Sada je: 04 kol 2026, 00:57.

Quinny Buzz i Mura:)

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Quinny Buzz i Mura:)

PostPostao/la Pati » 05 svi 2009, 12:19

Dakle kupujemo kolica, i ne mozemo se nikako odluciti izmedju tih dvoje. Jedna su mi bolja po nekim stvarima, a opet druga mi imaju isto neke prednosti. Pa sam mislila, najbolje da pitam da li ih netko vec ima i molim lijepo dobra i loša iskustva:))

EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Quinny Buzz i Mura:)

PostPostao/la thinkPINK » 05 svi 2009, 12:26

Mi imamo Muru i ja sam jako zadovoljna. Mana tih kolica je da su velika i teska, pa ako nemate prostora u autu i morate kolica vuci u stan, onda je to veliki minus. Sve ostalo su mi plusevi, podesiva rucka po visini, okretanje prema naprijed i nazad sjedeceg dijela, dobro leze na svim podlogama...
Imas pp Pati :).
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la viki » 05 svi 2009, 12:39

- ne znam kakva su Mura, ali TP kao da je opisivala Buzz
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zauvijekmama » 05 svi 2009, 12:43

najveca mana buzza je ta kaj nema skroz ravni polozaj za spavanje...dijete uvijek sjedi i kad ga okrenes u lezeci polozaj.
i teze se vozi, jer mu je prednji kotac manji od zadnjih
ja bi ti preporucila speedy.
:dada
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Barbi » 05 svi 2009, 13:00

Buzz je imala moja frendica i šizila je uvijek što ta kolica nemaju ispod onaj "pretinac" za staviti vrećice iz dućana i s placa. Možda se to može posebno nadokupiti, ne znam, ali originalno ne postoji.
Također, glomazna su i teška za upravljati, utrpati u gepek i slično.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Kosta`s mummy » 05 svi 2009, 13:32

Shopping basket za Buzz se kupi posebno i kosta oko 20 €, meni moja nisu ni glomazna niti teska za upravljanje, vec laksa od svih drugih koje smo isprobali. Ali nemaju lezeci polozaj i na njima pise da su za djecu od 6 mjeseci starosti pa vise. Po meni im je to najveca mana.
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 05 svi 2009, 13:44

Mura imaju lezeci polozaj i kosaru ispod sjedeceg dijela za odlaganje stvari.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Pati » 05 svi 2009, 15:44

Meni ovak stvari stoje:
Buzz:
-malo su manja
-svidja mi se sto imaju one bočne strane malo izdignute
-ne svidja mi se što je to sve jedan položaj samo drugačiji nagib
-bolje mi djeluje ona pregrada naprijed

Mura:
-košara dolje za hitat stvari
-imaju nagibe, onaj skroz ravni je stvarno ravni
-malo su veca ali imamo mjesta u gepeku
-šire sjedište, da se klinac moze raskomotiti

Sad, imamo lift, imamo garažu, znaci kilaža kolica nije nikakav sad problem.
ali i dalje se dvoumim i nikako:S
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 05 svi 2009, 15:57

izmedju ta dvoja kolica definitivno moram svoj glas dati za Muru.
Mislim da smo ja i TP vec negdje vodile detaljne razgovore o Muri.... pisala sam sve mane i nedostatke, budem ih nasla pa ti ih iskopiram...

inace, ja sam od prvog dana bila za BUZZ, jos se i danas znam okrenuti za njima ali sam svaki put sretna ispocetka sto sam se odlucila za muru :)

mislim da smo na MiBu ja i TP osnovale klub obozavatelja mura kolica ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 05 svi 2009, 16:07

evo kopiram ti razne moje tekstove (kroz vrijeme) o Muri :

MURA su teska kolica, necu lagati, ali tko ih ne mora nositi na kat - nije problem...
sjedalica je uistinu siroka, premda meni ispocetka nije djelovala...
mi smo se mislili izmedu BUZZa ali je ta sjedalica uska i nema nulti polozaj pa mi je to bio veliki minus...
speedi imaju frendovi (od kojih nasljedujemo AS i kosaru) oni su odusevljeni sa njima, mada sam nasla njima kao manu to sto nemaju "okomiti" polozaj za sjedenje pa se dijete dize iz kolica da bi gledalo van i nemaju nikakvu precku nego samo pojas u 5tocaka (precka se moze kupiti ali dodatno uz narudzbu)....
prostrana su, relativno laksa od Mure i Buzza, i najveca prednost - sklapaju se zajedno sa sjedecim dijelom....

