Sada je: 12 kol 2026, 12:57.

Downici III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici III

PostPostao/la DomiMama » 02 tra 2009, 10:56

Aina, cestitke!!!!! :srca :joy
WOW koji bumbo od bebe... :mali :mrgreen:
a kak se zove?
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la camelia » 02 tra 2009, 23:17

Cestitamo aina! :joy Zbilja velki decko :1
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 03 tra 2009, 09:32

Camelia - i tebi cestitke!!!
trece! :mrgreen: WOW!
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 04 tra 2009, 20:36

Hvala svima na lijepim zeljama, :) i DA porod je bio izuzetno tezak jer je zapeo za ramena pa je bila panika kako ga izvuci. ali svaka cast ovim doktorima ovdje, cim su vidjeli da ide tesko, u trenutak se skupilo desetak doktora u sobi, jedna grupa mi je gurala na stomak, drugi mi motali noge oko glave kao da radimo yogu, a jedna mala doktorica, kineskinja, s finim malim rukama, je upala u meni za otkaciti mu rame da moze izaci... svaki dan se zahvalim Bogu na tu zenu doktoricu! da je bio neki veliki muski doktor tko zna jel bi uspio svojim velikim rukama uci i zdravo ga izvuci... uglavnom toliko grozno iskustvo, ne radi boli, nego radi straha da cu izgubiti dijete! bol vise/manje prolazi... ali inace smo svi veliki u obitelji: aina je imala 4.0kg, ja i moja braca svi oko 4.3, u MM-ovoj obitelji isto tako, a imam ujaka koji je imao 5kg pri porodu! rekla mi doktorica da iducu trudnocu induciramo u 37. tj :)
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la irena1506 » 07 tra 2009, 11:41

drage moje forumasice, nisam vam dugo pisala o Kikiju, pravi je mali frajer: govor napreduje, slaze recenice, ali poprilicno sporo. Kao i za sve do sada potrebno je veliko strpljenje, jer kad ga krene ideeee super. vec smislja fore, a najdraze mu se prepirati. Velika je maza i sve hoce raditi sam: iz ormara ujutro izvadi odjecu i obuce se i slicno.
mah mah svima
Zadnja izmjena: irena1506; 27 tra 2009, 14:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
irena1506
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la camelia » 07 tra 2009, 14:49

Ej,Irena :zekomah Ma,ko bi se usudio osuditi te?Svaki roditelj zna kaj je najbolje za njegovo dijete.Jedino neznam kak mozete dobiti odgodu jos godinu dana.Meni su rekli da se to nemoze,da P mora u skolu sa 7god.i 9mj.,pa kakva god ta skola bila.....normalna,specijalna.......Mi sad idemo na odgodu,a u jesen 2010g.krecemo u prvi razred.Koji,gdje,kakve skole.....to jos nis neznamo.

Po ovome kaj si ti napisala za Kikija...meni to opce ne zvuci lose.Mislim.....uz asistenta mozda bi to islo i ove godine.Pa on puno zna,a to kaj je manji.....tak i onak cete ga vi voditi u skolu,pa i nositi torbu.Neznam,vidite jel se moze to jos odgoditi.Sretno!
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la irena1506 » 07 tra 2009, 21:34

Camelia thx,

danas sam Kikija i cobru Ivana izmorila po ducanima, jer smo kupovali za njih tenisice i stosta drugo, on je ozednio, pa kad smo prolazili pokraj man-a sto pregledava racune u Emezeti, Kiki je rekao: ej, sefe, molim kolu
Zadnja izmjena: irena1506; 27 tra 2009, 15:03; ukupno mijenjano 1 put/a.
irena1506
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la camelia » 07 tra 2009, 21:39

:lol Irena.....bas su duhoviti,znaju imati takve provale,samo se sjetim Ireninog Jana :5
Probajte sve! :mase
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 10 tra 2009, 13:48

posto brisem s posla, a sumnjam da cu do utorka uspjeti na net...
Zelim vam svima sretne i vesele i debele i slasne i sunkaste i jajaste praznike...!!!

