Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: Povišica invalidnina!?

05 vel 2009, 18:25

danas sam pričala sa saborskom zastupnicom gđom Vesnom Škulić pa kada sam joj navela samo dio problema, odmah je pristala da idemo na izmjenu i dopuni zakona :up

05 vel 2009, 19:23

nadicab je napisao/la:danas sam pričala sa saborskom zastupnicom gđom Vesnom Škulić pa kada sam joj navela samo dio problema, odmah je pristala da idemo na izmjenu i dopuni zakona :up

Opet o plaćama ili i ostalo što treba mjenjati ... Počevši od statusa pa dalje

05 vel 2009, 21:43

Normalno da je bitno da se podhitno promjeni zakon , a to je problem na koji ukazuje andrij,ali također i za nas mame koje smo ostvarile dopust do 8.godine preko hzzo-a je također važno da se zakon promjeni,odnosno da se ili poveča proračunska osnovica,a ako to ne može da nam se isplačuje 75 % ,a ne 65% od proračunske osnovice.Ja se samo nadam da će uskoro ispravit tu nepravdu,jer ja sam već ostvarila pravo preko hzzo-a .

05 vel 2009, 22:45

:srca Pozdrav svima, ja se evo prvi put uključila, pa malo čitam, korisnica sam dopusta preko centra za socijalnu skrb, zbog njege djeteta s težim smetnjama u razvoju i htjela bih se osvrnuti na ovaj novi zakon koji je stupio na snagu sa 01.01.2009. čitam i nevjerujem da su nam tek povećanu (nakon duuugo vremena) naknadu ponovno smanjili, i da niti jedna udruga nije odreagirala niti se pobunila protiv toga. Mislim da je sramotno nakon što je prošlo i ono povećanje plaća od 6%, da baš nama smanje tu jadnu naknadu...

05 vel 2009, 22:49

i da niti jedna udruga nije odreagirala niti se pobunila protiv toga

ova izjava je na temelju ..... cega ?

06 vel 2009, 00:38

ja se ispričavam ako neko je, jednostavno sam malo rastrojena, da ne kažem ljuta jer i sa ovih 2500 kn čovjek nemože danas puno napraviti, ali eto, svako povećanje je dobro došlo, vjerovatno sam otišla preširoko i ispričavam se još jednom, međutim danas sam bila sa prijateljicom koja je član jedne udruge i u udruzi su joj rekli da čekaju Pravilnik pa će onda vidjeti dali treba nešto poduzeti. Pravilnik će valjda razjasniti neke detalje iz zakona, al neki su potpuno jasni...

06 vel 2009, 01:25

brin je napisao/la:ja se ispričavam ako neko je, jednostavno sam malo rastrojena, da ne kažem ljuta jer i sa ovih 2500 kn čovjek nemože danas puno napraviti, ali eto, svako povećanje je dobro došlo, vjerovatno sam otišla preširoko i ispričavam se još jednom, međutim danas sam bila sa prijateljicom koja je član jedne udruge i u udruzi su joj rekli da čekaju Pravilnik pa će onda vidjeti dali treba nešto poduzeti. Pravilnik će valjda razjasniti neke detalje iz zakona, al neki su potpuno jasni...

Kao što rekoh ... Napišu Zakon i onda napišu naputke ,pravilnike i ostala čudesa - stvaraju rupe i više se nezna tko pije ,a tko plaća ... a gomila se na tone i tone papira ,zahtjeva i ostalih čudesa i njima i nama!

06 vel 2009, 10:32

još u doba izglasavanja zakona je nekoliko udruga reagiralo i pisalo predstvake o promjenama; nažalost, niti jedna nije prošla, čak niti od udruge RODA o dojenju.
Sada je teži put jer se ide na promejne Zakona; puno je lakše mijenjati Pravilnik.
Brin, ako si ogorčena, svoje ogorčenje usmjeri u promjene - pridruži se nekoj udruzi i napiši prijedloge izmjena koje će ta udruga podnijeti. Ili možeš i ovdje to napraviti. Inače, promjene se neće same od sebe desiti.