Mura je iznimno lagana za sklopiti, moze se sklapati i sa sjedalicom pricvrscenom, ali je puno lakse skinuti sjedalicu i jednim pokretom ruke sklopiti kolica (cak i meni sa stomakom do zubiju)

kad ih sklapas sa sjedalicom onda su malo veca, ne mozes ih sklopiti skroz do kraja...
inace super lako je za sklapanje i zauzima jako malo mjesta- sjedalicu skines jednim pokretom, sklopis ih za cas i za manje dimenzije kotace otkopcas na jedan gumbic

super su mi ova zbog ove velike kosare - kako su mi sada drugacije stvari vazne nego kad sam birala kolica.....
naime ja namjeravam mog malca voziti u muri (MC) sto je duze moguce

MAXI COSI MURA 4
prednosti:
- zbog sirokih kotaca jako udobna za bebu
- lako upravljiva i jednom rukom
- lako se sklapaju premda potrebne dvije ruke
- lako se montira kosara i AS
- sportski dio se okrece u oba smjera
- kupola za sunce siroka i dobro stiti
- suncobran originalno samo u crnoj boji (saznala da je to dobro)
- kotaci se lako skidaju pa bez obzira na velicinu zauzimaju malo prostora
mane:
- mozda premala kosara ako vam sluzi za ducan,i sl.
- ipak dosta velika kada se sklope
- teska!!!
- siroka pa necete sa njima moci u svaku trgovinu

- torbu za kolica,odn. prematanje nije nuzno niti potrebno kupovati u skladu sa kolicima, izaberite onu koja vam se najvise svidja
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 05 svi 2009, 16:12

offroad? neznam meni funkcionira, nisam jos nikada skrenula zbog prepreke sa puta, prosli maksimir uzduz i poprijeko (idemo uvijek kroz sumu), bundek, more,plaze,grad, livade, ....
MM se uvijek smije da ja sa kolicima zapicim ravno i ne skrecem s puta zbog nikakve prepreke...

nadam se da sam barem malo pomogla ;)

:oft
cestitke na trudnoci :D
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Pati » 05 svi 2009, 16:26

Joj Plusić, super si se potrudila oko informacija, puuuuuuno ti hvala :kiss
Ja isto uzdišem za Buzzom jos od prvog djeteta i sad sam vidjela ovu Muru, tj malo bolje sam se zagledala i jako su mi se dopale.

A daj mi pliz reci, onaj materijal unutra. Malo mi djeluje nekako...plastično. Jel se brzo ofucao?
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 05 svi 2009, 16:41

ja ti imam staru kolekciju (tada je bila nova, morala sam cekati dok dodu :D ), ljepsa mi je po bojama i materijalu krovica ;)
jos nisam ostala samo u kolicima, cijelu zimu sam koristila vrecu od speedi kolica, jos uvijek mi je donji dio na kolicima, tako mi je lakse za oprati, istresti, ...a i super mi se uklapa u boju kolica :mrgreen:
materijal mi djeluje vrlo udobno, da se nece znojiti na njemu kad dode ljeto, a da ce ga bit lako za ocistiti .

murin footmuf nemoj ni slucajno kupovati.
torbu odaberi koja ti se najvise svidja, nije nuzno da bude murina , ionako je skoro nikada neces nositi dolje u kolicima nego uglavnom na ruckama.
suncobran ti ne treba jer se krovic mice skroz tako da sluzi umjesto suncobrana fenomenalno!

ako ti treba jos nesto u svezi kolica samo pitaj jer ih mi sretno vozimo vec 13 mjeseci i to svuda (a naputovali smo se :))
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 05 svi 2009, 16:49

Pati-imas veeeeeliki PP :mah
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la viki » 06 svi 2009, 15:53

- uz Buzz se dobije torba, kabanica i pumpa za gume, a ima i original košara za ispod za kupit, košta 100kn, ja sam ju dobila za bodove koje sam skupila kupnjom kolica u TL, znači gratis :mah
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 06 svi 2009, 17:17

Uz Muru samo pumpa za gume. :lol
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TinkiVinki » 06 svi 2009, 19:13

Ja sam se dvoumila između ta dvoja, skupljala informacije sa svih mogućih foruma (pa i stranih) i na kraju kupila JANE SLALOM PRO 3u1!
Največa prednost je što su jako lagana za trokolicu (ispod 8kg), super upravljiva, lako sklopiva, s pamučnim perivim umecima, s praktičnim dodacima i još hrpa toga...Uglavnom, još nisam naišla na neko negativno iskustvo s njima dok sam za ova dvoja čula i puno pluseva i puno minusa :dunno
Znam da sad možda i nisam od pomoći, ali... ;)
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 06 svi 2009, 19:21

bas sam sad setala sa jane (energy - super kolica, lagana, spusta se naslon, kisobran kolica, samo pohvale imam za njih) kolicima i nakon toga sa murom....
ne bi htjela zvucati pristrano, ali sa murom sam uzivala ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la TinkiVinki » 06 svi 2009, 19:32

