Sada je: 03 kol 2026, 21:15.

moja greška i moj uspjeh

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

moja greška i moj uspjeh

PostPostao/la LTL » 27 lip 2009, 12:56

evo ovako,spremamo se za tavanski polako,pa bi molila cure koje su si već napravile svoje gnijezdo da napiši s ćime su najviše zadovoljne u svom stanu i što bi da sad rade ponovno promijenile
ne mislim na uređaje nego baš gradnja( laminat,parket,podno grijanje da ili ne,velika ili mala kuhinja? boje zidova,rasvjeta....
hvala puno unaprijed
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: moja greška i moj uspjeh

PostPostao/la ivanaibruno » 27 lip 2009, 12:59

isla bih na što manju kuhinju i rasvjetna tijela samo na zidovima, bez lustera (izuzetak: kuhinjski stol)
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lamb » 27 lip 2009, 13:04

ltl :kiss
parket definitivno i to nemoj uzet neki skroz svijetli,mi jesmo pa se sve vidi-svaki dan ga čistimo..mi smo uzeli bambus,za podno grijanje ti nemam iskustva,a zidove bih u neke svijetlije boje,jedan glavni zid u neku žarku boju ali zavisi jel imaš dovoljno svjetlosti,zavjese kombinacija s tim zidom,neke sitnice isto u tu boju,kužinu ne bih baš veliku da ti ne zauzima puno prostora,plafonjere ili male rasvjetne lampice zidne.imaš li balkon-naravno posadila bih cvijeće...eto za početak toliko :kiss
lamb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LTL » 27 lip 2009, 13:14

hvala ti ivanaibruno :kiss
lamb i tebi :kiss
baš me to zanima,kako neke stvari,materijali djeluju u praksi!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 27 lip 2009, 13:31

ja ti kažem ništa preskupo ne kupovati

parket sam ti ja puknula van tj. na njega stavila laminat , je parket super ali održavati ga treba svake godine i to stručno
a i skupo

ne kupovati preskupi namještaj jer ćeš za par godina htjeti nešto novo , neku promjenu a ako daš 20 000 kn za kutnu bit će je teško zamjeniti

moj savjet, zidove staviti bijele i za par mjeseci kad sve namjestiš vidiš koja ti boja odgovara
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crazy Daisy » 27 lip 2009, 13:43

parket super ali održavati ga treba svake godine

ne znam koji to parket treba odrzavati svake godine :dunno

laminat jedino sto ga je brzo i lako postaviti, sve ostalo je 0 bodova. ako hoces dobar laminat, kosta kao i parket. najveca mana mu je staticki elektricitet, sto vjecito skuplja prasinu i mucice. ja bih uvijek parket prije laminata. ako bi umjetnu podlogu, izvrsno rjesenje su nova generacija linoleuma. najzdravija podloga, super izgleda ali je skupa.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Ciara » 27 lip 2009, 14:04

nemoraš al ćeš vidjeti za koju godinu
treba ga preslagivati, brusiti pa lakirati inače ti se sam raspussti i rasuši i naprave ti se mali razmaci između njih a unutra
prašina do koje ne možeš

al ja ti to iz iskustva valjda ti znaš onda nešto što ja neznam ;)
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la badada » 27 lip 2009, 14:11

ciara,gle,mm je parketar i naravno da nam je po kući svugdje parket,ništa se nije ni raspustilo ni rasušilo
ja osobno vjerujem da sve ovisi od majstora koji to postavlja,podlozi,klasi parketa,laku kojim je parket premazan i tako dalje....
evo isto iz osobnog iskustva,mi smo jako zadovoljni ;)
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 14:38

LTL, :mrgreen: volem ove teme.

Parket - definitivno najbolja varijanta koju sam imala - doma ga imamo 30 godina u kući i niti u jednoj sobi se nije rasušio :dunno a prelakiran je svakih 10 godina. U stanu koji smo kupili je sve ok osim što bi ga polakirala u više slojeva laka - da je onako kao ogledalo.

