Sada je: 31 srp 2026, 16:17.

NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

PostPostao/la Zwerka » 04 lip 2009, 12:28

Nama je danas drugi dan bez kakanja...
Pa nije valjda da i rižine pahuljice zatvaraju??
Danas nije bio baš raspoložen za jelo, pojeo je pa možda nekih 40 ml...
Vodu mu isto nudim odmah nakon jela i to iz male šalice i srće iz nje bez problema.
Iako sam kupila i Aventovu s kljunom, ali se nekako ne mogu natjerati da mu ju dam jer mi se čini da ju ne bi prihvatio...

Ina, jel im treba dugo da skuže kako se pije iz toga??

I da, pišete da ostavljate klince u AS da podrignu...
Moj kad više neće jesti, doslovce se baca po njoj, tako da ga uvijek moram izvaditi iz nje...

Danas sam ga nakon jela držali na ramenu, s drugom rukom pravila zapršku za varivo za ručak, a on se okreće na sve strane i tako je podrignuo.
Opet sam ga stavila u AS na par min i nije bilo nikakve nervoze.

Jel može biti da se baca po As jer mi na taj način kao signalizira da mu je dosta jela??

Bože, za moja šašava pitanja fakat treba stručnjak... :bonk
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 04 lip 2009, 12:59

Jel može biti da se baca po As jer mi na taj način kao signalizira da mu je dosta jela??

Moguce. Zwerka, kolicine koje on jede su sasvim dovoljne za sam pocetak dohrane. Imam osjecaj da stalno brijes kako on jede premalo. Nepotrebno.

Palentu sam kuhala odokativno, dodavala bih vode ako mi se cinilo pregusto. Na kraju bi pomijesala i sa vodom u kojoj se kuhalo neko povrce.

Casu na kljun ponudite odmah na pocetku dohrane. Lukasu je trebalo jedno mjesec dana da je shvatio kako se iz toga pije, a posebno da shvati da je voda fina :mrgreen: .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Zwerka » 04 lip 2009, 13:06

tanja,imaš krivi osječaj!! ;)
Toliko puta si mi to pisala da i ptičice na grani znaju da je sve ok, pa je i vrijeme da se i ja prestanem brinuti o nepotrebnim stvarima...
Samo mi ponekad nije jasno njegovo ponašanje, kao recimo ovo u AS, pa zato i pitam...

Ali, svakako si zaslužila jedan :buket ! :mrgreen:
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 04 lip 2009, 14:06

kako Tanjin Lukas, tako je i Idi trebalo cca mjesec dana da skuži pijenje i ovo da je voda fina ;)
ako je rečeno/napisano da riža zatvara onda se to odnosi na sve od riže - zrno, pahuljice, mljevenu, prašinu...
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la REBECCA » 04 lip 2009, 14:19

Mi smo juče krenuli s drugim obrokom. Nisam namjeravala tako rano početi, ali nekakanje nas muči. On kaka samo od voća i prosa, ali samih, čim je u kombinaciji s nečim drugim, nema kakanja, muči se, kaka kuglice i tak. Ova dva dana jede čisto voće ujutro, popodne povrće i žitarice. I kakao je bez muke i juče i danas.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nerica » 04 lip 2009, 16:49

rebecca evo ja mu radim sad proso s kruškom i trešnjama, i danas je bolno kakao. siroče moje
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 04 lip 2009, 22:44

Bulgur... pirov griz.... kvinoja... batati...tofu...
...morat ću o ovome izmijeniti iskustva sa svekrvom, ajme što bi bilo ovo :shock: :lol

..ajd da se i mi ovdje službeno utefterimo :mah

Kao i uvijek i svuda, ja se ne mogu tek tako priključiti, mora bit prvo malo refleksije, razmatranja i tomu slično. :pise

Svu sam "Prvu mrkvicu" pročitala, od prve stranice do, evo, dvajst i sedme, i zadovoljna sam.
Zato što vidim da sam dobro naučila znanje prije četir godine.
Zato što - zbog gore navedenoga - više nema strke, kaosa i panike kao s prvom dohranom.
Zato što sam neopterećeno - zbog gore navedenoga - još ponešto novoga i zanimljivoga naučila.
Te zato što na ovom pdf-u imamo ove dvije žene zmaja, naime inu i tanju, koje svojim znanjem, susretljivošću i stručnošću jednostavno obaraju - s tipkovnice. :up

Ono me prije 4 godine sa sinovom dohranom dotuklo. Cijelo sam proljeće visila na forumu ne bi li ikakav smisao od toga napravila. Konfuzija teška. Razrađivala sam planove i strategije, bilježila, pitala, uspoređivala, tumarala...

