Postao/la željka » 01 vel 2010, 03:08
pozdrav svima izludjenima od nefrotskog sindroma,4 i po god. sam u toj priči,moja curica se liječi godinama u ST,kod dr. Sarage,dijagnosticiran joj je NS min.lezija,nije u potpunosti odgovorila na kortik.,uključen ciklosporin,radjene dvije biopsije,sumnjalo se na fokalnu,konstantno se proteinurija vraćala u prosjeku svaka tri mjeseca,u jednom od relapsa došlo do akut.prerenalnog bubr.zatajenja,iščupala se,stalno terapije,bolnice,nalazi,povećanja i smanjenja Decortina,i ono što vam svima zapravo želim reći je da u svom tom ludilu kroz koje prolazite i u kojem sam i sama,IPAK, NE GUBITE NADU DA ĆE BITI BOLJE.DOBRA VIJEST-mojoj curi je urin zadnjih godinu dana OK,i nakon stalnih relapsa,i nakon što sam uistinu mislila da će uvijek biti tako grozno i strašno,i da je to trajno stanje očaja i nemoći,EVO,moja cura sad ima 8 i po god. i ide u 2.razred.I svjesna sam da je to možda tek faza,i tko zna kako će sve dalje ići,ALI,nakon svih muka,imam osjećaj života.Prema mojim saznanjima ne postoji ni carobni lijek,a ni doktor,u HRVATSKOJ ili izvan nje koji vam može reći točan uzrok,tijek i dati konkretne odgovore na sva pitanja.Nisam sigurna da postoji ikakva terapija koja može postići trenutačno ili brzo izlječenje.Ne mogu ukratko sažeti svu muku koju smo prošli-taj osjećaj da živite negdje po strani,i da ste zarobljeni izmedju urina,nalaza,lijekova,i da sve to neme smisla jer štogod činili,pazili,koliko god ljubavi,truda,energije ulagali,nema sretnog kraja,već samo strah.I dalje svakodnevno kontroliram urin uz pomoć trakica naručenih u ljekarni-CHOICE LINE-,i dalje je moja cura na ciklosporinu i na po tab. Decortina,ali ide u skolu-nije isla u vrtić-,ima viroze,upale grla,i to nekako prolazi bez da urin ide nagore.I bojim se nadati da će tako i ostati.Sve pohvale dr.Saragi na spremnosti da pomogne.Za one koji ne znaju-imate pravo na plaćeni dopust ukoliko ste u radnom odnosu-i na neodređeno i na određeno-do djetetove 7.godine,poslije na pola radnog vremena,kao i na uvećani dječji doplatak od 831,50 temeljem čl.22 ZAKONA O PRAVIMA roditelja djece s teškoćama u razvoju koji je neovisan o ukupnim primanjima kućanstva.Pusa iz Zadra,POZDRAV KIKI OD LUCIJE