Sada je: 07 kol 2026, 13:13.

Vlastito nešto na moru - za i protiv

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Vlastito nešto na moru - za i protiv

PostPostao/la eli » 31 sij 2009, 15:33

dazd, lijepa ti je kuća uz šumu. ako je i makrolokacija dobra i cijena odgovarajuća lako ćeš je prodati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la dazd » 31 sij 2009, 16:06

može :mah
dazd
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 31 sij 2009, 17:44

dazd, mmar, valjda ću dobit nekakvu proviziju :lol
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la grozni » 31 sij 2009, 20:30

Dudley je napisao/la: Da je ovako kako si napisao ne bi ja ni otvarala temu nit se puno premišljala.

a čuj, ovo si napisala :
Dudley je napisao/la:- moramo u kredit i to poveliki...
-ni ja ni MM nemamo poslove koji bi nam dopuštali produžene vikende ni spajanje praznika a po ljetu maksimalno 2 ili najviše 3 tjedna godišnjeg
- isto tako nemamo fit bake i djede s kojima bi malca mogli poslati (kad bude veći) na duže na more....

zašto se pjeniš ? zato što je to meni :whew ?!
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 31 sij 2009, 20:32

ja sam iz početka isčitala isto što i grozni...tako da mi zbilja sad ništa nije jasno :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la grozni » 31 sij 2009, 20:35

samo kaj se meni nije dalo elaborirati. mislim, ko da idem nekom objašnjavat da ako ode u Australiju, da ne bu pao sa Zemlje.
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 31 sij 2009, 21:41

Grozni kaj bi se pjenila. Samo mi se ne sviđa taj nadmeni ton. Ali :whew

Krumpirić, DA IMAM love za iskeširati, DA IMAM više godišnjeg, DA IMAM zdravije i mlađe bake i dede, onda bi kupila bez puno razmišljanja.
ALI NEMAM, pa razmišljam i postavljam ovakve teme. Ne kužim kaj tu nije jasno? Il je došlo do nekakvog krivog spoja.

Kao što sam već rekla i ti ispravno izračunala računica ide protiv toga...jasno je to i nama, i to sam već rekla. Ali ima i glupljih stvari koji se s lovom mogu napraviti pa ne znam čemu takvo čuđenje.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 31 sij 2009, 22:46

ma ja se skroz vidim u matildinoj priči.
i da mogu bez nekog većeg beda odvajati za kredit (naravno, ne odvajati od usta nego da imam dovoljno za normalan život), možda bih se baš odlučila za neku nekretninu na moru, ali nikako ne bih birala apartman (posebno ne u apartmanskom naselju) nego neku kućicu, može i skroz malenu.
još jedna varijanta mi se čini ok - kupiti običan stan u gradu/mjestu na moru, koji bi preko godine iznajmila studentima (recimo djeci svojih frendova), to bi mi pomoglo platiti kredit, oni su vani 1.06, do 30.09. bi tu boravili mi i naši prijatelji.....
pa onda kad smognem nešto bolje - prodam....to se uvijek može prodati bez većih problema.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Potica » 31 sij 2009, 23:08

U situacij kakva je tvoja ja sigurno ne bi isla u krediti za nekretninu na moru. Ali u situaciji kakva je moja s dvoje odrasle djece, mozda i bakom pa i da svi imamo po dva tjedna godisnjeg to je vec mjesec dana koristenja pa kad tome dodam baku to vec izgleda razumno i jos da imam sto Grozni rece 2/3 kesa svakako bi razmisljala o kupovini nekretnine na moru.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la frrr » 01 vel 2009, 00:45

kimama1 je napisao/la:još jedna varijanta mi se čini ok - kupiti običan stan u gradu/mjestu na moru, koji bi preko godine iznajmila studentima (recimo djeci svojih frendova), to bi mi pomoglo platiti kredit, oni su vani 1.06, do 30.09. bi tu boravili mi i naši prijatelji.....

