Sada je: 09 kol 2026, 11:15.

Nacionalni park Krka

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Nacionalni park Krka

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 14:28

Idemo prekosutra do mora (Iz ZG) ali bi svratili na pola dana do NP Krke - gdje nam je najbolje ući, što vidjeti ?

Sva iskustva dobrodošla :zivili
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

Re: Nacionalni park Krka

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 14:42

imas dva ulaza jedan iz Skradina drugi iz Dubravica. Tebi je iz Zgb blizi Skradin.
Kada dodjes u Skradin imas za vidjeti Skradin. Onda se ukrcas na brod i vozis se do tog glavnog dijela slapova. Tamo je najpoznatiji dio izletista, imas slapove, mjesto za rucanje i kupanje. Mozes se lijepo izvaliti na tratinu i uzivati.
kada idete brodom stajete na otoku V...... ubi me sada skleroticnu pa i to treba pogledati i uzivati.
Ulaz iz Dubravica mi je malo teze objasniti jer moras u principu poznavati put. Morala bi uci u Sibenik, grad odnosno prije samog ulaza u grad imas odvojak na obilaznici s kojim se ide prema Krki. Mislim da imas putokaze ali mi je tesko reci.
Dodjes na veliki parking sparkiras se i ides busom do tog glavnog dijela koji sam vec opisala.

Ako dan ne bude lijep pa se ne budete mogli kupati postoji i cijela staza koja kruzi okolo naokolo kao i Plitvice. Znaci od tog "glavnog" dijela di se svi kupaju i di dodju brodovi ima ulaz u taj dio za setnju. Os da ti posaljem slike da prepoznas obzirom da nikako nisam objasnila :lol
Uglavnom isti je princip kao i na Plitvicama ides okolo naokolo po slapovima i vodurini po onim drvenim stazicama. Setnja traje laganim hodom cca sat vremena i obidju je djeca i od tri godine bez problema. Naravno stazica je u hladu pa mozes i ljeti setati jer te ne sprzi.
Inace sad je najbolje vrijeme za slapove jer ima puno vode.

Inace za kupanje ti je super jer je plitko medjutim nemoj zaboraviti djeci sandale jer grebe kamenje. I moras jako paziti na njih jer je kamen pa je plitko pa je duboko naglo i voda je naravno hladnija nego u moru.
Adorabla
Medena

PostPostao/la medo14 » 03 lip 2009, 14:48

stajete na otoku V......

otok Visovac na kojem je smjesten samostan

Mi smo direktno autom dosli do najblize tocke tom otoku i onda malim camcima kojima se prevoze i svecenici dosli do tog otoka. Preporucam ti da i to posjetis.
visovac
Moze se i turistickim brodicem od slapova uzeti voznja i do tog otoka.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 14:57

a stas kad sam senilna baba

Iris imas stranicu http://www.npkrka.hr/html_hr/izleti_roski_hr.htm
dakle ovo sto sam ja nazvala glavnim ulazom ti je Roski slap
Neces imati za popodne vremena za sve pa se odluci ili za kupanje ili za razgledavanje Skradina i Visovca.
Adorabla
Medena

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 14:59

hvala, hvala :zivili

Adorabla je napisao/la:Kada dodjes u Skradin imas za vidjeti Skradin.

:lol

adorabla - krećemo ujutro i nemamo ograničenja kad moramo doći do Omiša u kojem spavamo, tako da nije greda, imat ćemo vremena, samo da nas vrijeme posluži ;)

sumnjam da ćemo se kupati jer je prognoza malo li-la ali bi svakako obišli stazu

znači do tog "najpoznatijeg dijela" brodom - moram onda u ruksak staviti sve što nam treba - nema onog - ostalo mi u autu :starac
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la dunja » 03 lip 2009, 15:04

hvala za detaljan opis jer se mi na ovo spremamo ovog ljeta (uz split :) )
dunja
most

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 15:10

ja mislim ali nisam sigurna da na brodu dobijes porciju srdelica :conf
nisam sigurna. Mijesaju mi se stvari.
Uglavnom voznja brodom ti ne traje dugo cca sat i pol ali da MORAS imati vodu i hranu jer tamo nema nicega. Vjeruj mi. Ima ko fol neki restoran ali jado jadni i uglavnom sve je onako poprilicno laganini. Nije kao Plitvice iako ni na Plitvicama nije bilo nicega do prije koju godinu.

