Sada je: 12 kol 2026, 15:55.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la breg » 27 sij 2009, 18:07

faith, blago tebi, mi pokisli ko miševi
vani nije ni za pesa A. pustiti
samo :zzz
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la faith » 27 sij 2009, 18:54

Je, baš je samo za spavati...
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 28 sij 2009, 10:14

prošli tjedan došla ja kod svoje frizerke samo platiti sinovljevo šišanje, a ona stručno me odmjeri i veli - i mama treba šišanja. Ja :oops: i rekoh čim ulovim vremena. Al, mislim da ovo spada pod kavu al nema veze.
Danas u školi imam sastanak sa stručnim timom na temu asistenti; ja i ostali roditelji korisniak asistenata. sada imamo super asistenticu koja se jako brien oko Denisa. Nadam se da će ostati čim duže :nana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 28 sij 2009, 11:20

Super za asistenticu!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 28 sij 2009, 13:01

Nama napokon krenula fizikalna u kući. D je bio pravi vražičak jutros, mislim da je on gazda terapeutki a ne ona njemu :mrgreen: . Još uvijek kašlje i curi mu zeleno iz nosa. Idem sad po nalaz brisa nosa na Mirogojsku pa ćemo vidjeti. :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 29 sij 2009, 01:28

a ja pokusavam nekaj zmisliti da adrich prestane piskiti u krevet..
obukla sam plisanom medi gacice i sad spava s njim i idu skupa na wc..bit je da skuzi kak medo uspijeva imati suhe gacice a on ne ..mozda uspije..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 29 sij 2009, 06:55

Lu, super ideja s medom, nadam se da će i medo ujutro imati suhe gaće ;) .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 29 sij 2009, 14:42

I onda kad se Adrich ne popiški ti poli medi gačice, pa ga pohvali jer je on suh a medo nije....
Super si se sjetila, svaka čast
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 29 sij 2009, 16:07

Super ideja, samo budi ustrajna i polako :ljubav
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Lotta » 30 sij 2009, 17:39

lu nadam se da ce uspijeti.sam budi strpljiva.
inace prosli tjedan sam bas pohvalila malog kak se vec jako dugo nije popiskil u gace, i po noci uvijek suho.
i to je bio jedan dugi period, kad odjedamput prosli tjedan skoro svaki dan mokre gace, i to po nekoliko puta. da neznam koliko boli upala i kako to izgleda sumnjala bi na to jer mi nije bilo jasno kak odjedamput bez razloga piski u gace. i ovaj tjedan opet sve ok, govori kad treba ici , sto je to ipak bilo :dunno
inace mu je znalo ponekad pobjeci u gace kad bi se zaigrao, il kad bi bili na putu, al s vremenom se i to smanjivalo.
ma budete to rijesili, ne brini :hug
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 31 sij 2009, 12:02

Možda se samo malo prehladio. Moja Mihaela, koja nema nikakvih poteškoća i ima 6 godina, kad se imalo prehladi popiški se po noći. Jednostavno je osjetljivija. Možda je tako i s tvojim sinom.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 31 sij 2009, 15:56

ma sumnjam da je to prehlada..a ne znam vise :dunno
vise mi to izgleda koa reakcija na preseljenje..tak je i psihologica rekla..veli da djeca tak reagiraju i na pozitivne promjene..
anyway..medo je suh a adrich i dalje po starom..i po danu i po noci..mozda da ipak odemo dokici..budemo ovaj tjedan..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 31 sij 2009, 18:06

Lu, ja mislim da će sve biti u redu i da to jednostavno kod njega tako ide. I moj D je danima imao popodnevnu pelenu (dok spava) suhu a danas se pokakao dok je spavao. I ako ga ne pratimo i ne vidimo kad se počne primati kao da mu se piški ili ako ga jednostavno ne stavimo na wc, on će se upiškiti u gaće. Moramo imati strpljenja i ti sa Adrichem i ja sa Domijem.
Sad sam se vratila sa druženja sa obiteljima koje imaju terapijske pse. Bilo je baš zgodno. Peseki su prekrasni. Riu nisam prepoznala, nekak mi se pomladila :mrgreen: . Draženov filmić me vratio u vrijeme kad smo išli u Malu kuću, tobogan, loptice, tunel, to me toliko dirnulo.
Nadice tm je bio skroz :cool , a i Tia vam je preslatka :srca .
U petak nam dolazi test terapijski pas u kuću. Nadam se da će sve dobro proči i da će mačak preživjeti promjenu. Baš me zanima kako će Domi reagirati. Jedva čekam.
Domi pije antibiotik jer kašalj ne posustaje, neznam pustila nas je pedi u vrtić u utorak, a on ak se malo ustrči ima napad kašlja . Nemam pojma što bi mogla s time učiniti.

