Sada je: 26 srp 2026, 01:15.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ina66 je napisao/la:MZ - dva obroka su vam sasvim dovoljna za sada

Tonka.M je napisao/la:Teu je za mjesec dana rođendanpa sam mu namjeravala napraviti samo njegovu tortu, da mu je dam da prčka po njoj i razbacuje uokolo

još samo reci da je bilo slučajno

baš vam zavidim, vama koji ne morate navlačiti 500 ml mlijeka u danu,

, Luciji griz i palentu radim na kuham u adaptiranom mlijeku, ne mogu se dovoljno izdojiti, nemam mlijeka. 
thinkPINK je napisao/la:Evo nakon mjesec i pol dohrane mogu zakljuciti da je moj malisa probirljiva guzica. Dakle osim voca sto smo papali nista drugo ga ne privlaci. Povrce nula bodova (probali batat, bundevu, mrkvu, korabu), zitarice (proso, palenta, riza) produ kako tako u kombinaciji s vocem, samo ili sa zitaricama nema sanse. Ja svaki dan kuham i svaki dan ja jedem ili bacim njegovu papicu. Meni je vise glupo svaki obrok imat s jabukom da bi on nesto pojeo. Zato sam mu uvela dorucak kao drugi obrok gdje jede zitarice u obliku pahuljica (za sad rizine, sad cemo i prosene) s bananom ili jabukom jer znam da ce to pojest. Rucak s kojim smo zapoceli sam ostavila kao obrok u kojem uvodimo nove zitarice i povrce, trazimo nesto sto ce jesti, tu vise nema voca.
Pitanje je, ima li netko savjet kako da ga privolim na povrce, mozda preporku sto da sljedece uvodimo ako ima nesto sto djeca po iskustvu uglavnom vole, neki savjet oko pripreme kasice, nemam pojma, bilo kakvu ideju. Bas me muci sto ne papa.

Ja cijelo vrijeme vazem je li bitnije da pojede obrok pa makar i stalno s vocem ili je to samo besmisleni kompromis jer je bitno da se navikava na povrce i zitarice. A zapravo stvar nije crno-bijela. Dala sam mu za rucak proso s bananom i super je pojeo!

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.