Sada je: 14 kol 2026, 10:08.

iscjelitelj MEKKI TORABI

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: iscjelitelj MEKKI TORABI

PostPostao/la lulamae » 15 svi 2009, 01:39

danas je mekki stavio adrianu ruke na oci..a nitko mu nije rekao da adrian ne vidi..asada taj tren nije bilo..a 100% sam sigurna da nas se ne sjeca jer smo dosli tek treci put i tamo je proslo vec milion ljudi i to svi sa nekim problemom,nije da je on sad slijep jedini pa ga je bas zapamtio..tako da covjek stvarno zna kad nekog dotakne,sto nije u redu..vec sam negsje citala da je znao bas dotaknuti ljude na mjesto gdje imaju kakav problem..
ni ja ne ocekujem ne znam sto..ali eto,ni najmanje mi nije tesko otici tamo..nemam sto za izgubiti..a stvarno se dobro tamo osjecam..dosta ljudi je i zivcano ali ja sam tak ful smirena-cak i dok se pokusavam isparkirati i doci do ceste :D ..pa cak i adrian,ni njemu nije tesko..malac se smije,pjevusi,pljesce,prica mi sto na sat..papa bananu i super mu je..za ne vjerovat..inace mu to sve smeta..
eto,sutra je zadnji dan..
mekki je rekao da ce doci i u rujnu..jedva cekam..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2009, 09:10

lijepo je čitati pozitivna iskustva :mah
Da li netko zna ako dijete koje nikad nije govorilo ništa drugo osim mamama,bababa, papapa može samo odjednom govoriti dadada i tatata s tim da je gluhoća na oba 90 i 100 dB?

stručno gledajući, mamama, bababa, dadada, tatata se ne zove govor nego dječje blebetanje i to nije nikakva garancija za govornu komunikaciju.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la aneta » 15 svi 2009, 09:55

Halo ekipa,
sve što je lijepo kratko traje, pa tako i Mekkijev boravak. Puna sam dojmova i poz energije. Upoznala sam masu ljudi, njihove probleme, podjelila brojeve telefona i sretna sam ako nekome mogu pomoći barem savjetom. Kako sam bila u Maroku, mislim da je tamo ipak bolji tretman, jer ovde je prevelika gužva, tako da bi svakome preporučila ako može to financijski podnijeti da ode. Čula sam da se može iznajmiti i stan na 1mj-1000E.
Mekki je stvarno poseban čovjek, jer kad on u 14 sati, nakon što mu je prošlo more ljudi sretne moga sina u masi, stane i poljubi ga. I svaki dan na tretmanu se s njim poigra. A tako je bilo u Maroku, samo nas je bilo malo. Osim toga, kako Mekki zna, da smo ja i sin ljevaci, jer nam uvjek uhvati lijevu ruku, a ne desnu kako redari viču.
1StEn, poz tvojoj ekipi. U subotu vidim N koju nosi baka. Zovnem je tiho, jer smo bili blizu Mekkija, a ona okrene glavu i poglada me onako mrko u svom stilu. Ja sam uvjerena da me čula. Pa to je ogromni napredak od Maroka. Ljubi mi je, i onu mrvicu malu.
Mogla bi pisati beskonačno o svojim dojmovima, ali za sada dosta. :kiss
aneta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daisy » 15 svi 2009, 10:31

Mi jučer nismo bili, F je imao ročkas i jednostavno nismo mogli uskladiti i odlazak u Zgb. Danas moramo odraditi eeg (ukoliko uspijemo) tako da sumnjam da ćemo i danas stići što mi je jako žao. Ipak me tješi da je moj F bio ravno 19 puta kod Mekkija (vode imamo još poprilično), pa ćemo izdržat do rujna kada će navodno opet doći. :D
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 svi 2009, 23:59

meni je cudno to kako mekki ljude dodirne samo na sekundu..zasto?zar je to dosta?jasno mi je ako to radi samo onima koji nemaju vecih problema ali sam zbunjena jer kad smo bili prvi put onda je adriana dotaknuo na sekundu i prosli smo pa nas je zaustavio asad i rekao da mekki ocito nije primjetio da adrian ne vidi pa nas je vratio pa mu je mekki posvetio vise vremena..danas smo opet prosli u sekundi :dunno
a ljudi su stvarno grozni..danas je jedan covjek pokusavao proci s djetetom u kolicima ali su ga jedva pustili..to je bilo na izlazu..cula sam jednu zenu kako govori 'sta je uopce vodio dijete?'..sta je tim ljudima?zar ne pomisle da je vodio dijete jer je dijete bolesno?ili mozda nije imao kome ostaviti dijete..joooj.. :roll:
tko je bio od vas danas?mekki je blagoslivljao vodu pa je prekinuo pa je nes izvodio..dignuo ruke i tresao ih i derao se na sav glas na arapskom..sto to znaci?sto je to bilo?ja nis nisam razumjela asada na onom mikrofonu..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 16 svi 2009, 03:22

:srca Draga Lulamae,
ne znam jesi li primjetila koliko je ljudi bilo oko tebe. Nažalost nikome se ne može posvetiti u potpunosti,ali definitivno znam da ne drži duge tretmane ni u Maroku. Njemu je jednostavno dovoljno tih par sekundi. No, za izlječenje tih par sekundi se mora ponoviti ipak puno puta. Naše tijelo je poput baterije i on je napuni u tim sekundama i jednostavno ne može više primiti od dobivenog. Danas je Asad objasnio kako je za njega bilo jako puno ljudi u kratkom vremenskom periodu i potrošio je svu energiju. Stoga onaj dio kada se molio i dizao ruke bilo je ajmo to nazvati punjenje baterija.
Malko mi je kasno za moje dojmove stoga ću ostaviti to za sutra i vjerujem da zvučim kao da baljezgam gluposti u ovako kasne sate. :loce :/

Dobih upit za Maroko, stoga ću i ovako javno dati neke info možda netko ima više ili uspije naći bolje slikice. Osobno imam samo one koje su moji donjeli od tamo. Kako nisam bila na medenom, Maroko je definitivno zemlja gdje bih voljela otići. Ako već ne kao medeni onda kad skupim dovoljno idem turistički! :sumo

Hotel se zove :

Rose Marie Plage (Echiahna) Skhirat,
Morocco
Phone: +212 7 749133 Fax: +212 7 749116

Pozz

Eh da,

Nadicab, znam da nije garancija. Samo me zanimalo jer su mi tako rekli u Suvagu, da li je istina da se D, T , N ukoliko se ne radi prof rehab sa djetetom ne može naučiti izgovarati osim ukoliko se ne čuje taj glas. Jer su ti glasovi nevidljivi pri izgovoru. Ili je info od Suvaga jopet :lol ?
ANETAAAA
sad tek vidjeh što si napisala. Pa to je sjajno. Moram se nadopisati na svoj post jer ne stižem ništa, danas me moja draga beba ubija!
Nekako mi reagira na pozive i neke situacije, ali toliko sam izluđena kroz ove tri godine da više ne znam što je stvarnost a pto želja!
Morati ću pričekati nešto konkretnije!
Puc svima u STu, puno vas vojimo i jedva čekamo vidjeti vas jopet!
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 17 svi 2009, 23:00

gle, ja samo znam kada smo mi pitali našu vrsnu logopedicu dal će Denis govoriti (a tada je govorio da-da-da, ta-ta-ta, na-na-na) ona je rekla da to spada u dječje gugutanje i blebetenja i da to nije garancija govora.
Nakon godinu i pol vrlo intezivnog rada, kada je počeo sa smislom govoriti prvi slog riječi i kada je usvojio povezivanje 2 riječi - onda je rekla da će Denis govoriti.
Meni su čudne 2 stvari u vašem opisu:
kako Meki nije skužio da Adrijan ima problem?
kako osoba koja pruža pozitivnu energiju i mogućnost ozdravljenja, potiče toliko negativnih reakcija u ljudima koji ga čekaju?

Inače, veseli me svaki napredak "naših" klinaca
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lea.marijela » 18 svi 2009, 08:45

Nadica je napisao/la: Meni su čudne 2 stvari u vašem opisu:
kako Meki nije skužio da Adrijan ima problem?