Ako nemate limit s vremenom onda odi u Skradin i pogledaj Skradin :belji pa Skradinski buk s brodom i onda do Visovca i Roskog slapa. Kod roskog slapa pitaj da te posalju na tu stazu. Ta staza je znaci isto cca sat vremena hoda s djecurlijom dakle sve skupa racunaj cca 4 sata.

A ako idete u Omis i ako budete imali vremena za kupanje pa cak i po losem vremenu :mrgreen: obavezno skreni u Duce malo prije Omisa. Mala je plazica s kaficem nasred plaze i divnim pijeskom za klince. Mogu se samo brckati u plicaku i vjeruj mi da ce im biti dozivljaj.
Adorabla
Medena

PostPostao/la olja » 03 lip 2009, 15:13

dunja je napisao/la:hvala za detaljan opis jer se mi na ovo spremamo ovog ljeta (uz split :) )

X :)
I imala bih pitanje (sorry, Iris, na upadu) - ako idemo iz Sibenika, onda nam je najblizi ulaz Lozovac? I tu je blizu taj Skradinski buk? Jel to sve sto treba da znam? :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la lastavica » 03 lip 2009, 15:16

Adorabla je krivo napisala, onaj ulaz od kojeg ideš autobusom nije Roški slap.

Do Roškog slapa vozi brod i to traje par sati. Jedino ako idete na Drniš pa onda na Roški slap.
Uglavnom imaš dva ulaza, jedan u Skradinu i od toga to Skradinskog buka se voziš brodom.
Na Skradinskom buku imaš obilzak slapova, staru vodenicu. Od tuda vize i brodovi na Visovac i Roški slap.

Drugi ulaz je onaj gdje od parkirališta za aute ideš autobusom do Skradinskog buka. I tada vrijedi sve ovo gore.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 15:16

Dunja,
Naravno na slapove Krke si mislila zvati :mrgreen: specijalnog vodica. Ja bih te tako dobro izvodala da je to cudo :lol Prosto mi zao da nisam sad negdje dolje da izvozam Iris :lol i sve po sistemu Evo sad smo upravo na ovom lijepom otoku ne znam kako se zove ali se zove na V... i to je vazno jako i lijepo za pogledati. Ali najvaznije je da smo tu Mate, Simo i ja proveli nezaboravne trenutke opijanja..... :lol
Ili recimo (naravno ovo sto sam Iris objasnjavala put do Roskog slapa uopce nisu Dubravice nego nekako drugacije) ali ja bih ti to isto lijepo objasnila. Ides u Sibenik i kad ga prodjes onda skrenes gore u brda prema Drnisu i vozis se prema nekadasnjem Bambiju :lol i onda dodjes na cestu i parking. :lol

Os mi sad staviti novi podnik skleroticni voditelj putovanja :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 15:17

ma je Lastavica vec sam se ispravila. Cim sam kartu pogledala. Evo objasnjenja u postu gore :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la lastavica » 03 lip 2009, 15:19

:mrgreen:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 15:26

a vidim ima nekih opcija raznih kojim brodom tj rutom ići - neki polaze sa Skradinskog buka a neki sa Roškog slapa - moram to malo pomnije proučiti

Dakle, jedna opcija je skinuti se sa A1 u Skradinu i onda - kopiram sa stranice njihove -

Ovaj lokalitet obuhvaća najatraktivniji i za posjećivanje najbolje
uređeni dio Nacionalnog parka.

Razgledavanje Skradinskog buka je kružno i traje oko 2 sata:
-šetnja stazama i mostićima koji prate formiranje slapova
-posjet prezentacijskim sadržajima koji su uključeni u cijenu ulaznice
( razgledavanje mlinica s pripadajućim sadržajom: etno zbirka, stupa, valjavice, mlinovi te tkalačka radionica uz stručnu prezentaciju i demonstraciju)
- ostalo (suvenirica, buffet i sl.)

