Sada je: 09 kol 2026, 18:08.

radim preljeve za tjesteninu i hmmm...pa to je to..
kako taj preljev napraviš? 
samog ga ne bi jela nikakvog ni da me mole

) okusa jer onda jelo ima okus po začinima i dodacima, a ne uvijek po tome (prije nego što sam otkrila sojino i zobeno vrhnje koje nema nikakav okus sam bila skroz prestala raditi bijele umake bilo koje vrste jer su mi svi počeli imat isti okus - po vrhnju za kuhanje)

Na zlici kukuruznog ulja popirjajte na kolutice narezan bijeli dio mladog luka, dodajte 3 srednje velike mrkve, naribane na sitni ribez i prostohvat soli, nekoliko zlica vode, poklopite i ostavite da se pirja. Izgnjecite 200g svijezeg tofua, dodajte kurkumu i ostatak soli, stavite da se kratko pirja s ostalim sastojcima. Dodajte zobeno vrhnje (kuharica dodaje i umeboshi ocat, ja ne) i voila narancastog umaka za uz tjesto . Po zelji se na kraju moze dodati i sirovi zeleni dio mladog luka.
Ovo je origig recept i tako ga ja spravljam nama, no mi smo svi vec veliki. Za mladje ga ipak treba prilagodit, bez kurkume i soli, mrkva i luk se mogu popirjati na malo vode, smrvljeni tofu dodati...

Zvijezdica

mahima je napisao/la:Dečko je ispekao zanat u Anapurni - radi izvrstan sejtan, tofu (oboje i u dimljenoj verziji), tempeh, sejtan-kobasica je savršena. (Cijene su upola manje nego u bio&bio...) Za stotinjak kuna, ja imam za oko dva tjedna (a mi puno toga jedemo).
Tko bude želio broj, pošaljem pp

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.