Sada je: 02 kol 2026, 12:14.

vožnja u automobilu

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

vožnja u automobilu

PostPostao/la bubamara787 » 16 svi 2009, 10:52

Nasa curica od 13 mjeseci se nikako ne voli voziti u automobilu. Bez obzira na sve sto radimo ili smo napravili jednostavno ona se jako brzo zasiti od sjedenja u autosjedalici. Na kratke relacije jos nekako to uspijemo izvesti, ali na duze... to je plakanje i plakanje ..... Jedino sto mi pada na pamet da joj je muka od voznje. Da li netko ima iskustva u davanju onih tableta protiv mucnine?

:conf :conf :conf
slika
slika
bubamara787
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: vožnja u automobilu

PostPostao/la Krumpirić » 16 svi 2009, 10:58

ne mora bit, neka djeca jednostavno MRZE vožnju. Meni je prva, makar ne osobito pedagoška, ideja, onaj DVD s crtićima prijenosni :oops: i stajanje svako malo.
Imaju homeopatske kuglice za mučninu, manje su zlo od onih droga Dramina i inih.
INače,
Marin je urlao, urlao, urlao. I onda negdje s godinom ipo prestao, i sada ili spava il pjeva :shock: (valjda jer kuži da je vožnja=landranje negdje)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la bubamara787 » 16 svi 2009, 11:15

Moju princezu crtici ne interesiraju niti malo... tako da to mogu jednostavno zaboraviti.

Gdje se nabavljaju te homeopatske kuglice? Jednostavno me je strah od pomisli da bi se uputili na more ove godine jer ce nam to putovanje trajati satima..... :baba :baba
slika
slika
bubamara787
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 16 svi 2009, 11:21

mislim da ima po apotekama-biljnim.

Travel Sickness Relief

Bolest putovanja (morska bolest, kinetoza) karakterizira pojava vrtoglavice uzrokovane kretanjem tijekom putovanja, praćene mučninom, povraćanjem, pretjeranim znojenjem i padom tlaka.
Homeopatski pripravak Travel Sickness Relief izvrsna je zamjena za alopatske lijekove koji koriste antihistaminike – lijekove za potiskivanje nadražaja za povraćanje, koji imaju smirujuće djelovanje na mozak, ali i neželjene posljedice: umor, smanjenje pažnje, smanjenu sposobnost vožnje, te druge neželjene nuspojave.
Travel Sickness Relief za sprječavanje mučnine na putovanju preporuča se djeci već od 2 godine nadalje i odraslima, ne izaziva neželjene nuspojave, nema kontraindikacija i potpuno je siguran, a sadrži:

Argentum nitricum (srebrov nitrat) 6X – koristi se za sprječavanje mučnina i povraćanja, te vrtoglavica.
Artemisia vulgaris 4X– pomaže kod mučnine
Belladonna (velebilje) 4X – pomaže kod boli u želucu.
Cocculus indicus (vaganj) 6X – pomaže kod mučnina praćenih glavoboljom, sprječava povraćanje.
Nitroglycerin 6X – pomaže kod mučnine
Plumbum aceticum (olovni acetat) 8X – koristi se kod mučnina praćenih bolovima u želucu.
Pulsatilla (sasa) 4X – odlična protiv mučnina i povraćanja.
Valeriana (odoljen) 6X – smiruje razdražljivost izazvanu nervozom želuca.
Vinca minor 4X – pomaže kod burne reakcije organizma vezane uz vrtoglavicu i mučninu

Način uporabe: Rastopiti 3-4 zrnca 3 puta dnevno ispod jezika. Djeca 2-12 god. uzimaju 1/2 doze za odrasle.

Pakiranje: 80 zrnaca.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la badada » 16 svi 2009, 14:02

pa ako joj je zlo valjda bi povraćala :dunno
naš malac je znao tako mali,ako smo išli nekamo ali brzo(recimo u roku pola sat-sat) nakon hranjenja,sve živo ispovraćati :strah :ne
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kolberg » 16 svi 2009, 14:42

moj je imao faze urlanja, protesta no oko 2 godine ga pustilo. ako smo se dulje vozili i recimo muz bi vozio pomagalo je da ja sjednem sa njim pa se igramo.
inace od nervoze znao je sve zivo skidat sa sebe, al proslo je i onda je postao vrlo osjetljiv na voznju bez sjedalice :mrgreen: , ako smo se nasli u takvoj prilici.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 16 svi 2009, 20:46

Sa S. smo imali problema mozda dvaput, jer mu je bilo vruce, ali sa M. to je bila muka ziva. Ma i na najkracim relacijama je vristao bez prestanka dok ne poplavi.

Nakon x-tog puta sam mu jednom zavukla ruku ispod ledja i tako ga drzala i smirio se. Kad idemo sa njim negde na duze, moram ja voziti, jer to iz nepoznatog razloga tolerise, ako sednem na mesto suvozaca opet vriska (ja to tumacim da on misli kad vec sedim i nista ne radim, mogla bih ga uzeti).

Sve je bolje i bolje sto je stariji, a i vezbali smo sami on i ja po gradu tako da je sa 20 meseci vec moze podneti relacije do sat vremena.

Ali ga se i MM i ja jos plasimo kad sedamo u kola. :mrgreen:
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la teutonija » 16 svi 2009, 23:46

Mi smo na dulje relacije npr more uvijek kretali navečer kad im je bilo već debelo vrijeme za spavanje ,cc21- 22 sata.Tad pozaspu i spavaju do jutra ,samo h prensemo na krevet kad dodjemo.

na Kraće relacije smo barem u jednom smjeru koristili dnevno spavanje. :mrgreen:

Sad već putujemo kad želimoi i ok su osim kaj se svađaju koja će šta slušat i sl ,pa često primjenjujemo gore navedeno. :zivili
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la tajci » 31 svi 2009, 00:32

moj se mališa mrzio voziti u autu, do te mjere da mi je vožnja do zg-a do mojih od 2.5 sata bila pravi užas jer bi on pola tog vremena proplakao. A onda smo kupili novi auto, monovolumen, i otkrila sam o čemu se zapravo radilo. U starom autu je autostolica bila tako postavljena da on nije mogao vidjeti sve što je želio vani i nije mogao zujati okolo. Prvog dana kako smo ga stavili u novi auto, auto stolica je ostala ista, tako je zainteresirano počeo gledati okolo i od tada uživa u vožnji, dapače, sada plače kad se vraćamo doma. :roll:
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ancica » 31 svi 2009, 07:52

Dora nikad nije plakala, a matija je uporan u vristanju u svim prijevoznim sredstvima u kojima treba na miru sjediti, ukljucujuci u to i svoja kolica. Sve mi se cini da nema pomoci...
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.