Sada je: 01 kol 2026, 16:34.

Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

PostPostao/la JiA » 10 lip 2009, 21:37

Jos jednom, :kiss sa mora svim nasim bebanima i mamama! Decki su danas zavrsili 1. razred ( ne pitajte nista, ne vjerujem jos :ne )... neki dan smo proslavili 8. rodjendan!
Sad smo na godisnjem. Toliko su naelektrizirani da me strah i pomisliti na godisnji sama s njima :lol.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

Re: Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

PostPostao/la Lora7 » 10 lip 2009, 22:59

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lunahor » 11 lip 2009, 18:38

bas sam htjela otvoriti topic o skolarcima, zanima me kako organizirati ucenje, s jednim po jednim ili ko u skoli odjednom obojica ?mene izludjuje ; gle mene, gle mene, mama gle mene :roll:
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 12 lip 2009, 21:55

Ja sam ih s vremenom morala razdvojiti jer su poceli dekoncentrirati jedan drugoga.
Inace, ne radim s njima zadace pa nisu mene rastezali, nego su samo smetali jedan drugome.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la lunahor » 13 lip 2009, 08:37

nego kako radis? ne nadgledas ih uopce dok pisu ? daj malo detaljnije ?
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 13 lip 2009, 08:39

čestitke školarcima i od nas!! :kiss
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 13 lip 2009, 13:02

Luna, ne, ne nadgledam ih. Pregledam poslije svaku biljeznicu i knjigu svakako. Cesto ih natjeram i da pobrisu i pisu ponovo. Ali oni doma pisu zadacu jedino vikendom, jer su boravkasi pa to u skoli preko tjedna rijese. Probali smo mmm i ja raditi jedan na jedan s njima, ali decki bi se obavezno rasplakali i pozivcanili, jer ocito ni mm ni ja nemamo takta.... :oops:
Za sada je islo tako, ali ipak je to prvi razred.... Ne znam kako ce biti dalje. Sve se bojim moje vlastite lezernosti po tom pitanju. :oops:
Vall, thanx :kiss
JiA
Vjetropir

PostPostao/la luda klompa » 17 lip 2009, 12:58

Bruna moj Jan se jos uvijek nije navikao na naocale, mi vodimo ratove strasne, cim ja naocale na oci on odmah skida.....seka stalno pita zasto ona nema naocale i kad ih se dokopa stavi si ih, ali on nema sanse....Teta koja radi u optici mi je rekla odmah cim smo dosli po naocale da sumnja da ce ih nositi....mi pokusavamo,ali ne uspjevamo....bit ce valjda lakse kad ce biti malo razumniji, ako to ikad buce...uhhh......mi inace imamo +...to bi trebalo padati i lagani strabizam, koji je puno manji kako on odrasta...vidjet cemo kako cemo dalje....do skole cemo se truditi to srediti...
Tvoja curka kolko vidim ce to odraditi bez problema...puse joj saljem ;)

Inace htjela sam pitati jesu se vazi klinci odlucili za ruku, moja Katja crta jednako dobro i lijevom i desnom rukicom...kak joj lakse bude tak koristi rukicu :)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 17 lip 2009, 23:14

čestitke školarcima :dada

B je super prihvatila naočale i uopće ih ne skida........što se tiče ruke, ona koristi isključivo desnu dok ostatak ekipe još uvijek malo jednu, malo drugu
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bruna » 17 lip 2009, 23:16

zaboravila :roll: ...nadam se da će Jan prihvatit "načolice" i da će sve biti ok.
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la luda klompa » 18 lip 2009, 14:03

Ma ja sam se prije jako opterecivala oko toga sto nece naocale, sad vise ne, jednom ih mora prihvatiti.....davali su mi svakakve savjete, jedan lijecnik mi je reko neka ga ucjenjujem...hmmmm....bilo bi izvedivo da imam s cim, jer on je toliko tvrdoglav da se pomiri sa situacijom i ako ja kazem nema crtica ako neces naocale...njemu je to OK...i nece ga gledati...bas je mali tvrdoglavac.....