Uzivajte u suncu i svojim suncekima!
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 10 tra 2009, 17:49

Jedna ovdasnja udruga za integraciju osobe s DSom u drustvu je zapoceo kampanju za integraciju djece s DS u skolama. Sinoc sam vidjela jedan njihov spot na tv-u i bas su simpaticno napravljeni. Na stranicama dole mozete pogledati dva TV spota sto su napravili. Mene je spot jako nasmijao jer sam si tocno zamislila Jan-a i njegove skolske bisere u toj ulozi i kako bi se on pravdao mami/uciteljici :)

http://no-excuses.ca/campaign/CACL_campaign.html

Svima SRETAN USKRS! :zekomah
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 14 tra 2009, 20:45

Irena1506 pogledaj poruku
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la irena1506 » 14 tra 2009, 23:04

Dinkic na koju poruku si mislila? Poz svima! mah mah
Zadnja izmjena: irena1506; 27 tra 2009, 14:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
irena1506
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dinkic » 14 tra 2009, 23:30

Irena imas privatnu poruku od mene. Kad se registriras i kad pises za forum onda ti gore na vrhu stoji npr. (1 new message), klikni i odi procitati.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la sretnamama32 » 15 tra 2009, 12:20

Evo da se malo javimo.
Leticija samo što nije prohodala samostalno, tako malo joj fali, neće vježbati i gotovo, samo da je po njenom.
Voli se igrati s djecom, jako je društvena. Prijavili smo je u vrtić pa ćemo vidjeti da li ćemo upasti, šanse postoje.
Bili smo na terapijskom jahanju jako joj se sviđalo, obožava konje.
Za sada zna izgovoriti 5 - 6 riječi, sve razumije i kad nešto želi pokazuje na to, kad se želi igrati s bebom pokazuje prstom na bebu i izgovori "be-ba". Ono što je mene najviše iznenadilo je riječ "hvala", ne kaže ju skroz pravilno ali trudi se.
Obožava crtić Fifi mogla bi ga gledati non stop, kad bi joj dozvolila.
Ne želi više nositi naočale i tu vodimo rat, svaki puta ih skine i baci, ne znam više na koju foru da je dobijem da ih nosi.
I da naravno hrana...od djeteta koje je jelo sve došli smo u fazu da ne želi jesti ništa...to je borba. :/
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 15 tra 2009, 12:43

sretnamama32, za naocale da probas da nece dobiti Fifi ako nema naocale. Nama je kod Filipa to bio najbolji ultimatum i obavezno ih je nosio. Sada i mi trazimo nove ideje kako ga navesti da ih vise nosi. Cita bez njih i pise, ali ....
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la DomiMama » 15 tra 2009, 13:50

evo jedan od jutros...
oblacim Domija za vrtic...
D: "oce ici teta Tina? a?" (prijevod: hoce ici kod moje sestre)
Ja: Ne. ides u vrtic
D: "nece vltic. oce deda :belji " (ovo je doslovce jer se on i moj tata tako pozdravljaju)
Ja: Ne. ides u vrtic
D: Nece vltic.... (nakon malo razmisljanja)... a di je tata?
Ja: Tata radi.
D: Nece tata ladi.
opet malo razmisljanja...
D: "oce ici teta Tina?"
Ja: Ne. Ides u vrtic.
D: " aaa dobloooo..."
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 15 tra 2009, 20:53

aaa, domimama i sretnamama, ja se rastopim kada pomislim kako vasa mala djecica slatko pricaju. za sada aina samo govori baba za piti i faha za hvala. ali svaki put kada kaze jedno ili drugo se rastopim! jeva cekam da pocinje malo vise pricati!
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la camelia » 15 tra 2009, 22:22

Cuj ti Domija kak prica.Prava pricalica!Sigurno na tatu ;)

sretnamama...za jelo se ne sekiraj,kad bu gladna ,bude papala,a za naocale probaj ju uloviti na spiku kak ce biti lijepa,kak curice to nose,pa nadji u novinama djecu sa naocalama...mozda upali,ali prefrigani su oni.
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretnamama32 » 16 tra 2009, 11:50