06 vel 2009, 12:17

Cili zakon je u "banani", mislim da ga ne triba minjat, nego Ustavno rušit i pisat novi... jer od pustih izmjena koje se traže opet neće biti ništa....a ovo sa uključivanjem novih ministarstava i nadležnih (hzzo) opet smrdi na pronevjeru....ne uplate doprinosa, poreza itd....znači još veća "BANANA" :protest :protest :protest :protest :protest

13 vel 2009, 16:01

i od cijele strke i zbrke, te od velike brige na forumu nastade muk!!!

14 vel 2009, 03:34

PRAVILNIK...

14 vel 2009, 03:46

I ovo:
PRAVILNIK O UVJETIMA I NACINU OSTVARIVANJA PRAVA NA ORT. I DRUGA POMAGALA

(nemam edit, ne mogu ispraviti i nadopuniti naziv linka u proslom postu :dunno )

15 vel 2009, 20:34

znaći onako kako smo i predpostavljali.... u minusu smo jasno MI!!!!
Sa 2500 na 2162.....
a jedva kraj s krajem spajamo......ajme.....
e čini mi se da ću se vratiti raditi...... ionako mi je plaća puno veća, a ovo je sve gore i gore....
kad se samo sjetim koliki su se novci godinama iz moje plaće izdvajali za državu, a sad kad meni treba "tko te ...!"
Pa to je toliko strašno.....bez rijeći sam.....

16 vel 2009, 13:45

U petak je stiglo ovo...u kratkim crtama:peremo ruke,za sve je kriva Europa....

Ministarstvo obitelji, branitelja
i međugeneracijske solidarnosti
Trg hrvatskih velikana 6
10 000 Zagreb
Klasa: 052-02/09-0001/49
Ur.broj: 519-06/3-1-09-ŽG-2
Zagreb, 12. veljače 2009.

Poštovana,

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zaprimilo je Vaš upit vezan uz donošenje Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama u dijelu koji se odnosi na pravo roditelja djeteta s težim smetnjama na dopust za njegu djeteta do navršene 8. godine djetetova života.

Donošenjem Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama („Narodne novine“, broj 85/08) promiče se načelo jednakog postupanja, rodne jednakosti, socijalne osjetljivosti, osobne i društvene odgovornosti te stvara mogućnost za bolje usklađenje obiteljskih i radnih obveza. Člankom 23. navedenog Zakona propisano je pravo zaposlenih i samozaposlenih roditelja djeteta s težim smetnjama na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad u skraćenom radnom vremenu do navršene 8. godine djetetova života.

Donošenjem Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama proširen je broj korisnika prava što je pokazatelj socijalne osjetljivosti društva, a Zakonom je obuhvaćen i dio roditeljskih potpora koji su se ostvarivale kroz sustav socijalne skrbi. Također, Zakon je usklađen s pravnom stečevinom Europske unije.

S poštovanjem,

DRŽAVNI TAJNIK
mr. sc. Stjepan Adanić

Dostaviti:
1. Naslovu
2. Kabinet ministrice
3. Pismohrana, ovdje
Zadnja izmjena: nemesis; 17 ožu 2009, 13:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

16 vel 2009, 17:24

kako ništa ne reći u nekoliko pasusa :svadja

16 vel 2009, 20:41

kreteni. Ja cu na kraju spast na 1600 kn. Morat cu ici na obavezni porodiljski i kad opet budem htjela uzet produzeni za Lanu dobit cu najmanji iznos, bar je tako kako sad govore.

16 vel 2009, 22:24

:lol ......Kako ništa ne reči..........

nadicab je napisao/la:kako ništa ne reći u nekoliko pasusa

:rolf

16 vel 2009, 22:27

proširen je broj korisnika prava

Interesantno je kako kad god zas... nekaj ovaj dio rečenice se pojavi u obrazloženju. :/ :ne

17 vel 2009, 01:30

Djeni je napisao/la:kreteni. Ja cu na kraju spast na 1600 kn. Morat cu ici na obavezni porodiljski i kad opet budem htjela uzet produzeni za Lanu dobit cu najmanji iznos, bar je tako kako sad govore.

:conf zakaj?