stan u mjestu na moru koje ima fakultet (da bi se isti mogao iznajmljivati studentima, dakle zadar, split, rijeka i sl.) je što se tiče ljetovanja skoro pa isto kao stan u zagrebu. ono, moraš se voziti do plaže, a pogleda na susjednu zgradu :D

ok, jedino u opatiji eventualno je ovak nešto moguće.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la grozni » 01 vel 2009, 08:58

nadmeno...
stvarno nisam htio da tako zvuči. :cigle mislio sam reći da ova rasprava nije za mene. zato je bilo :whew

a to što kažeš da "ima i glupljih stvari koji se s lovom mogu napraviti " , to je istina. ali opet je razlika radiš li neke upitne poteze (opa, moja diplomacija napreduje, primjećujete li ?) s lovom koju imaš ili ih radiš s lovom koju nemaš. ogromna razlika. ako ih radiš s lovom koju nemaš, onda su višestruko upitni.
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 01 vel 2009, 10:47

može se napravit gluplje nešto, a iskreno, može i bolje.... :dunno
Jedini plus ovdje uistinu jeste šta je nekretnina trajno imanje, a auto, npr.definitivno nije. Kupovati oboje na kredit, ako ne smatraš da ti je nužno (ovdje naravno ja smatram da je meni stan i auto nužno, neko smatra da je kuća na moru-nužda, nekom je pak auto od 50000 eura i skijanje-nužda) nije isplativa investicija. Cijene kredita su ipak-prevelike :(

kima, to nije ljetovanje, mislim, kakvo je to ljetovanje u centru Splita, Rijeke,...eventualno Zadar : :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Novamama » 01 vel 2009, 10:54

razmišljala sam i ja još malo o ovoj temi.
i da imam riješeno stambeno pitanje (bez kredita), auto i solidna primanja, da vjerojatno bih digla kredit i kupila nešto na moru.
isto se nalazim u matildinoj priči.
i uvijet bi bio da mogu preko vikenda skočiti, makar i na jedan dan i da put nije skup. znači sjverni jadran: krk, crikvenca i sl.

ja npr. auto (sad mislim) da ne bih nikad kupila na kredit, srce bi me bolilo da ga slupam, a moram ga otplaćivati još npr. 5 godina. naravno to sada tako mislim, što ne znači da ne bi da moram.

moram dodati ovo što kima piše: za iznajmljivanje eventualno opatija, ičići.

i ovo za blizinu mora: mi imamo priliku ljetovati u kući 50 m od mora, i u drugoj 8 km od mora - starine obje. i cijelo ljeto provedemo u ovoj drugoj. jer je mir i tišina, odeš na kupanje s autom na plažu koju sam izabereš, gdje nije velika gužva. a u mjestu gdje smo 100 m od mora, najčešće zbog gužve niti ne možemo izvaditi auto iz dovrišta, na plaži je koma koma, navečer je buka.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 01 vel 2009, 11:45

stan u mjestu na moru koje ima fakultet (da bi se isti mogao iznajmljivati studentima, dakle zadar, split, rijeka i sl.) je što se tiče ljetovanja skoro pa isto kao stan u zagrebu. ono, moraš se voziti do plaže, a pogleda na susjednu zgradu

ok, jedino u opatiji eventualno je ovak nešto moguće.

kako to misliš samo u opatiji?? pula je sveučilišni grad koji nema studentski dom, a stanovi se grade svud uzduž obale i nikakve razlike nema između stana na lungo mareu u puli i nekog apartmanskog naselja bilo gdje na obali kakvog je mislila kupiti dudley što se blizine mora tiče- iz stana takoreći pljuneš u njega. a humanije mi je imati na takvom mjestu stan nego u nekom apartmanskom naselju -tek tamo imaš "poglede ni na što" i goli beton svud uokolo.
u poreču je faks poljoprivrede, da kupiš stan bilo gdje u obližnjim primorskim mjestima, iznajmit ćeš ga dobro i bez problema.

kima, to nije ljetovanje, mislim, kakvo je to ljetovanje u centru Splita, Rijeke,...eventualno Zadar

tko priča o centru Splita, Rijeke???
Cure vi očito ne znate gdje ljudi sve iznajmljuju stanove i apartmane kad dolaze na more na ljetovanje. Ok, velikom broju obitelji je jako bitno da parkiraju auto ispred apartmana i pješke se spuste na plažu i tako svih 15 dana, ali jednako velik broj iznajmi apartman bilo gdje u gradu (ne u CENTRU grada nego u nekom od kvartova, ne nužno kraj mora) i onda briju svaki dan na drugo mjesto, na drugu plažu, u drugi obližnji turistički grad itd.
Ja recimo živim 15 min autom od plaže, a u blizini susjedi imaju apartmane i bez problema ih iznajmljuju. Kvart je miran, nema u blizini hotela sa živom muzikom i klinaca koji organiziraju rave party na plaži, nema gužve....
Moja sveki može sa svog prozora takoreći pljunuti u more (i to na prilično dobro mjesto) a svi se tradicionalno, generacije i generacije kupaju na Premanturi. Od 10 obitelji turista koji joj dođu ljeti, možda se jedna ili dvije obitelji kupaju u blizini kuće (ja se pitam čemu onda smještaj na takvom mjestu??), svi ostali putuju Premantura, Banjole, Medulin i okolna mjesta
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Dudley » 01 vel 2009, 12:51

