Sada je: 12 kol 2026, 19:21.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la Plava » 11 ožu 2009, 23:37

Evo napokon malo vremena... Faith. Domi nosi belt samo dok sjedi ali ga sad nije nosio dok je bolestan, ali pitat ću ja fizio o tome...
Danas smo išli na kontrolu kod pedi...povratio je u čekaoni sa temperaturom 37,3..pedica je rekla da moramo izvaditi krvnu sliku zbog šepanja jer postoji mogućnost da je streptokok negdje u tijelu i da ima žarište... :shock: dobro izvadili smo krv i nalaz je sutra..A-njegov brat je dobro još malo kašlje ali u ponedjeljak ćeu šk. hdb jedan manje... tek sam pristavila ručak Domi je lego na trosjed ja mjerim temp. a ono 38..i onda stiže poruka od kćeri da je ona slomila prst na lijevoj ruci...dakle :shock: :shock: Došla iz škole i s njom na Rebro, tam smo bili tri sata da bi nam rekli da je jako udaren ali nije puko i da popije tbl protiv bolova. Dokica u DZ joj je dala udlagu i da imobiliziramo ruku..pa sam i to obavila..a Domi je u međuvremenu zakurio na 39,2 , i stvarno loše djeluje...nadam se da će to proči uskoro. Danas manje šepa ali i nije puno hodao. Skinuli smo ga iz papuča i obuli mu one čarape-papuče kaj imaju gumu na stopalu... Vidjet ćemo... I da nam nebi ostalo samo na tome porastao mu je madež na licu tak da ćemo i sa tim morati na pregled :ne
Idem sad pročitat kaj je pisala SWmama...hvala cure...tipkamo se

I
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 12 ožu 2009, 07:47

o Plava baš te snašlo :hug
držim fige da Domi brzo ozdravi, kakav je krvni nalaz?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 12 ožu 2009, 10:31

:hug
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 12 ožu 2009, 10:41

To je tako, klasika, kad navali, navali, nadam se da će Domi brzo biti bolje...
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 12 ožu 2009, 10:45

Plava :hug . Drži se! Nadam se da će Domi brzo ozdraviti. Šaljem mu veliku :kiss !
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 12 ožu 2009, 10:48

Ja sutra vodim Margaritu na EEG i već mi se diže kosa od toga. :strah Dobili smo termin u 11 (zadnji im je u 12), a ja nju jedva uspavam i popodne i to samo ako je bila u vrtiću i nakon toga imala vježbe. Morat ćemo se dignuti u 4, najkasnije u 5 :strah :strah :strah . Poslat ću je i u vrtić da je bolje izmore pa ću je pokupiti u 10:45. Vrtić joj je ionako kraj bolnice. Svejedno nisam sigurna da ću je uspjeti uspavati, držite mi fige!
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 12 ožu 2009, 11:28

Mammamia, :hug nadam se da će ju u vrtiću uspjeti dobro izmoriti tako da će zaspati ko klada :mrgreen: .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 12 ožu 2009, 12:07

a joj a joj stvarno se nadam da će Vam zaspati i mi istu muku mučimo, mada nam rade i ako je samo miran ali mora biti barem pospan. Ah taj EEG, znali možd tko kad se samo radi u budnosti od koliko godina?
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 12 ožu 2009, 12:10

Danas smo bolje...princeza je u šk. a dečki..stariji je super a Domi nema temp i gotovo da ne šepa.. Još neznam za nalaze pedi radi od 2...već jedva čekam da mogu nazvati...
Mammamia, nadam se da ćete uspjeti...mi nismo imali s tim problema jer Domi zaspe točno u minutu..možemo naviti sat po njemu :mrgreen:
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 12 ožu 2009, 12:13

Mammamia, možeš mi se pridružiti ali kolači su za mene... :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 13 ožu 2009, 00:42

joj plava,pa nemrem vjerovat..kad krene krene..stvarno tough luck..