OK, ne možeš uspoređivati lagana gradska kišobran i Muru...
Ja govorim o drugom modelu, terenskoj trokolici JANE, bitna je razlika.
Nedavno ih je i susjeda kupila, jučer smo obilazili kvart s njima i ja sam oduševljena,sigurna sam da nisam pogriješila. :dada
A i ona kaže da ih je kupila nakon preporuke nekoliko svojih cura... :dunno
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 06 svi 2009, 19:41

mislim da ce Pati svaki savjet biti dobrodosao :mah
ja se nadam da sam joj pomogla sa svojim iskustvom oko mura kolica.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Pati » 06 svi 2009, 20:00

Eto mm mi zeznuo cijeli koncept :lol taman sam svečano odlučila da hocu Muru i onda se on bacio u cviljenje da su mu Buzz bolja i djeluju praktičnije :drink
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zauvijekmama » 06 svi 2009, 20:10

ko da ce ih on voziti... :lol
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Pati » 06 svi 2009, 20:15

Argument mu je bio da bu ih on gurao u gepek :lol Je je jednom tjednom mozda, ostalo budem ja skupa sa dječurlijom sama bila.
U svakom slučaju nemaju mi boja koje sam htjela :angry
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 06 svi 2009, 20:27

mura ti je jednostavna za spremiti, cak ponekada ja radije biram spremanje kolica nego djeteta u AS :D
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la zauvijekmama » 06 svi 2009, 20:31

tako je kod svih muskih... :dada
onda ti njemu kupi ona koja ti zelis i reci da si kupila ta(muru), jer se lakse guraju u gepek... :lol
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Kosta`s mummy » 07 svi 2009, 08:41

Pati, nisam razumjela od kojih nema boja koja se tebi svidja Mura ili Buzz. Kad sam ja kupovala u avgustu 2007 u TL nisu imali Buzz capri boju koju sam ja htjela ali su mi obecali naruciti i dostaviti u radnju u Dubrovniku, jer sam iz Budve a to im je najbliza poslovnica granici ( tad ih u Crnoj Gori nije bilo u ponudi), poslali su mi katalog i sve sto sam narucila oni su u roku od 10 dana dostavili u tu poslovnicu u Dubrovniku i zvali nas da dodjemo po to kad nam bude odgovaralo. I sve to smo dogovorili preko mail-a, stvarno su me odusevili profesionalnoscu.
Gore je neko spomenuo kabanicu, torbu i pumpu, osim toga dobijes i mrezu protiv komaraca ( mi je stvarno nismo koristili jer smo imali onaj Chicco ultrazvucni aparat) i stitnike od vjetra - to smo koristili, to mi je OK dodatak.
Meni su licno Buzz po izgledu zaista bez premca, medjutim moras uzeti i korpu za dijete ili AS (tzv jaje) koji su kompatibilni sa trokolicom jer ti je osnovna verzija tek od 6 mjeseci. Nama su zbog toga sto je K imao problema sa misicnim tonusom na rodjenju fizijatri ovdje preporucili to jaje, i stvarno nas je super sluzilo. E sad za dijete koje nema taj problem bolja ti je ona kosara, ali sam za nju cula kritike da je malo uza nego sto bi trebalo. U svakom slucaju za bilo koji od ovih dodataka da se odlucis to ti uvecava cijenu za nekih 120 €, tako da smo mi tada Buzz i AS platili 590 €. Ne znam koliko ti to igra ulogu i koja je cijena Mure?
Svakako ti je najbolje da odes u radnju i isprobas sve u vezi jednih i drugih, voznju, sklapanje...
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pati » 07 svi 2009, 10:19

od kojih nema boja koja se tebi svidja Mura ili Buzz.

Od oboje :mrgreen:
U TL trenutno nemaju skoro nis od maxi cosija, nadje se po jedna autosjedalica eventualno po jednom ducanu. Čekaju novu pošiljku sa novim bojama ali ne znaju reci kad, moze doc za tjedan dana ili 2 mj,
a u baby media shopu su prodali smedju koja me zanima, mogu naruciti i dobiti za nekih mjesec dana ali su 500-tinjak kn skuplji.
EMA, 10.08.2005.slika

VITO, 22.06.2009.slika
Pati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kosta`s mummy » 07 svi 2009, 11:25

Pa dobro, imas ti jos vremena, mozda stigne ipak za 2 tjedna
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem