Aina napravila 6 koraka!!!!!!!!

ja sam bila sigurna da nece prohodati prije nego sto rodim ali pitanje je samo dana sto se tice i jednog i drugog

nemogu vjerovati - sve se tako brzo dogodilo, samo od jednom pokazala interes za raditi korake jer vec mjesecima se sama digne i stoji na mjestu bez ikakvog daljnjeg kretanja.
Bila sam s njom na grupnu terapiju u bolnici. Skupina je od 12-24mjeseci. Ja sam zadnji put bila na terapiju s ovom skupinom kada je aina imala samo 2 mjeseca i nisam ih od tada vidjela. A jedna druga majka se odmah nas sjetila i bilo joj drago nas vidjeti i vidjeti da je Aina zdrava i zivahna. I prisjetile smo se kako smo sve bile pune straha i neznanja tada na pocetku - a sada je sve sasvim normalno svima. I narocito se sjetila kako je MM izrazio strah da se dijete nece moci baviti sportom ili biti aktivna, a evo aine, s njenih 16 mj vec ju nemozes uhvatit kako je brza i zivahna... ocito nece biti problema za aktivan zivot

ni njoj a ni meni uskoro kada dode
na terapiji su bili fizioterapeut, logoped, nutricionist, occupational therapist (neznam kako se to na hrvatskom kaze), i terapeut za ranu intervneciju. sve ide ok, spotali su nas jedino zato sto nismo jos poceli redovito prati zube (aina ima 12 zuba). ali toliko se trga i vrista kada joj dodem blizu sa cetkicom da je to strava. moramo od toga napraviti neku igru da joj postanu prihvatljivo.
a logoped kaze da je malo iza sa govornom komunikacijom, ali da nije neobicno da djeca koja slusaju dva jezika na pocetku (eng od mene i hrv od MM) malo sporije pocinju komunicirati na pocetku ali da kasnije sustizu ostalu djecu i imaju obadva jezika. cak za DS nije to problem - logopedica ima jednu curicu od 5 god sa DSom koja govori kod kuce poljski a u vrticu engleski. ali za sada aina govori mama, "dada" za tatu i "baba" za bocicu. voli izgovoriti nekakav cudan slog "biza-biza" a ja sam uvjerena da to kopira od svekrve "boze boze..." kada nesto nije uredu

isto tako voli reci "djuba-djuba" ali nemam pojma sto bi to mogla znaciti... nekad bi silno htjela znati sto se to mota po toj slatkoj glavici

ali u svakom slucaju razumije puno vise naravno nego sto govori, pa mislim da je to sve ok jos uvijek. toliko od nas, svima puno pozdrava, lijepe zelje velikim skolarcima a malima zelimo puno zdravlja i igre!