Sada je: 12 kol 2026, 15:20.

Downici III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici III

PostPostao/la Dinkic » 02 lip 2009, 21:50

Nekako smo se svi uspavali ili smo u guzvama.
Nama skolarcima je kraj skolske godine pa evo brojimo jos tjedan dana. Kako kaze moj Filip "mama ferije, nema skole, Pepe ide baki i didi". Pa i zasluzio je odmor. Kao i svako ljeto morat ce biti vrijedan jer moramo ponavljati i uciti nove stvari, takav nam je zivot, ali se radujemo sa svakim pomakom.

Inace smo jako dobro, engleski nam je nadrazi i sve rijeci za vokabular znamo (sad je to oko 130 rijeci). Na zadnjem testu smo dobili 5 samo jednu greskicu je imao, malo ga buni slicica za hungry i humburger jer slicica ima i nesto izmedju sendvica i hamurgera. I druga djeca ga hvale da zna bolje od njih sve rijeci. Kad ucimo ili ponavljamo moramo sve rijeci proci od prve lekcije. Bojice obavezno govori na engleskom, kad kaze purple ma rastopim se.
Matematika (brojenje, zbrajanje, oduzimanje) i hrvatski (citamo slogove, a rijeci jos malo zapinju) nam lijepo idu, zadovoljni smo i jako sretni, ponosni i odusevljeni. Upravo tim redoslijedom Filip govori kako je mama sretna, ponosna i odusevljena sa svojim Filipicem. Tako i tata i asistentica i uciteljice, a nadju se tu i bake i dide.

S djecom mu je super, to su velika i lijepa prijateljstva i druzenja. S asistentom i prekrasnim uciteljicama i djecom i cijelom skolicom zaista je prekrasno iskustvo.
Hvala Bogu bili smo dosta zdravi, samo smo jedan dan izostali i to prosli tjedan, malo nas je mucilo povracanje.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 02 lip 2009, 22:18

:luv
bravo! 130 rijeci, svaka cast!!!! :5
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 03 lip 2009, 08:35

Uz knjigu za ENG se moze nabaviti i set od oko 130 flashcards i Filip uziva uciti rijeci. Na taj nacin smo ucili i hrvatski tako da mu je ovo nastavak, doduse samo s drugim jezikom. S CDa, koji prati knjigu, naucio je veci dio dijaloga napamet (iskljucivio slusajuci) i sad ga znamo cuti dok se igra da ponavlja odredjene dijelove dijaloga. CD se stalno slusa u autu. Moram priznat da je vrlo lijepo slozen i zanimljiv.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la DomiMama » 03 lip 2009, 09:31

Bravo Filipe!
i mi smo i sretni i ponosni i odusevljeni! :joy :cheer

Dodo ima danas priredbu u vrticu (vlticu) i plevati (pjevati) ce i pjesati.

Trenutno omiljeni cltic je Tajzan 2 - najcesca recenica je: "Dodo oce gledati Tajzana. Molim te, pliz pliz" (znamo i mi malo engleskog :mrgreen: - to i "(s)tisni plej!"
I jedan dan nam uleti (uhvati me s obje ruke za lice) sa "Ti si luzna liba. Vlo vlo luzna." mi totalni :shock: - o cemu on to? naime, u zadnje vrijeme stalno nekaj brblja, ali ga nije tako jednostavno za pohvatati - i onda smo skuzili da je to iz crtica (Borna nam je objasnio :mrgreen: ) jer tako uleti majmun Zugor kad mu objasnjava da Tarzan nije majmun - drugi njegov omiljeni dio je da nas uhvati za jednu ruku, pogladi po njoj i kaze "nemas dlaka" pa druga ruka "nemas dlaka" i onda stane vazno sa dignutim kaziprstom "Nisi mamun!"
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 03 lip 2009, 10:35

BRAVO za filipa! 130 rijeci!!?? pa zna vise rijeci od mog necaka koji je u 3. razredu!