Mislim da je što se Mekijevog - nije skužio dam Adrijan vidi- došlo do krive interpretacije ushićene mame. Nitko LU nije rekao da on to nije vidio nego je ona to sama zaključila samo zato što je Asad zaustavio A. i vratio ga Mekiju uz nekoliko rječi koje nije Lu razumjela.Meki bolesnike ne razaznaje pogledom ili pitanjem već dodirom tako da je tretirao A. kao i sve druge i u tom trenu ga je istretirao dovoljno, no ono što se desilo je po meni bilo samo ponovljeno tretiranje na specifičnom mjestu jer Meki djecu višestrukih oštečenja ponekad tretira dvaput i na različite načine. No to znaju oni redoviti. I mislim da ga Asad nije vratio da bi reakcija bila potpuno ista.

nadicab je napisao/la:kako osoba koja pruža pozitivnu energiju i mogućnost ozdravljenja, potiče toliko negativnih reakcija u ljudima koji ga čekaju?
[/quote]

Zgodno pitanjce jedino neznam otkuda taj zaključak da Meki potiče negativne reakcije? U broju od nekoliko tisuća ljudi koje je dnevno tretirao apsolutno je bilo ljudi koji nisu dolazili zbog tretmana već da diskreditiraju Mekija i pokušaju narušit red obzirom da on kako bi mogao kvalitetnije radit treba tišinu.Bilo je i nekoliko pokušaja crne magije koju je on prepoznao u masi i dotičnima su oduzeti "rekviziti" i izbačeni su iz prostora.

Mislim da je iz našeg pisanja pogrešno pokušavat shvatit što se tamo događalo.Pogotovo zato što Meki sam naglašava da uspješno tretira osobe koje su pozitivne i vjeruju otvorena srca. Mi smo ustanju prenjeti samo osobnu percepciju i iskustvo što treba uzet sa zadrškom jer tamo se za svakg od nas događaju velike stvari i postajemo subjektivni i nevidimo realno.No ono što se događa u Njegovoj blizini je nešto mnogo mnogo više. I kada se uzme u obzir da je u tom prostoru bilo nekoliko stotina male djece i da je on uspio raditi u tišini, da nitko nije vrištao niti imao potrebu radit buku onda je gore spomenuto zaista totalno kriva konstatacija.
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aneta » 18 svi 2009, 10:03

:p Ne znam da li ćete se složiti sa mnom, ali ja Makkijeve tretmane zamišljam ovako:
Zdrav organizam ima 100% energije, a bolesni dio naravno nema. Samim Mekijevim dodirom, energija ide u bolesni organ ili dio tijela. Po mome, nije važno da li je on dotakao bolesni dio, nego je važan kontakt.
U protivnom, on bi teško bolesne trebao dodirivati od glave do pete, što on ne čini. A iz dana u dan naš organizam puni se njegovom energijom i ubija bolesno stanje.
Koliko kome treba, ovisi o bolesti i iscrpljenosti organizma. Ali vjerujem da može pomoći, samo nažalost, mnogima treba puno tretmana.
Prvog dana tretmana vodila sam sina u oftamologa, diop.+5 i strabizam na lijevo oko sa izgledom da se oko uljeni i izgubi vid. Taj dan ne vidi ni prst pred nosom. Jučer je 4 sata držao zatvoreno zdravo oko, igrao se, pa čak i nešto čitao na mobitelu. Svakako, napredak je ogroman.
Ne možemo očekivati čuda preko noći, ali treba biti uporan i ne gubiti nadu.
aneta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 18 svi 2009, 23:34

aneta,to su super vijesti!