E da skroz sam zaboravila, Faith jel vi imate Arona ili sam ja nešto pomješala?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 31 sij 2009, 18:31

Plava je napisao/la:
E da skroz sam zaboravila, Faith jel vi imate Arona ili sam ja nešto pomješala?

Da, Aron je naš :drink

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 31 sij 2009, 22:58

Onda sam te vidjela ali nisam bila sigurna da si to ti. Klinci su ti predivni, jedan je hodao kad ste odlazili....to znači da obojca hodaju?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 01 vel 2009, 07:38

Pa mogla si se javiti svejedno :mrgreen: , jedan hoda kao što si i napisala :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 01 vel 2009, 13:48

Plava je napisao/la:jedan je hodao kad ste odlazili....to znači da obojca hodaju?

Plava... :dunno
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 01 vel 2009, 21:45

faith je napisao/la:Pa mogla si se javiti svejedno :mrgreen: , jedan hoda kao što si i napisala :mah

Ma nisam htjela biti dosadna, vidjet ćemo se mi još.....
Dečki su ti stvarno zgodni...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 vel 2009, 21:45

moram pohvaliti slinju..evo ne piski u gace vec par dana!! :joy :joy :joy samo mu je jednom pobjeglo al to zato sto je vec bilo 10 ujutro a meni se spavalo,inace se budimo u 7 pa nije mogao izdrzati..tako sam happy..da se bar nastavi tako..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 10 vel 2009, 21:53

Svi sretni, zadovoljni i suhi A i medo
Super :joy
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la MaMi » 10 vel 2009, 23:25

Bravo A., držimo fige da tako bude i dalje. :gace
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 10 vel 2009, 23:32

odlicno! :joy
mom danas kod bake pobjeglo..pio je puno tekucine i jednostavno zaboravio da i baka ima wc.. :D
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 11 vel 2009, 06:35

bravo A. držimo fige da tako i nastavi :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 11 vel 2009, 07:18

lulamae je napisao/la:moram pohvaliti slinju..evo ne piski u gace vec par dana!! :joy :joy :joy samo mu je jednom pobjeglo al to zato sto je vec bilo 10 ujutro a meni se spavalo,inace se budimo u 7 pa nije mogao izdrzati..tako sam happy..da se bar nastavi tako..

Ma odlično, nadam se da će i ostati tako :srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 11 vel 2009, 11:03

lulamae je napisao/la:moram pohvaliti slinju..evo ne piski u gace vec par dana!! :joy :joy :joy samo mu je jednom pobjeglo al to zato sto je vec bilo 10 ujutro a meni se spavalo,inace se budimo u 7 pa nije mogao izdrzati..tako sam happy..da se bar nastavi tako..

:bravo :srca
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 17 vel 2009, 17:46

Mi smo jučer bili na kontroli kod fizijatra. Prvo je rekla da nam nemože produžiti fizikalnu jer idemo u vrtić, onda sam joj ja rekla da idemo 3 i pol sata, onda je napisala preporuku ali je promjenila šifre tak da neznam kaj bum dobila. Pa nemrem vjerovat. Rekla je da je D sve u svemu dobro, da hoda još na nešto široj osnovi i da nemože izravnati ruke do kraja :roll: . Uskoro nam se bliži komisija za produženje dopusta za njegu djeteta. Za to je rekla da režu sve koje mogu skinuti. To me je opet začudilo, pa nije moj D čudesno ozdravio i prestao biti sa teškoćaama. Osjetila sam se kao da koristim nešto što mi ne pripada. Pa neznam što reči. Osim... Idemo dalje...

