Obicno prodinstam meso i dodam paradajz...
Dajte mi neke prijedloge za umake, znaci i za tjesteninu i za rizu, ali sa sastojcima koje mogu kupiti u normalnom ducanu, jer trazim po netu i sve neki sastojci za koje nisam nikad niti cula

Sada je: 04 kol 2026, 17:20.

JiA je napisao/la:Brzo se napravi bijeli umak sa komadicima piletine i vrhnjem za kuhanje ( ja naribam jos tikvicu unutra ).

- srecom, spremila sam ga u komp.Pa onda sa tjesteninom na bijelo. Brokulu natrgam, malo prokuham, a u posebnom loncu rastopim malo maslaca, zalijem vrhnjem za kuhanje, dodam sok od pola limuna i malo ili krem sira ili topljenog sira. U lonac sa tjesteninom dodam povrce i zalijem sa umakom i jos par minuta prokuham.
za 2 osobe, jednu vecu tikvicu izribam na krupnom ribezu i propirjam na maslinovom ulju (posolim i obvezno stavim muskatnog orascica). kad je mekano, dodam u to dva trokuta zdenka sira i otopim na laganoj vatri uz stalno mijesanje da se ne zalijepi. na kraju dodam jos jedno kiselo vrhnje od 12% m.m. jos samo malo sve skupa izmijesam i to je to.
) - u nasoj kucnoj varijanti stavljamo - ulje (maslinovo ili obicno), rajcice (pasirane ili sjeckane), luk, cesnjak, persin, bosiljak, sol i secer. moze na tjesteninu i rizu, super uz parmezan.
), dodam tunu iz konzerve, pasirani paradajz, origano, sol, papar, ako je kiselo malo šećera, na kraju malo sira i izvadim češnjak. 
vedi je napisao/la:A di kupis spinat? Na placu? Jel moze smrznuti?

vedi je napisao/la:Za danas je L. narucio juhicu s rezancima i rizu, a kako sam vec kupila govedinu tj. junetinu mogla bi napraviti juhu sa junecim mesom, i uz to kuhano meso iz juhe (jer su bas lijepi komaci mesa) posluziti umak od rajcice i tikvice + riza. Mislim da bi to islo?

i onda se zapece u pecnici

Kravlji sir ako ide u pecnicu!!
Sir je postao kao gumilastika
Ali u pecnici je fenomenalan.
,probam odmah sutra za rucak

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.