mammamia..pa mi smo uvijek eeg radili u budnom stanju..ne kuzim..i tako svakih 6 mjeseci vec 5 godina..tam bi mu stavili onu 'kacigu' na glavu..ja bi sjela na krevet i primila njega u narucje ili samo sjela kraj njega dok lezi i pustila mu pricice na njegovom kazicu..on je bio miran i slusao i tako je to proslo svaki put..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 13 ožu 2009, 07:06

Mi smo do sada radili eeg i u budnom i u "spavajućem" stanju, u budnom se nisu vidjela oštećenja koja se vide u spavajućem. Lu, jel vi idete u Klaićevu?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 13 ožu 2009, 10:11

Mi još nikad nismo radili u budnom stanju, nisu mi ni predložili, ali nema šanse da Margarita miruje toliko da mogu nešto korisno snimiti. :/ Sad je u vrtiću, digle smo se u zoru, tetama sam dala upute da je dobro izmore i sad se mogu samo nadati.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 13 ožu 2009, 10:43

Mammamia, mislim na vas dvije, nadam se da će dobro proći :hug

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 13 ožu 2009, 11:42

Takođe se pridružujem dobrim željama da sve prođe ok. A kod nas je stanje takvo da isto radimo manje više u uspavanom stanju jer kao i kod faith nama se nikad niš nije vidjeo kod budnosti samo dok spava i to stalno jedna te ista strana i to desna, mada na kontrolnom pred operaciju se ni to više nije vidjelo osim što je naravno usporen , pa molim Boga da tako ostane zauvijek.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 13 ožu 2009, 15:12

Obavili smo kontrolu kod pedi sa D, još neide u vrtić slijedeći tjedan. Poludit ću s njima, ajde bar će A u školu..
Domi mora strogo mirovati pa smo otkazali sve vježbe i vježbice...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 13 ožu 2009, 16:35

Nismo uspjeli. Pričat ću kasnije. Sad idem spavati. :zzz
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 13 ožu 2009, 18:13

baš mi je žao mami mogu mislit kako se osjećaš ali sutra je novi dan i bit će bolje. Nego da li je netko gledao prilog u emisiji hrvatska uživo o prve tri su još važnije , mi gledali kad tamo Leica. Prilog je super a Leica je ful velika.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 13 ožu 2009, 19:28

Mammamia :hug poslije kiše dolazi sunce.
Abegi, ja nisam gledala ali sam čula da je bilo, baš mi je žao, nisam nigdje čula da će biti a tak malo gledam telku :/
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 14 ožu 2009, 11:18

Nisam gledala emisiju, jer sm pokušavala spavati, ali mi ni to nije išlo, jer sam mozgala o tome kad se idući put moramo dignuti da bi ona spavala. :roll: Digle smo se u 4:30. Išla je u vrtić, im ala je vježbe, bila je pospana, ali ništa. Prvih pola sata je samo razgledavala sobu, onda se umirila, ali ništa. Onda je došla sestra da sad već mora snimiti drugo dijete i uvela nas u drugu sobu koja je isto bila prazna i zamračena i rekla je da čim zaspe dođemo u sobu za eeg, jer ima 2 aparata pa će je staviti na drugi. E sad, novu sobu opet treba doro razgledati, vrtila se ko zvrk. Konačno se umirila i nakon sat i po na mojim rukama :shock: zaspala. Ali čim sam otvorila vrata da odemo na eeg, njoj oči ovakve :shock: i počela je gugutati ko da se dobro naspavala bar nekoliko sati. :roll: Ja stvarno ne razumijem zašto je spavanje tako loša stvar :conf . Obje cure mi mrze spavanje iz dna duše. A ja tako volim spavati! :zzz Idući termin ćemo dobiti tek u 4. mj. ako imamo sreće, ili možda tek u 5. Kad sam sestru zamolila da nas stavi što ranije, jer smo trebali ovo obaviti još u 11. mj. ali se ona razbolila (i onda je idući termin bio tek ovaj :roll: ), rekla je da kad dobijem termin, trebam se više potruditi da mi dijete zaspe. :angry Dobro, ali kako ???? Ruke me još bole, imam upalu mišića, a ona još nije niti preteška (11 kg). :whew
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 14 ožu 2009, 13:23

a joj a joj stvarno mi je žao. Znam kakav je to osjećaj kad neće da zaspe. Nama su nakraju dozvoljavali samo da je pospan i miran a moje djete je jako mirno na rukam. Kod nas je problem kapa koju općenito mrzi i sve što je vezano s tim. A što još reći nego bit će bolje drugi put osim nadanja nam nema niš drugoga
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 14 ožu 2009, 13:31

