nas je naša neurop. poslala na genotipizaciju- kaže nešto slično što i ti- skupa je pretraga pa doktori ne šalju, a bilo bi dobro prije uvođenja bilo kakve terapije, ne samo npr. promjene terapije

u zadnjih godinu i pol, ona svoje pacijente šalje pod obavezno na tu pretragu.
što se tiče spomenutog lijeka, nije me strah nuspojava jer moja neurop. kaže da jedina nuspojava koju roditelji prijavljuju je pospanost- u smislu, dijete koje popodne nikada nije spavalo, uz lijek odspava dva sata npr. popodne. ona kaže da ta nuspojava njoj znači da lijek vrši svoju funkciju- dakle, njoj je nuspojava pospanost ustvari dobra vijest vezana uz djelovanje lijeka.
znam da se daje za sprječavanje parcijalnih napadaja, rečeno mi je, ako će lijek raditi ono za što je namijenjen, njen eeg će se popraviti i parcijalnih napadaja neće biti- loše formulirah rečenicu, ali nadam se da ste me shvatile
znam i da je trileptal ustvari poboljšana "formula" starijeg lijeka koji je na tržištu već 30 godina, ali mene to ne smeta- slažem se s neurop. da "stari" lijek nužno ne znači loše, ustvari, uopće ne mora značiti loše.
znam i da je tek prošle godine došao na listu hzzo-a, da se do onda mogao nabavljati samo npr. u austriji i sl. mislim na trileptal.
lola kreće sa minimalnim dozama.
što se tiče ispada bijesa i sl., moja lola nema takve probleme- baš suprotno, ona je hipersenzibilno dijete
tu mislim na ono mazasta, nasmijana, nježna i opet sve to ispočetka.
eto, danas navečer ćemo krenuti s terapijom- suspenzijom- kaže dr. da je premala za tablete.