i ja sam imala (imam) sličan problem. sada Tin, sa 7,5 godina se ubija u mesu kojem nije htio prismrditi do prije recimo desetak mjeseci...
od povrća neće zeleno - grašak, brokulu, mahune, ali tu postavljamo kompromise, pa smo dogovorili na koji način pripremljeno mora pojest, a na koji ne, pa tako brokulu ne jede u juhi, ali jede lešo ili sa tjesteninom, mahune i grašak jede u varivima, inače ne.
mrzi i prezire karfiol, doslovno se davi kad ga stavi u usta i to ne mora jesti jer ni mi odrasli ne volimo i ne jedemo baš sve.
mene sad muči voće - od svega što mu se nudi on jede jabuke, jagode, bijelo grožđe i povremeno oguljenu nektarinu. obzirom da ja inzistiram dsa e jede sezonski, većinu vremena jede samo jabuke.
i kad probam podvalit nešto drugo, drama je kad skuži. kompoti ne dolaze u obzir, to neće ni pod razno.
od svježeg povrća - salata - hoće zelenu salatu, zelje i krastavce, tu i tamo papriku.
tješim se da nam je svki dan povrće na meniju u vidu juha, umaka i priloga, pa se ne brinem previše.
mlađi živi za povrće svih vrsta i oblika, a meso mu je nužno zlo. makar bi on bio najsretniji da živimo od krumpira...