Mammamia, a gdje ste to bili? U Zadru? A da probate otići privatno pa bi joj možda dali neku klizmu za spavanje?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2009, 00:48

mammamia..nemrem vjerovat da vam tak vele..da se moras vise potrudit da ti dijete zaspi..kaj,da ju zamlatis?? :roll:
nisam znala da postoji neka razlika u budnom i spavajucem stanju..al nama je sad dokica cak rekla da vise ni ne moramo raditi eeg jer ne treba ga bespotrebno maltretirat..sad cekamo MR..naruceni za 9.mj.iako je neurokirurg rekao da trebamo doci sad u proljece k njemu s nalazom..al to je tak kad nam se isto zbog kozica sve pomaklo pa nismo na vrijeme bili kod neuropedi e pa se tak na vrijeme nismo ni dogovorili s njom za mr itd itd..katastrofa..al veli mozda neko odustane pa ce nas zvat..

mammamia..zao mi je da niste uspjeli..al znam kak ti je..mi smo isli na beru jednom..isto je trebao zaspat..ma nema sanse!!dobio i klizmu i nis!ja ga uspavljivala,nunala,pjevala,dala mu plisanu igracku s kojom spava..al nis..samo uzivao..ali budan!i tako sigurno sat-dva..vec dosli i drugi ljudi na red a mi opet cekali vani..ali odustali..cim sam ga stavila u auto zaspao je za 2minute!!i ja okret i nazad na salatu..i tako pospanog i zaspanog ga dovela i uspjeli smo..nije se probudio..stvarno s njima treba znati..
imali smo tak problema i kad smo isli na mr..jos je bio beba i nismo imali pojma kak to ide..ucinili apsolutno sve da on na pregledu bude pospan,jos dobio i phenobarbiton,bio je skroz mali tak da je jeo svakih 2sata a zbog toga nije smio jesti od ponoci,a pregled bio oko 7-8h..to je za tak malu bebu prestrasnu..jos ga drzali budnim cijelu noc..i sve mi ucini tak i dosli dolje..uspavali ga ali!!ali trebalo ga je skinuti jer je imao bodic sa metalnim gumbima a nitko nam nije rekao da ne smije..a sta smo mi tad znali..tek na pocetku cijele ove storije..i naravno cim smo ga poceli skidati probudio se i nista od svega :roll:

eh..

faith,mi idemo na rebro na eeg..mi uopce ne idemo u klaicevu..za nis..

a kaj se tice emisije..pojma nisam imala..bas mi je zao..a ionak ne stignem gledat telku..po danu stalno nekam jurim s adrichem,terapije ove one..dodemo doma,hranjenje itd obaveze..navecer ulovim malo mira,naravno nakon sto operem sude,pospremim,istusiram se itd i onda mogu birat telka il forum i onda odem na forum dok iza mene prolazi film na telki tako da sve cesce ne stignem ni to navecer pogledati..joooj..joj
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 15 ožu 2009, 19:07

Nama je rečeno na Goljaku da vrijedi jedino EEG snimljen u spavanju jer se onda vidi patologija koja može biti skrivena u budnom stanju.
A o komentarima med. osoblja na to da je mammamia trebala uspavati dijete bolje ne trošiti riječi. Samo se čovjek uzalud živcira.
Lu, da li bi se dalo nekao izvesti da ti neuropedijatar napiše da mu je potreban MR sada, a ne u jesen, pa da se MR obavi negdje privatno a na teret HZZO-a? Ili da nazoveš u HZZO-o i opišeš što ti se desilo i pitaš šta je s tim skraćenim listama čekanja kada tvoje dijete treba čekati na MR godinu dana?
Joj, zašto čovjek mora gubiti energiju u borbi s ovim glupim sustavom, kao da već svu energiju koju ima ne troši na dijete s pp. :baba Baš mi je povremeno dosta svega i mogla bih kao prolupali branitelj s bombom ušetati u neku od bolnica ili ministarstvo zdrastva.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2009, 20:27

