Sada je: 05 kol 2026, 19:54.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

rima, eto, to i mene muci.
ako idem iz 65 kvadrata u 70, sto se tu previse mijenja? ionako to nije adekvatan prostor za 4 clana. onda ne bi ni trebala placati porez. dok ne uselimu nesto iznad 90 kvadrata.
porez se plaća na razliku, za bebu u trbuhu ne znam , mi smo imali sličnu situaciju. prijavu na poreznu smo predali nakon poroda, a datum na ugovoru je bio prije poroda, po meni bi trebao broj članova prilikom kupnje-potpisa ugovora.iskreno, nisam to htjela referenta ni pitati u nadi da će mu nekako to promaći
) mi je rekao da znaju biti blagonakloni i prema nerodjenom djetetu, tako da cemo vidjeti. Mi uglavnom racunamo s troclanom familijom i time da cemo platiti porez na 15 kvadrata i sasvim smo zadovoljni s tom konstatacijom jer je to puuuuuuuuno manje od poreza na 95 kvadrata 
) , tako da adaptacije za sada nece biti, to cemo odraditi za par godina kad budemo pregradivali 2 spavace u 3 spavace sobe. Polako cemo kupovati manje komade namjestaja i ne mogu reci da me taj sistem bas veseli, ali sad bas nemamo ni vremena zbog bebaca, a i dosta je prednosti ovako: polako cemo birati sto nam se svidja osjecajuci prostor i nase potrebe, kredit je minimalan i na kraci rok nego smo planirali, a i sve je brzo u funkciji. Ma nevjerojatno je u biti kako se to sve poklopilo, ja sam uvijek mislila da su zamjene cista fix ideja, a mi eto prodali odn. zamjenili stan bez ijednog oglasa, bez setanja kupaca po stanu i bez problema s prebijanjem kredita zbog uskladjivanja prodaje i kupovine ... ma predivno. Drzite fige da sve prodje kao sto smo isplanirali
.

MaminMacak je napisao/la:Imam i novo pitanje, ako je to netko nedavno radio - trebali bi predati molbu da nas oslobode poreza na 80 kvadrata koji zadovoljavaju zivotne potrebe za 3-clanu familiju. Gdje se to predaje, sto nam treba od papira, sto moze pomoci-odmoci ...?

Mislim da su na žalost i tu preporuke bitne , nisam npr sigurna da bi se svaki odvjetnik tako dobro angažirao kao taj tvoj.

a cula sam za slucajeve gdje su glatko odbili zahtjeve bez obzira na kvadraturu stana i broj članova obitelji
Mislim da negdje na webu ima popis kaj sve od paprira treba
Ah, sto sam komotna, ali ne smijete se ljutiti na mene da ne dobijete jecmenac. Ipak sam ja trudnica pa mi se nista ne predaje naknadno. 

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.