Hvala na savjetima! Nadam se da ćemo uspjeti s nošenjem naočala...a što se hrane tiče jučer je već bolje jela.
Ma to je naša mala tvdoglavka.... :D
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 18 tra 2009, 22:16

uskrsnje praznike smo proveli u becu. prema ireninjuoj preporuci, posjetili smo i hause der musik. nama odraslima se jako dopalo, a marti je to bilo jedno dosta napeto iskustvo. na ulazu ju je odusevio onaj uredjaj na kojemu pucas balone pa kreiras svoju posebnu glazbu, odusevila ju je i igra kockama i naravno dirigiranje. pomalo ju je uplasilo ste je u muzeju dosta mracno i sto bez da vidi, mora sve one slusalice stavljati na usi da bi doznala sto se iza svega krije. marta je inace vrlo senzibilna na zvukove. svidjelo joj se i plesati valcer u onoj straussovoj sobi. ipak, iz muzeja je izasla dosta ljuta. valjda joj je bilo previse otkrivanja i preintenzivno. bas je bila nervozna to popodne i vikala kako nista u becu nije carobno (prije je sama konstatirala da je bec sav caroban). toliko nas je to popodne umorila, da nam je bilo zao sto smo uopce forsirali otici u kucu glazbe. onda kad se sve sleglo, krenu pitanja: kako se zove ona truba u uhu? moja prijateljica dobila upalu uha, a marta kaze, sigurno voda u eustahijevoj trubi. impresioniralo ju je cuti zv8ukove koje beba cuje u maternici pa svako malo kaze da je u i ona sve to cula. ono sto me najvise impresionralo je da je zapamtila sve kompozitore iako je tamo hinila da joj je sve to dosadno. stvarno cudo kako pije. steta sto takvih stvari nema kod nas.
za iduci put preporucamo posjet zooloskom u becu, zoom museum i djecjem gradu u koujemu djeca rade i zaradjuju pa sami raspolazu troskovima. marta je zato sto ne zna njemacki, radila na bausteli, radila u tvornici cipsa. bas joj je bilo zbaavno. zaradila je i polozila vozacki. super provod.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 24 tra 2009, 09:58

Danas me ujutro docekao Domijev rad izvjesen s ostalim radovima na oglasnoj ploci... cim prebacim na komp, zakeljim ga ovdje... crtali su neku granu :mrgreen:
onda me zvala teta da imaju neku studenticu koja pise diplomski o integraciji djece sa pp i jel' ga moze slikati (iako ga nisam najreprezentativnije skockala - u trenirci je - ipak rekoh da, narafski :D )...
poceo je ful sve ponavljati i jako se trudi ispravno izgovoriti... banana je recimo bijana (ali kad ju rastavimo na slogove - sve ponovi BAAA NAAA NAAA... pa ponovi sve banana...) nakon 2 min... bijana... :roll: :D
poceli smo ici na "zakoda" ili tutu, ali jos uvijek je to zeka peka... upoznavanje... mislim da cemo se na ljeto ozbiljnije pozabaviti time...
kuzi stvar, ali jos uvijek piski valjda svako malo... nema da je onak' dugo suha faza...
kad ide na "zakoda" onda me uredno posalje po neku knjigicu... "oce citati klalja lavova"... i ko pravo musko cita na wc-u.
u autu slusamo jezurku jezica... ("mama oce jezica"... nakon 5 min... "nece vise jezica, oce ljubavi" - onda moram promijeniti CD i staviti onu pjesmu od ENI - ljubi me... )... kod jezurke jezica pjeva svaki zadnji stih...
i tak... :bojajaja
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 28 tra 2009, 11:06

