Sada je: 13 kol 2026, 00:04.

kava IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: kava IV

PostPostao/la matea_vu » 22 svi 2009, 22:47

MaMI :mah
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 22 svi 2009, 23:06

wow mami :cheer pa to je super! ja i adrich se isto vozimo u starom autu bez klime i danas sam stvarno svisnula..a i on,jadnicak..bili smo crveni ko paradajzici i na svakom semaforu smo cuclali janu :mrgreen: ali nemremo si priustiti nis bolje..cak nam je i ovo napredak od donedavnog jugica :mrgreen:
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 23 svi 2009, 06:48

MaMi, pa znači pila je stigla :joy , jel onako dobar kao što si očekivala? Može đir po gradu?
Evo ja se malo napunila pozitivnom energijom pa dijelim okolo, stanite u red :drink . Konačno smo se primili posla i našu sobu skladište ispraznili (uf što je to trajalo) i pozvali majstore koji su obavili lafovski posao, ogulili tapete, stiropore, svašta stvarno, ofarbali sobu, onda smo vidili da su nam parketi u očajnom stanju i odlučili se i to rješiti, parketar je obavio svoje i sad je soba prekrasna. Jedan zid je kivi zeleni, ostali naravno limun žuti, moji muškarci vole jake boje pa kod nas sve pršti od boja. Sad tražimo stolove za naše školarce :mrgreen: , a dok ih ne nađemo ostavila sam sobu namjerno praznu (naravno da sve stoji po hodniku, podrumu, tavanu..., ne mogu vjerovati što sam sve uspjela ugurati u tu sobu kroz ove godine) i raširila im šator i tunel tako da se mogu igrati. Uživancija prava.
Jučer smo bili u British councilu, u Ilici, na predavanju kako roditelj i djete mogu zajedno učiti engleski jezik. Predavanje je bilo odlično, svi smo se zabavili i pri tome učili engleski na vrlo lijep način. Ako koga zanima budem vam stavila link na stranicu i objasnim kako smo se mi igrali. Moji dečki znaju dosta engleskog i bila im je uživancija pjevati pjesmice s voditeljicom. A ja sam cvjetala :zivili .
Sad sam ugledala nove smajliće pa ću naljepiti nekoliko za nas koje smo daleko od mora, a želimo mu biti što bliže:
:kit :morskipas :rak , jedva čekam :mrgreen:
Želim vam svima prekrasan vikend.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 23 svi 2009, 11:23

MaMi, :joy za auto s klimom. I počni ga voziti. Ja se isto vozim u maloj kašetici od Opel Agile bez klime (naravno da je crna!). MM vozi veliki i udobni Mondeo karavan s klimom, jer sam ja tek počela voziti i lakše je s Agilom manevrirati, pogotovo na parkingu. Ali se moram naviknuti na Mondea, jer ćemo jednog morati prodati, a nema šanse da nam ostane auto bez klime, a kad idemo u Zg, u Agilu ne može stati ni pola stvari koje mi trebaju :mrgreen: . Sad ćete reći blago meni, imamo čak 2 auta, ali eto, imali smo sreće da je brat mm prodavao Agilu, jer je sebi uzeo nešto bolje, i naravno da mu još nismo platili sve. A dobili smo ga i puno povoljnije. Ako je uspijemo prodati, onda ćemo riješiti i dug. Bit će mi žao rastati sed od te kašetice bez klime, jer mi je prirasla srcu, ona je zaslužna što sam se odvažila sama voziti. U onom velikom čudu nikad ne bih krenula. A možda je i ne uspijemo tako skoro prodati pa će mi još malo ostati. Bar preko ljeta.

Faith, čestitke za sobu. Naše "skladište" se još drži. Istina, velike smo stvari pobacali iz nje, ali ostalo je ono što ja najviše mrzim: sitnice koje treba sortirati - dio u smeće (veći dio), a dio ostaje. Koliko god se grozim tog posla, morat ću početi, jer nam očajnički treba više mjesta za vježbice. Jedva čekam da i mi budemo u toj fazi kao vi.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 23 svi 2009, 13:43

Ja da se malo pozalim. Danas mi je rodjendan 35 godina punim.
Na danasnji dan moj sin polomi prednja dva trajna zuba. Toliko sam potresena i nervozna da vam ne mogu opisat. Slikali i stavili neku improviziranu plombu. Tako ljepi zubi odose u nepovrat. :place
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 23 svi 2009, 16:51

Majo :buket sretan ti rođendan :rodj .
Žao mi je zbog zubića, sva sreća da tehnologija ide brzo naprijed tako da će sigurno biti načina da se to sredi :hug

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 23 svi 2009, 22:10

Majo, sretan ti rodjendan :buket
Znam kak ti je bilo kad si to vidjela :hug
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Plava » 23 svi 2009, 22:55

Majo sretan ti rođendan i nadam se da ćete srediti zubiće...
Kod nas je situacija više nego luda, sad uz Kikija-mačka i Gitu-psa imamo još jednog psa jer je moja princeza udomila štene, pa ako ne računamo akvarij sa ribicama imamo samo 3 kućna ljubimca. U kući imam zoo vrt, ujutro se dižem prije 6 kako bi očistila hodnk ako se Nik-štene uneredio i pustim ih na piš piš šetnju i proluftam kuću. Kiki nam je počeo bježati iz kuće, skače sa balkona na katu kuće i bježi u voćnjak kako bi otjerao drugog mačka. Sve vježbe su nam u završnoj fazi pa se i Domi više nego umorio. Svekrva mi je još u krevetu nepokretna. Princeza ima 2 jedinice koje nikako da ispravi a srednji princ se nemože odlučiti dali bi išao i dalje na 3 nogometa ili bi jedan izbacio i ubacio neki drugi sport. Mogu vam reči da moj um i duša vape za ljetnim praznicima i morem, nikako da prođe ovo sve.
Slijedeći tjedan nam počinje krećenje u kući kod nas a kod svekrve je već počelo tako da ću se i načistiti.
A još bi trebali okrećiti i na moru, mogli bi otvoriti obrt za krećenje....i ja bi stavila neke zidove u boji ali se bojim da mi se neće svidjeti, pa obzirom da sam kukavica krećim sve u bijelo....
U šestom mj mi dečki slave rođendane tako da imam proslavu za 40-tak ljudi. Fali mi još nekoliko ruku i bar još jedna glava...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 23 svi 2009, 22:58

Auto koji vozim vec dvanaest godina nema klimu i nema novog na vidiku. Doma nemam klimu.

Ali zato imam udrugu - sve klimatizirano,a posla preko glave pa gustam :dada

I sve u svemu - bas mi je dobro :drink Jos samo da skola zavrsi pa onda laganooooo :kima mislim :bis
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 24 svi 2009, 11:45

I mi se kuhamo, nemamo klimu u kući a na katu smo tako da nam mozak ključa. Djete svoje šaljem malo svojoj mami kako bi mogli cijelu kuću okrečiti i njemu konačno sobicu srediti, a prije svega malo odmora koji će nam stvarno dobro doći. Moje djete je sa vrućinama postalo nemoguće. Opet se vratio u fazu lošeg spavanja po noći a podanu stalno traži neku akciju.U jednu ruku je to dobro a u drugu kad si sam snjim je grozno.Vježbice mu se ful sviđaju položaj četveronožni pa posjedanje, ali kad sjedi na krilu je lud. Stalno se okreće odguruje rukama , zabaviš ga snečim onda je ok, i tako stalno. Ful se nekako mjenja, samo me brine to spavanje pa se razmišljam javiti u kliniku koja se bavi s djecom koja imaju poremećaj spavanja.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 24 svi 2009, 19:00

Uh, baš mi je drago da ste se sve javile. Znači ipak ima i drugih događanja osim tugovanja.
Majo, sretan rođendan. :zivili Žao mi je zbog zubića, kada je mojmali razbio prednje mliječne bila sam u komi, mogu misliti kako je s trajnim. No, kada je zatim razbio glavu bilo mi je još teže, pa dakle uvijek može biti i gore (to mi je omiljena utjeha). :mrgreen:
Moj novi auto je super, samo da se još mm vrati u svoj auto i meni i malom prepusti novi. Malo me je strah voziti, a onda me mm još ustraši s tim da pazim kako ga vozim jer ima probne tablice, pa nema još kasko, pa bolje da pričekam još da sredimo sve papire...Itd, itd na temu kako su žene lošiji vozači. A on je do sada imao 9 saobraćajki, jednom jedva izvukao glavu. Ja do sada auto nisam niti ogulila. :vozi
I mi jedva čekamo godišnji unatoč klimi ali će biti ove godine jako kratak. Nekako su se terapeuti loše rasporedili sa svojim godišnjima i mogli bi cijelo ljeto ako želimo hodati po Goljaku i SUVAG-u što nam se ipak neda. Jeeedva čekamo odmor.
I nama treba krećenje zidova pa ako tvoj obrt, Plava, zaživi, samo nas se sjeti.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 24 svi 2009, 19:23

opa, pa tu se sve praši od pozitive :faca
faith, bilježim se sa štovanjem za link i instrukcije - nama je sada engleski postao problem - kako ga učiti.
Ovaj vikend sam bila samo s najstarijom - veliki dečki otišli na more, a najmanji na SLjeme. Sva sreća jer je meni bilo jako loše, čak ga po 1. put u petak nisam niti vodila na Vojtu. Jučer mi je bilo izuzetno gadno, danas je već bolje.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 24 svi 2009, 20:39

Nadice, evo linka:
http://www.britishcouncil.org/kids.htm
Ima stvarno svašta, na vrlo lijep način je pokazano kako roditelj nenametljivo može puno engleskih riječi naučiti djete na vrlo zabavan način. Meni i mojim dečkima je naravno najdraže kroz pjesme i pjesmice ali ima i prekrasnih priča i sl.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 svi 2009, 21:37

faith..hvala na linku..budem si pogledala..mene isto zanima jer ucim adricha engleski..
kaj se tice krecenja,mi smo svoje nedavno okrecili prije useljenja i mogu reci da su sve divlje boje i da mi bas i nije po cefu...trebalo je malo drugacije ispasti ali dobro..bude drugi put..samo da vam docaram kuhinja je plavo zelena-dva zida plava i dva-tri zelena jer nije skroz cetvrtasta..sve je ok,al ova zelena je stvarno prekricava..drugi put bum ja birala i biti ce ljubicasta..tu boju obozavam :)
kaj se tice klime..takoder smo na katu..klime ni otkuda..ni u kuci ni u autu..kuham se i trpim..
majo,sretan rockas..a za zube mi je stvarno zao al fala bogu da se srediti ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 24 svi 2009, 22:32

Plava mislim kako sve to postignes. :shock:
Svaka ti cast.
Nadice zbog cega se lose osecas?
Danas smo vec bolje, jedna jedinica se malo rasklatila pa ne smemo na nju da grizemo i moramo da pazimo dok se malo ne stegne. Druga je cvrsta.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 24 svi 2009, 23:16

majuso. sretan ti rodjaks!!!! zao mi je zbog jovanoivih slomjenih jedinica, ako kako rekose, vec brze od mene, tehnologija danas moze cuda.
faith, super mi je kombinacija boja za sobu za decke. a link cu pogledati, znas da mi volimo engleski. inace, tko ide u vodice na susret korisnika terapijskih pasa. ajte, to vam je prigoda da se nagustate mora. meni ce kreso biti na putu, a ja cu pokusati s martom nekako spojiti predavanja i martinu potrebu za kuopanjem, druzenjem. vodice su lijepe i bit ce sigurno lijepo.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 25 svi 2009, 05:42

Nadam se da se vidimo u Vodicama, nama nisu javili točan datum nego samo da javimo koji nam bolje odgovara od ona dva :dunno , uglavnom smo slobodni tak da me veseli da se ponovno vidimo :drink

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 25 svi 2009, 10:02

vidimo se :grligrli
Majo :buket :kiss
mogu si misliti koliko ti je bilo teško zbog onih prekrasnih zubića :hug
mene je strašno probadalo u prsnoj kosti; izgleda da je to živac od kičme. Danas je puno bolje :nana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 25 svi 2009, 11:41

Morat ćeš kod Kušeca :mrgreen: i bit će bolje.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 25 svi 2009, 18:01

A tko je Kušec? Netko mlad i zgodan pa izgledom liječi... :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 26 svi 2009, 09:17

Muškarac u najboljim godinama, duhom bogat, prodornog pogleda, meni recimo zbog visine gleda direkt u dekolte :lol ... šala mala....
Jedan od dvojice kojima bi se dala u ruke kad me bole leđa :dada .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 svi 2009, 21:50

he, he - mene ipak gleda u oči. Spasio mi je nekoliko puta kičmu. Naručila sam se sutra kod njega :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaMi » 27 svi 2009, 21:09

Današnji dan je zapravo bio dobar. Nitko od mojih bližnjih trenutno nije u bolnici, imali smo samo jednu terapiju, a predvečer sam s novim autom i malim koji se derao cijelim putem otišla do Mercatonea. Kiša je padala, mali se dere, saobraćajka na putu ali ja se ne dam i vozim. I mogu reći da je baš lijepo sjesti s malog na veliki (auto, naravno), voziti 105 umjesto 55 konja. Jedino je nezgodno kada u tom oduševljenju stavite dijete u kolica na parkingu trgovačkog centra i ne vidite da su kolica na nizbrdici. Pa se divite kako se parkirali auto samo pola metra van linije za parking, a dijete s kolicima odlazi...Srećom, nizbrdica je bila blaga pa mi se dijete vozilo samo dva metra. :oops:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 28 svi 2009, 06:10

MaMi je napisao/la:Današnji dan je zapravo bio dobar. Nitko od mojih bližnjih trenutno nije u bolnici,

:rolf kako je malo potrebno da dan bude dobar :mrgreen: .
Znači konačno uživaš u blagodatima velikog auta, super :zivili .
Vas bi trebala snimat skrivena kamera ispred mercatonea, sad ovo s kolicima, a nikada neću zaboraviti onu priču kad je M. tamo pao među odjeću :lol , dobro da vas uopće puste unutra.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 28 svi 2009, 08:39

MaMi :rolf
Ja jučer odradila kiru i koje olakšanje kada je vrat škljocnuo. Radio je i s Denisom ali me zabrinuo jer po prvi put da nije bio zadovoljan s njime; čak je rekao da mu se čini da je Denis nesretan :shock:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 28 svi 2009, 10:39

A po cemu je to on zakljucio???? :shock:
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 28 svi 2009, 11:02

Da to i mene zanima po čemu je on to zaključio..?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 28 svi 2009, 11:29

pa kako je on i bioenergetičar, po tupu/nivou njegove energije na lijevoj strani, tj. na strani srca/emocija.
Denis jeste lošije zbog povećane doze Trileptala, ovaj vikend je imao i epi (usprkos tome), pa smo lagano zabrinuti zbog svih tih gluposti oko epija :loce
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 28 svi 2009, 15:10

Osjetio je on Denisa odmah :hug . Daj ga malo vodi na sunce i u prirodu, to je fantastičan način da se vrati pozitivna energija, sigurno je da se u Denisu sve skuplja, a ne zna kako to izbaciti van.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 28 svi 2009, 16:11

Baš mi je žao kada netko kaže da je dijete nesretno.
Nadam se da je ipak to rezultat terapije i da će, kako je Faith napisala, sunce pomoći. :hug
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.