Sada je: 13 kol 2026, 04:54.

VJEZBACI 2009

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI 2009

PostPostao/la breg » 08 tra 2009, 22:46

Lotta je napisao/la: tolko dugo sam cekala taj trenutak kad ce napokon stat na noge

Baš mi je drago, konačno se i vaš cilj ostvaruje :kiss
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Nuna » 08 tra 2009, 23:09

Mamabina,mi smo ti vrlo slicni Lotti,samo sta smo mi malo ranije nasli Polovinu.Pepa je rodjena jedva 31 tjedan trudnoce,od 27 tjedana trudnoce ja ostajem bez plodne vode,ona bez pokreta.Kad se rodila prognoze su bile ajme meni,nije se tu noc uopce znalo sta ce bit do jutra.Ali moja ti je cura to sve izdrzala i sutradan kad su me pustili k njoj na min ona mi je stisnula prst kao da mi zeli reci da ce sve bit ok.To je bio moj jedini dodir s njom puna 2 mjeseca koliko je bila na neonatologiji,mozes li to zamislit?Sad kad pisem o tome imam osjecaj da se to nije nama desilo nego nekom drugom.Uglavnom nakon 6 mjeseci zivota ja sam skuzila da nesto ne stima,jer su mi non stop govorili da je ona prerano rodjena i da ce kasnit za vrsnjacima i govorili mi da se ne brinem.Ja i dan danas krivim sebe sto sam slusala neuropedijatricu i fizijatricu a ne samu sebe.Tako da smo timi s njenih 15 mjeseci otisli u sabola koji je odmah rekao da je to blazi oblik cerebralne paralize,nakon cega nas dvije mjesec dana odemo u Kalos u lojem ona propuze.Sa njenih 17 mjeseci krenemo u Polovine gdje smo i danas sa 2.7 god.Ona stoji uz pridrzavanje,i slicni smo Lotti,pripremamo se za hod,ijednako se to meni cini da nece do jeseni.Ali sve je to ok,ona ti je moj mali borac koji me iz dana u dan iznenadjuje koliko je jaka,cak nekad jaca od mene.Ona meni kaze:Mama kad ja narastem ja cu hodat sama kao i ova djeca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!E,cure moje ja bi u tom trenu dala sve sto imam i nemam da ona prohoda i da joj mogu jamcit da ce sve bit ok.Zato mamabina ne ocajavaj,glavu gore,stvarno ste dosli na vrijeme,samo hrabro i strpljivo,sve ce to bit dobro vidjet ces!Pozdrav svima,by by :mala :zzz
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 08 tra 2009, 23:33

mamabina, dobrodosla na ovaj topic. nemam sto puno za dodati, osim da se ne opterecujes previse nalazima i dijagnozama. vazno je da ste dosli na vrijeme, jos je vaznije da je dijete bistro, a super je da klinicki izgleda bolje od onoga sto je pokazao uzv. to ti govori o djetetovoj unutrasnjoj snazi da prebrodi poteskoce. to je jako vazan faktor.
inace, ne postoji tablica po kojoj je neki stupanj ostecenja znak za alarm,a neki manji od njega nije. mi smo pvl 4 kao posljedica infarkta arterie cerebri medie, sto prevedeno znaci katastrofa. ipak, danas ne izgledamo kao katastrofa, nego kao vecina sasvim zdrave djece. imamo nekih drugih poteskoca, koje su isto posljedica velikog ostecenja, ali sve je to pjesma u odnosu na ono sto nam se pisalo.
zato, glavu gore, radite i pisi nam.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 09 tra 2009, 07:44

mamabina :mah ,dobro došlica i od mene
kao što si i svi ostali napisali u pravo vrijeme počinjete sa vježbanjem tako da su i prognoze, za tvoju bebicu, ohrabrujuče.... samo polako , dan po dan i u izvođenju vježbica se usavršavaš a tu su i redovite kontrole koje ti daju elana za dalje... želim vam sve najbolje!

u vezi ortopedskih cipelica, Luka je isto tako stabilniji i bolje hoda u njima nego u drugima...

Luka je napunio nedavno 6 godina i ove godine je školski obveznik, tražili smo odgodu koju smo i dobili.
na testriranje smo došli ujutro u 8 i sa Lukom su za stol sjele psihologica i defektologica da riješe test i u tom trenu njih dvije dobiju kavu i kolače i moje dijete bez ustručavanja kaže da nije doručkovao i da bi jeo kolače i tako im smaže dva komada a poslije kolača dijete naravno žedno i traži i sok....
uz zabavljanje nešto su uspjeli i riješiti od testa ali mi je žao što nisam vidjela kako je to prošlo...
stručni tim na tom lječničkom pregeledu nebrine toliko Lukina dijagnoza vezana za njegovu motoriku, več njegova lako otkolonjiva pažnja pažnja i koncentracija .... ah taj adhd.... biti če nam teško...
tako da ih više brine ta dg i ponašanje a Luka je toliko senzibilno i emotivno dijete koji nebi mrava zgazio, koji plače sa svojom sekom kada ona plače a oni me udaviše pitanjima o agresivnosti i kako se slaže sa svojom mlađom sekom da li ju tuče .. grize..., objasnila sam da Luka nije takav u što su se i kasnije uvjerili ( proveli smo kod njih 2 sata...)
sa stručnom timom se vidimo dogodine kada više nema odgode... i baš me strah škole i hvata me panika...