Sad sam dohrani pristupila drugačije.
Prvo sam si u glavi razlučila što je svrha i cilj dohrane.
Pa sam iznova utvrdila da je dohrana - dohrana :bis , kao što i sama riječ kaže - dodatak prehrani majčinim mlijekom koje i dalje ostaje osnova bebine prehrane.
Drugo - dohranom želim odgojiti malo biće koje će se, nakon napunjene 1. godine uklapati u prehrambeni ciklus naše obitelji, a dalje i u onaj u jaslicama.

Te su mi dvije stavke i olakšale pristup dohrani.
Ako je dohrana dodatak mliječnoj prehrani, znači da treba birati one namirnice koje će bebu kvalitetno uvesti u taj cijeli novi svijet prehrane, te optimalno nadoknaditi ono čega u majčinom mlijeku možda i nema dostatno za potrebe 6-mjesečnjaka i dalje. Odnosno, time sam odlučila suziti taj silni izbor svih mogućih namirnica i orijentirati se na manje, ali nutritivno vrijednih namirnica, te prilagođenih uvjetima i podnebljem u kojem živimo. Uz pokoju novinu, ofkors.

A drugo, sagledavši prehrambene navike moje obitelji te one u jaslicama, odlučila sam uvesti prvo voćni/voćno-žitni međuobrok oko 10 h, pa kasnije mesno/povrtno/žitni oko 12-14 h.

I tako smo mi i krenuli voćem, kad je curi bilo 5 mjeseci i 24 dana.
Rezultati su nikakvi. :lol

Tri dana sam joj davala jabuku - Hippovu kašicu. Povrać, bljak, fuj, brrrr.
Pa sam dva dana miksala pravu jabuku. Ista reakcija.
To je sve bilo par žličica.

Nakon toga dan-dva pauza pa isti postupak s kruškom. I potpuno ista reakcija.
Jedino vodu pije od prvoga dana bez problema. Na žličicu za sada. Popije 10-ak žličica i to joj je nešto prezanimljivo i fino.

Sisa stalno odn. kao i prije jer ovo opisano još zapravo i nije ni d od dohrane.

Namirnice sam odlučila kombinirati. Što gotove kašice, što pripremljeno u domaćoj radinosti.
Doista mi nije teško sama pripemati obroke, ali dvojim iskreno oko podrijetla namirnica, ma kakav certifikat imali.
A za poneke mi je nepotrebno i suludo izdvajati sumanute količine para. :dunno

Što se tiče novosti, proso i amarant mi zvuče super. Čak štaviše, proso sam joj počela kuhati jučer, mislim da će to biti pun pogodak. Jedino što sam oba puta kuhala kraće nego je potrebno, pa je ostalo dosta zrnato.
Bulgur i heljda moj štednjak neće tako lako vidjeti. :lol

I tako... :kima
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marie claire » 04 lip 2009, 22:54

Rony je napisao/la:gdje ste kupili proso, u dm, alnatura, to je baš u zrnu ili? nisam još gledala, danas bi išla kupiti...i koliko kuhati i količina za početak?

tikvica mu super ide, od trešanja neznam jel to alergija al po guzi ima prištiće, samo sam mu jednom dala jako malu količinu, nisam sigurna da li je to od trešanja...

Ja sam kupila bio proso u zrna, al ima ga i u bio dućanu, dm-u... Normalno u zrnu je! Ja sam ga kuhala 40 min na lagano! Omjer 1:8, šalica prosa-8 šalica vode, al smanji količine pola šalice prosa je dovoljno, dođe ti na prosenu kašu i miješala u to voće ili povrće i komb.I, dodavala sam kombu algu radi probavljivosti! To sam po Pejićki! Jedan dan smo radili i prosene pahuljice od Holle ( bio dućan)- prefino! Ovaj u zrnu ti se toliko raskuha da nema ni gnječenja, ni mixanja!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suska » 04 lip 2009, 23:03