lea.marijela..da,to kako si objasnila,moglo bi stvarno biti tako..da ga je tretirao koliko je mislio da treba ali zasto je asad mislio da je to nedovoljno pa ga vratio?hm? ..ne znam..zasto nekoga tretira vise,nekoga manje..ne znam ni to..
opcenito,vjerujem u tu teoriju pozitivne i negativne energije..citala sam i knjige o tome..i znam da se svasta moze uciniti pozitivnim misljenjem..i svatko od nas ima energiju..i bolest sigurno jest manjak poz.energije..mozda mekki stvarno ima tu mogucnost prenosenja energije,ne znam..zaista se nadam..pijemo vodu svaki dan,zapravo adrian ju pije..
ne znam vise sto bi mislila..voljela bih da pomaze..da pomaze svima..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 19 svi 2009, 17:33

Ekipa evo na brzinu:

To see some pictures from our hotel, I invite you to consult our website : http://www.hotelkasbahclub.com
Here are the rates of taxis:
From hotel to Rabat : 20 euro
from hotel to Salé Aèroport : 38 euro
From hotel to Casablanca Aeroport : 57 euro

Ak nisu pelene onda je mlekeco!!!
Zadnja izmjena: 1stEn; 22 svi 2009, 14:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daisy » 22 svi 2009, 13:38

Samo da prijavim, nalaz eeg-a učinjenog jučer je uredan :joy
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 1stEn » 22 svi 2009, 14:49

:zivili Odlično Daisy ČESTITAMMMMM! :zivili
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 22 svi 2009, 15:06

a kakav je do sada bio eeg?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Daisy » 22 svi 2009, 16:06

Nemam baš puno vremena, al ukratko: do 1. mj. ove godine eeg je uvijek bio spor za dob, ali bez spec. elemenata...u prvom mjesecu rađen eeg u sklopu obrade za anesteziju (išli smo na magnetsku rezonancu) i prvi puta nije bio dobar (znači sa nepunih 6. godina koje smo navršili ovaj mjesec :D )...cit..."Tijekom većeg dijela snimanja registriraju se zašiljene formacije desno TPO, bez generalizacije. Nalaz je žarišno promijenjen desno TPO". S neuropedijatricom sam se dogovorila na kontroli prije 2 mj. da nazovem telefonom ukoliko je nalaz loš da dođem kod doc. po ev. terapiju, ako je dobar redovna kontrola kroz 8 mjeseci. Dvaput sam pitala, rekla žena - nalaz dobar, možete na redovnu kontrolu!1 :joy
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 22 svi 2009, 23:24

daisy,to je super..
ja mogu prijaviti da adrian puno bolje koristi lijevu ruku..stvarno sam se iznenadila..stavljao je loptice u posudu sa lijevom rukom i to mu inace predstavlaj veliki problem jer ju ne moze ni uhvatiti loijevm rukom a jos manje pogoditi posudu i ispustiti u pravom trenutku..sad to radi bez problema...eto,ne znam zasto..ali tako je..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 23 svi 2009, 09:16

:joy Supeeer, neka vježba samo. :joy

Ne znam koliko je to moguće no meni su cure iz ERFa rekle kako svaki rad s rukicama stimulira mozak čak i kod zdrave djece. Pa smo kupili:

PLASTELIN (sad ga ima po cijeloj kući -čak i u pročiščivaću zraka)
BOJICE
VODENE BOJE -Kist više liže negoli boja (ali napreduje)

Molim za bilo kakove dodatne prijedloge !!! :zivili
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aneta » 25 svi 2009, 09:26

Cure moje, prva ste liga. Veselimo se zajedno svakom napretku, pa koliki bio. I moja dobrica sada drži zatvoreno oko par sati i ne buni se, a prije je to bilo neizvedivo. Idemo naprijed.
1stEn hvala ti svejedno na trudu. Ako mislimo na istog A, on je bio samo pratioc. Žao mi je ljudi, voljela bi ako mogu pomoći. Za 2 tjedna mi javi nove nalaze.
Pozdrav cijeloj ekipi :5 :mase
aneta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la punisher » 25 svi 2009, 23:10

Pozdrav ja sam ivan dolazim iz nove gradiske imam problem sa kosom odpada mi kosa,obrve i trepavice,i dlake po tijelu imam 17 godina to me pati i volio bi naći neko riješenje cuo sam da mekki torabi pomaze pa bi volio saznati kako doci do njega kako da nazovem njegovoga menadzera i kontaktiram ga da si ugovorim termin ako treba i za maroko...

