Heheh moji vec odavno nemaju pelene
Ajd molim te ne karikiraj stvari, ja nisam rekla da se s njima nista ne treba raditi i nisam rekla da sam protiv crtanja, pricanja prica, slaganja puzzli, ali jesam protiv kojekakvih dodatnih privatnih satova do skole. Pa naravno da oni rastu i da odrastaju i da uce tijekom tog svog odrastanja. Kaj sam ja rekla suprotno
Kad sam rekla da smatram da su djeca veliki radnici i da provedu 8 sati dnevno u vrticu i da su zakinuti u bezbriznom odrastanju sam uvrstila i svoju djecu i zato ih ne zelim dodatno opteretiti samo zato jer ima djece koja nesto mogu bolje od njih

, ona zna lijepo crtati i kaj to znaci da ju moram upisati na dodatne sate crtanja ili on lijepo pjeva pa ga treba upisati na dodatne sate pjevanja da nebi bili tupavi ili kaj ja znam kaj? To ce dobiti kada to sami pozele, a ne kada se mami prohtije.
Kazes da nisi komentirala moj odgoj, a ja bi mogla reci da jesi kad si rekla da svojima ogranicavas gledanje crtica i da radije sjedite i crtate ili citate, a ja recimo dozvolim da odaberu nekoliko crtica za taj dan. Mogla sam i ja tu iscitati nesto izreceno u rukavicama, a nisam......
I dalje tvrdim da se ne mora znati citati i pisati prije skole, ali da s njima mozes igrati igrice na slovo, na slovo..., brojiti koliko neka rijec ima glasova, pogadati na koji glas pocinje ili zavrsava rijec, to je svakako dobrodosli i za to ti nece trebati nikakvi privatni sati....
A sto se tice kolega i kolegica koje animiraju ili ne, stvar svakog pojedinca kako odrzi sat, neke su pred penzijom i ne animiraju vec drze sat pomocu starih metoda, netko animira i ima neke novije metode, ali to sve nije bitno jer nam je cilj svima isti, a to je osposobiti male glave da postanu veliki ljudi. To je isto ko i ova nasa rasprava, ona za koju ti mislis da ne zna raditi meni mozda zna ili obrnuto, stvar subjektivne procjene...Svakako bih se suzdrzala od komentara necijeg rada.
I jos samo ovo, skola u kojoj ja radim je seoska skola, djeca nemaju mogucnosti od malih nogu uzimati privatne sate , skola nam je u losem stanju, nemamo cak niti postenu plocu, dvoranu za tjelesni, lcd-projektor je jedan na skoli i to si sretan ako radi, unazad 10-ak godina osvajamo nagrade na drzavnim natjecanjima i to smatram zaslugom svakog kolege koji tamo radi bez obzira na njegove metode poucavanja i zaslugom svakog tog djeteta koje tamo ide u skolu.
I Lora ja tvoju djecu smatram prekrasnom i posebnom i ni na kraj pameti mi nije bilo reci nesto lose o njima

Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.