Namještaj - ja sam za kvalitetan i funkcionalan - to ne znači neki preskupi trendovski koji ćeš svako malo željeti mijenjati. Već sam nekome pisala na forumu - da popiše sve što koristi i gdje to planira držati (daska za peglanje, metla, posude za veš....) hrpetine su tih stvari koje svi imamo a ako stoje po raznoraznim kutevima rade nered. Ti si napisala da hoćeš minimalizam ako se ne varam?! Napravi ugradbene ormare - i onda si možeš dozvoliti minimalizam na svim ostalim stvarima.
Moj cilj je napraviti ugodan i funkcionalan životni prostor koji će biti organiziran na način da je praktički nemoguće napraviti nered - jednog dana ću staviti foto zapis kako sam to postigla. ;)

Ovo što je Ciara napisala meni vrijedi za raznorazne dodatke - jastuke, zavjese, dekore, tegle za cvijeće....

Napravi si osnovnu bazu u koju ćeš uložiti novce (npr. kvalitetnu kuhinju teško ćeš napraviti ispod 15000 kn, kvalitetna kutna garnitura isto košta minimum 5000 kn...) koja će biti kvalitetna i funkcionalna a onda možeš svake godine za 2000 kn mijenjati detalje i stvarati si "novi" prostor.
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 27 lip 2009, 14:50

a ja krivo svaćena ,ja našla solidnu garnituru za 10 000 kn :mrgreen:

a parketi , valjda se onda samo meni dali zamjeriti, jedva čekam da ih izbacim iz spavaće sobe , drugdje jesam
zavjese neću imati to je meni tak ružno, samo žaluzine
jastučiće i te gluposti isto ne volim, tipa cvjeće po kući :loce
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 15:04

:lol Ciara trebali smo prvo napraviti skalu da znamo što je puno a što malo.
Kad si napisala jeftin namještaj ja sam mislila na baš jeftin - a i to mi se nije poklapalo sa tvojom cifrom za kuhinju ;)
Prvo htjela stan bez zavjesa - ali nije mi baš praktično a venecijaneri su za čišćenje preskupi. Imam 2 jastuka na kutnoj koji imaju svoju funkciju i falili bi mi, cvijeće mi je :5 - sve sa mjerom naravno.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 27 lip 2009, 16:30

ja nikad nebi malu kuhinju u obitelji s troje djece- pretpostavljam se se kuha i to svakodnevno i po više puta :mrgreen: Kuhinja je centar obiteljska života.
Za kuhinju bi uvijek dala-koliko mogu, i prostora i novaca.
Parket je prirodni materijal-kvalitetan i dugotrajan. Laminat bi stavila samo u podstanarske stanove, apartmane i nešto šta pokušavam nabrzinu riješit :dunno

Šta se tiče boja- moje iskustvo- kod mene je sve bijelo, osim:
jedan zid u hodniku u "niši" tamnosmeđi--super upao
jedan zid u spavaćoj sobi(iza glava)-lavanda-odličan
jedan u dnevnom-iza TVa-taaaamnoljubičasti-boja sama po sebi-super-u prostoru-koma, prostor smanjen vizualno skroz.

jedan moj savjet-ne pre**ravati se sa led i inom rasvjetom (to mi je pa ...dio posla), rasvjeta mora biti il KVALITETNO isprojektirana il obična.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 16:35

Krumpirić je napisao/la:ja nikad nebi malu kuhinju u obitelji s troje djece- pretpostavljam se se kuha i to svakodnevno i po više puta :mrgreen: Kuhinja je centar obiteljska života.

Kuhinju ćeš imati odvojeno ili u sklopu DB? Ovo što je krumpi napisala je istina - mi smo spojili kuhinju i DB rezultat je između ostalog i vizualno veći cijeli prostor.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 27 lip 2009, 16:41

Henrietta je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:ja nikad nebi malu kuhinju u obitelji s troje djece- pretpostavljam se se kuha i to svakodnevno i po više puta :mrgreen: Kuhinja je centar obiteljska života.

