Sada je: 10 lip 2026, 18:11.

Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Trojkice i dvojkice o svemu i svačemu - 5.

PostPostao/la luda klompa » 26 lip 2009, 14:27

Lora gle, ti si neke stvari stvarno previse karikirala zato jer ne mislim kao ti i stvorila si zakljucak da se ovo odnosi samo na tvoju djecu, ja sam navela primjere djece s kojom se ja susrecem svakodnevno i kakve nam generacije djece dolaze. Ja samo zelim da moja djeca budu sto duze djeca. A ti ako zelis za svoju djecu privatne sate engleskog u dobi od 2,5 godine ili 3 ok, tvoja djeca, tvoja stvar. Ja to za svoje ne zelim jer smatram da jos neznaju pravo niti hrvatski i zato sam rekla da se daje prednost stranom jeziku ispred naseg, no to je moje razmisljanje.
A sto se tice kolegica koje animiraju ili ne animiraju, nikad, ali nikad za covjeka iz struke ne mogu reci da nezna "animirati". Ta kolegica koja "nezna" mozda ima sastav razreda takav da djeca koja znaju pisati su naucila krivo pisati ili citati tako da slovkaju ( sto nije dobro), pa se sad svojski trudi ispraviti pogresno nauceno, a stvarno se tesko ispravlja nesto sto je pogresno nauceno, drugi dio razreda nezna pisati, a ostatak jedva da zna drzati olovku u ruci. A i ovi koji znaju pisati i citati obicno dobiju neke dodatne zadatke (malo teze ili ih ima malo vise) tako da se moze malo vise poraditi sa ovom djecicom koja ne drze ni olovcicu dobro u ruci. I onda se događa to da ovi koji pisu i citaju smatraju to svoje animiranje ko kaznu i pitaju se a zasto ja moram napisati 3 recenice vise on Marka. Nakon nekog vremena ispada da ih kaznjavas a ne "animiras". Tako to oni dozivljavaju. Tamo gdje su svi citaci ili ima iznimaka pa nekoliko njih ne citaju i pisu, e draga moja lako njoj "ANIMIRATI".
Ne dam na ljude iz struke ;)

Puse svima, zmajcekima sretan rođendan :srca :srca :srca
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 26 lip 2009, 15:38

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:19; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 26 lip 2009, 18:28

Heheh moji vec odavno nemaju pelene :D
Ajd molim te ne karikiraj stvari, ja nisam rekla da se s njima nista ne treba raditi i nisam rekla da sam protiv crtanja, pricanja prica, slaganja puzzli, ali jesam protiv kojekakvih dodatnih privatnih satova do skole. Pa naravno da oni rastu i da odrastaju i da uce tijekom tog svog odrastanja. Kaj sam ja rekla suprotno :conf
Kad sam rekla da smatram da su djeca veliki radnici i da provedu 8 sati dnevno u vrticu i da su zakinuti u bezbriznom odrastanju sam uvrstila i svoju djecu i zato ih ne zelim dodatno opteretiti samo zato jer ima djece koja nesto mogu bolje od njih :shock:, ona zna lijepo crtati i kaj to znaci da ju moram upisati na dodatne sate crtanja ili on lijepo pjeva pa ga treba upisati na dodatne sate pjevanja da nebi bili tupavi ili kaj ja znam kaj? To ce dobiti kada to sami pozele, a ne kada se mami prohtije. :mrgreen:

Kazes da nisi komentirala moj odgoj, a ja bi mogla reci da jesi kad si rekla da svojima ogranicavas gledanje crtica i da radije sjedite i crtate ili citate, a ja recimo dozvolim da odaberu nekoliko crtica za taj dan. Mogla sam i ja tu iscitati nesto izreceno u rukavicama, a nisam......

I dalje tvrdim da se ne mora znati citati i pisati prije skole, ali da s njima mozes igrati igrice na slovo, na slovo..., brojiti koliko neka rijec ima glasova, pogadati na koji glas pocinje ili zavrsava rijec, to je svakako dobrodosli i za to ti nece trebati nikakvi privatni sati....