:zekomah ljepi pozdrav svima
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lucija05 » 10 tra 2009, 11:40

Veliki pozdrav svima, nisam se javljala neko vrijeme. Između ostaloga bili smo bolesni, miš je bio na injekcijama i inhalacijama dva put dnevno (laringitis) i što je najgore od svega on i dalje tako laringitično kašlje :(
Nismo vježbali tjedan dana baš ništa, a prije dva tri dana smo počeli i živa katastrofa, odmah bježi, ljuti se, plače, udara sebe, mene.... sigurno si misli, a tako me lijepo pustila na miru što sad opet hoće...

Jučer smo bili na kontroli. Doktor je zadovoljan njegovim napretkom i željom za dalje. Trenutno smo na klečanju i iskoraku iz četveronožnog. Problem su nam veliki i stopala. Iako bi se moja buba stalno ustajala na nogice, čak je počeo i bočno hodati, mi to naravno trebamo još neko vrijeme stopirati....

mamabina dobro nam došla, puuno strpljenja i rada će ti trebati sljedećih bar godinu dana (nadam se da će to biti i dovoljno). Sve su ti cure napisale, bez obzira na sve naše dijagnoze, svako dijete je svoja priča....i veliki borac.
Moj miš je nedonošće, 32 tjedna, krvarenje 2. na 3. stupanj, hipoksija, infekcija....jedva preživio, nalazi ct katastrofa (kortikalna atrofija), ali uvijek je bila najbitnija njegova klinička slika koja je bila bolja od svih nalaza. On je sad 17 mjeseci, vidjela si dokle smo dogurali, ja sam presretna i naravno da sam ponekad nestrpljiva i pitam se kad će nam biti kraj svemu tome... ali unatoč tome beskrajno uživamo zajedno i to je najvažnije!

Svima veliki pozdrav i da se lijepo provedete i odmorite u nadolazećim blagdanima. :zekoplese :kiss
veliki šećer, škorpija, 2004.
mali šećer, još jedna škorpijica, 2007.
lucija05
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 11 tra 2009, 02:06

mamabina..dobrodosla :buket cure su ti sve napisale,tako da nemam sto dodati..budi sretna da ste na vrijeme sve saznali,mi smo dosta kasnili sa svime jer nije bio nedonosce,na porodu bilo sve super itd..tek s tri mjeseca saznali da ne vidi,sa 7mj operacija ciste,a tek s godinu dana prvi put kod fizijatra!to je katastrofa!

flipper,pa zar je luka vec tak veliki? :5 super mi je kak velis da je trazio kolace i soka :mrgreen:
prema svemu tome cini mi se super za skolu,di je moj adrich daleko od toga a slijedece godine i on je sk.obveznik..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 13 tra 2009, 14:55

Bok svima,evo samo da se kratko javimo nakon jucerasnjeg cjelodnevnog obilazaka baka i dida i gdje god dodjes moras uzet nesto u usta,kao da danima nismo jeli,a ne mi 15 min ranije cijeli rucak.Nadam se da vam je svima bio lijep Uskrs i da ste ga proslavili u drustvu svojih najmilijih.Sretan Uskrs svima! :zeko
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 14 tra 2009, 15:07

Nuna je napisao/la:Mamabina,mi smo ti vrlo slicni Lotti,samo sta smo mi malo ranije nasli Polovinu.

da dosta smo slicni, i u isto smo vrijeme dosli do polovina (i mi sa 17mjeseci), jedino sto je vasa curica sa tih 17mj bila u puno boljem stanju nego nas mali..nama sve ide jako polako, al dobro bitno da ide.. :pile

a ovo potpisujem u potpunosti:
Nuna je napisao/la:Uglavnom nakon 6 mjeseci zivota ja sam skuzila da nesto ne stima,jer su mi non stop govorili da je ona prerano rodjena i da ce kasnit za vrsnjacima i govorili mi da se ne brinem.Ja i dan danas krivim sebe sto sam slusala neuropedijatricu i fizijatricu a ne samu sebe.

