlijeko podnosio)... da imam intoleranciju na gluten nisam tada znala...imala sam cesto alergiske reakcije nakon jela... u trudnoci je bas bilo ruzno..na puno sam stvari reagirala....tako da se ja ni ne cudim jako sto moj sin ima ..sve smece je pookupio od mene...plus dobio je cjepiva ..i eto Ti rezultata..Mozda je ta cijela anamneza nam i pomogla da ne vjerujemo u nebuloze pedijatra.
Anni

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.