Drage moje evo da vam postavim jedno pitanje. Nisam sigurna koliko bi trebala beba od 5 mjeseci pojesti adaptiranog mljeka, ovako ako neki neznaju anamaria je na pregominu,mljeko za bebe alergicne na laktozu u mljeku nisu dokazali ali to nam je jedino adaptirano koje nam odgovara a da ju ne zatvara jer su joj u klaicevoj morali masirat busicu i gurati prse da se pokaka i jake grceve je imala. Da skratim pitam vas zato sto anamaria nema granicu u jelu veliki je jelac obozava papati i koliko joj ja napravim ona ce sve to pojesti jako je pohlepno djete to su mi rekli i u klaicevoj. Jucer je pojela 200mililitara jel je sam gutala i kad joj maknem ona se place a naj veci problem je kaj trazi pa poslje mi to povrati, inace dohranu sam probala jabuka kruska i kombinacija jabuka i mrkvica ta joj je najdraza i onu malu hippovu pojede cijelu. Neznam kaj da radim super mi je dobivala na tezini sa 4 mjeseca imala je 6850 i 63,5 duga, stvarno je buca, al uvjek bljucne bar malo sad sam joj smanjila obroke samo joj napravim 150 mililitara i to sve pojede al se bojim kad odem kod pedijatrice da nebi pala na kilazi. kaj vi mislite cak sam prestala davati joj dohranu jel sam umrla od straha da nisam kaj zeznula al vidim da se prejeda samo trpa u sebe
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 04 lip 2009, 23:23

Za adaptirano ces morati pitati na pdf adaptirano.
Glede dohrane: daj joj dohranu ali ogranici kolicine. Npr. pola male staklenke, pa vidi hoce li onda bljucnuti ili ne.

PF:
Ako je dohrana dodatak mliječnoj prehrani, znači da treba birati one namirnice koje će bebu kvalitetno uvesti u taj cijeli novi svijet prehrane, te optimalno nadoknaditi ono čega u majčinom mlijeku možda i nema dostatno za potrebe 6-mjesečnjaka i dalje. Odnosno, time sam odlučila suziti taj silni izbor svih mogućih namirnica i orijentirati se na manje, ali nutritivno vrijednih namirnica, te prilagođenih uvjetima i podnebljem u kojem živimo. Uz pokoju novinu, ofkors.

:klanja to je to.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ina66 » 05 lip 2009, 08:11

pf :kiss
znala sam ja da ćeš ti to lijepo i sustavno obrazložiti
sad ćemo te citirati ;)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Rony » 05 lip 2009, 10:36

marie claire je napisao/la:
Rony je napisao/la:gdje ste kupili proso, u dm, alnatura, to je baš u zrnu ili? nisam još gledala, danas bi išla kupiti...i koliko kuhati i količina za početak?

tikvica mu super ide, od trešanja neznam jel to alergija al po guzi ima prištiće, samo sam mu jednom dala jako malu količinu, nisam sigurna da li je to od trešanja...

Ja sam kupila bio proso u zrna, al ima ga i u bio dućanu, dm-u... Normalno u zrnu je! Ja sam ga kuhala 40 min na lagano! Omjer 1:8, šalica prosa-8 šalica vode, al smanji količine pola šalice prosa je dovoljno, dođe ti na prosenu kašu i miješala u to voće ili povrće i komb.I, dodavala sam kombu algu radi probavljivosti! To sam po Pejićki! Jedan dan smo radili i prosene pahuljice od Holle ( bio dućan)- prefino! Ovaj u zrnu ti se toliko raskuha da nema ni gnječenja, ni mixanja!

hvala na uputi :kiss
vidla sam ta zrnca i pahuljice pa ipak sam na kraju kupila prosene pahuljice, kako se to priprema?
Rony
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 05 lip 2009, 10:40

preliješ ih vrućom vodom ili prokuhaš minutu-dvije
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Rony » 05 lip 2009, 12:48

hvala Ina, negdje sam našla da se to kao treb 15 min. kuhati pa me to zbunilo...
Rony
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morisela » 05 lip 2009, 12:57

marie claire je napisao/la:Ja sam kupila bio proso u zrna, al ima ga i u bio dućanu, dm-u... Normalno u zrnu je! Ja sam ga kuhala 40 min na lagano!

Ja imam deemovski proso i ne kuham ga vise od 10-15 minuta, ne znam tocno. Probam i kroz taj period mi je skroz mekano. Je li ja to grijesim i premalo kuham? Ili su prosa u zrnu od raznih proizvodjaca mozda vec tretirana, pa se neka prije skuhaju?
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la REBECCA » 05 lip 2009, 13:15

morisela je napisao/la:
marie claire je napisao/la:Ja sam kupila bio proso u zrna, al ima ga i u bio dućanu, dm-u... Normalno u zrnu je! Ja sam ga kuhala 40 min na lagano!