MaMi je napisao/la:Nama je rečeno na Goljaku da vrijedi jedino EEG snimljen u spavanju jer se onda vidi patologija koja može biti skrivena u budnom stanju.
A o komentarima med. osoblja na to da je mammamia trebala uspavati dijete bolje ne trošiti riječi. Samo se čovjek uzalud živcira.
Lu, da li bi se dalo nekao izvesti da ti neuropedijatar napiše da mu je potreban MR sada, a ne u jesen, pa da se MR obavi negdje privatno a na teret HZZO-a? Ili da nazoveš u HZZO-o i opišeš što ti se desilo i pitaš šta je s tim skraćenim listama čekanja kada tvoje dijete treba čekati na MR godinu dana?
Joj, zašto čovjek mora gubiti energiju u borbi s ovim glupim sustavom, kao da već svu energiju koju ima ne troši na dijete s pp. :baba Baš mi je povremeno dosta svega i mogla bih kao prolupali branitelj s bombom ušetati u neku od bolnica ili ministarstvo zdrastva.

skroz te razumijem..mogla bih i ja..
a ne znam kaj da ti velim za to cekanje..ona je znala da moramo ici..jos prije godinu dana sam joj rekla i rekla je da imamo vremena da se dogovorimo do proljeca..a sad ispada da nemamo :roll:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 16 ožu 2009, 16:07

Mi smo snimali EEG na Rebru u budnosti i na Goljaku u spavanju i kad sam ih pitala da mi objasne zašto nije isti nacin snimanja i jedni i drugi su rekli da je njihov nacin bolji i da ona druga kuca ne snima ispravno tako da... :bonk Uglavnom sad idemo samo na rebro i budni smo jer ono na goljaku je bilo takvo mucenje, jedva sam ju uspavala, a kad je napokon zaspala nakon 9 sati nespavanja i kada su je snimili, doktor ju je razmotao onako snenu i zbunjenu da ju pregleda. Katastofa...ali nije niti na rebru pjesma zadnji put smo provele 4 i pol sata u čekaoni,prema tome jedino preostaje :bonk
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 16 ožu 2009, 16:28

ja potpisujem mami i nama je rečeno da samo u spavanju se mogu vidjeti neke žarišne promjene a ne baš u budnom stanju. Možda je stvar do uređaja. Naime kod nas se nikad niš nije desilo u budnosti uvijek sve ok a u spavanju je bilo žarišnih promjenai to lijevo uvijek, mada zadnji pak niš nije pokazao osim naravno usporenosti što je rezultat cp
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 16 ožu 2009, 20:34

danas nakon dugog vremena da sam imala neprijatan susret s liječnikom koji uopće nije htio saslušati a kamoli dogovoriti se s nama oko Botoxa; ahhh, iako imam rješenje odlaska u Sloveniju, ipak me je cijela priča pogodila :alc
Hmm, još je rekao da je Denis jako dugačak za svoju dob i dijganozu; eh, da sam znala da će to ispaliti, donijela bih mu svjetsku kartu rasta za CP-ovce da vidi da je Dneis u prosjeku.
Ma, odmah sam išla tražiti tko bi mi drugi mogao dati Botox i našla liječnicu iz SPlita i dogovorila se za 30.3. u 18h u KB Split.
Splićanke, jeste li čuli za dr Radenka Kuzmanić-Šamija? Ona je prošla edukaciju u Kalosu o Botoxu i ima neka iskustva.
SVe u svemu, daj neugodni događaj me psihički iscijedio :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 17 ožu 2009, 08:02

To je neki liječnik kod nas? :baba A kad idete u Ljubljanu? Mi bi isto trebali ići.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 17 ožu 2009, 09:50

Temperatura nam je napokon pala ali tek u nedjelju...nos curi i kašlje povremeno. Danas sam ga vodila na vađenje krvi na svoju ruku..čekam nalaze
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.