Sada je: 12 kol 2026, 22:41.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la Mammamia » 17 ožu 2009, 10:04

:( Sunce malo! Šaljem veliku pusu da mu sve to što prije prođe skroz i da nalazi od krvi budu dobri! :kiss :srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 17 ožu 2009, 11:38

Nadice, Faith - baš mi je prije dva dana došao u ruke izvještaj s nekog kongresa o cp koji se održavao u listopadu prošle godine u Zagrebu. Bili su pretežno prisutni ortopedi i fizijatri, manje pedijatri. Izvještaj je napisao dr Šakić a vidi se da se niti liječnici tamo nisu mogli dogovoriti da li primjenjivati botox ili ne, neki su bili za, neki protiv, neki su lamentirali o etici svega itd. Tako da me uopće ne čudi ovo što je Nadica doživjela, još ako se radi o nekom starijem i manje informiranom liječniku može se očekivati samo drvlje i kamenje na svaku novu metodu koju svijet odavno koristi a mi uvijek moramo otkrivati toplu vodu. :baba
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 17 ožu 2009, 12:15

Jel to dr. Šakić fizijatar koji radi u kb Dubrava?
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 17 ožu 2009, 18:10

Žao mi je, ali iz članka nisam shvatila gdje radi dr Šakić niti sam mu upamtila ime. Prezime sam upamtila jer mi je još prije Faith spominjala ime dr-a Šakića vezano uz djecu s cp.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 17 ožu 2009, 22:19

Dr Šakić radi na Šalati-ortoped, naš lijećnik
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 17 ožu 2009, 23:58

pepita je napisao/la:Jel to dr. Šakić fizijatar koji radi u kb Dubrava?

Davorin Šakić je u Dubravi
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la faith » 18 ožu 2009, 07:14

Onaj Šakić kojeg sam ja spominjala je ortoped.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 18 ožu 2009, 10:04

faith je napisao/la:Onaj Šakić kojeg sam ja spominjala je ortoped.

Ako misliš na Šalatu, mislim da je on nedavno otišao u mirovinu.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la faith » 18 ožu 2009, 12:00

Otišao je u privatnike :mrgreen: , sad kao službeno.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 18 ožu 2009, 12:07

OK, bila sam u ponedjeljak na Šalati, pa se tamo tak šuškalo po hodnicima
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2009, 22:28

faith je napisao/la:Otišao je u privatnike :mrgreen: , sad kao službeno.

Pa kad ? I gdje sad radi...pa ja pojma nemam a trebat ćemo uskoro na kontrolu. Faith daj ako imaš adresu molim te na pp :)
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 20 ožu 2009, 09:04

Margarita mi ima upalu oka. :( Jučer je počelo, a ja sam uspjela to prenijeti i sebi pa sad udvoje škiljimo. :/ Mažemo kloramfenikolom pa se nadam da će ubrzo proći. Danas sam je poštedila vrtića, jer joj se oko skroz zalijepilo. I Mihaela mi je danas doms, njoj grlo divlja. Danas ću poluditi s njima dok mm ne dođe s posla, ali i to spada u radosti majčinstva. ;)
Inače, Margaritina logopedica iz vrtića me je počela obučavati o kost terapiji. Kaže da je redovno radi s Margaritom i da ona odlično reagira na nju, opusti se i guguče, glasa se puno više nego kad rade samo po logopedskim metodama. Jedini je problem što se meni neće opustiti, nego hoće igru pa se stalno vrti i mrda, a morala bi mirovati i opustiti se kako bi to imalo učinka, ali tek smo počeli pa će valjda biti bolje. :mah
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 20 ožu 2009, 10:42

da, KOST je dobra metoda :up ali samo kao priprema tijela na logopedski tretman; nije zamjena za logopeda.
Mi 30. idemo u Split na pregled za botox. Eh, sada me zanima tko mi daje putni nalog?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 20 ožu 2009, 12:34

Kot metodu primjenjuje i Sanja bobath terapeut iz Kr toplica sad radi privatno. Nešto sam snjom malo o tome pričala mislim da bi i nama jako dobro došla. Mi se inače jako kočlimo da bi nešto progovorili a onda su to a e au pa zadnje jaja što već značilo a jaaaako dugo gestikuliramo i mi se interno zezamo da ko ribica ima usta. Mišiću je inače jako teško usta zatvorit radi trećeg krajnika a pored toga su nam rekli da ima jako male prolaze gdje mu takođe od toga teže zrak struji za proizvest nešto više.Ali dosta sam zadovoljnja razumjevanjem (moglo bi i bolje), a i lijepo prati i gleda u oči dok mu se priča i pokušava imitirat.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 20 ožu 2009, 16:24

ja se oduševila s ovom stajalicom :1
http://www.easystand.com/bantam/index.cfm
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaMi » 20 ožu 2009, 17:18