Ispada da mi baš tražimo apartman u nekom betonskom apartmanskom naselju :shock: , vjerujte da ne. U mjestima u kojima mi pikiramo apartman ima manjih apartmanskih zgrada koje su pomiješane sa kućama s okućnicom i borovom šumom.

Grozni bravo za Matu Granića :zivili . Totalno se slažem s tim što si napisao, upitno je skroz naskroz.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 01 vel 2009, 13:50

dudley, pogledaj dup tog naselja. nema šanse da šumica unutar naselja ostane zelena zona. na tim će parcelama ubrzo biti bageri i gradit će se nove apartmanske zgrade. znam jer živim na moru (u hvala bogu dijelu gdje će taj tip gradnje ubrzo biti zaustavljen) i frendica mi je baš u takvom apartmanu.
od okućnica u susjednim kućama ti nemaš ništa.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dudley » 01 vel 2009, 23:08

Ma je, uvijek postoji realna opasnost da se sve zapuni novim zgradurinama...okućnice spominjem samo zato što zbog njih sve izgleda kulturnije i zelenije.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama Gabi » 03 vel 2009, 14:35

Malo se kasno uključujem, već je gotovo sve rečeno. Ali i mi smo bili u istoj situaciji i zdrav razum nam je govorio da nije pametno išta kupiti na kredit, ali smo jednostavno otišli i kupili malu kučicu u staroj jezgri. Nema dvorište, jer nam je bilo važnija niska cijena od dvorišta. I mogu reći da mi nije žao. Sad rješavamo stambeno pitanje (veće za manje) u Zg i teško nam je, ali znam da ako jako zagusti mogu prodati morsku kuću, iako mi je to najzadnja opcija. ;)

Toliko smo zavolili kučicu. to mjesto i mještane, i puno mi to znači. Klinci isto obožavaju odlaziti tamo. Sredili smo si sobu i kuhinju baš onako kako smo htjeli i osjećamo se tamo fenomenalno. Uglavnom odlazimo često, osim ove godine. Ova nam je teška zbog aktivnosti oko stana u Zg, ali inače visimo tamo cijele godine. I nije mi dojadilo. I volim farbati po kući prozore, stolice... sve što vidim, jer me to strašno opušta...a za čistiti nije strašno jer nije nakrcano stvarima. Slažem se da se to nikako ne isplati, ali nisam se pokajala! :dunno
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la melita » 03 vel 2009, 15:14

Krumpi, ti si moj idol!!!! :klanja :cheer :bis Molim te, ooo molim te, uzmi sve moje kartice, evo ti punomoć na račune i spasi me iz gliba u koji sam, sretna ne bila, svojim bahatim odnosom spram novca zaglavila! :alc

Što se tiče nekretnine na moru, zbog gore navedenog nema teorije, ali ionako za ono što bih ja htjela nikad neću imati dovoljno novca. Frendovi imaju app na Murteru, kad sam došla kod njih osjećala sam se kao da sam na Laništu. To je najobičnija stambena zgrada, veze nema s mediteranskom arhitekturom, a svud oko zgrade zbetonirana parkirna mjesta. Sjedili smo na balkonu, pili kavicu i pogađali marke automobila. Ne, hvala!

Za usporedbu vama koji računate isplativost. Neki dan sam poslala upit u hotel u Cresu: obiteljska soba, polupansion, 18 dana, 3.500 Eura!!!! :strah Djeca, 2 i 4 godine imaju samo 50% popusta! :protest
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 03 vel 2009, 17:21

melita je napisao/la:To je najobičnija stambena zgrada, veze nema s mediteranskom arhitekturom, a svud oko zgrade zbetonirana parkirna mjesta. Sjedili smo na balkonu, pili kavicu i pogađali marke automobila. Ne, hvala!

:lol To je fakat užas a toga ima ko pljeve posvuda.

