Sada je: 11 kol 2026, 17:19.

KAVA III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA III

PostPostao/la faith » 16 vel 2009, 14:52

Lu, čestitam :joy , opasno si se približila kraju :drink
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 16 vel 2009, 15:41

Bravo LU! :joy :joy :joy
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 16 vel 2009, 17:00

Čestitam Lu :srca
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 16 vel 2009, 17:18

jel častiš danas na grupi podrške ;)? svaka čast, bravo na uporsnoti i marljivosti :klanja
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 16 vel 2009, 21:07

Čestitam Lu :srca
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 17 vel 2009, 01:34

thank you.. ;)
ocekujem taj kraj vec duugo vremena..i stalno si zamisljam kako ce mi biti kad napokon dodem do tog jednog jedinog ispita..mislila sam kako cu biti presretna i da cu napokon osjecati olaksanje,a zapravo nis ne osjecam..mislim si 'ok,sad bum i to zavrsila..i kaj?nis se ne bu promijenilo..toliko sam dugo studirala a od toga ne bum imala nikakve koristi jer nemam pojma kako cu se i ko ce me zaposliti nakon toliko godina studiranja'..kud cu s adrianom?ko ce me zaposliti na 4 sata?da li cu imati placu istu kao i da nisam studirala?i da li je to sve vrijedilo?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 17 vel 2009, 07:46

Ma nemoj nam sada zapadati u bedaru, biti će sve dobro, još malo i gotova si :dada barem s tim djelom života. Bude se nešto našlo i za tebe, nikada ne znaš. A je sve veći, posložit će se sve kako treba.
:hug

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 17 vel 2009, 13:26

Lu bitno je da zavrsis ono sto si zapocela. To dali ce ti se isplatili ili ne mislim da je nebitno u ovoj fazi gde si. Zato uzivaj u trenutku sada i ovde. :joy
Nadice sta bi sa tim vizama jel sredjeno kad krecete?
Ja danas nekako bezveze. Ni vamo ni tamo. Nesto sam mutava celi dan. :roll:
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 17 vel 2009, 13:34

Ma, daj, Lu, normalno da ćeš imati korisi od faksa. Jedva čekam da javiš da si položila i taj zadnji ispit. :bis
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 17 vel 2009, 14:01

Draga lu, znam točno kako se osjećaš. Ja sam diplomirala kad je Margarita imala godinu dana, nakon 10 godina studiranja. Sve gledam di bih se zaposlila na 4 sata i zasad stvarno nemam neke velike koristi od faksa, ali je ipak vrijedilo. Učinila sam nešto za sebe i nisam odustala ni kad mi to nitko ne bi zamjerio, uspjela sam diplomirati uz dijete s pp i sama ta spoznaja da sam završila započeto mi daje neko zadovoljstvo. Ta diploma mi dokazuje da moja osobnost nije svedena na mamu djeteta s pp, nego da sam još uvijek potpuna osoba. Netko to pronalazi u drugim stvarima, meni je to bio završen faks, ali mislim da svi mi trebamo nešto, ma što to bilo, što će nas malo odmaknuti na trenutak od ove naše uloge. Zato samo hrabro, učini to za sebe, za svoju dušu, a tko zna, možda još budeš i imala koristi od diplome. ;)
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 17 vel 2009, 14:06

mammamia, :1
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 17 vel 2009, 21:33

hvala curke na podrsci,pogotovo tebi mammamia..bas si pogodila sto treba reci,al to je zato sto si i sama to prosla..ti si to bar zavrsila dok je margarita imala godinu dana a ja vec 5 godina i studiram i hendlam s adrianom tako da se nisam ni jednom ni drugom mogla posvetiti potpuno..nit sam vjezbala s adrianom koliko je trebalo nit sam studirala kak je trebalo..al nema veze,zaista je tako da covjek osjeca odredenu zadovoljstinu nakon takvog uspjeha..na stranu to hocu li ili necu naci posao,ponosna sam na sebe sto sam uspjela zavrsiti (ok,jos nisam al sad cu) faks i to uz dijete s pp a pogotovo uz tu cinjenicu da sam samohrani roditelj bila sve ovo vrijeme!dakle,nitko nije mogao uciniti nesto umjesto mene sto se tice adriana..roditelji su ga pricuvali tu i tam al sto se tice terapija i svega sto sam ulozila u njega,to sam sve ucinila sama..a k tome jos borila se i za invalidninu i sve ostalo!ma bravo ja ! ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 17 vel 2009, 21:58