DomiMama je napisao/la:Danas me ujutro docekao Domijev rad izvjesen s ostalim radovima na oglasnoj ploci... cim prebacim na komp, zakeljim ga ovdje... crtali su neku granu :mrgreen:

i evo ga... ovaj lijevi, pise pored slike: Dominik, 3,7g :mrgreen:
slika

jos par slikica... ovo pokusava voziti bic... samo glumi... da ne kazem - pozira...
slika

moj omiljeni sokic...
slika

u prirodi...
slika

ajde bok... ode ja... :cerek:
slika
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 29 tra 2009, 10:24

Domi - pravi si frajer :kiss
Moj je Jan usao u jednu nazvati cu pretpubertetsku fazu - bar u odnosu prema meni: na svaku moju ima tri svoje, nista ne poslusa od prve , a nerijetko niti nakon n-te ... na kraju uvijek zavrsi da ja urlam a on mi hladno veli " Pa kaj se deres??!!" :dunno
Lupanje vratima, okretanje ocima, ignoriranje , mrmljanje u bradu...... svakodnevica. :(
U skoli dobar a doma katastrofa. Nekad je palilo da mu kazem da me rastuzio svojim ponasanjem pa bi popustio, ispricao se cak... No sada i kad mu uvedem kaznu njega to ne tangira :" Ok , nema kompjutera danas cijeli dan , pa sta??!!" :roll:
Sad tek pomalo kuzim one roditelje koji su tesko prosli pubertet svoje djece :/
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la irena1506 » 05 svi 2009, 13:38

Domi, famozan si!!!!! Presladak! Vjerojatno i Domi kao i moj Kiki nece ici u setnju ako nije napravljena frizura, a od kad je otkrio tatin gel, svako malo si sam namjesti zurku, pa mu se i celo sjaji. mi se smijemo tome, ali to mi je bas super - voli biti vazan i lijep.
Kad ga Ivan naljuti, onda mene odvede u Ivanovu sobu i pokaze na neki papir na podu ili lose napravljen krevet, pa kaze gadljivo: mama , vidi ovo i ovo, pa pocne vrtiti glavom i govoriti Ivane, Ivane. inace mu je cobra najvazniji na svijetu.
Ha ha Jan je komedija, vec ga je copilo! Kiki uvijek prvo provjeri rubove usana mislim li ozbiljno kad ga nesto pitam, pa ako je vidio trzaj radi po svom - tako kad je nesto jako vazno odmah moram napraviti kameno lice.
mah mah svima :mah
irena1506
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la DomiMama » 05 svi 2009, 15:12

a neee... nasa frizura je trenutno vojnicka (tata ogulio i jednog i drugog) tako da je ovakva (nema gelova :mrgreen: ):

slika

a meni je najsladji bio sa ovakvom frizuricom:

slika

Irena - pa zar pubertet vec sa 10? :strah

Irena1506 - slikice sa geliranom frizurom molim :mrgreen:
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 06 svi 2009, 10:09

preslatke su slike!! mi isli na prvo sisanje pa kada skuzim kako slike postat stavim koju! a ovo "po vojnicki" mi je jaaako poznato. samo smisljam kako spasiti aininog brata od toga, on se rodio sa PUUUUNO kose i strsi mu gore ravno ko jez i ima bakrene pramenove :) a MM vec prijeti da nece mu sin imat frizuru na rock stara :D a nije ni mjesec i pol dana star.....
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 07 svi 2009, 18:27

slika
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 07 svi 2009, 18:30

slika
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 07 svi 2009, 18:33

ovo je njena prva haljinica, strasno je ponosna na nju i voli pozirati da ju slikamo u njoj :cool
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretnamama32 » 08 svi 2009, 09:10

Aina je stvarno cura i pol, već i hoda.....bravo!!!....Moja Leticija se pusi tu i tamo nama u zagrljaj....napravi dva teturava koraka i to je to....još uvijek je zeza ravnoteža.
A braco je pravi roker nema šta............preslatki su! :srca

Domi je super ....ova frizura s dužom kosom mu je baš bila slatka.....ali za ljeto je kratko ipak puno bolje. :)
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.