Kuhinju ćeš imati odvojeno ili u sklopu DB? Ovo što je krumpi napisala je istina - mi smo spojili kuhinju i DB rezultat je između ostalog i vizualno veći cijeli prostor.

da, kod nas je isto tako, da je veći prostor SIGRUNO bi išla s OTOKOM. Kad imaš otok, dok kuhaš, komuniciraš s obitelji, nisi izolirana i ne pričaš sama sebi:sad bi mogla kapulu narezat, ko ludača :lol
Zezam se, al meni su otoci diiiiiiivni...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 17:01

Ja nemam otok nego stol za objedovanje - nakon što me cijele dane nema doma ubila bi se da se moram zatvoriti u kuhinju i kuhati dobro ne bi se ubila ali sigurno bi manje kuhala :lol Dakle najbolje da sad sve to pregradim - prije ću skinuti kile ;)
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 27 lip 2009, 18:27

ja neću raditi otok iako mm to želi ja ga neću iz razloga da ne mora svatko vidjeti što ja imam u kuhinji
a odlučila sam i da neću perilicu, vjerojatno glupa odluka al ostavit ću si sve za nju

kuhinju , blagaovaonu i dnevnu sobu ću imati spojeno,jedan šank između kuhinje i dnevne sobe koji ću dati raditi u sklopu kuhinje, sve zajedno 45 m2 + terasa natkrivena ulaz iz blagovaone od 12 m2
e tamo ću imati tegle sa biljkama , roštilj i uživancija na trećem katu :mrgreen:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 27 lip 2009, 20:21

ja ću imati otok :joy ,tome se najviše veselim,na podforumu stanovanje pod tavanski stan sam stavila nacrte pa škicnite! ;)
toliko se tome svemu veselim ne mogu objasniti,znam da će biti muke al bit ćemo svoj na svome!
od ukrasa,mislila sam po stubištu staviti slike bebolinaća,nekoliko lijepih vaza ili samo jedna neznam,nisam o tome još,nedam sama sebi razmišljati :mrgreen:
kako ćemo imati krovne prozore sa strane i velika francuska vrata(tako sam ja zamislila koja se otvaraju prema van na terasu, isto mislim da neće biti zavjesa ali još neznam,vidjet ću kako izgleda bez pa odlućiti! voljela bi od rasvjete staviti te male ugradbene lampice i, i možda sa svake strane trosjeda,stojeću visoku lampu¨!
iznad trosjeda će biti malo uvućen zid,i tu ću staviti onaj okvir digitalni za slike,taj zid će biti za sad,tamnocrveni a ostali zidovi bež!
namještaj u kuhinji će ili biti tamno sivi,ili svijetlo crveni!
henrietta,definitivno planiram napraviti dva velika ugradbena ormara!
još razmišljam o boji podova,neki put mi se svidi tamno,neki put svijetlo i to još nisam odlućila! htijela bi da mi prostor djeluje onako svježe pa mislim da bi onda bilo bolje staviti svijetlo!
od ukrasa,par visokih zelenih biljaka,a iznad kuhinjskog otoka,tamo negdje će biti prozori krovni,tamo ću u male teglice staviti zaćinsko bileje! sad vidim da sam razmišljala o detaljima i više što sam mislila :lol
Zadnja izmjena: LTL; 27 lip 2009, 20:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 20:26

LTL je napisao/la:nedam sama sebi razmišljati :mrgreen:

Zašto? Pa to je veselje! Uživaj u planiranju i maštarenju :)
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 27 lip 2009, 20:28

predugo mi je dvije godine za čekati :lol ,da sutra krećemo već bi mi bilo dugo! al glavno da s nećim mrdnemo ovu jesen/zimu! :zivili
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 20:30

Kad krenu radovi jedni povlače druge i brzo to ide. :dada
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 27 lip 2009, 20:31

