Tonka...ja u mom DM-u nisam ni zamjetila da ima Severovih proizvoda...
bas cu pogledati prvi puta kada idem
Sada je: 11 ruj 2026, 23:24.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

.saptacica je napisao/la:Ili odmrznuti, pa skuhati jelo, pa skuhano jelo zamrznuti u manjim porcijama.

zauvijektvoja je napisao/la:a motorku nemam...
.zauvijektvoja je napisao/la:Sad gledam tu jaretinu...3 kg je, ali je zamrznuta...![]()
Znaci trebam je odmrznuti da bi je rasporedila u manje paketice i opet staviti u zamrzivac.
Malo mi je to glupo...zar nema u ponudi svjeze?
marie claire je napisao/la:Ja imam sreću da imam vrt, pa smo posadili i jagode, tikvice, pome, mrkvu.....
Al mi treba podatak o eko jabukama, kruškama, tj dobar bio dućan u Splitu, adresa.... Please...
silki je napisao/la:zauvijektvoja je napisao/la:Sad gledam tu jaretinu...3 kg je, ali je zamrznuta...![]()
Znaci trebam je odmrznuti da bi je rasporedila u manje paketice i opet staviti u zamrzivac.
Malo mi je to glupo...zar nema u ponudi svjeze?
pisala sam severu.
1/4 kozlića je cca 3 kg. ima smrznute komade od 3kg ili po manjim porcijama. biraš kako želiš.
ja ću uzeti definitivno pa kad odledim kilu jesti ćemo i mi i mališa.
piceki tek na jesen.
mamashnita od noje je napisao/la:ciketinu

Ina66 je napisao/la:silki - da si bliže, dala bih ti ja kunića. taman na ljeto

Ina66 je napisao/la:s voćem i povrćem iz bio&bio u Primi3 nisam baš zadovoljna, osim bundeva
e da, i Mercator ima bio voće, također dobro

Ako možete kupiti direktno od seljaka.

podocnjaci forever je napisao/la:Ako možete kupiti direktno od seljaka.
... i bacaju raskomadane lešine životinja po kojekakvim kanalima...
Bila, vidjela, iskusila..
), ali baš mi je to na faksu ostalo u pamćenju ....
i daleko je to od eko proizvodnje - jako daleko.....

poštovani/a gđa/gdin šafarić,
na našem forumu nije dopušteno reklamiranje pa bih vas lijepo molila da, ako to želite, radu foruma doprinesete na neki drugi način.
hvala!
Uh, da PF, u tvojoj blizini ima toga stvarno puno. dovoljno je malo pronjuškati po slavonskim selima. a ima u svim selima (da nebi ispalo da su samo slavonci takvi), ali baš mi je to na faksu ostalo u pamćenju ....
Kupiti direktno od seljaka ?? Da, ali opet ako možeš imati uvid bar u dio proizvodnje, jer danas se kupe trodnevni pilići (kod mene od "Koke" ) iz intenzivnog uzgoja podmladka, pa se onda neko vrijeme dohranjuju smjesom (nemožeš piliću od tri dana oduzeti smjesu, a samo to je do sad jeo), da bi se nakon toga lagano prelazilo na domaće žitarice (ko ih ima, a ni one nisu iz eko proizvodnje) i zelenu prehranu (ubranu na livadama, ustražnjem dijelu dvorišta i tko zna gdje sve ne - a gdje psi mačke i glodavci dnevno prolae i smrade. Neki samo dodaju malo više kukuruza da bi pilić imao žutu kožu i da meso nebi imalo prepoznatljiv mirisi daleko je to od eko proizvodnje - jako daleko.....
. Ti pigmenti spadaju u one skupine E.... i nisu preporučljivi za ishranu ljudi tj. mogu štetiti.

Treba naći neku zlatnu sredinu u svemu. Mislim da smo malo pobrkale lončiće i da smo se malo pogubile.
Ali recimo, tele nemam doma, pa teletinu kupujem kod proizvođača kojeg osobno poznam i koji mi je provjereni. Banane kupujem u trgovini, a hranimo se najčešće sezonskim voćem i povrćem. Imam i punu škrinju mesa, voća i povrća proizvedenog na mom vrtu... 

frrr je napisao/la:Ina66 je napisao/la:s voćem i povrćem iz bio&bio u Primi3 nisam baš zadovoljna, osim bundeva
e da, i Mercator ima bio voće, također dobro
mercator ima isto povrće kao i bio&bio, ono koje uvozi biovega. bar ovi mercatori u zagrebu. imaju još i krumpir i luk koji se samo zovu bios i piše na njima da su prirodni, ali nemaju nigdje potvrdnicu nadzorne eko stanice
17.01.2009.
Dugo sam se grizla što nisam mogla uvijek nabaviti eko-proizvode, dok nisam posložila neke stvari. Trudim se koliko mogu da jedemo zdravo, a da baš sve štetne utjecaje mogu otkloniti - sigurno ne mogu. Da bi voljela da imam neki provjereni izvor prave eko-hrane - bi, voljela bih. Al sad se prilagođavam trenutnoj situaciji i prije svega se koncentriram da obroci budu raznoliki, s pono povrća, voća, žitaricama, da jedemo kvalitetno s te strane. A nadam se da eto oni koji kontroliraju sve to ipak rade svoj posao.

17.01.2009.
), ono što nemam, od povrća, voće kupim u bio dućanu, meso mi se uzgaja na selu kod rodbine, a po domaću teletinu potegnem i na Murter ako treba iz Splita!

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.