A sto se tice kolega i kolegica koje animiraju ili ne, stvar svakog pojedinca kako odrzi sat, neke su pred penzijom i ne animiraju vec drze sat pomocu starih metoda, netko animira i ima neke novije metode, ali to sve nije bitno jer nam je cilj svima isti, a to je osposobiti male glave da postanu veliki ljudi. To je isto ko i ova nasa rasprava, ona za koju ti mislis da ne zna raditi meni mozda zna ili obrnuto, stvar subjektivne procjene...Svakako bih se suzdrzala od komentara necijeg rada.
I jos samo ovo, skola u kojoj ja radim je seoska skola, djeca nemaju mogucnosti od malih nogu uzimati privatne sate , skola nam je u losem stanju, nemamo cak niti postenu plocu, dvoranu za tjelesni, lcd-projektor je jedan na skoli i to si sretan ako radi, unazad 10-ak godina osvajamo nagrade na drzavnim natjecanjima i to smatram zaslugom svakog kolege koji tamo radi bez obzira na njegove metode poucavanja i zaslugom svakog tog djeteta koje tamo ide u skolu.

I Lora ja tvoju djecu smatram prekrasnom i posebnom i ni na kraj pameti mi nije bilo reci nesto lose o njima :kiss
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 26 lip 2009, 20:39

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 08:56

Oko cega je pocela rasprava jel se ti sjecas??? Oko privatnih satova!! Na to se nisam osvrnula samo ja, nego i neke cure koje misle slicno. Nije mi jasno kako je to klincima igra i zabava kak ti pricas da je, ako oni imaju termin npr. srijadom u 16h, a njima se tada spava mozda, nervozni su mozda, ili im se taj dan to jednostavno neda jer su to djeca od 2-3 godine, dok npr. doma mogu odabrati aktivnost koju god oni zele ovisno o njihovom raspoloženju i nikad nisam rekla da ne trebaju crtati, pjevati, plesati, igrati se, slusati price ili mislis da i to zna netko bolje i strucnije od tebe same, pa da ih odvedes mozda na koji privatni sat? Ti si sad izvela cijelu pricu oko toga, i rekla neke stvari koje ja nisam niti u snu pomislila....a sto se tice krave uopce nisam rekla da je nece prepoznati nego da nece znati koje je boje i to uopce nije bilo namjenjeno tvojoj djeci, nego upravo mojoj djeci jer, iako smo na selu kako ti kazes, pocelo se dogadjati da djeca ne prepoznaju maslacak :shock: ili slicne stvari kao kravu koju viđaju na reklami ljubicaste boje.....eto to je bila cijela poanta :mrgreen:
I zalosno je to sto si uplela svoju djecu u nekom kontekstu koji ja nisam rekla.....znaci i ja bi se mogla naci uvrijedena jer si rekla da su moja djeca tupasta....halooooo.....eto kako se moze iz konteksta izvuci nesto sto nisi mislila ili ako si i mislila - bas me briga :mrgreen:

A sto se tice kolega znam neke koji misle da kopiranjem gotove pripreme znaju raditi (zalosno) i jos se usude komentirati neci tudji rad, a nikad u razred tog covjeka nisu provirili, opet zalosno...kuda ode struka......a sto se tice rezultata rada tamo dolje sam ti napisala i nemam namjeru pisati ponovno.

Ne mislim o ovome vise napisati niti slovca
:mrgreen:
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 09:36

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 09:47

A sto se tice kolega znam neke koji misle da kopiranjem gotove pripreme znaju raditi (zalosno) i jos se usude komentirati neci tudji rad, a nikad u razred tog covjeka nisu provirili, opet zalosno...kuda ode struka......a sto se tice rezultata rada tamo dolje sam ti napisala i nemam namjeru pisati ponovno.

Moram se svakako nadovezati na ovo jer nije uopce stvar mojih kolega da tako rade, nego se sjeti sto si jednom rekla kad si se vracala na posao, a ja sam to jako dobro upamtila...samo se malo prisjeti.....pa otud kuda ode struka ako svoj po svom pljuje prije nego pomete ispred svojih vrata....

A sto se tice TV- sto ti mislis da dijete od 3 godine moze cijeli dan prosjediti pred TV-om heheheheh....moji to ne mogu.....ne branim, ali niti ne gledaju cijeli dan...