Ja imam deemovski proso i ne kuham ga vise od 10-15 minuta, ne znam tocno. Probam i kroz taj period mi je skroz mekano. Je li ja to grijesim i premalo kuham? Ili su prosa u zrnu od raznih proizvodjaca mozda vec tretirana, pa se neka prije skuhaju?

Ja isto imam ovaj alnatura iz dm, kuham ga 5 minuta i ostavim 15 minuta u vodi da nabubri. Tako piše u uputi na vrećici. Višak koji ostane je odličan s jogurtom, doručak za mamu mljac :mrgreen:

Pf kad bih znala pisati ;) , naše iskustvo s drugom dohranom bih opisala baš kao ti. Potpisujem sve od riječi do riječi, posebno opuštenost mame. Još kad imaš malog požderuha kao što je moj, ma milina. Malo nas nekakanje muči ali izgleda da smo i tome doskočili. :zivili
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Svrco » 05 lip 2009, 14:15

evo i mi se opet javljamo nakon pauze...

dohrana ne ide baš bajno. jura je veliki probirač. Dopala mu se mrkva, jabuka, rižine pahuljice i kruška. Tikvice i korabica su mu totalno bljak, bilo same bilo u kombinaciji s nečim. Palentu smo isto probali ali mu se dizao želudac već na prvoj žlici a i na ostalim pokušajima.

Probat ćemo dalje polako, ja se nadam da će se s vremenom stanje popraviti.
Zadnja izmjena: Svrco; 06 lip 2009, 12:41; ukupno mijenjano 2 put/a.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marie claire » 05 lip 2009, 17:09

morisela je napisao/la:

Ja sam to po pejićki baš raskuhavala! A, proso koje ja imam je domaće, ne znam meni je ovako baš fino!
Ove pahuljice koje imam se samo preliju toplom vodom kao i ad mlijeko, od Hollea!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 05 lip 2009, 21:54

Probat ćemo dalje polako, ja se nadam da će se s vremenom stanje popraviti
.
Hoce hoce, bez brige :dada .
Lukas je s 6 mjeseci pljuvao tikvicu i korabicu, a s 7,5 mjeseci ih je tamanio bez problema.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la podocnjaci forever » 06 lip 2009, 22:38

...a-ha, ima prosa i u pahuljicama, ok je i to znati... :dada
...u stvari, nisam još pravo ni bila u bio-trgovinama tu u gradu da vidim što se nudi, tefterim to za idući tjedan....

...rebecca, da, da, već sam skužila po tvojim ranijim izvješćima da smo počele na isti način... a mislim i da će ova moja frajlica uskoro biti prava papalinica... :)

...evo, treći dan prosa prolazi supeeer, zijeva, traži, išće još :lol ...iako, tu smo tek na 10-ak nepunih žličica.... skuham tek jednu veliku žlicu prosa (u suhom stanju) i kuham oko pola sata (zrnca su u pitanju)
...s kakanjem nismo do sada imali problema ni dana, jedino sjoj e guza malo osula danas, nakon što je kakala par puta... je, od prosa je... ne znam kako reagirati, vjerojatno da sutra ipak prijeđem na novu namirnicu :dunno
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la cakorka » 08 lip 2009, 13:22

Nama kohlrabi super prosao,od danas smo na prosu(mnozina je zbog toga sto mama pojede ostatak,naravno kad ga ima)i onako lijepo je prosao.
Ja sam uzela prosove pahuljice od alnature,nije da sam lijena nego mi eto lakse,brze :mrgreen:
Eh amaranth sam uzela u zrnu,mislim da cu cekat 8mjeseci iako vidim da su neke od vas vec pocele,pitala bi zasto,jel se smije? al mislim da znam odgovor ;)
ma cini mi se da sam ono bas na VI sa dohranom,nikako da se opustim.
Nego imam pitanje:na pahuljicama pise da se trebaju potrositi u roku 4sedmice,mislim nema sanse da sve pojede,kako vi to rjesavate,bacate,pojedete vi?koliko cesto se moze davat jedna ta namirnica,recimo proso?
uh ja otegnuh,hvala unaprijed :kiss
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 08 lip 2009, 13:27

Nama je danas treći dan mrkve i baš ju jede s guštom.
Počeo je piti iz Aventove bočice s kljunom.
Još sutra jede mrvku i idemo na jabućicu.