stvarno imamo puno zajednickog.. :hug

flipper, bas ti je super luka, a mogu si i mislit da te hvata trema, i mene ti je strah u vezi skole, a tek mislimo za 3 god krenut..a kako ce mi tek biti godinu prije.. :roll:

sto se tice Uskrsa, bas smo se lijepo odmorili i podruzili ,a bome i prenajeli. stvarno svi kojima dodes ocekuju da moras sve probat, ja jucer nisam stvarno vise mogla, pa su decki umjesto mene pristojnosti radi jeli.. lovro je pak uzivao u cokoladnim jajima i zekanima,ko god nam dosao nosio cokolade, ovaj moj bi ih sve smazao pa sam mu morala i skrivati..
danas nastavljamo s terapijama, malo je pobuna, ali dobro..pozdrav svima :mase
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 15 tra 2009, 14:02

bok svima,htjela sam samo kratko napisati sto mi je moja cura jucer priredila.Ja sam bila u sobi i pravila krevet kad odjednom cujem ona zove- MAMA MAMA-.Ja potrcim da vidim sta se desava jer mi nekako glas dalek i cudan.Ona ustala na noge,bocno presla 2m hodnika otvorila ulazna vrata(blindo vrata) i stoji kraj lifta u vanjskom hodniku i kaze meni -Mama,ja ti idem u Tommya kupit bombone i zvake- Ljudi ja samo sto se nisam unesvjestila.Ona je to izvela u 3-4 min,koliko je meni trebalo da napravim krevet,ne smijem je ni na trenutak ostavit samu i sad stalno zakljucavam ulazna vrata.Eto toliko od nas,by by :strah
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 15 tra 2009, 15:58

Nuna, bravo za malu istraživačicu,a nama roditeljima nikad dosta opreza

Danas je moje dijete išlo samo na tramvaj, i na trening, zapravo išla su i braća :joy
Vježbamo i dalje i idemo na plivanje.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la MAJA Skopje » 15 tra 2009, 18:58

Breg super samo napred!!!!! :zekohop
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 15 tra 2009, 18:59

majo, hvala i sretan put :mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 15 tra 2009, 23:50

breg,bas lijepe vijesti :joy
nuna,i ja ti tak na svog malog moram pazit..isto zakljucavam vrata..a sad je poceo i odlazit u kupaonu i pustat vodu u kadi!i tak ju ostavi pa ja nadem nakon 5min kako curi!!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 16 tra 2009, 13:22

super vijesti za samostalne vjezbace, i male i velike! :joy
moj se isto poceo dizati na noge, gdje god ima priliku, a o glupostima koje radi bolje da ne pricam..on je sad tek u onoj pravoj fazi istrazivanja, koju zdrava djeca imaju izmedu 1 i 2 godine kad prohodaju, mislim ja bi se istodobno i smijala i plakala kad vidim sto radi, a da ga moram pazit moram, uopce nije svjestan opasnosti . nek ja sam odem na wc, eto ga vec u kuhinji, otvori mi ladicu sa specerajem, posipa brasno, tjesteninu, digne se na noge, otvori gornju ladicu, izvadi mi noz i ja ga tako nadem kako stoji s nozem u ruci.. :strah imu tu jos toga.. :znoj a kupaona, joj lu, da se oni dva udruze :mrgreen:
jos nije u stanju da bocno hoda, a sto ce tek tada radit bolj da ne razmisljam.. :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamabina » 16 tra 2009, 20:23

hvala svima na riječima potpore puno mi to znači

mi se polako uhodavamo, vježbamo 2-3 sata na dan, cilj su nam puna tri sata. Neke nam vježbe lakše idu a neke teže. Često smo bili kod Polovina na edukaciji a sad idemo za tri tjedna.

vidim da svi lijepo napredujete... čestitke malim istraživačima ( znam kako vam je imam ja i klinca od 2,5godine, i on bi ponekad htio vježbati seku :bab a tek to je za poludit...), a bravo i za luku školarca :rolf

Po :belji zdravi...
MamaBina
slikaslika
mamabina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nuna » 17 tra 2009, 14:11

Mamabina,bas mi je drago da ste se uhodali,nama je isto trebalo jedno 2 mjeseca dok smo pohvatali sve sto ti tamo pokazu,ali ide to.
Samo hrabro naprijed,pozdrav :mala
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 18 tra 2009, 21:47

breg, bravo za vas, ja o tome jos sanjam, sigurno je ponosan sam na sebe :dada
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 18 tra 2009, 22:05

breg, cestitke!!! znam kako se osjecas. srce ko kuca, an? imas i zasto. to je zapravo to zasto ste radili i radite i dalje. meni je posebno ganutljivo kad vidim martu kako sve hoce sama i kako joj treba sve manje moje pomoci. ljudima sa zdravom djecom je to normalno, ali mi znamo kolika je vrijednost svakog stupnja samostalnosti vise!!!!!
napredujte i dalje!!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 20 tra 2009, 09:34

Cure,da li treba uputnica za pregled kod dr.Zucka na Goljakuili se moze i placat? :dunno
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 20 tra 2009, 16:36

Evo nama stigao uredan nalaz VEP-a s rebra! Jedna briga manje :dada Jos da nalaz MR bude u redu nitko sretniji od nas!
Jutros je gospodjica bila u skoli, domaci rad jos nije napisala, cini mi se da se odvikla od svega sto ima veze sa skolom preko praznika.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 21 tra 2009, 07:02

super za uredan nalaz VEP-a :joy
i nas čeka u 5 mj. MR isto na rebru
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamabina » 21 tra 2009, 19:26

flipper je napisao/la:super za uredan nalaz VEP-a :joy

pridružujem se čestitkama!