Jel ti sad sve jasno??
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 10:12

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 10:37

http://www.podravske-sesvete.hr/skola/

I da ako se sjecas Jan ako ne zeli naocale, nema crtica :mrgreen:
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 12:20

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 27 lip 2009, 12:47

Ok, ok, zivnuo nam je topic vidim!
No, ne vidim svrhu ovog prepisivanja koje citam - ne na pdf-u Blizanci ;) , pa vas lijepo molim da se suzdrzite. Iako je ovo offtopic topic, zadrzimo se molim na nasoj djeci i svakodnevici, uspjesima i neuspjesima i ostalim carima duplica i triplica.... O profesiji o kojoj pisete mozete otvoriti topic na drugom mjestu ( rado cu prebaciti vase postove na tu temu na odgovarajuce mjesto). A osobna "pikanja", ako ih ima - na pp ;) .
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 12:49

Naravno da bih htjela vidjeti link, pa nisam to ni shvatila kao neko natjecanje, mi smo mala skola s tako malo ucenika i malo ucitelja i profesora i naravno da smo ponosni na svoj rad i svestranost i stvarno smo svi puno povezani i pomazemo jedni drugima...i zaista smatram da ako dijete u 8. razredu postigne uspjeh npr. iz fizike da je zasluzan svaki ucitelj...i uciteljica od 1. do 4. koja mu je usadila osnove, do ucitelja visih razreda...znaci to je uspjeh svih nas. Mozes misliti kako smo ponosni dok u cijeloj drzavi netko nas iz tako male skole odnese nagradu...pa to ti je festa i odmah se pajcek okrene heheh :alc

A ravnatelji stvarno hvale ucenike koji dolaze u srednju skolu s dobrim predznanjem - naravno da nam je lakse jer se mozemo individualnije pozabaviti sa svakim od njih jer se zna naci po 15 ucenika u razredu :dada

Ajde sat ti lijepo meni posalji sve o svojoj skolici ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 12:51

JiA...sorry malo smo se zanjeli :mrgreen: nebumo vise svecano obecajem....
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 12:57

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 27 lip 2009, 14:00

A baš nam je bilo zanimljivo :mrgreen: :lol
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 21:23

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 27 lip 2009, 21:44

joj, meni je ovo baš bilo cool :mrgreen: (ovi moderatori sve pokvare :p )

and now...

opet smo u zg. prva tura odmora je iza nas. klinci su bili super, otvoreni za svaku suradnju,
vole plivanje i šalabajzanje :)

a, ja?-krepavam od umora. jedva čekam svoj kreveeeet!
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 27 lip 2009, 21:52

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 27 lip 2009, 23:19

A eto bas nam drago da smo se svi dobro onda zabavili :drink
Slazem se s Lorom, bolje je to tak raspraviti...kad i jedna i druga tak smo malo temperamentne bi ja rekla :mrgreen:

Vall puse klincima, a tebi zelim da se odmoris "kak cudo" (tak bi rekla Katja)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zira » 28 lip 2009, 23:20

lora, čestitke sa zakašnjenjem :rodj , došli ste i vi do brojke 3!

cure su gotove s vrtićem za ovu školsku godinu, spremamo se na more, šalabajzamo po cijele dane...
ja sam na GO :drink i tak, dobro nam je.

nego to vječito prepucavanje njih dvije me ubija, luda sam od toga i ne znam kako odreagirati. ako kažem dogovorite se dogovora naravno nema nego ispadne jedna koja se rasplače i druga pobjednica. vječito otimanje stvari ili ono "ja sam to prva imala" , a igračaka toooooooooonu. umorna sam od toga i imam osjećaj da dobar dio vremena potrošim na razna objašnjavanja, mirenja, reci oprosti, grli, ljubi i sl. situacija. one se doslovno znaju počupati i udarati na što kad vidim automatski dreknem i onda još na sve to moja galama dođe ko šlag na tortu :loce . i kad na kraju postignemo neki dogovor one ga zaborave već sljedeći dan :gace

nego, mislim da mi pod hitno treba nego štivo za roditelje trogodišnjaka jer ziher radim krivo, zato dame molim vas ASAP preporuku!
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lora7 » 29 lip 2009, 12:59

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 29 lip 2009, 13:36

reagiram, otrpilike, kao i Lora (skoro identično). samo kod nas bacanje igračaka u smeće više ne pali
jer ih sad sami odnesu i pritom im je to i smiješno :roll: :mrgreen:
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 29 lip 2009, 13:48

Moram se sloziti sa ovim sto cure kazu :mrgreen: , samo ih ne bacim u smece nego oduzmem igracku , isto tako se moraju ispricati jedan drugom i poljubiti...i sjede na fotelji.... kao sto rece Lora to nam je svakodnevna procedura, oni jos ne mogu upamtiti da ce za određeni postupak snositi posljedice, ali polako uce ;)
Sretno...proci ce uskoro i to :drink

vall ja sam si tocno predocila kak to izgleda ;)...koje su to male mudrice heheheheh
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 29 lip 2009, 16:27

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 29 lip 2009, 18:30

Ovo s dekom i lezanjem jedan po drugom isto rade i moji i pri tom se jaaakoooo zabavljaju :lol

