Sada je: 12 kol 2026, 14:35.

Downici III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici III

PostPostao/la swanmia » 07 vel 2009, 21:56

Ma bravo,samo ti njoj daj da se ona i tuta upoznaju i zavole.Mia je prihvatila tutu odmah,nikad se nije bunila,čak joj je bilo jako zabavno sjediti na njoj ispred ogledala(imamo u spavačoj sobi ogledalo od poda do skoro plafona) i pričati sa onom u odrazu.Prvih nekoliko puta nije ništa obavila,koji put se popiškila,a nakon mjesec dana sam počela hvatati signale kad kaka.Tada joj je stolica bila mekana(normalana)pa je bilo teško stići skinuti je i posjesti(bilo je dreka po cijelom stanu :rolf ),onda je počela kakati odmah ujutro poslije bočice i tad smo stvorile neki redoslijed i rutinu.Sada se njena stolica promjenila,nažalost imamo problema sa zatvorom i tvrdom kakicom kao većina naše djece,pa je jako bolno,ali redovno kaka u tutu već godinu i tri mjeseca. :joy :1

Želimo vam puno smijeha i urnebesnih doživljaja sa gospođom tutom!! :fworks
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretnamama32 » 26 vel 2009, 11:31

Da li netko zna i može nam preporučiti logopeda koji radi s djecom mlađom od tri godine......?
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 26 vel 2009, 11:50

Kristina Majic
na Vrbanima
javim ti ostale infose na pp
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama32 » 26 vel 2009, 14:27

Hvala ti puno DomiMama! :)
Nazvat ću je još danas.......
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 26 vel 2009, 20:36

Evo samo da se i mi javimo, dobro smo i okruzeni snijegom i minus 20! Idemo na novu terapiju - u bolnici su otvorili novu kliniku "Music Therapy for Down Syndrome" - bas za djecu s DSom od 1-4 godine. Jako je simpaticno, klinci sjedu s terapeutom na podu na strunjaci, igraju se s raznim instrumentima, pjevaju, uce pjesmice i mahati rucicama itd. Aini je super zanimljivo i veselo, ne prati bas sve jer ipak je jos mala prema ostalima ali zato zna vristati i smijati se dok se pjeva. A ja sjedim ovdje i cekam da moj "balon" pukne... pozdrav svima od nas!!! :mah
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 26 vel 2009, 23:20

Cuvaj Ainu, cuvaj sebe , a pazi i na taj "baloncic".... :mah
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 26 vel 2009, 23:50

Super za Ainu, samo nek uziva, sve ce joj biti od pomoci.
Cuvajte se.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la swanmia » 27 vel 2009, 00:06

Aina,divno i uživajte.

Cure trebala bih savjet gdje bih Miu mogla odvesti na cjelokupnu oftalmološku obradu,jer dr.neuropedijatrica Della Marina mi je spomenula neku dr.Barbaru u Klaićevoj-da li ju tko od vas zna kakva je???
Koga bi mi preporučile,koliko se čeka za termin?
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretnamama32 » 27 vel 2009, 10:41

Mi idemo u Klaićevu kod dr. Dijane Franceschi, ja sam zadovoljna, ugodna je i sve lijepo objasni.
Za dr. Barbaru nažalost ne znam.
Što se tiče čekanja, mislim da se čeka mjesec dana, a možda i duže.
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 11:00

mi idemo kod dr Striber - jako pažljiva, nježna i komunikativna :1
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Ivons@ » 27 vel 2009, 11:10

Swanmia dr.Striber ili dr.Kuliš Klaičeva.
Nemogu odlučiti koja je bolja ,super žene i jako,jako pažljive!!! :kiss
vjerujem u čuda..........
http://picasaweb.google.com/iskopi.pavicic
ivona;)
Ivons@
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swanmia » 27 vel 2009, 11:44

Hvala cure!
Ivons@ nije te dugo bilo,pusa mojoj Vonki!
Ja sam mislila raditi VEP i druge pretrage jer se kod nje nešto događa na putu oko-mozak u vezi jake fotoosjetljivosti i provociranja neepileptičnih paroksizama na EEG-u.Imala sam u vidu privatnu očnu kliniku Nova svjetlost kod dr.Gabrića: http://www.svjetlost.hr/default.aspx?id=6 ili u polikliniku Exacta(Ćurković) u kojoj dr.Striber radi privatno.
Dali imate iskustva sa ovakvim situacijama kod djeteta i što mislite o ovom odabiru klinike???

