Sada je: 03 kol 2026, 08:43.

Nesto nabrzinu za rodendan?

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Nesto nabrzinu za rodendan?

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 16:11

Molim Vas trebam pomoc!
Prvo da kazem da sm u kuhinji dizaster!
E sad pravim;
male burekcice oliti ruzice
slanu tortu (mislim ako se ne srusi...)
diplomat sendvice (punjeni francuz)
salata od tijesta
klipici (kao kiflie)
E sada ja se bojim da to nece biti dosta...jer ce biti cca 30 ljudi... :baba
A kako nisam mestar u kuzini...a i nemam puno vremena...trebala bi prijedog za neka jela koja mogu prirediti nabrzinu (ujtro ili dan ranije)...
Jer dan prije radim prije podne ali moram po malog na drugi kraj grada busom sto znaci da sma doma oko 18h a sama sam s malim doma (puni sad 3) sto znaci da cu tesko nesto raditi) - tako da nemam puno vremena... a nemam ni znanja ni spretnosti!
Cure pomagajte!
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Nesto nabrzinu za rodendan?

PostPostao/la mamainana » 10 ožu 2009, 16:28

navečer možeš pripremiti i lisnato tijesto punjeno različitim nadjevima koje pećeš prije nego dođu gosti
vrlo jednostavno i brzo
ja najčašće punim mljevenim mesom kao prvu varijantu i vrhnjem, sirom, šunkom, krastavcima, parmezanom... kao drugu varijantu
mljeveno meso napravim ranije i samo dodam jaje i senf unutra
razvaljaš lisnato tijesto na kvadrat otprilike 35×40 cm i namažeš ga nadjevom te zarolaš (kao roladu) kraj sljepiš s malo vode i staviš rolade na pobrašnjeni tanjur i u frižider
drugi dan samo režeš na otprilike 1cm ili malo više i slažeš polegnuto na protvan i zapečeš u pećnici
zgodno je jer možeš spremiti večer prije, a vrlo je ukusno i brzo nestane
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 10 ožu 2009, 16:32

a zakaj bi jos nekaj morala kuhati/peci?
ovo kaj si nabrojila+ naresci ...cisto ok
ev. jos francuska, ak ces prsuta sira
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 16:36

Ma zato sto nisam mislila imati nareske (palte jelda onako s narezanim slamicama i sirevima)! Ma joj mm tu mene uvijek spota oko kuhinje i zeza kak ja ne zna mosim na lovacki nis spremati i bla,bla,bla... pa sam mislila se potruditi jer je gospon zvao 30 ljudi od kojih je mojih samo moja kuma! Grrrrr.... a pardom 28 njegovoh i moja baka je tu ubrojana.
Bubidea a jel moze omjer kolivina za ovo s lisnatim?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 10 ožu 2009, 16:38

Napravi vise vrsta ovih salata kad vas je 30. MEksicku sa grahom i kukuruzom, sa tunjevinom, sunkom/sirom.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Tonka.M » 10 ožu 2009, 16:41

baš se i ja pripremam za ovaj vikend i sličan meni

osim raznih varijanti s lisnatim (ja planiram napravit pužiće s pizza nadjevom) meni su se odlično pokazali i Montana sendviči

- 1 i pol pakiranje tosta( najbolji je " Mullino Bianco", malo je skuplji, ali je tanko rezan i nije presuh)
- 2-3 komada pilećih prsa
- 3 tvdo kuhana jaja
- malo pancete
- mala glavica zelene salate( po mogućnosti kristal )
- 1-2 poriluka
- 2 vrećice majoneze
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 vrećice parmezana
- sol, papar, bijeli luk u prahu
- malo limunova soka

Priprema:

Pileći filet raskuhati u lagano zasoljenoj vodi. Ohlađenog na dasci zgnječiti vilicom( ne rezati ). Dodati sitno narezana tvrdo kuhana jaja, tanko na listiće narezanu pancetu prethodno preprženu na tavi, tanko narezani poriluk( samo bijeli dio), trakasto narezane listove zelene salate.
U to dodati majonezu, vrhnje, parmezan, začine te limunov sok. Smjesa ne smije biti presuha pa se po potrebi može dodati još majoneze ili vrhnja (ovisno koji okus više volite).

Pripremljenom smjesom mazati krišku tosta (ne pretanko) te poklopiti drugom kriškom. Pritisnuti da se smjesa jednako rasporedi do samog ruba tosta.

Svaki sendvič zasebno umotati u prozirnu prijanjajuću foliju pazeći da ne ostane zraka. Sendviče ostaviti u frižideru na 24 sata.

slično se radi i sa paštetom od tune, kukuruzom i kukuruznim kruhom ili integralnim tostom

a ja bi molila recept za slanu tortu :)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 10 ožu 2009, 16:49

Ako napravis sve ovo kaj si nabojala vec si se jako potrudila oko kuhanja :klanja tako da bi bez kompleksa mogla uzeti i neke nareske (a ako sam dobro skuzila da si u Slavonij onda ti bez mesa i tako ne bu dobro proslo :mrgreen: ) imas na sortiranim receptima svasta pa pogledaj. http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewforum.php?f=87 Sretno :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Daphne » 10 ožu 2009, 17:04

umotaj hrenovke u lisnato( one male koktel hrenovcice) i uz to serviraj malo ajvara, malo senfa i majoneze, pa nek si svatko umace u sta hoce...
Daphne