Mislim da je najteze zanimanje biti roditelj, naravno i najljepse, ali bas je to komplicirano, moras biti dosljedan ( a to mi je jako tesko) jer je nevjerojatno koliko ispituju granice i koliko puta me "ožene" :mrgreen: u nekim situacijama jer se ni ne snađem.....i isto se 100 puta pitam jesam li to napravila kak treba ili sam mogla drugacije......
Katja je mali filozof....veli ona meni jedno jutro " Mama ja sam jaaakooo sretna jer me ti voliš" - mislim si ja jos je mala da bi joj nesto trebalo tipa lova ili izlazak :mrgreen: i naravno da mi se tada srce rastopi.....
Sinko sarmira na drugi nacin, on osmjehom kupuje ili ako nesto trazi, a ti mu kazes ne...onda ide MAMA MOOOLIM TEEEEE, A KAD TE MOOOLIM :mrgreen:
I sad ti budi dosljedan :mrgreen:
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zira » 29 lip 2009, 19:03

ma tak je ženske, slažem se ja sa svime što kažete, iako moram priznati da sam se već nekoliko puta zapitala jesu li samo moja djeca malo premašila granice naguravanja ili je to normalno za tu dob.
i istina je da je moje strpljenje malo nagriženo pa često zaboravim koliko one godina stvarno imaju.
oooooooo, koliko je naših igračaka završilo u smeću, koliko sam poklonila - jedno vrijeme su nakon čerupanja morale izabrati jednu igračku koju će pokloniti drugoj djeci.
očito moram unificirati obrazac djelovanja u kriznim situacijama :sumo
nego, zaista me zanima neki dobar naslov teme roditeljstva, tek toliko radi usavršavanja :lol kao neko štivo za plažu!
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la luda klompa » 29 lip 2009, 19:37

Zira vjeruj mi normalno je za tu dob, meni tete u vrticu nisu vjerovale da se tuku, u cudu su me gledale i rekle nikad se nisu potukli :conf , ali jednom su se tak mlatili pa nam je teta u cudu ispricala cijeli događaj i rekla da se uopce nije snasla jer su se potukli oko casopisa iz Turbo Limacha, vukli su ga jedan na jednu, a drugi na drugu stranu i na kraju ga poderali i onda se pomlatili da su i stolice frcale okolo :dada , teta je bila :shock: .......nije ih uopce razdvajala jer je bila u soku, a i rekla sam joj da nekad nema koristi, moraju odmjeriti snage malo :sumo poslije su puno mirniji :mrgreen:
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 29 lip 2009, 19:42

E da za knjizicu...nisam uopce pametna kaj da ti preporucim, imam negdje radionice koje provodimo s roditeljima...ono tipovi roditeljstva i sve ovisi kakav si tip roditelja i ima pojasnjenja kako postupati u pojedinoj situaciji...u svakom slucaju treba postivati i njihove male potrebe...joj ma moram to negdje iskopati....
Na roditeljskom sastanku im postavis pitanje vrlo jednostavno i moraju se odluciti za jednu recenicu..
JA kupam dijete. Ja KUPAM dijete. Ja kupam DIJETE. Ja kupam dijete.
Ajd se odluci prvo za jednu recenicu ;) Pa cu ti reci dalje ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 29 lip 2009, 21:49

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 29 lip 2009, 22:09

Je je ove nase su za malene, upravo ono sto si i ti spomenula da cucnes kad ima objasnjavas i ne upotrebljavati ti to moras, biti spreman na kompromis...i uvijek objasnjavati do besvjesti :mrgreen: i ne ih kazniti a da ne znaju zasto su kaznjeni...imam ja sve to negdje :mrgreen: samo mozda ne sve u elektronickom formatu......na tone kojekakvih papira......ako nist drugo kad pocne skola mogu ti kopirati pa posaljem postom, jako je zgodno......
no eto...mozete i vi ostali odluciti se za jednu od ponuđenih recenica...pa cu vas dalje uputiti...samo je bitno da odaberete jednu od ponuđenih...mozemo malo onda raspraviti...to vam bude tak jednom kad dođete na roditeljski sastavank vasim malcima... ;)
do sada su nam rezultati porazavajuci i dobro se je malo educirati sto se toga tice, u nasem vrticu preko ljeta ima skola za roditelje gdje se onda sakupimo jednom tjedno i s ostalim roditeljima razgovaramo o klincima, odgoju, postavljanju granica.........
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.