Sto se tice rucica...Jan je desnjak 100%, al ona mi se cini da je ambidekster...uskoro ce 3,5 godine i cini mi se da se vec trebala odluciti za rucicu, jednako dobro crta i jednom i drugom, ako crta drvo na lijevoj strani papira flomic je u lijevoj rucici, ako treba na desnu stranu papira crta desnom rukom :) Ona je prava mala umjetnica....ima takve likovne radove za trogodisnjaka - savrsene ;) Uslikat cu jednog pa cu vam staviti linkic uskoro....
Evo linkic, znaci tu se vidi faza punoglavca, a to je karakteristika za djecu od 4-5 godina
http://img30.imageshack.us/i/p6030180p.jpg/

A ovo je ono o cemu sam vam pricala ;)
http://img30.imageshack.us/i/p6030176.jpg/

Puse svim mojim blizancima i trizlancima ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 20 lip 2009, 21:04

klompice, crteži su savršeni. prekrasno crta!! :srca

mi smo na moru-a vrijeme prekrasno. lagano ću se bacit s balkona :/
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 22 lip 2009, 10:12

samo da svima :mah
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 20:32; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 23 lip 2009, 14:28

bravo za zmajeve!! i sretan im rođendan!! veliki treći!! :srca :drink :proljece

nego, engl. uče u vrtiću ili ih doma učite? pitam jer su me neki dan uvjeravali da engl. u vrtiću i nije nešto, a jako
puno košta.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 23 lip 2009, 18:45

Da sretan rockas zmajcekima ;) :joy :joy :joy
Moji engleski uce kroz crtice, broje na engleskom za sada do 15 ;) hehehehehpustamo im nesinhronizirane crtice kao npr Mickey Mouse Club House, ima puno engleskih izraza, brojeva boja.....super za ucenje engleskog ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 23 lip 2009, 20:59

hmmm, moji nisu obožavatelji crtića. prolaze zvonko i hlapić.

a, nisu redoviti ni u vrtiću pa mi se engleski, još uvijek, ne isplati.
moram iskemijat nešto jer bih voljela da s engl. krenu u ranijoj dobi.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 23 lip 2009, 23:23

A moji jos u jaslicama nisu imali prilike susresti se sa engl., nagodinu prelaze u mlađe vrticarce pa cemo ih upisati na engl. Ovo sve sto su naucili nitko ih doma nije ucio nego sami kroz crtice. Jesi im probala pustiti Mikija, moji ga obozavaju, e da i Doru vole....USPJELI SMO USPJELI SMOOOO........DI DI DIT heheheh tak to oni izgovore :rolf
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la AA » 24 lip 2009, 07:38

Trizlanci-zmajceki sretan vam rodjendan :joy :joy :joy
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lora7 » 24 lip 2009, 18:35

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:50; ukupno mijenjano 2 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 24 lip 2009, 21:24

joj, lora, ja kriva-uvjerena da je 24. u pitanju. no, dobre želje su dobre želje, pa ma kad ih izrekli :zivili

e, i ti si me oduševila s ovim privatnim engl. jer u tom smjeru i ja razmišljam. dakle, daj koju info-može i na pp.

zanima me sve-od satnice, gdje idete, cijena...sve.

inače, nije da nisu izloženi engleskom-uredno otpjevaju cijelu engl. abecedu koju su naučili preko smartville igračke.
ali, ja ne bih da bubaju na pamet. zato me zanima ovo konkretnije.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 24 lip 2009, 21:48

Ja sam misljenja da djecu do skole treba pustiti da imaju svoje bezbrizno djetinjstvo jer kad realno pogledamo kakvo djetinjstvo oni imaju, samim tim sto su u vrticu vec imaju obaveze i ako smo u mogucnosti u sklopu vrtica imati neku aktivnost to mi je OK, ali dodatno ih opteretiti vec od sad, nisam bas za to. Mislim da im ovo vrijeme do skole treba proci u igri bez obaveza i opterecenja. Oni vec od sada prakticki imaju radno vrijeme od 8 sati :/ Ja svoje pustim na dvoriste i onda igramo indijanca i kauboja, na vrh pijeska imamo veliki tobogan, tata nam je napravio drvenu kucicu, pa se tu igramo crvenkapice i vuka, imamo ljuljacku i klackalicu, navecer se bucnemo onak prljavi u kadu i spavamo ujutro do 11 (sad kak nismo u vrticu) :zivili a mama sretna. Sada cemo instalirati i veliki bazen iza kuce i nist nam vise ne treba, neka uzivaju dok su mali, ne branim im niti crtice jer eto nauce nesto i kroz njih (naravno da ih ne gledaju cijeli dan). Uzgajamo i razno razno povrce, mrkvu, papriku, paradajze, luk, a imamo i visanja i tresanja, malina i jagoda i to sve nespricano, proizvodimo svoj med i u svemu sudjeluju. Pravili smo sok od bazge i visanja. Postali su pravi farmeri :mrgreen: , bas uzivaju u procesu proizvodnje od sijanja i sadnje do klopanja socnih plodova. Najbolji su mi navecer, prije nego popiju salicu mlijeka za laku noc, pitaju jel tu ima meda :rolf ...A i ne bojim se da jednog dana nebudu znali kakve je boje krava heheh pa da kazu ljubicasta heheh