Mi isto gradimo tavanski stan, u biti sve je gotovo, promijenili smo krov, prostorije su gotove, u ponedjeljak krečimo, boje će biti pastelne, znam da će u hodniku biti boja breskve i da ćemo sigurno jednu prostoriju staviti u boju lavande, to je moja omiljena boja i sad ju već 2 godine mm i ja imamo u svojoj sobi gdje boravimo privremeno.
Uzet ćemo laminat.
Kuhinja i dnevna soba su nam najveće, a spavaća i dječja manje. Kupatilo s tuš-kabinom.
Za rasvjetu ćemo uzeti plafonjere jer nemamo visok plafon a uz to kao dodatnu rasvjetu stvait ćemo stojeće lampe.
Ja sam već sad zadovoljna ovim planom jer je to naša vlastita nekretnina i to mi je za sada dovoljno a poslije ćemo vidjeti.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la LTL » 27 lip 2009, 20:35

upravo se tome nadam ;) ,malo po malo!
sva sreća pa mi je tata građevinar i to jedan od onako jako,jako preciznih,to sam naslijedila od njega,ubija me kad vidim krivo naljepljene ploćice ili neravne stepenice,sve gledam njegovim oćima! tako da sam potpuno bez brige da će sve biti napravljeno najbolje moguće!
mrava :kiss blaaaaago tebi,već krečenje ;) jedva čekam slikice!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 27 lip 2009, 20:39

Bit će i kod tebe, za čas će stići slatke brige! I ja sam mislila da nećemo nikad graditi! :kiss
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la LTL » 28 lip 2009, 17:51

:dada
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la melita » 29 lip 2009, 14:28

Moj cilj je napraviti ugodan i funkcionalan životni prostor koji će biti organiziran na način da je praktički nemoguće napraviti nered - jednog dana ću staviti foto zapis kako sam to postigla.

Jedva čekam te fotke! :klanja
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Helena71 » 30 lip 2009, 00:28

Jos jedan glas za parket :dada Mi imamo klasicni hrastov 9 godina, sad bi bio zreo za jedno brusenje i lakiranje jer smo ga izgrebali sa hranilicom, pa vozeci djecu u kutijama po njemu itd :lol Jako je vazno naci dobrog parketara, o njegovom trudu i znanju sve ovisi.
Lakirali smo sjajnim lakom u 2 ili 3 sloja, bio je kao ogledalo i to je super za odrzavanje. Boja je najzahvalnija neka srednje svijetla jer se na tamnom drvu jako vidi svaka mrva prasine, a valjda tako i svaka necistoca na jako svijetlom. Da ponovo biram uzela bih bukvu, hrast mi je malo starinski ;)
Za zidove volim zive boje - zuta kao suncokret, svijetlozelena. Obje boje su u prvom pokusaju ispale drecave pa smo morali razrijediti s bijelom i opet farbati da bi mogli gledati u zid bez suncanih naocala :lol Tako da je preporuka da izaberes dvije nijanse svijetliju od one boje koja ti se na papiru cini dobra. Uzeli smo Dulux boju s koje se fleke mogu oprati dok su friske.
Uzivaj u uredjenju :up
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Helena71 » 30 lip 2009, 00:33

U kupaoni preporucam radijator lojtricu + podno grijanje. Nama majstor rekao da ne bi stavljao skroz blizu wc skoljke, da ne smrdi kad se zagrije, sad mi to naravno fali tako da bih stavila podno gdje god ces stati bosom nogom, otprilike centralni kvadrat izmedju kade, umivaonika i skoljke. Samo podno bilo bi premalo da se kupaona dobro zagrije, pa svakako treba i lojtrica i jako je zgodna za objesiti mokre rucnike. Imamo i el. grijalicu iznad vrata i ta dobro dodje izvan sezone grijanja kad treba ugrijati kupaonu za djecu.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Svrco » 30 lip 2009, 08:04

I ja sam apsolutno za parket, laminat mi šuška kad hodam i djeluje mi nekak nedovršeno. Bio skup ili jeftin. Navijam također za kuhinju spojenu s DB, dobivaš definitivno na širini prostora.
Ja sam se što se zidova tiče odlučila za bež boju. I prezadovoljna sam. Obzirom da mi je kuhinjski namještaj ima tamno smeđe fronte s vidljivom teksturom, a stol, šank i ostali namještaj u DB je drap, ta kombinacija mi se jako dopala.
U to sam ubacila pokoji obojani detalj i ispalo je baš dobro.