Ujutro u pet je povratio tak da sam na nogama od rane zore. Sad je dobro, hdb jede i pije i vesel je, smije se Giti. mačak je spavao s njim popodnevnu šihtu. Kao da ga Gita i Kiki tetoše jer osjete da je bolestan. Dakle ni u vrtić danas nećemo iči, a za četvrtak....tko zna možda nam se posreći... :dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 17 vel 2009, 22:00

ma opet je poceo piskiti,valjda zato sto se razbolio :dunno ah..
nego..htjedoh reci..ovih dana me tako razveselio :srca neki dan je sjedio na krevetu i pjevao i pjevao sigurno sat vremena dok sam ja kuhala..inace ga jedva nagovorium da otpjeva neku pjesmu kojoj zna stihove npr zeko i potocic pa na kraju uvijek ispadne da ja pjevam a on ubaci tu i tam koju rijec iako zna sve..a ovaj put je tamburao s tamburinom i izmisljao rijeci i ne da je pricao nego je pjevao!!pjevao je kak smo isli na vlak,pa na bozicni vlak presjedali s obicnog,pa kak je u vlaku bio densi i kak je dosao djed mraz pa je vikao hohohoho..pa kak smo na kolodvoru isli na wc i kak smo morali imati novce..i to onako 'mooorali smo imati nooovce,morali smo imati novce,mooorali smo imati nooovce,noooovce!' :mrgreen: i onda nastavi 'i nesto nesto nesto,nesto nesto neeeesto!' :mrgreen: snimila sam ga i htjela vam pokazati al veli mi na photobucketu da mi je video predugacak :(

i da..nadice,puno ti hvala za onaj vlakic..to je nesto predivno sto smo dobili..mislila sam si da ce mu biti super al nisam imala pojma koliko ce biti dobro i za ucenje i za razvoj maste i za vjezbanje motorike itd..taj vlakic se gura,dakle nije na struju il baterije i ima prugu s koje se ne moze skrenuti jer je pruga omedena.. a to je njemu odlicno da zna granice buduci da ne vidi..i ima tu puno elemenata koje cemo polako dodavati al mu je za prvi put i ovo bilo dosta..dakle,mogu se dodati neke zivotinjce koje se voze u vlaku,pa se moze dodati jos vagona,pa jos dulja pruga,pa rampa itd..on je uz to odlicno drzao vlakic LIJEVOM rukom,to naglasavam zbog hemipareze i ja sam radi toga bila presretna..a s desnom je pipao prugu..pa smo sa nekim prometnim znakovima napravili stanicu itd..pricao je i proizvodio zvukove i proizveo cijelu pricu kud vlak sve ide,kako otvara vrata i ulaze putnici,dolazi kondkuter..ma fantasticno..dok je on to radio ja sam mu pomagala u pravilnom puzanju itd a da on to nije ni skuzio ko vjezbanje..mislim da ce ovo biti odlicno na vise razina..puno ti hvala nadice! :joy

evo slikica..slika
slika

a ovo je vodilica koju sam mu danas kupila..jedva sam nasla neku koja nije toliko komplicirana da moze gurati te figurice po njoj jer ih je vecina prekomplicirana za njega..ili su premale il nes..
slika
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 18 vel 2009, 10:01

Znala sam da će to biti savršeno za njega, baš mi je drago :joy
Vodilica je baš super :up
Plava, ne znam kaj da velim osim da ti doktorica nema pojma i da se boji "nove metle"
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 18 vel 2009, 12:29

Lu, bravo za tvog A.
Nadice, ni ja neznam kaj joj je bilo.... :conf
Ni danas nisam uspjela na komisiju. Sutra id eD u vrtić jer mu nije ništa a ja ću onda obaviti sve to :roll:
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 25 vel 2009, 00:23

adrian ne prestaje piskiti u krevet..ali to nije sve..on piski i po danu..on non stop piski..ponekad i svakih 15 minuta!
vise stvarno ne znam sto je razlog..da li samo privlaci paznju..da li je to reakcija na preseljenje i 'novog tatu'..da li ima upalu ili sto..
ugl otisli smo danas dokici da mi pomogne to razrijesiti..i samo me jos vise zabrinula..lako je moguce da se to dogada zbog adrianove dijagnoze..septo-opticke displazije..izgleda da je to jedan od simpotma ili posljedica ili sto vec..ugl..mogao bi imati problema s hormonima..vec se ranije testirao i bilo je vidljivo da su neki hormoni izrazito niski..gdje je donja granica bila 115 on je imao ispod 20..tak nekaj..al nije se nikak manifestiralo i stalno ide na kontrolu kod endrokrinologa da se uoci na vrijeme..
e pa sad cemo vidjeti..sutra idemo vaditi krv i dati urin..
bilo bi mi cudno da upala traje 2 mjeseca..zar ne?

al ima i jedna lijepa sitnica..ni sama nisam znala koliko cesto pjevam pjesmu od alicie keys-fallin..dok nisam cula adriana kako pjeva sve rijeci i tonove tocno!!ja pjevam a on mi dovrsava recenice!na engleskom!ma divan je!zna cak nekoliko recenica!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.