Sada je: 06 kol 2026, 05:18.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

izgleda da cu ja biti vjerovatno prva pa cu vam na zimu pricati kakvo je iskustvo...

jos vagamo, vidjecemo
hvala draga!

jos uvijek vijecamo o varijatama pa mi sve dolazi u obzir dok naravno ne odlucimo

Luantaro je napisao/la:raspitaj se za radijatore koji su nekakva kao mramorna ploča i svaki za sebe idu u struju - navodno da je to jeftinija opcija grijanja na struju, jako lijepo izgleda

nisam vise pametna, sad sam u fazi kupovanja podova 

:
) sa centralnim na lož ulje, oko nas su mjenjali od lože ,preko plina do drva
sve to dođe na isto;nas stan je u zgradi sa etažnim centralnim grijanjem na lož ulje,no srećom također imam dobar položaj(u sredini) i super sam zadovoljna,no vidim da ovi na dnu i na vrhu i nisu baš-tu se radi o nekakvom gubljenju energije koje bi trebali svi solidarno snositi,ali oko toga nema dogovora.

Dakle ove godine smo na plinu dok ne potrošimo a nabavićemo drva i ugalj,kad nam plina nestane.Na poslu mi je grijanje na struju i mjesečno je bilo između 5 i 6.000 KM za oko 230 m2.Doduše za firme je druga tarifa ali najvažnije je da se mi nismo ugrijali cijelu zimu.A kad nestane struje onda je tek dernek. 

t.j. vise placati preko ljeta, tako da ti ne bude "udar" na novacnik zimi.

hvala, veoma korisna informacija za cijenu 

. Sto se tice spremista za loz ulje,kod moje "svekrive" je dio garaze pregrađen u ostavu sa prozorom prema cesti -dovoljan da prođe crijevo kad ga punimo,a ulazna vrata u ostavu su iz kuće.I da i za ovo na lozu treba ti struja koja pokrece pec,tako da imas u vidu(ne znam kako je sa plinom).
.Ma ja bih bez obzira na "dobar položaj" udarila po dobroj izolaciji i mislim da je sustina niskoenergetskih kuća upravo u tome,a ne ugradnja solarnih kolektora.

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.