Lu, ma bravo ti, kod tebe mi se sviđa samopouzdanje, to je ono što ja nemam....nažalost nismo svi isti..ja sam se posvetila samo svojoj djeci i to traži određenu žrtvu, a ta žrtva je da se s vremenom izgubiš u moru života i neznaš kako bi dalje zaplivao već se samo održavaš na površini.
Još jednom ti čestitam na tome što si ono što jesi...... :srca
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 18 vel 2009, 00:25

plava,nisam ti ja uvijek bila puna samopouzdanja..ne mogu ni sad reci da jesam previse..ali puno sam toga prosla u zivotu,mislim na losa iskustva,ali nikome to ne pricam,osim najnajblizim prijateljicama..tako da se u odredenom trenutku moj zivot prelomio i ja sam dosla do toga da sam sama sebi rekla 'ja zasluzujem puno bolje'..i to sam sama sebi rekla tihim glasom,koji je danas puno glasniji..i nakon svega toga,sve te borbe za sebe,za svoje pravo zivljenja,za pravo glasa,borbe za adrianova prava,borbe za svaku sitnicu vezanu za adriana i nakon svega toga sto sam postigla ne mogu a da ne budem zadovoljna sto sam se izborila za sve to..mislim da svi dobijemo ono sto zelimo i da je sve moguce ako to zaista zelimo..pa tako mislim da sam zasluzila to sto imam divnog dragog i sto mi napokon ide dobro u zivotu..i sada imam samopouzdanje jer vidim sto sam sve prosla u svom zivotu u odnosu na svoje vrsnjake i kako cu na druge stvari sto me ocekuju u zivotu lakse reagirati jer cu sama sebi reci 'ako sam mogla iz sveg onog sr... izaci s podignutom glavom,nema toga sto ja ne mogu'...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 18 vel 2009, 07:37

lulamae je napisao/la:kako cu na druge stvari sto me ocekuju u zivotu lakse reagirati jer cu sama sebi reci 'ako sam mogla iz sveg onog sr... izaci s podignutom glavom,nema toga sto ja ne mogu'...

lu, :1 svaka čast,
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 18 vel 2009, 09:51

lu, ja sam s puno divljenje prepričavala mm-u da si položila predzadnji ispit :klanja
Divim ti se jer je za sve to potrebna i snaga i zrelost u glavi; ti bi pred svima imala izgovor za hrpu nedovršenih stvari, ali ne- nisi se dala. Bravo djevojko :1
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 18 vel 2009, 12:42

Plava je napisao/la:Lu, ma bravo ti, kod tebe mi se sviđa samopouzdanje, to je ono što ja nemam....nažalost nismo svi isti..ja sam se posvetila samo svojoj djeci i to traži određenu žrtvu, a ta žrtva je da se s vremenom izgubiš u moru života i neznaš kako bi dalje zaplivao već se samo održavaš na površini.
Još jednom ti čestitam na tome što si ono što jesi...... :srca

Ne daj se Plava! Sigurna sam da si predivna mama i da osim toga imaš još puno drugih dobrih osobina! Mene uvijek razvedriš s postovima o Giti i Kikiju (tako se mačak zove, zar ne?). Na stranu faks, i ja sam stalno u kući s djecom, zarobljena u rutinu terapija i prikupljanja papira za sve što nam treba, kao uostalom većina nas ovdje na forumu, i često se osjećam kao da glumim plutaču na moru života, ali ne dam se, kao što lu kaže, zaslužila sam bolje, sve mi smo zaslužile da povremeno ukrademo koji trenutak gušta samo za sebe, makar to bila samo šalica kave koju smo popile na miru. :kavica
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 19 vel 2009, 02:22

nadicab je napisao/la:lu, ja sam s puno divljenje prepričavala mm-u da si položila predzadnji ispit :klanja
Divim ti se jer je za sve to potrebna i snaga i zrelost u glavi; ti bi pred svima imala izgovor za hrpu nedovršenih stvari, ali ne- nisi se dala. Bravo djevojko :1

hvala nadice..i tebi flipper..
ja sam takva,da kad nesto zapocnem,moram to zavrsiti..mislim, kad se samo sjetim jednog jedinog ispita kod kojeg sam doslovno suze lila uceci jer sam mislila da to nikad necu moci proci..(radi se o biokemiji)..ne mogu odustati jer bi onda taj moj trud bio stvarno uzaludan..
i kad napokon diplomiram,peci cu kolace svaki dan i nositi gdje god stignem!!tako da,vidimo se na sastanku udruge,ko je zeljan slatkog :D naravno,cijeli forum ce znati za to pravovremeno ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 vel 2009, 10:48