I koje pretrage rade uopće u Klaićevoj,to sam zaboravila pitati??I da sad sam našla kako se preziva dr. koju mi je neuropedica Della Marina spominjala,radi se o dr. Barbari Dawidowsky na Klaićevoj!
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ivons@ » 27 vel 2009, 13:19

Sve to možeš napraviti i u Klaičevoj,probaj nazvati kod dr.Gabrića u Svjetlost nisam sto posto sigurna ali
mislim da je Mia premala za kod njega.Mi baš imamo iskustva što se oftamologije tiče i odradili neznam ni sama koliko
VEp-ova i svega možda da probaš privatno kod Henčice ona ima super VEP za malu djecu!!!Puse Miji! :kiss
vjerujem u čuda..........
http://picasaweb.google.com/iskopi.pavicic
ivona;)
Ivons@
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dinkic » 01 ožu 2009, 01:56

Nas skolarac ovaj tjedan bio jako uspjesan, dobio je cak dvije 5, jednu iz engleskog, mali covjek obozava engleski i sve rijeci uci s takvim veseljem da mi uzivamo. Druga 5 je iz MAT, iz testa. Imali su test s kolicinom, zbrajanjem i oduzimanjem do 10, nekih 26 zadacica, naravno sve je rijesio tocno. Je da se malo umorio pri kraju no ipak je sve rjesio. Ovo je drugi test z MAT u drugom polugodistu i jako smo zadovoljni. Oba 5.

Bas nam ne ide pricanje i PID nam se bas ne svidja, ali mama smislja taktiku pa cemo i to nauciti. Kad hoce onda dane u tjednu lijepo zna i dijelove dana, a kad mu se neda, e onda brljamo. No sjest ce i to. Asistentica u razredu, a mama doma i naucit ce F. sve. Sva sam u spremanju materijala kako da mu priblizim i vizualno te dane u tjednu. Vec je spreman A3 plastificiran pregled i sutra idu slikice s ciccima i sjest ce i ti dani u tjednu. Super sto imamo Boardmaker i sve je brze i lakse.
Cak su me jucer i decki iz kopiraone kod kojih sve nosim kopirati odusevili. Besplatno su mi s mojim folijama prosli na svom plastifikatoru (jer je njihov jaci i kvaliteniji) nekih 10 folija A4, i dali besplatno svoje folije A3, 4 komada. Prije par mjeseci sam u drugoj kopiraoni platila 40 kuna za 2 A3 plastificirana papira. Moj plastifikator je nesto slab i kad dodam cicke sve se odlijepi jer cesto se kartice skidaju i stavljaju.

Fortuna, imas li ti nesto zgodno s danima u tjednu?
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la Dinkic » 01 ožu 2009, 01:58

Szo se tice oftamologa, mi smo kao mali bili kod dr Henc, a poslije smo se prebacili u Klaicevu kod dr. Franceski. Nije bio neki poseban razlog prelasaka osim da idemo na uputnicu i onda odmah tamo u Getaldusu dogovorimo naocale, teta nas vec jako dobro zna.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la ptica » 01 ožu 2009, 12:00

Također preporuka za dr Striber-Klaićeva i Dorešić-Sv. Duh. Dr Dorešić radi i privat sa dr Henč o kojoj sam čula sve pozitivno.
Svjetlost - hm .... mislim da je premala, ove gore dr imaju više iskustva s malom djecom. Ja sam isto tako razmišljala prije 3 g kome ići i nisam požalila što nisam otišla u neku razvikanu polikliniku. :mah
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 01 ožu 2009, 13:09

Filip nam rastura :joy

Hvala na preporukama,i ja se dvoumim između Klaićeve(Striber,Kuliš) i dr.Henč. 19.03. idemo ponovo kod prim.Della Marine na ponovno snimanje EEG-a pa ćemo vidjeti kome da idemo od navedenih.
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 01 ožu 2009, 15:39

mi hodamo dr dawidowsky u klaicevu i zadovoljni smo s njom. mlada i vrlo simpaticna doktorica,jako strpljiva i brizna prema djeci, a sad da li ikma boljih nebi znala jer smo mi samo nju prosli.. :dunno mada znam da svi hvale dr striber
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 01 ožu 2009, 20:12

bravo za filipa!!!!!! dinkic, taj tvoj stav da filip moze sve nauciti mi se jako svidja. bravo za svih!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 01 ožu 2009, 20:46

Dinkic je napisao/la:Fortuna, imas li ti nesto zgodno s danima u tjednu?

imam: svaki dan ima svoju boju
ponediljak=zelen
utorak=plav
srida=bijel
cetvrtak=smed
petak=zut
subota=roza
nedilja=crven
slika
dica se jako brzo nauce dane u tjednu na racun boja. i svaka cast vridnom uceniku :1
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 02 ožu 2009, 00:13

Fortuna, super ideja, nisam se sjetila boje. Ja sam napravila po stupcima i s cicak trakom, i dogadjajima koje ima tog dana, jer svaki dan imamo neko događanje popodne pa po tome pamti koji je dan.
Mislila sam mu dodati jos i broj (ponedjeljak - prvi dan u tjednu,....) jer voli brojeve, ali cu sada dodati i boju po tvojoj ideji, hvala ti.

