Sada je: 13 kol 2026, 08:52.
Moderator/ica: nadicab

noddy je napisao/la:Budući da bi A.trebao ići u školu 2010/2011,čitajući o asistentu u nastavi,čini mi se da bi se već sad trebalo početi baviti tim pitanjem.Da li će njemu stvarno i trebati asistent,zasad ne znam,ali mi se čini već sad pripremiti se.
Zanima me ima li tko kakva iskustva kakva je situacija na području Splita po pitanju asistenta.Od čega /koga krenuti (da li je to škola,ravnateljica,škol.pedagog),koji uvjeti moraju biti ispunjeni za asistenta,koju stručnu spremu mora imati asistent,da li roditelj mora sam naći asistenta ili tu škola postavlja zahtjeve,da li škola uopće dozvoljava asistenta ili to odobrava ministarstvo.Puno pitanja

Skola nije poslala zahtjev za asistenta pod izlikom da ga zup ured nece odobriti. U zup uredu za obrazovanje se izvlace na to da im ministarstvo nece financirati asistente i da split nema novaca. Prebacuju nas na Grad, a u gradu kazu da im to nije prioritet i da Split ima druge projekte (poput rive....).

...ja bi u Hrvatskoj morala biti sretna da smo mi otvorili vrata ostalima iza nas,
brojnost udruga samo odmakla stvari sa Zakonskih elemenata , jer one NISU zapisane na jednom mjestu....

čini mi se da je ta ogromna brojnost udruga samo odmakla stvari sa Zakonskih elemenata , jer oni NISU zapisane na jednom mjestu....

noddy je napisao/la:Budući da bi A.trebao ići u školu 2010/2011,čitajući o asistentu u nastavi,čini mi se da bi se već sad trebalo početi baviti tim pitanjem.Da li će njemu stvarno i trebati asistent,zasad ne znam

3. I dal je točna info da nakon 3 mjeseca je komisija koja ga ipak može usmjeriti u školu za klince sa p.p.

točka 3 je samo ako psiholog tako preporuči, a ako ne, onda škola nema tu obavezu.

martina mama je napisao/la: stvari obicno krenu tek kad netko preko veze progura projekt. (nije li tako i grad zagreb prihvatio financiranje asistenata?).
martina mama je napisao/la:dinkic, u nasoj skoli je asistent za djevojcicu kojoj je inace upitan ostanak u redovnoj skoli i tu je mama izgurala asistenta koji je s djevojcicom u skoli.
martina mama je napisao/la:ove su godine rezultirale jednim asistentom za djevojcicu s ds-om. nas su odbili, ali je to ipak nekome otvorilo vrata. moram li reci da se radi o kceri uciteljice koja je u skoli zaposlena?
zmijac je napisao/la:Budući da mi neke stvari nisu jasne ( a od kontaktiranih Udruga dobili smo samo podršku) imam pitanja jer u utorak su nas pozvali na razgovor u Grad:
1. ako ne nađemo( za sad nismo) tko nam može pomoći oko traženja asistenta- dat ćemo oglas i na Burzu i koja točno struka MORA biti?
2. financiranje se vrši putem Ugovora o radu, student servisa ili - kome Grad uplaćuje novce-(priča da uplaćuje školi mi je malo li-la)
3. I dal je točna info da nakon 3 mjeseca je komisija koja ga ipak može usmjeriti u školu za klince sa p.p.
Sad smo našli školu a opet brdo problema.
Ako netko ima još neku info koja bi nam mogla pomoći-hvala

pepita je napisao/la:točka 3 je samo ako psiholog tako preporuči, a ako ne, onda škola nema tu obavezu.
pa u komisiji je psiholog,pedagog,učiteljica... -i zajedno donesu odluku ili nije svagdje isto

Dinkic je napisao/la: Unutar redovnog obrazovanja postoji nekoliko razina odnosno oblika tako da nemojmo odmah gledati da dijete ide u spec. skolu. Ako je dijete pokazalo rezultate da moze pokusat u redovnoj skoli onda se vjerojatno moze naci oblik koji tom djetetu odgovara, indivudualizirani, prilagodjeni, s asistentom ili bez asistenta, djelomicna integracija, posebne skupine u redovnoj skoli.

martina mama je napisao/la:i naravno da me netko ne bi krivo shvatio, nemam nista protiv toga da asistenta dobiju samo djeca koja se inace ne bi mogla skolovati u redovnim skolama, a da ga moje dijete nikad ne dobije. pokazalo se da je uciteljica ipak nasla druga dobra rjesenja. ja mislim da je to zajednicko zalaganje djece za martin uspjeh zaista jedna vrijednost koje ne bi bilo da marta ima asistenta.
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.