Obilazak Skradinskog buka nastavlja se izletom isključivo plovilima
Javne ustanove NP"KRKA" smještenim na gornjem pristaništu rijeke
Krke do otočića Visovac ili do Roškog slapa što se posebno plaća.

Izlet na Visovac u trajanju od dva sata uključuje:
- vožnja gornjim tokom rijeke Krke
- posjet franjevačkom samostanu
- crkva i muzej te razgledavanje otočića u trajanju od pola sata.

Drugi način je ići autom do Roškog slapa direktno - to je ovo što lastavica spominje -no može i ako se hoće brodom iz Skradina - kopiram dalje -

Roški slap po broju posjetitelja drugi je lokalitet Nacionalnog parka "Krka". Može se posjetiti tijekom cijele godine.

Najatraktivniji prilaz vodenim je putem izletničkim plovilima
Javne ustanove Nacionalni park "Krka". Do Roškog slapa može se doći
i javnim prometnicama:
1) Šibenik-Pakovo selo-Ključ-Širitovci-Roški slap;
2) Šibenik-Dubravice-Rupe-Laškovica-Roški slap
(neasfaltirana u dužini 4 kilometra i
3) Drniš-Roški slap.

Razgledavanje Roškog slapa obuhvaća:
- šetnju pješačkom stazom uz obalu rijeke Krke do pristaništa iznad "Ogrlica" odakle polaze izletnička plovila Javne ustanove Nacionalni
park "Krka" u obilazak dijela gornjeg kanjona rijeke.

Izlet na Roški slap u trajanju od četri sata uključuje:
- vožnja gornjim tokom rijeke Krke
- posjet franjevačkom samostanu - crkva i muzej te razgledavanje
otočića u trajanju od pola sata
- vožnja kanjonom "Među grede" prema Roškom slapu
- razgledavanje Roškog slapa
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 15:28

a za Duce, teta Azra, znam - na tom sam dijelu obale kuvana i pečena - no frks ;)
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la dunja » 03 lip 2009, 15:32

Adorabla je napisao/la:Dunja,
Naravno na slapove Krke si mislila zvati :mrgreen: specijalnog vodica. Ja bih te tako dobro izvodala da je to cudo :lol Prosto mi zao da nisam sad negdje dolje da izvozam Iris :lol i sve po sistemu Evo sad smo upravo na ovom lijepom otoku ne znam kako se zove ali se zove na V... i to je vazno jako i lijepo za pogledati. Ali najvaznije je da smo tu Mate, Simo i ja proveli nezaboravne trenutke opijanja..... :lol
Ili recimo (naravno ovo sto sam Iris objasnjavala put do Roskog slapa uopce nisu Dubravice nego nekako drugacije) ali ja bih ti to isto lijepo objasnila. Ides u Sibenik i kad ga prodjes onda skrenes gore u brda prema Drnisu i vozis se prema nekadasnjem Bambiju :lol i onda dodjes na cestu i parking. :lol

Os mi sad staviti novi podnik skleroticni voditelj putovanja :lol

neću, mislim da teta azra sasvim fino pokriva i taj dio tvoje osobnosti :belji

nego, brate mili nema šanse da ja išta nađerm a kamoli ulaz po ovakvim opisima :roll:
najjednostavnije vam je ovako: fino vozite jadranskom magistralom, i slijedite putokaze za slapove krke pa kud idu da idu - tako smo ih mi našli zadnji put :lol
malo šetali - pojma nema gdje jer je to bilo dok mi je mlađi miš bio u trbuhu a stariji imao 3 godine, al nismo daleko
dunja
most

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 15:39

ma vidim i ja da je to najbolji savjet koji teta Azra moze dati :lol ali znas kako je tako bi htjela POMOCI ljudima ali ne ide i ne ide :lol
1) Šibenik-Pakovo selo-Ključ-Širitovci-Roški slap;

Iris kad sam rekla Dubravice zapravo sam mislila na ovaj put :rolf

Najbolje sto ti mogu preporuciti a da me ne preklinjes je da slijedis putokaze i da ako sam ja napisala da se to zove Roski slap ustvari pomislis na Skradinski buk.
Ne evo ozbiljna sam sada, smrtno ozbiljna.
Odi u Skradin kako sam ti rekla i izaberi izlet Skradinski buk i brodom do Roskog slapa. Jel mi vjerujes toliko? Sad cu vidjeti :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 15:43