Kako si mjesece u godini radila, imas li neki sistem i za njih? U Boardmakeru imam dosta dobre slicice koje bas odrzavaju i nase podneblje pa ce one biti sigurno od koristi kad dodjemo do toga.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la DomiMama » 02 ožu 2009, 15:05

Bravo Filipe :srca

ja nikako da uhvatim vremena za neki update... pa evo par rijeci... bili smo na skijanju u BadKleinkirchheimu... Dodo se sanjkao, setao, bio u igraonicama, kupao se na bazenu, uglavnom uzivao...
napokon se i malo izduzio pa nam je sada velicina robice 92/98, a cipice br. 25

a evo i par slickica...

ovo je iz igraonice...
igramo nogomet:
slika

popravljamo bicikl:
slika

setamo po naselju:
slika

a ovo nam je omiljeno jelo:
slika
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 04 ožu 2009, 13:10

Dinkic je napisao/la:Kako si mjesece u godini radila, imas li neki sistem i za njih? U Boardmakeru imam dosta dobre slicice koje bas odrzavaju i nase podneblje pa ce one biti sigurno od koristi kad dodjemo do toga.

nemam aparat danas kod sebe pa cu ti sutra slikat i okacit. jedan krug podilis na 12 djelova i u svaki dil stavis sliku ispod koje pise misec. kad koji misec zavrsi okrenes ili maknes tu sliku.
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fortuna33 » 04 ožu 2009, 16:18

prvo pusica preslatkom dodi :srca
evo rjesenje za mjesece
krug se podili na 12 miseci. pored svake dvanaestine stoji znak za mjesec. za januar i februar je slika okrenuta jer su ti mjeseci prosli( unutra su torte koje obiljezavaju rodendane a vi mozete okaciti npr datum kad idete na ljetovanje sa slikom koja dijete na to asocira il slicno).
slika
inace ovako izgleda prva tri miseca sa slikama
slika
(slike su prilagodene ovoj kulturi a ti/vi mozete koristiti one koje vise vama i vasem podneblju odgovaraju ( snig u dalmaciji za sijecan nije isto ka snig u skandinaviji)
ovako se radi da bi se naucio misec
slika
stavi se traka sa danima koliko ih ima u tom misecu i onda dijete svaki dan zalipi onaj dan koji je danas. kad ispuni sve dane minja se misec.
mozda bi bilo najbolje okaciti ovaj post i onaj sa danima u tjednu na zasebni topic da i drugi dobiju ideju kako dijete nauciti pojam o vrimenu jer je to jako vazno :dada
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 05 ožu 2009, 16:56

a fortuna, da te nima, tribalo bi te izmislit. toliko kreativnih ideja od jedne osobe na jednom mjestu, ko to more platit?

ove mjesece u godini sam ja sama radila na identican nacin. slicice koje sam koristila su martine slike (bozic- za dvanaesti mjesec, uskrs i bojanje jaja za cetvrti, sanjkanje za sijecanj....) vrlo brzo je marta naucila sve mjesece u godini, njihov redosljed i sta se kad zbiva.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 06 ožu 2009, 14:39

Fortuna, prekrasno, znala sam da imas nesto zgodno i za mjesece. Iako ih necemo raditi ove godine u skoli napravit cu mu pa da malo nam to sjedne.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la aina » 09 ožu 2009, 19:41

Aina napravila 6 koraka!!!!!!!! :joy ja sam bila sigurna da nece prohodati prije nego sto rodim ali pitanje je samo dana sto se tice i jednog i drugog :) nemogu vjerovati - sve se tako brzo dogodilo, samo od jednom pokazala interes za raditi korake jer vec mjesecima se sama digne i stoji na mjestu bez ikakvog daljnjeg kretanja.
Bila sam s njom na grupnu terapiju u bolnici. Skupina je od 12-24mjeseci. Ja sam zadnji put bila na terapiju s ovom skupinom kada je aina imala samo 2 mjeseca i nisam ih od tada vidjela. A jedna druga majka se odmah nas sjetila i bilo joj drago nas vidjeti i vidjeti da je Aina zdrava i zivahna. I prisjetile smo se kako smo sve bile pune straha i neznanja tada na pocetku - a sada je sve sasvim normalno svima. I narocito se sjetila kako je MM izrazio strah da se dijete nece moci baviti sportom ili biti aktivna, a evo aine, s njenih 16 mj vec ju nemozes uhvatit kako je brza i zivahna... ocito nece biti problema za aktivan zivot :lol ni njoj a ni meni uskoro kada dode :mali