mi krenuli opet u jaslice (nije bila od veljace) i aina je opet odusevljena. obozava drugu djecu. kazu tete da je motorika na istom nivou kao druga djeca s 19 mjeseci jedino gdje zaostaje je govor - aina osim mama tata i baba za bocicu jos nista ne govori. ali dobro, polako.

jaslice su puno pomogle za neke vjestine, tu je kopirala drugu djecu. tako da konacno sama pije iz case i od jucer najnovije je da SAMA JEDE ZLICOM. dogodio nam se "the spoon revolution" kako kaze moja sestra :) jako smo ponosni. tako da za dorucak dobije jogurt i zobenu kasicu i sama popapa i navecer gris :) istina da pola zavrsi na licu i njoj u krilu, ali necemo se zaliti!
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 03 lip 2009, 10:50

Suer za Ainu, svaka joj cast za hranjenje, e te curice, prave su.

I nas je Filip odusevio, ali znam da i neka nasa druga djeca uzivaju u ENG, Jan pa jedan Ivan.
Filip je dosta gledao filmove o medi WP na engleskom, a inace obozava svoje tetu Bi i striceka Bi iz Engleske (moje prijatelje) pa tko zna koliko je to poticaja koji mu pomazu. A obecala sam mu da cemo ponovo ici u Englesku kod njih i da uci engleski da moze s njima pricati.

Domi je strasan s Tarzanom. Filip obozava film o malom Tarzanu i sve pjesme u njemu, posebno ona o kojoj se on pita tko je on. Ta pjesma je u dodacima na engleskom i kako su prikazani kadrovi i snimanja u studiju tako i Filip uzme slusalice (koje imamo za listening program) i pjeva kao i oni, a posebno onaj zadnji dio aaaaaaaaaaaaaaaaa. Inace sve pjesme u oba filma na hrvatskom pjeva Toni Cetinski, stvarno prekrasne pjesme i prekrasno otpjevano. I ja ih uzivam slusati kad god mogu.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la martina mama » 03 lip 2009, 12:24

bravo za filipa i cijelu ekipu za ovako prekrasan uspjeh!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 03 lip 2009, 12:45

Super super,bravo za malog Filipa! :kiss
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 04 lip 2009, 05:55

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 8/index.do

Na internetu, a vjerujem i u danasnjem broju.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la noddy » 04 lip 2009, 07:45

Super za Filipa i mamu.Sigurno ste svi jako ponosni.dobro je da se piše o ovakvim slučajevima,da se javnost više senzibilizira i mislim da ova priča o našem dragom Filipu i njegovoj integraciji u školi sigurno može djelovati pozitivno,odnosno otvara vrata drugoj djeci.
Bravo!!Bravo!!! :cheer
noddy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swanmia » 04 lip 2009, 22:12

O,bravo,neznam koga bi prije pohvalila,predivno.Oduševljena sam i sretna,srce ste mi napunili.Hvala Filipe,Dodo,Aina(crvena haljina ti je baš će-će,a i braco ti je pravi mali cooler). :srca
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 08 lip 2009, 09:42

Bravo Filipe, clanak je za pet. Blago Filipu i Janu, te asistentice su uvijek neke jako zgodne ;) hehehe

Imali smo zanimljivu situaciju - uglavnom ja rjesavam pitanja oko Aine, njezinog zdravlja, doktori itd. MM je moralna potpora ali nije direktno iskusio te neke glupe situacije, predrasude, itd. E sad, razmisljamo prebaciti Ainu u privatni vrtic (gdje ide i njen stariji brat) kada zavrsi jaslice (otompotom, to je tek za godinu i pol). I MM je rekao da ce se on raspitati kada ide pokupiti sina. I kada on pita ravnateljicu ona kao iz topa odgovori da nece moci jer da nema ona uslove za "takvu" djecu. MM nije ni razumio o cemu ona prica - "kakvu" djecu - za njega je aina sasvim normalna, njegova princeza, jos on nije nikad iskusio da mu netko ravno u lice kaze nesto o aini i njene mogucnosti. Dosao doma ne ljut nego vise zbunjen - kao "sto je njoj, o cemu ona to prica??!!" ja sam umrla od smijeha jer sam vec navikla da naletim na takve stavove! ah, ti slatki muski :)
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 09 lip 2009, 10:18