Puse svima, sorryte ak sam udavila, to je moje misljenje, ali naravno postujem i tuđa, svatko misli da zna najbolje za svoje klince ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 24 lip 2009, 22:56

ufff, ja bih tebe potpisala od....do. samo ne ono s velikim dvorištem :/

ja pitam ovo za english iz dva razloga-prvi je taj što sam ja imala velikih problema s tim jezikom pa
sam razmišljala da s time ranije počnemo. mislila sa od vrtića, ali kako nismo tamo redovni, ne vidim tome veliki smisao.
pa sam se malo raspitivala (čak i kod pravih engleza) i oni mi rekoše da nije isplativo u vrtiću.

a, onda mi je palo na pamet da bismo ih mogli upisat na engleski privatno, pa je lora uletila s time, pa se, ja, eto, zanimam...

drugi razlog je taj što svi govore o tom engleskom i lagano sam pomislila da ja svoju djecu ne učim dovoljno/ nisam dovoljno poduzetna/štogod.

ustvari, zadnje vrijeme mi već sve to počinje ići na živce-kao neko natjecanje između roditelja/forumaša...pa, izgleda, počinjem popuštati toj masovnoj histeriji. :roll:
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 25 lip 2009, 08:02

Moji decki nisu isli na engleski niti u vrticu, po preporuci nase tete ;). Sada u prvom razredu su se prvi put sreli sa stranim jezikom i ide im ok. Ukoliko vidim da imaju problema sa engleskim kasnije ( Sad u 2. ili 3. razredu ), omogucit cu im dodatnu edukaciju negdje. Za sada, nema potrebe. Ovo je moje misljenje, a sad... svatko ima svoje. I, da, mislim da ima malo pomodarstva u masovnom ucenju stranih jezika od malih nogu, a opet... nije to ni sasvim ludo jer strani jezik ne moze skoditi.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la luda klompa » 25 lip 2009, 10:00

Eto nam rasprave opet heheheh, zivnuo topic ;) VOLIM VAS SVE!!!!!!
Cure potpisujem u pravu ste postoji pomodarstvo za ucenjem jezika i meni se isto cini da je to malo preslo u neko natjecanje, ali ne popustam pred tim, trebamo prvo misliti na klince :mrgreen: . Meni je bitno da od njih napravim postene i vrijedne ljude, da ih naucim da treba u zivotu sve znati raditi. Kako radim u skoli dolaze nam klinci kojima je problem otrcati jedan krug oko igralista, premalo se krecu to je katastrofa, sjede zatvoreni doma i ja to ne mogu zamisliti. Kad se sjetim svog djetinjstva, ma trcali smo bosi ulicama, lovili ribe, penjali se po drvecu,kampirali u dvoristu heheh ajjjj kad se sjetim :zivili navecer legli i sutradan opet isto cim je svanulo....i ne zelim to uskratiti svojim klincima (tu bezbriznost) a pogotovo ne mogu zamisliti da ih vec od sada vozam po nekim dodatnim aktivnostima...doci ce vrijeme za ucenje i stgnu oni to sve.
U skoli imam kolegicu koja tako dobro radi engleski s klincima u nizim razredima i ona mi je rekla da njena djeca neznaju nist engleskog, ucit ce u skoli kada dodje vrijeme i to mi je totalno ok.