Ovo za Cres mi se čini jako puno, kol'ko se sjećam tamo ni nema nešto hotela sa više zvjezdica, to je valjda nešto novo.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 04 vel 2009, 17:19

Dudley je napisao/la:
Ovo za Cres mi se čini jako puno, kol'ko se sjećam tamo ni nema nešto hotela sa više zvjezdica, to je valjda nešto novo.

kako jako puno? za 18 dana baš i nije. to je 50 eura po osobi dnevno.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 04 vel 2009, 20:25

Prvenstveno je puno jer je za tako malu djecu obično besplatno za oboje ili bar za jedno. U prvi mah sam snimila cijenu i računala samo za dvoje odraslih, pa mi ispalo užasno puno. I ovako je dosta, ovisi naravno kakav je hotel.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 04 vel 2009, 20:53

Dudley je napisao/la:Prvenstveno je puno jer je za tako malu djecu obično besplatno za oboje ili bar za jedno.

ovo na žalost ne nora biti pravilo.
djeca do 2 godine su obično besplatna, djeca od 2-12 godina najčešće imaju neki popust, a nakon 12 godina plaćaju punu cijenu. to je kakti pravilo, sve ostalo je izuzetak i nema puno hotela na jadranu kojima su mala djeca gratis i najčešće su to skupi hoteli koji nude takvu pogodnost.
mislim da je prošle godine bonaca i borak na braču imala dvoje djece do 6 ili 7 godina gratis. mi ove godine mislimo tamo ići, pa se nadam da je još uvijek tako :mrgreen:
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la melita » 05 vel 2009, 11:05

Tako mala djeca trebala bi imati 50% popusta ili u najgorem slučaju 30%!
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 05 vel 2009, 11:10

jako je puno to. :dunno
mi gledamo apartmane za 9 osoba pa se cijene krecu oko 75 eura/dan (za apt, ne po osobi). dobro, vi gledate polupansion, ali vas ima duplo manje, a placate duplo vise.
mi ovdje sobu s doruckom placamo oko 70 funti za nas 4. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la MaminMacak » 05 vel 2009, 15:36

To je skroz off topic.
Pa u apartmanu nece biti polupansiona, znaci da nije bas za usporedbu :mrgreen:
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 05 vel 2009, 16:27

ovo je off, ali samu sebe ispravljam :mrgreen:
može se na jadranu naći dosta hotela, gledala malo danas, gdje su djeca do 6,9 ili čak 12 godina gratis, jedno ili dvoje djece. treba malo pročačkati. meni je važno i da hotel ima family room. :)
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Natasa36 » 09 vel 2009, 16:43

Mogu ja?

Nisam pročitala baš sve stranice (ne stignem, sorry) ali bih htjela reći svoje mišljenje:
Jednom smo uspoređivali troškove održavanja "nečega" na moru i ljetovanja u hotelu (za nas 4) i na koncu je ispalo podjednako pri čemu je ljetovanje bez obaveza a kuća/viksa isl. su stalna obaveza i briga, cijelu godinu.
I meni još važnije: imati tako nešto na moru za mene bi značilo kuhanje, pospremanje, pranje, pegalnje - kao i doma, samo s pogledom na more (u boljoj varijanti). A to nije odmor.
Odmor je kad ne moram razmišljati što će se jesti (proučavanje jelovnika je skroz OK), ni kuhati, niti brinuti za bilo što drugo... to je vrijeme kad se nas četvero bavimo jedni drugima, bez opterećenja i uživamo u kupanju, šetnjama i slično tome. I da, za to mi nije dao žao dati novce, pod uvjetom, naravno, da usluga štima.
I radije odemo 10 dana u hotel pa odmorimo pošteno nego da 3 tjedna (ili više) provedem u istim obvezama kao doma.

Eto... za mene je u tome najveća razlika.

Cres.... Je, to je poprilično love... je l' to u Kimenu?
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la melita » 12 vel 2009, 15:26

Nataša, je, to je u Kimenu. Jesi bila tamo?
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TanjaMT » 12 vel 2009, 19:26

kimen je jedini hotel u cresu, pa im se moze. odnos cijene i kvalitete nije optimalan. ne velim da je kimen los hotel, ali za tu cijenu bi mogli ponuditi vise.
osobno smtram da je u cresu prosao bolje onaj koji iznajmio neki apartman u privatnom smjestaju, jesti moze vani, ako mu se ne kuha.
ovi privatno koji nude i klopu, koliko znam vec su godinama u dealu sa cesima i oni im uvijek zakupe sve. ne znam da li se moze mimo njihovih aranzmana rezervirati.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.