Vjerujem - kako da da ne :mrgreen: - no sad me malo pati ovaj dole momenat

Cjenik za 2009. za individualne posjete

UPAD - odrasli 95 kuna, djeca do 07 god gratis, od 7-14 70 kuna

brod - ova najduža ruta - Skradinski buk-Roški slap - 130 kuna odrasli, 90 kuna djeca od 4-14
(kraće ture su 100 kuna odrasli, 70 djeca od 4-14)

uf :loce
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 15:47

o majketi ludih li Sibencana :roll: pa ovo je pljacka stoljeca. MM je poludio na Plitvicama prije dva tjedna jer smo upad platitli cini mi se 120 za odrasle i jos smo na kraju platili i parking preko 60 kuna. Poludio je totalno.
Ne smijem mu ni spomenuti onda Krku ove godine.
Adorabla
Medena

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 16:03

Za nas četvero 630 kuna upad i brod :shock:

Morat ću prespavati pa odlučiti :zub
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la iris » 03 lip 2009, 16:38

Evo i ovo nek stoji tu za one koji imaju interesa - mislim da ćemo mi svakako svratiti

Arheološki lokalitet - Bribirska glavica

http://www.skradin.hr/cro/arheologija/
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la MMI » 03 lip 2009, 16:49

da pljačka...sramota koliko se mora izdvojiti za posjet.i onda me djeca pitaju zašto mi nikada nismo tamo bili. :angry
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 03 lip 2009, 17:26

ajde ja ko badobranac , koliko ima od autoceste do slapova, meni je odmorište Krka najbliže što smo došli
Krki iako svake godine tamo stanemo i naslikavamo se

kad idemo na more jako nam se žuri :mrgreen:
a kad idemo doma jako smo ljuti :roll:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 19:59

Iris a da odete autom do Skradinskog buka pa autom do Visovca i onda platite samo 100 kn prijevoz?
Mi smo direktno autom dosli do najblize tocke tom otoku i onda malim camcima kojima se prevoze i svecenici dosli do tog otoka
Adorabla
Medena

PostPostao/la Novamama » 03 lip 2009, 20:31

pored svega navedenog, čak i da se odlučiš izdvojiti sve te pare za te brodiće moraš uzeti u obzir da brodovi za roški slap i visovac voze po jednom specifičnom voznom redu, onako otprilike svakih par sati. mi smo trebali čekati nekih 3 sata do prvog brodića u 2 popodne po najvećoj žegi. čovjek nam je objasnio da nije još sezona pa zato voze rjeđe. ne moram napominjati da je to bio upravo jedan od ovih praznika u 6. mj. :mrgreen:

i nikakve sardele u brodiću nismo dobili :shock:
ali zato u skradinu ima super konoba sa finom klopom. i to nam je redovito odmorište na povratku iz dalmacije.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dunja » 03 lip 2009, 21:33

bome je jako skupo :shock:
dunja
most

PostPostao/la Nana1971 » 08 lip 2009, 17:56

besplatno je na uskrsnji ponedjeljak i veliku gospu, mi uvijek idemo u tim terminima :lol jer sam preskrta iskesirati toliko love
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Adorabla » 10 lip 2009, 09:59

Znaci vidimo se svi coporativno za Gospu :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la MMI » 11 lip 2009, 16:52

Nana1971 je napisao/la:besplatno je na uskrsnji ponedjeljak i veliku gospu, mi uvijek idemo u tim terminima :lol jer sam preskrta iskesirati toliko love

ako je tako eto i mene.......jesi sigurna
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama141705 » 11 lip 2009, 20:41

ja znam da je za 1 maj besplatno a ovo za gospu nisam znala i da i ja sam preskrta iskesirati toliku lovu za nas petero pa smo isli 1 maja i bilo predobro.ako je to za gospu tocno idem opet jer su se klinci odusevili i stalno pitaju kad ce opet ici
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 30 tra 2012, 13:14

jel zna tko jeli se placa ulaz na slapovima Krke sutra ?
nije se placalo prije jel to jos stoji ili ?
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.