aina, samo ti tm-a giraj u te situacije, možda on ima više upliva na ravnateljice ;)?
ah, užitak vas je čitati :ljubav :joy
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 11 lip 2009, 00:05

jedno je sigurno, aina, muz ti nema predrasude. dobro veli curica s vugleca, samo ti njega guraj. ja isto muza guram u diplomaciju, a ja idem kad sve otkaze. pokazalo se da je bolje kad ne znas sto te sve ceka i onda ponekad ne reagiras napadom, onakvim kakve samo mame mogu odraditi.
by the way, ja sam pop....izdjivala na taj izraz "takvo dijete". kakvo pobogu?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 11 lip 2009, 21:09

MM inace kaze da sam "konfliktna osoba" i cinjenica je da zadnje vrijeme prilazim svim ovim situacijama kao hijena - uvijek spremna za napad. :/ nije za pohvaliti ali...

danas smo bili na izlet na dravi i decki su u plicaku brckali noge. aina silno hoce k njima i trga se svom snagom. ja naravno nemogu drzati i nju i bebu pa ju skinem golu i pustim k tati. mislim si ja kada osjeti kako je hladna voda da ce se povuci. ma kakvi. prvo je noge kvasila pa joj se svidalo pa onda se htjela baciti cijela u vodu. kada ju tata dignuo i odnio van ocajnicki je plakala i vristala 10 minuta. mislim da su drugi izletnici pomislili da jadnom dijetetu cupamo nokte :oops:
obozava kupanje, jedva cekam ju voditi ove godine na more, to ce biti prava uzivancija.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 12 lip 2009, 00:01

aina, ima nas konfliktnih ovjde puno!!! :dada
muz mi je na putu, ali marta i ja picimo nesmiljeni ritam i po cijele dane smo u djiru. uglavnom dama organizira druzenje s ekipom iz razreda. neki dan na trampulinu, marta i prijatelj iz razreda igraju biljar. do njih rasplakani vristeci torgodisnjak cijama mama zeli u miru popiti kavu i bas ju briga sto mali bjesni i dere se. nije mu dala kune za biljar i mali dobije slom zivaca kad je vidio da marta i prijatelj igraju biljar. uzme biljarski stap i krene martu i prijatelja mlatiti stapom po nogama.
u to se ja skocim, malome zgrabim stap, a mali me ni pet ni sest, pljune po sred face. ja vec digla ruku ( u to se saberem i spustim istu), ali mali pljune opet. malo mi je falilo da ga ne zakucam. tata martinog prijatelja kaze da je gadno kad mi je muz na putu jer da cu zavrsiti na policiji zbog tuce s trogodisnjakom.
eto, ima nas jos konfliktnih.
super za ainu i njenu ljubav prema vodi.
mi smo danas bili na kupanju i svako malo bih spominjala sve ljude koji ne zive na moru i ne mogu koristiti blagodati zivljenja uz more, nego masno placaju ljetovanja. marta je gustala iako je more danas hladno, ali to njoj uopce nije vazno. more lici, more rane vida, samo moru virujen, ono slusa pa me ispovida.... super mi je ta pjesma. sta da kazem, osim da je duga sezona kupanja jedna od rijetkih prednosti mora pred zagrebom.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 14 lip 2009, 18:00

ajme koliko veselja i lipih novosti na ovom topicu. cestitke filipu :1 i naravno svima drugima :joy
sta se konfliktnih osoba tice... tko god mi se dirne u maloga postajem konfliktna do daljnjeg :baba
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 16 lip 2009, 01:46

fortuna, ti si nase gore list i uvik imas opravdanje na temelju ludog dalmatinskog temperamenta. dame da sjevera i ostalih malo pitomijih krajeva, mroaju ipak smisliti neki malo bolji razlog. :dada
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.