Putni nalog ti daje Denisov pedijatar - i a njega i za tebe. Putni nalog glasi na njega, a ti si navedena kao pratnja. Ima ga za kupiti u Narodnim novinama.
Jedino nisam sigurna da li imate pravo na njega po onoj fori da moraš ići specijalisti koji ti je najbliže. :dunno
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 20 ožu 2009, 22:01

Da se ispravim jer sam pogrešno napisala. Nama putni nalog daje pedijatar jer je moje dijete još malo, vama će putni nalog dati Denisov liječnik školske ili opće medicine.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 21 ožu 2009, 10:46

joj stajalica ona je mrak. Nažalost kod nas ju nema jeli tako?Mi imamo stajalicu jedna Slovenka mi ju poklonila. Za sada nemamo zeleno svjetlo za stajat ali se nadam ubrzo.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 21 ožu 2009, 11:57

nadicab je napisao/la:da, KOST je dobra metoda :up ali samo kao priprema tijela na logopedski tretman; nije zamjena za logopeda.

Da, znam. Logopedica to radi s Margaritom da je tako pripremi za daljnje vježbe, arekla je da je dobro i prije fizikalne da se više opusti.

Stajalica je stavrno super! :1
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 24 ožu 2009, 06:46

Odlična stajalica.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 24 ožu 2009, 14:44

Danas nepokon prvi dan u vrtiću nakon 3 tjedna bolesti...D je bio presretan što je došao u vrtić...veselio se tetama i djeci, pojeo je sve, piškio je bez dodatne daske na wc školjki, dobio je jedan mali dukatino i zbog toga je bio stvarno sretan. Došao je umoran ali je jedva zaspao od uzbuđenja.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 30 ožu 2009, 22:35

Evo dižem topic...
Domi nam sve bolje napreduje skupili smo nekoliko novih riječi: tata, teta, Gia-Gita, tik tik -kucanje srca, maj kiki-moj kiki, aj-kaže za sebe (ja), la la la-kad pjeva... Super je u vrtiću i na svim mogučim vježbicama, sve odrađuje maksimalno dobro.
Sve češće traži da mu pustim klasičnu glazbu i naravno svoje dječje cd-e. Uz svaku pjesmu pleše drugačijim stilom i ritmom, a uz klasičnu glazbu se skroz zanese ponekad digne i ruke pa izgleda kao da dirigira .
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 02 tra 2009, 16:12

želimo s vama podijeliti radosnu nam vijest. Naša srečica Lara je jučer propuzala s punih 20 mjeseci, ako se to može tako nazvati jer je još nesigurna i nekako povlači noge zajedno kao zec.....ali to su tek počeci....gdje nam je kraj. :pile :zekomah (super su ovi smajlići)
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 02 tra 2009, 23:37

bebaimama..pa to su krasne vijesti! :cheer :cheer :cheer
sigurno ste ponosni..svi znamo kakav je to osjecaj..kad dijete napokon dode do toga sto se toliko dugo vjezbalo..bilo to sitnica ili nesto vece,samo mi znamo koliko je truda u to bilo ulozeno i koliko to zdovoljstva pruza kad napokon se vide rezultati..mozda ih samo mi vidimo,ali tu su!bas mi je drago!
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 03 tra 2009, 06:04

Bebaimama, super :zivili , samo naprijed :kiss
Plava, pa mali se raspričao na sve strane, još će od njega veliki govornik biti :zekoplese

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 03 tra 2009, 10:22

bravo za Laricu :zekohop
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 03 tra 2009, 13:22

Plava je napisao/la:Evo dižem topic...
Domi nam sve bolje napreduje skupili smo nekoliko novih riječi: tata, teta, Gia-Gita, tik tik -kucanje srca, maj kiki-moj kiki, aj-kaže za sebe (ja), la la la-kad pjeva... Super je u vrtiću i na svim mogučim vježbicama, sve odrađuje maksimalno dobro.
Sve češće traži da mu pustim klasičnu glazbu i naravno svoje dječje cd-e. Uz svaku pjesmu pleše drugačijim stilom i ritmom, a uz klasičnu glazbu se skroz zanese ponekad digne i ruke pa izgleda kao da dirigira .

