baš se i ja pripremam za ovaj vikend i sličan meni
osim raznih varijanti s lisnatim (ja planiram napravit pužiće s pizza nadjevom) meni su se odlično pokazali i Montana sendviči
- 1 i pol pakiranje tosta( najbolji je " Mullino Bianco", malo je skuplji, ali je tanko rezan i nije presuh)
- 2-3 komada pilećih prsa
- 3 tvdo kuhana jaja
- malo pancete
- mala glavica zelene salate( po mogućnosti kristal )
- 1-2 poriluka
- 2 vrećice majoneze
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 vrećice parmezana
- sol, papar, bijeli luk u prahu
- malo limunova soka
Priprema:
Pileći filet raskuhati u lagano zasoljenoj vodi. Ohlađenog na dasci zgnječiti vilicom( ne rezati ). Dodati sitno narezana tvrdo kuhana jaja, tanko na listiće narezanu pancetu prethodno preprženu na tavi, tanko narezani poriluk( samo bijeli dio), trakasto narezane listove zelene salate.
U to dodati majonezu, vrhnje, parmezan, začine te limunov sok. Smjesa ne smije biti presuha pa se po potrebi može dodati još majoneze ili vrhnja (ovisno koji okus više volite).
Pripremljenom smjesom mazati krišku tosta (ne pretanko) te poklopiti drugom kriškom. Pritisnuti da se smjesa jednako rasporedi do samog ruba tosta.
Svaki sendvič zasebno umotati u prozirnu prijanjajuću foliju pazeći da ne ostane zraka. Sendviče ostaviti u frižideru na 24 sata.
slično se radi i sa paštetom od tune, kukuruzom i kukuruznim kruhom ili integralnim tostom
a ja bi molila recept za slanu tortu