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 17:44

Tonka ma meni ovo iskreno izleda komplicirano...vec se vidim kako mi fila curi i kako trosim cijel proz.foliju na umotavanje jednog sendvica...
Mislim da cu to isprobati ali za moj rodjos kad nas je 9. Izgleda mi ukusno a reci mi ovo s tunom to mi jako smeka! Jel ide konzerva tune onda umjesto bijelog mesa?
Evo recept se nalazi tu; http://moje-grne.com/2008/08/15/slana-t ... ena-posin/
Probaj ukucati slana torta ma da vidis samo kako ima divno ukrasenih torta! Znas mozda ovo nije naj bolja lai meni se recept cinio naj boljim i naj finijim.
Hm...vidis ovo s hrenovkama je super ideja Dalphne jel mogu to dan prije napraviti? Ali ustvari to bi moglaujutro pa spremiti u friz do pecenja?
Hm..nadam se da da cu uspjeti sve i da ce mi naresci biti ako propadne...nesto...ali zaista bi ovaj put poskusal asve sama osim 3D tomica torte to sam prepustila strucnjaku! Uglavnom nije skupa a oni imaju super kolace i torte. Torta ce izgledati otprilike ovako; http://www.sugarcraftedcakes.co.uk/imag ... engine.jpg
JiA kako pravis meksicku? To nije lose mogla bi napraviti jos jednu salatu. A reci mi jel to moze dan ranije ili mora bas taj dan se praviti?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 17:48

A slatko?
Mislim da mi je samo torta malo? Torta ce biti cca 2,5kg
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 10 ožu 2009, 17:53

ja ne bi vise nista slatko uz tortu, eventualno moozda kupila kakve minjone...

sto se tice hrenovka u lisnatom, ja ih napravim ranije pa pecem kad mi treba( moze i vecer ranije pa ispec ujutro, radije da su hladne jer tijesto se brzo ohladi a hrenovke unutra znaju bit duuugo vruce)
Daphne

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 18:14

Daphne je napisao/la:ja ne bi vise nista slatko uz tortu, eventualno moozda kupila kakve minjone...

sto se tice hrenovka u lisnatom, ja ih napravim ranije pa pecem kad mi treba( moze i vecer ranije pa ispec ujutro, radije da su hladne jer tijesto se brzo ohladi a hrenovke unutra znaju bit duuugo vruce)

Mislis ti da ja radije kupim minjone nego da nesto pravim? Pa ja isto mislim da je pametnije jer sam prosle godine pravila tortu koja se jela zlicom i skliznule su kore pa ju nism ni izvadila pred goste!
A jel ti prokuhas hrenovke ili smao tako sirove rolas pa peces?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 10 ožu 2009, 18:39

da, da kupi kolace, nema smisla da se jos i s tim zezas, ako nisi 100 % sigurna da ce ispast super.
ne kuham hrenovcice...
Daphne

PostPostao/la bambolina » 10 ožu 2009, 18:41

mmar to cu sigurno napraviti!
Eto mislim da ce to biti dosta
Znaci;
slana torta
burekcici oliti ruzice
diplomat sendvici
slata sa tijestom
salata sa tunom
klipice
lisnato sa hrenovkom

Mislite da je to dovoljno za 30 ljud? Ja nisam nikad toliko priredjivla a u svatovim nas je bilo 10 tako da...i to smo bili u restoranu a ovo ovo je pre, previse...ali dobro ovo je sada prva i zadnja godina da je mm pozvao toliko ljudi!¨
HVala curke na pomoci!
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 10 ožu 2009, 18:47

bambolina vjeruj da sendviči samo izgledaju komplicirano, jaaako si brzo gotova s njima. Najviše vremena zapravo uzme zamatanje u foliju..
A s tunom ja napravim ko klasičnu paštetu od tune (tuna konzerva, jaja, majoneza, vrhnje, češnjak, peršun ili već po inspiraciji) i samo dodam kukuruz unutra. Namažem i MLJAC!!!

Hvala na receptu za slanu tortu :mah

i mislim da ti je ovo sa popisa uvrh glave ;)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mybaby » 10 ožu 2009, 20:08

Daphne je napisao/la:umotaj hrenovke u lisnato( one male koktel hrenovcice) i uz to serviraj malo ajvara, malo senfa i majoneze, pa nek si svatko umace u sta hoce...

to ja radim sa tijestom iz lidla, super je
Cum recte vivis, ne cures verba malorum..
mybaby
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bambolina » 12 ožu 2009, 08:35

mmar je napisao/la:Bambolina ovaj popis ti je skroz ok,nemoj biti sigurna da je ovo zadnji put,možda se gosti sami pozovu ako bude fino i zabavno.A sve ovo s popisa je super i jednostavno i fino tako da nema promašaja.

E pa sljedece godine onda idemo proslaviti rodjos u zoo vrt pa neka gosti dodju! :mrgreen:
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bambolina » 12 ožu 2009, 08:36

Zeljela bih vam se svima zahvaliti na pomoci i idejama!
:vi
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.