Čini mi se da je Domi u zadnje vrijeme baš puno napredovao. :joy

bebaimama je napisao/la:želimo s vama podijeliti radosnu nam vijest. Naša srečica Lara je jučer propuzala s punih 20 mjeseci, ako se to može tako nazvati jer je još nesigurna i nekako povlači noge zajedno kao zec.....ali to su tek počeci....gdje nam je kraj. :pile :zekomah (super su ovi smajlići)

To stvarno je radosna vijest! :joy

Mi smo jučer bili na međunarodnoj konferenciji fizioterapeuta koja se održava kod nas u Zadru. Zvala nas je Margaritina terapeutica iz vrtića da im za jednu radionicu na kojoj Otto Bock predstavlja neke svoje proizvode treba nekoliko djece pa je mislils da bi bilo dobro da jedna od njih bude i Margarita. Sve je bilo super i svi su bili oduševljeni kako je slatka i umiljata sve dok nismo trebali "nastupiti". Trebala sam je poleći na strunjaču da se vidi kako leži bez ikakve potpore, tu je ona naravno počela urlati. Prvo je složila facu :( i onda krenula. Naravno da se nije puno moglo učiniti, htjeli su predstaviti Squiggles Early Activity System koji pruža dobru potporu u raznim ležećim položajima, ali to baš i nije išlo, tako da smo prešli na terapijski stolac Squiggles koji me je osobno oduševio. Radionicu je držao neki Irac i bilo mi je smiješno kako se Mardži umirila i lijepo sjedila, čim joj se on makao iz vidokruga (ne voli baš nepoznate muškarce, pogotovo kad niti ne razumije što govore). Kad god ga je ugledala, počela je plakati, kad se on makao, ona bi se umirila. On je odmah shvatio da njega ne voli pa se držao podalje koliko god je mogao, a publika se fino zabavljala na račun toga :lol . Probali smo i stajalicu koja po mom mišljenju još nije za nju, ali mi se isto sviđa. Probat ću staviti link gdje možete pogledati ova pomagala. O cijeni na žalost ništa ne znam, ali je sigurno astronomska. :(
Nisam uspjela staviti link, što ćete, nije žvaka za seljaka! :lol Uglavnom, Mardži je zabavila publiku, probali smo odličan stolac i slikali su je za novine, tako da će biti zvijezda.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebaimama » 03 tra 2009, 14:33

Hvala vam svima,ali moram još dodati da ne samo da smo ponosni i sretni, nego vidim koliko je njoj lakše kad si može sama dohvatiti igračku i baciti je (ili staviti u usta-nažalost)... a da ne kažem kakvo je olakšanje da ju ne moram stalno nositi jer smo vec bili u fazi da nigdje ne zeli biti sama niti sekunde, znaci stalno na rukama, a nije više niti lagana. Druga stvar je ta što sam već počela sumnjati da će se to ikada dogoditi....ne namjerno, naravno..... ali dočekali smo i to...juuhu :zekohop
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 03 tra 2009, 14:59

Jako sam sretna zbog Vas mogu misliti kakav je to osjećaj kad nakon toliko muka djete ti propuže, mi nažalost još o tome možemo samo sanjati bar za sad i nadam se da ćemo dogurat do toka a nadam se i više ma nada zadnja umire. Nego skroz sam se našla u tome kad kažeš da je sad ful lakše kad može nešto sama jer ja sad muku prolazim jer neće ništa sam tj još nemože pa stalno ruke malo stolica pa gledanje crtića a čim me nema u blizini deračina koja izludi. Ali moramo se malo i pohvaliti pričala sam vam kako se mučimo sa noćnim spavanjem ludnica živa je bila kažem bila jer je nekako sam izbacio prijepodnevno spavanje tj uopće frajer ne spava po danu ja se zezam da ubije malo oko ali zato osam na veče koma i to cijelu noć spava ili ako se malo probudi malo ga namjestiš i nastavi, nama za nepovjerovat. Pa se u cijeloj priči pitam koje tu "normaln". :lol Što smo kod pokušavali nije palilo. Ali dosta o tome da ga neureknem jer baš mu i nevjerujem ali vrijeme će pokazat svoje....
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 03 tra 2009, 16:10

Abegi super je da je mali počeo spavati, samo da tako i ostane i barem ćeš se malo po noći odmoriti (ako te odmah muž ne zaskoči sad kad imaš vremena po noći :lol ).

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.