Nuna
mislim da se na Goljaku ne može plaćati možda ako dr. Zucko ima privatnu praksu...

Da li netko zna može li se EEG raditi djetetu ispod godine dana naime čula sam da ne može da se do godine radi samo ultrazvuk glave????
MamaBina
slikaslika
mamabina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 21 tra 2009, 19:52

Evo i nas. Put u Zagreb je vise bio idi mi dodji mi. Stigli u petak popodne i dobili kozice. :/
Verovali ili ne djaba isli. I u nedelju odma doma. Pravac Skopje- Zagreb cirka 10 sati voznje sa pauzama.
Eto ono sto je interesantno je da i mama nije prelezala kozice pa bice veselo. Jovan nema neku temperaturu dobro se osjeca.
Pozdrav :mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 21 tra 2009, 23:09

flipper..mi idemo na mr na rebru tek u 9 mj :( jer ne mozemo prije..iako se za to znalo jos prosle godine,da trebamo,al eto,neuropedijatrica je mislila da ima vremena,a s tim nalazom smo sad trebali ici neurokirurgu..

mamabina..koliko se sjecam,adrian je isao na eeg prije navrsene godine dana..

majo,jadni vi s kozicama..tu u zagrebu ih sad svi imaju..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 21 tra 2009, 23:35

koliko ja znam svugdje se možeš naručiti na pregled bez uputnice i onda naravno to i platiš, da li to bio dr.Žučko, neki stomatolog, okulista itd...

što se tiče EEG-a, on se radi od rođenja, tako je barem bilo kod nas, moja curka je imala 14 dana na prvom EEg-u. (ultrazvuk glave i EEG zapravo nemaju veze jer ne prikazuju iste nalaze)
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nora28 » 22 tra 2009, 10:51

Majo, nama se sto puta dogodilo da dodjemo gore i uhvati nas gripa, temperatura, viroza pa nista od vjezbi....Znam kako je to.
Drzite se! :hug
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 22 tra 2009, 12:47

danas u 16h i 15min na HTV1 je emisija Hrvatska uzivo ili tako nedsto. Bit ce prilog o Marti i Bruni koje vec 5 godina vjezbaju kod Polovine. Dosle su s dvije godine, a sefiniranom diparezom. Pogledajte gdje su sada i kako zivi obitelj s dvostrukim vjezbacima!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 22 tra 2009, 17:48

Martina mama, šteta što sam to tek sad vidjela :(
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lucija05 » 22 tra 2009, 21:27

uf, martina mama i ja sad tek vidim, baš mi žao što sam propustila vidjeti Martu :(

I mi smo EEg radili prije 1. rođendana, može se bez problema, i kao što netko reče to je nešto sasvim drugo od UZV.
Majo uf, baš mi žao što ste se toliko naputovali za ništa. Nadam se da će vam kozice proći sa što manje muke.
nora super za dobre nalaze, ma brzo će se ona naviknuti ponovo na školske obaveze :proljece
Nuna, lulamae, Lotta ma super mi je čitati ove slatke aktivnosti vaših malaca, ma samo neka oni istražuju i upoznaju sve oko sebe, :srca
breg čestitke na samostalnom odlasku na trening, vjerujem da si bila jako ponosna :joy

Ivor se naučio penjati i spuštati na i sa kreveta i sad je sav sretan on se ustane u sekundi i odmah diže nogicu, svuda bi se penjao, na stol, na police od ormara, u kadu.... a ja bih trebala što više sputavati i podizanje, a kamoli ovo pentranje, ali brži je od mene 100 puta....mali zvrk
veliki šećer, škorpija, 2004.
mali šećer, još jedna škorpijica, 2007.
lucija05
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 23 tra 2009, 06:59

martina mama je napisao/la:danas u 16h i 15min na HTV1 je emisija Hrvatska uzivo ili tako nedsto. Bit ce prilog o Marti i Bruni koje vec 5 godina vjezbaju kod Polovine. Dosle su s dvije godine, a sefiniranom diparezom. Pogledajte gdje su sada i kako zivi obitelj s dvostrukim vjezbacima!!!

ja isto nisam gledala i baš mi je žao
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.