na terapiji su bili fizioterapeut, logoped, nutricionist, occupational therapist (neznam kako se to na hrvatskom kaze), i terapeut za ranu intervneciju. sve ide ok, spotali su nas jedino zato sto nismo jos poceli redovito prati zube (aina ima 12 zuba). ali toliko se trga i vrista kada joj dodem blizu sa cetkicom da je to strava. moramo od toga napraviti neku igru da joj postanu prihvatljivo. :/

a logoped kaze da je malo iza sa govornom komunikacijom, ali da nije neobicno da djeca koja slusaju dva jezika na pocetku (eng od mene i hrv od MM) malo sporije pocinju komunicirati na pocetku ali da kasnije sustizu ostalu djecu i imaju obadva jezika. cak za DS nije to problem - logopedica ima jednu curicu od 5 god sa DSom koja govori kod kuce poljski a u vrticu engleski. ali za sada aina govori mama, "dada" za tatu i "baba" za bocicu. voli izgovoriti nekakav cudan slog "biza-biza" a ja sam uvjerena da to kopira od svekrve "boze boze..." kada nesto nije uredu :) isto tako voli reci "djuba-djuba" ali nemam pojma sto bi to mogla znaciti... nekad bi silno htjela znati sto se to mota po toj slatkoj glavici :D ali u svakom slucaju razumije puno vise naravno nego sto govori, pa mislim da je to sve ok jos uvijek. toliko od nas, svima puno pozdrava, lijepe zelje velikim skolarcima a malima zelimo puno zdravlja i igre!
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 10 ožu 2009, 10:26

WOW! Bravo Aina!
Occupational therapist ti je radni terapeut ;)
Glede zubiju - i kod nas je bila slicna situacija - nista mu se nije smjelo pribliziti ustima - probaj vidjeti sa speech therapistom koje cake imaju oko toga... nama je bilo savjetovano da mu probamo brljat po ustima sa onim gumenim cetkicama (one za gristi varijante kaj ima za kupiti u dm-u zajedno sa prvom cetkicom) pa da mu damo da sam to grize, svaki dan po malo...
Dodo danas voli prati zube (doduse najvise voli: "Dodo ce sam!" varijantu :roll: )

i za dvojezicnost sam negdje cula/citala da ne bi smjelo smetati, jedino sto postoji mogucnost da malo kasnije proprica...
vidi ovog klinca (mama je svedjanka, zive u austriji - pricaju i na eng, a komuniciraju s njime jos i putem znakovnog) - zove se Vince i ja cesto citam njihov blog :mrgreen:
http://christinamolin.wordpress.com/
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swanmia » 10 ožu 2009, 18:33

Ma bravo Aina,predivno mala pametnica.!! :joy :joy :srca
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 12 ožu 2009, 18:49

Drage moje,danas smo bili na kontroli(2 po redu)kod logopeda,Mia je sad napunila 3 godine pa sam mislila da će se sad napokon stvari promjeniti i krenuti sa konkretnim terapijama govora.Bila sam naravno u krivom uvjerenju,gospođa prof. logoped nas je ponovo uputila u njeno viđenje načina rada sa našom djecom,a to je:"Sve što radite morate objašnjavati,imenovati i pri tome dramatizirati,to je to,ja vaše dijete ne mogu naučiti govoriti". Iznenadila sam se jako iako sam bila upozorena od naše defektologice da nas vjerojatno neće uzeti u program,ali sam ipak vjerovala da neće tako biti.Ja sam toj dotićnoj profesorici rekla da Mia ima zakonsko pravo i evo čekala sam da napuni 3 god. da nedižem prašinu prije treće i da ju ipak uzme u program,na što je ona ponovila ranije rečeno"J a vaše dijete zaista nemogu učiti govoriti,niti će ona htjeti ponavljati zamnom riječi" :whew Ja sam joj se zahvalila na vremenu koje je odvojila za nas i rekla joj da više neću ni forsirati da ju primi na logoterapiju jer joj nakon ovih njenih rijeći ni nedozvoljavam da mi radi sa djetetom jer očito nije kompetentna za rad u logopediji. :protest
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.