Halo, Splićanke i Dubrovkinje! Kako vam je u snježnim radostima? :xsnjesko Jutros gledam DJH i ne mogu vjerovati slici Straduna pod snijegom. A SRđ=Sljeme. Još da dobijete i Snježnu kraljicu :lol
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 19 vel 2009, 11:22

nadicab je napisao/la:Halo, Splićanke i Dubrovkinje! Kako vam je u snježnim radostima? :xsnjesko Jutros gledam DJH i ne mogu vjerovati slici Straduna pod snijegom. A SRđ=Sljeme. Još da dobijete i Snježnu kraljicu :lol

Ne stignu nam se javiti, sve su na skijanju :lol .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 19 vel 2009, 11:31

Evo me, evo me. Ne mozemo izac iz kuce sve je puuuno snijega. Djeca uzivaju, ne idu u skolu, promet stao, ne voze autobusi, javljaju da izlazimo samo ako moramo. U Starom gradu pogotovo su rekli da ne izlaze jer je tamo jako sklisko.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 19 vel 2009, 11:39

Uživajte, ovo je fakat rjetko iskustvo :dada

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 19 vel 2009, 14:03

Evo, i ja prijavljujem snježne radosti u Zadru! Jučer sam guštala u grudvanju i pravljenju snješka s mojom Mihaelom :xsnjesko . Do danas se dosta snijega otopilo, a ono što je ostalo više nije za igru, jer se zbog bure zaledio. :( Ali bar smo jučer uživali! :mah
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 19 vel 2009, 16:31

pa ne mogu vjerovati!bravo za sve vas na moru :joy :joy
meni je lijepo i ovo nase sunce na kontinentu :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 19 vel 2009, 23:59

danas sam imala bliski susret sa jednom pravom seljacinom :angry
isla sam s adrianom u kaufland u d.s. jer je bilo otvorenje a mi smo trazili kaubojski sesir..parking je bio prepun..naravno..radila sam nekoliko krugova..invalidska mjesta popunjena a nigdje inv.oznake na autima..no,whatever..ja dalje kruzim i naidem na mjesto,ljudi bas pakiraju stvari u auto..i pakiraju i pakiraju i a cekam i cekam..jedno 5min..strpljivo jer nemam izbora..i dode neki tip i stane tik do mene i ja se nasmijesim kulturno i simpaticno tipa 'zao mi je,prva sam dosla'..i kad je ovaj izaso napokon s parkinga taj tip fino po gasu i stane se na mjesto!!! :angry ja trubim ko manijak..inace,imam veci prag tolerancije..kad ja trubim znaci da je netko stvarno presao svaku granicu..i nista on..cekam da izade..otvorim vrata i velim 'gospodine,vidjeli ste da cekam'..jos ja njemu 'gospodine'..eto kako sam kulturna..a on meni 'sta cu ti ja!!' :svadja kazem da imam i invalidsku oznaku a on meni 'pa sta!ja sam bio u vojsci!'..i sta reci na to!kao sto rekoh,nisam svadalica i takvim ljudima nemres nis dokazat nit objasnit jedino da ih premlatis a za to nisam sposobna,i odmahnem glavom i odem sva ljutita..i krenem van s parkinga da odem doma jer mi je stvarno bilo dosta a adrian veli 'idemo u kaufland'..i onda zato sto sam mu rekla da idemo,morala sam ici..stala sam negdje bezveze i brzo obavila shopping..a on je malac bio sav happy i nis mu nije guzva smetala..skakutao je drzeci se za moju ruku..mis moj mali..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 20 vel 2009, 00:19

Primitivaca je pun svijet, baš me zanima dal bi se tak ponio da je umjesto tebe u autu bio muškarac
Glavno da je A: bio sretan :srca
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 20 vel 2009, 01:23

a zamisli tek da je on bio na mom mjestu!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 20 vel 2009, 20:13

takvim ljudima nemres nis dokazat nit objasnit jedino da ih premlatis a za to nisam sposobna,

Da, a da su uloge kojim slučajem bile obrnute, da si ti njemu to napravila, takav lik bi te možda i bio u stanju premlatiti. :roll: Uf, toliko me ljute ovakve stvari! :angry

Ali bitno da je na kraju A. bio sretan. :srca
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 21 vel 2009, 19:18

Lu, cestitke na ispitu :buket , odlicno si ti to sve izvela, stvarno mozes bit ponosna na sebe :hug
a za ovo drugo nemam komentara i uopce me ne cudi. jednom sam bila prisutna kad je jedan auto drugome oduzeo mjesto, i ovaj drugi mu se onda bez pardona parkirao iza njega tako da su svi ostali mogli van osim tog koji se pogurnuo.. :D
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 22 vel 2009, 02:13

koja odlicna ideja!to sam trebala napraviti!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.