17 vel 2009, 12:39

dobila dopis od CZSS da dostavim kopiju kartice tekućeg i rodni list bračnog partnera - bacila u smeće.
Jutros me zove soc. radnica; velim joj da info o mom tekućem imaju jerbo kako mi uplaćuju lovu, a koga briga o mom bračnom drugu - mogu biti rastavljena ili udovica.
Na kraju smo se dogovorili da će info o bračnom drugu uzeti iz Denisovog rodnog lista, a izgubila je ona u dokumentima moj broj tekućeg, pa da joj ipak dostavim...
Mislim, zbilja je sve totalni kaos

17 vel 2009, 18:32

hm, eto ja našla spas u tome što sam se malo opustila....
pogledajte ovu web stranicu i opustite se malo...
http://pkristina.webs.com

uživajte u svojim najdražim serijama

18 vel 2009, 09:53

nazvali su me iz ravnateljstva HZZO-a i čudom se čudili naputku iz Jukićeve. Rekli su da će poslati svim podružnicama obavijest kako dalje.
I ispričavali se jer da je Pravilnik o vještačenju kasnio jer ga treba napraviti MOBMS, a nije na vrijeme.

18 vel 2009, 22:22

Svih su tražli broj tekučeg računa. Pa znate da je teško pogledati u računovodstvu.Lakše je kad mi sve donesemo a one samo prosljede dalje.

Bojim se da će tek sad nastati zbrka. I opret na 2. vještačenje. Katastrofa. Stalno moramo nešto dokazivat.

Palo mi je vještačit maloga na MIO da dobije postotak. To bi trbalo bit za stalno, i onda samo to rješenje slat na ostale komisije jer oni ga ipak ne moraju pobijat. A ako žele ostale specijalističke nalaze nek me oni izvole naručit. Umorna sam više.

24 vel 2009, 16:14

Vidim ja da se ništa nije promjenilo - opet NAMA gomile papira i glupih odgovora iz ministarstava :faca

13 ožu 2009, 08:21

Ništa novo,ali su barem odgovorili:
Poštovana,

Potaknuti problemom smanjenja naknada roditeljima zbog njege djece s težim smetnjama za vrijeme korištenja prava na dopust na koje ukazujete ne samo Vi već i udruga „Aurora“, negoduju i brojni roditelji koji su nam se obratili s istim problemom, zatražili smo očitovanje Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, uz preporuku o mogućim načinima prevladavanja ovog problema, odnosno da naknada dosegne približno isti iznos koji je prethodio promjeni kojom je ovo pravo prešlo u nadležnost gore spomenutih institucija pa ćemo Vas o njihovom odgovoru pravovremeno izvijestiti.

S poštovanjem,

Anka Slonjšak, dipl.oec.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

13 ožu 2009, 20:45

Iz prve ruke (moja rodica radi u HZZO-u i pocela je raditi na predmetima iz CZSS-a) Mi koji smo vec bili na Centru i dobili do 7 g ostaje nam iznos od 2500,00 kn. Novi, tj. o ni koji dobivaju pravo od 1.1.09. imat ce manji iznos dakle onaj 65% o kojem smo vec pisali. Rekla mi je i da ce vidjet sto je s nama koji smo u medjuvremen u ostali trudni, ja znam da moram ici na obavezni porodni dopust 42 dana, za taj period cu dobivati 1600,00 kn. E sad dali cu mozi "zalediti" produzeni koji vec imam za Lanu, to tek treba utvrditi. Ako se ne moze onda cu i ja morat ponovo traziti produzeni i pripast ce mi iznos od 65%

13 ožu 2009, 20:55

tako nesto sam nacula i ja danas - vjerojatno ce bit u Novom listu u ponedjeljak članak ---

meni smiješno, sorry ....

13 ožu 2009, 21:06

meni nije smijesno nego mi je zalosno. Znaci da nismo jednaki. Netko ce imat 2500, netko 2100, katastrofa, bolje receno sramota

13 ožu 2009, 23:43

ma naravno, ali ako biram izmedju plakanja i smijanja, ja cu se radje praznit smijanjem ...

14 ožu 2009, 10:12

A stvarno nat je država......... :shock: Bolje se smijat!
Odgovori