Vall nemoj se opterecivati s tim, vidis da ima nas koji ih ne uce, ono sto su sami upamtili je sve :mrgreen:
AA meni se ovo tvoje jos cini i najpametnijim :1 i zaboravih cestitati na zavrsenom 1. razredu, meni je taj 1. najtezi :mrgreen:
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 25 lip 2009, 11:06

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 25 lip 2009, 11:35

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 25 lip 2009, 13:51

uff, Lora, meni se čini da si se ti naljutila :(

ako si mislila na moju rečenicu da je sve pomalo postalo natjecanje, molim te, nemoj se ljutiti jer ja nisam mislila na nas na ovom pdf-u.
iskreno, često sam rekla kako ste mi vi ovdje, relativno, normalne jer niste opterećene xy glupostima.

ja se, prije svega, slažem s klompicom da je klincima sad najvažnija motorika, ali isto tako mislim da im treba usađivat "usputnog" znanja.
znači puno ih vodat okolo (izleti, putovanja, šetnje gradom) i stalno pričat i pričat i pričat. (meni je, recimo, čudno kad klinci naših prijatelja idu u centar prošetat samo ako ih tamo vode baka i deda-roditelji nisu zainteresirani :| -kaže moja mama, koja je odgajateljica, da ima hrpu predškolaca koja na Trgu nisu nikad bila).

engleski me zanima iz gore navedenih razloga, i bila bih sretna kad bismo imali mogućnost koju vi imate. znači, neobavezno učenje koje ne iziskuje određeni tajming. moram se još malo raspitat pa vidjet što ćemo činiti.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 25 lip 2009, 14:55

Meni nije bila namjera nikoga uvrijediti i rekla sam da svatko ima pravo na svoje misljenje i postujem tuđa, ja sam izrekla samo svoje misljenje, a ako netko doma nece imati TV- njegova stvar ili ako zeli juriti s aktivnosti na aktivnost, opet slobodna procjena roditelja. Ja to ne želim za svoju djecu. A i mislim da se ovdje nitko nebi trebao ljutiti jer naravno da se misljenja razlikuju i ja svakako nista nisam zeljela reci u rukavicama, mislim da bas otvoreno pisem o svemu sto mislim. :dunno

Htjela sam reci da generacije koje nam dolaze su strasno motoricki zakinute, djeca prosjede satima, umjesto da su vani. Zasto nebi ganjali loptu po igralistu, ne moram ih voditi u neki klub 2 puta tjedno kad mogu trcati vani svaki dan. Zaista je postalo pomodarstvo u vidu ucenja djece neceg prije vremena. Pa ce tako doci u 1.razred i znat ce citati i pisati, a cemu to (jedino mu moze biti dosadno na satu jer ima djece koja to nece znati i hvaliti se drugoj mami kak njezino dijete zna citati), na sat engl. ce doci i u 1. razredu ce slusati sve ono sto je vec cuo na privatnim satima i onda ce jednog dana doci iz skole i reci mami da mu je strasno dosadno u skoli. Smatram da dijete sa 6 godina ne mora znati citati i pisati, ne mora znati engleski, ne mora znati racunati, ne mora znati igrati igrice na racunalu. To vrijeme do skole je kod nas rezervirano za igru i iskljucivo samo za to. A osim toga ne zelim postati pomodar koji smatra da je vrjednije, umnije, pametnije pa i probitačnije rabiti strani jezik umjesto hrvatskoga.
;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 25 lip 2009, 21:27

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 25 lip 2009, 21:29

uf...tu se malo zahuktalo :lol .....ja ću samo kratko....iako se sve promijenilo i puno toga nije ko nekad, tu sam negdje ko i luda klompa. mislim da su još uvijek jaaaaako mali i imat će toliko obaveza uskoro da ih ja nemam namjeru "opterećivat" ničim do škole a i onda samo po izboru. Iako je i to "opterećenje" njima sad isključivo samo igra i zabava, imaju vremena...kaj će radit u školi ako ih sve naučim/o sad.

Zmajčeki sretan vam veliki 3 rođendan!!!!!(znam da je sutra) :rodj :rodj :rodj ....lora...super za sistematski...koje su mjere tih tvojih "četverogodišnjaka" ? :)
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 53 gostiju.