ps.moja bolest se zove alopecia areata nije mi lako tesko mi je i bediram se zbog toga...ako mozete nekako pomoći bit cu vam zahvalan..puno pozdrava :mase :mase :mase :mase
punisher
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aneta » 26 svi 2009, 09:38

Dragi Punisher, nemoj biti :( .
Ako se pak odlučiš putovati u Maroko, imaš na našim stranicama sve podatke. Provjeri kod Asada na mob. 098 315-215 je li Mekki u Maroku, on će ti rezervirati smještaj i organizirati prijevoz od aerodroma do hotela, a ti samo kupi avio karte(air france-Paris-Rabat) i javi Asadu kad stižeš. Pare u džep i sretno.
aneta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la punisher » 26 svi 2009, 16:53

Puno hvala znaci samo nazovem taj broj i onda se dog s tim njegovim menadzerom ili vec skime za put da vidim jeli meki tamo....hvala puno nas kako mi znaci to....pozdrav ljudi ...

ps..jel mi moze neko reci kolika je cijena karata za maroko i koliko bi me izaslo ako bi isli ja i tata tamo jedno 20 dana...
punisher
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la matea_vu » 26 svi 2009, 16:59

jel to mobitel baš od ASADA
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aneta » 27 svi 2009, 09:35

Helo, jeste, to je mob. od Asada.
Punisher, ako se odlučiš kada ćeš u Maroko, javi se pa ću ti pomoći. O troškovima sam već pisala, s tim što u ljetnoj sezoni je cijena dvokrevetne sobe veća od 50E, a mislim i aviona. Ako ti nije hića ostavi put za jesen.
Moguće je da Mekki u 9 ili 10 mj. dođe u Hr.
:mase
aneta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la punisher » 27 svi 2009, 13:15

ocu pričekati cu do 9 ,10 mj..zapisao sam si broj na mob. od asada...puno vam hlvala ako meki ne dodoje u hr kod nas ode ja u maroko...pozdrav ljudi
punisher
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Andjela2 » 28 svi 2009, 20:20

Pozdrav svima,
Spolni hormoni u poboljšanju: progesteron je sada 27, a bio je 32, testosteron 3,1 a bio je 3,7. Nisu još na normali ali su bolji nego što su bili. Ginekološki nalaz u potpunosti uredan, napravila sam onaj klasicni pregled palpacijom i onaj vaginalnim ultrazvukom, sve uredno. Naknadno javim nalaze sa nuklearne medicine (ultrazvuk štitnjače i pregled).
Pozdrav
Andjela2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 1stEn » 30 svi 2009, 23:22

Bravo Andjela!!!
To se traži. :joy :srca :joy

Evo mi smo sa tata, dada, počeli to to do do, a ima tu i te te.
Ne znam mogu biti skeptična koliko god želite, i tužna jer to nije dovoljno za govor iliti razgovor no meni je to super jer dosad je uglavnom bilo lupanje, vučenje za majicu i tako to. :zivili
Zašto je tako lako reći Vjerujem u jednoga Boga, oca SvemoGUĆEGA, ali ne vjerovati da nam ON može pomoći. Zar stvarno toliko malo volimo sebe da smatramo kako ne zaslužujemo da se čuda dogode baš nama???
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MMI » 31 svi 2009, 10:20

pozdrav,imam dijete sa malim zdravstvenim problemom pa bi me zanimalo da li znate hoće li Mekki dolaziti u Dalmaciju.Znam da je bio u Dugopolju.,ali sam kasno doznala za to. :mah
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 02 lip 2009, 22:41

Nažalost u Dugopolje više neće dolaziti. :dunno
Samo se nadam da mu se ZG svidio pa da će barem ovdje nastaviti dolaziti!
:zivili
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la matea_vu » 02 lip 2009, 22:42

i ja se nadam da stiže u zg uskoro
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la punisher » 03 lip 2009, 11:19

nadam se da ce doci oko 9,10 mjeseca mozda i 11..ove godine treba moliti boga da dodje...pozdrav :mah :mah :mah
punisher
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.