Sad me zanima da li da onda radim kombinacije od po 4 dana s po dvije isprobane namirnice ili mogu odmah dati sve 3 zajedno isto 4 dana?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 08 lip 2009, 13:33

Prvi dan samo jabuku. Drugi dan jabuka/mrkva. Treci dan jabuka/mrkva/riza.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Zwerka » 09 lip 2009, 09:40

tanja, ne kužim...
Sutra idemo na jabuku.Ja sam mu ju mislila davati 4 dana i onda raditi kombinacije.Znači, kombinacije ne moraju biti po 4 dana, nego svaki dan jedna kombinacija i prelazak na nove namirnice?
Jesam te dobro skužila?

Zanima me da li bi mu sada morala češće nuditi vodu?
Jer ja mu ju nudim samo kad pojede kašicu i ostatak dana više ne.
Da li je to u redu i kad bi ju trebalo češće nuditi?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 09 lip 2009, 12:44

Voda je u redu. Nudis nakon obroka, ostalo dojenje. Mali ste jos.
Glede jabuke... ja sam mislila da ti hoces od prvog dana jabuku nuditi s vec isprobanim namirnicama. Ovako onda: 3 dana samo jabuka, cetvrti dan vec mozes dodati nesto od vec isprobanoga. Ali dodajes jednu po jednu stvar, dakle prvo jabuka/mrkva ili jabuka/riza, pa tek onda jabuka/mrkva/riza.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Zwerka » 09 lip 2009, 13:58

Puno ti hvala, tanja !!
Zlatna si!!
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Noelle » 09 lip 2009, 21:32

nisam ulovila odgovor: kako se manifestira da neka namirnica ne paše? osip, crvenilo? gdje?

čisto da znam ako se pojavi..

danas smo nakon palente probali korabicu, kuhanu i ispasiranu..super je i to prihvatila...

jel tko probao trešnje davati sa 6 mj. ili je stvarno rano za to kao po tablici ? gledam sad baš ima finih...

to za vodu je i mene mučilo Zwerka...
Z. 14.12.2008.
Noelle
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 09 lip 2009, 22:15

kako se manifestira da neka namirnica ne paše? osip, crvenilo? gdje?

Cesto crvenilo izravno oko ustiju (to je npr. posebno karakteristicno za alergiju na mlijeko) ili po cijelom tijelu. Bas prava urtikarija, dakle vece crvene fleke. Proljevasta stolica i crvenilo oko guze. Medjutim sve to moze a i ne mora ukazivati na alergiju. Ali recimo da ce beba vise manje uvijek reagirati probavnim tegobama, proljev, napinjanje, plac...

jel tko probao trešnje davati sa 6 mj. ili je stvarno rano za to kao po tablici ? gledam sad baš ima finih...

Ja nisam. Jer tresnje (koje btw obozavam) i mene napuhavaju pa na tako malenoj bebi to ne bi ni isprobavala. Imate puno ostalog voca kojeg smije sada.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Noelle » 10 lip 2009, 23:21

hvala, tanja!!

da li je premalo novu namirnicu davati samo dva dana pa početi kombinirati sa već isprobanom ? recimo ovu korabu sam htjela sutra kombinirati sa rižom ili mrkvom

što je sa sokovima? čitam da ih baš i ne dajete... recimo svježi sok od mrkve

još imam dilemu oko dojenja poslije papice...dosad sam nudila uvijek iza - da li beba odbije cicu kasnije kad zamijeni obrok...?
meni se čini da je to nemoguće :lol jer ona uvijek cica, kad god joj dam ( osim kad nestane mlijeka u cici a onda se buni )

danas sam pričekala sa cicom jer sam je dojila kad smo se vratile iz šetnje jer nije spavala pa bila nervozna, pa je malo odspavala i kasnije papala ali nije tražila cicu...dala sam joj nakon pola sata ( misleći da će tako zaspati opet al niš )
Z. 14.12.2008.
Noelle
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 11 lip 2009, 00:07

da li je premalo novu namirnicu davati samo dva dana pa početi kombinirati sa već isprobanom ? recimo ovu korabu sam htjela sutra kombinirati sa rižom ili mrkvom

Ako ti hoce samu korabicu daj joj jos jedan dan, a onda kombiniraj s vec isprobanim. Ali prvo korabi dodaj npr. rizu, a tek poslije jos i mrkvu. Ponekad bebe reagiraju i na odredjenu kombinaciju hrane.

što je sa sokovima?

Nepotrebno. Zasto bi joj davala sok? Skuhaj joj mrkvu, to pojede na zlicu. Za tekucinu nudis vodu.
Dakle nakon obroka nudis vodu, ne uvijek cicu. U prvim danima nudis i cicu, ali kad pocne jesti neku kolicinu dohrane onda ne. Onda pricekas da beba sama trazi cicu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.