Neko je pisao da ne želi imati perilicu za suđe, jao jao - greeeeška. Ako imaš mogućnosti, svakako si je nabavi, pogotovo uz troje dječice.

Henrietta ti je super napisala ovo da predvidiš prostore za metle i druge gluposti koje rade nered.

Uživaj dalje u planiranju.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 30 lip 2009, 08:32

parket definitivno, laminat ne bih stavljala nikad u prostor gdje živim, ako imam mogućnost izbora
perilicu suđa imam već 12 godina i ne mogu si zamisliti da je nemam - to mi je obavezna stavka u kuhinji
boje na zidu - dulux - ne kaplju, dovoljan jedan premaz najčešće, brzo si gotov
radijator u kupaoni - lojtrica s bočne strane kade, super stvar, a s obzirom da smo na toplani - nama je i više nego dovoljna da ugrije kupaonu
dunja
most

PostPostao/la sandram » 30 lip 2009, 09:28

Mi smo se odlucili cijeli donji kat ostaviti za boravak, kuhinju i blagavonu iz koje se izlazi na veeeliku terasu. Ja sam definitivno za veliku kuhinju, pogotovo ako se uziva u kuhanju i pripremanju svega i svacega vezano uz kuharstvo. Perilica sudja pod obavezno, ja vec godinama ne znam kako bih bez nje. Od blagavaonice nas odvaja neka vrsta sanka, tj to je vise daska na nozi, ispod slobodan prostor i dvije barske stolice. Tu preko tjedna jedemo, bojamo, crtamo... ma sve. Nemam zavjese, priznajem da mi malo fale, ali vise zimi kada one daju neku dodatnu toplinu domu. Sada u ljeti su vrata od terase ionako stalno otvorena pa bi nam zavjesam samo smetala. Od namjestaja kod nas je minimalizam, tako oboje volimo. U blagavaoni stol sa stolicama, u boravku kutna, regalic, kutna lampa i tepih (u ostalim prostorijama nemamo tepihe i ne fale mi). Odlucili smo cak biti i bez stolica u boravku da klinci imaju sto vise prostora i svi nam kazu da je to dobra odluka. Nema se sto razbiti, prevrnuti, klinci imaju prostora za nogomet igrati doslovce i nitko od nas nije opterecen hoce li se sto dogoditi ili ne. Zidovi su zuti, dva su zelena i super su se uklopila. Hodnik dolje i gore i gore radna soba su narancasti i ispalo je fenomenalno jer to je boja koja upija svjetlost i daje prostoru bas neku svjezinu, prozracnost. Mi smo se odlucili napraviti prostoriju za ugradbene ormare, dasku za peglanje, cipele i sl i to nam je jedan od boljih poteza, nema ostavljene gardarobe po kuci, tamo se presvlacimo, ostavljam ves za peglanje i sl. Ako imate prostora, svakako odvoji wc od kupaone. Mi imamo dolje malu kupaonicu u kojoj je wc, mali umivaonik i ves masina i na katu prostranu kupanu sa kadom, velikim umivaonikom i odjeljenim prostorom za kombi bojler. Tu smo imali prostora za poigravanje s plocicama pa nam je zid iznad kade drukciji od ostalih zidova u kupaoni. Stavili smo jedan veci lojtrice radijator i vise nego dobro zagrije veliku kupaonu jer je izolacija dobra (vrlo vazna stvar, ne znam kako je kod vas sa izolacijom). Parket je bolji od laminata, mi ga imamo dolje, ali gore smo iz financijskih razloga morali posegnuti za laminatom i razlika je ogromna.
Nama su jos stepenice ostale roh bau, to planiramo u roku dvije godine zavrsiti, trenutno je na cekanju.
Od ukrasa sam uvijek za fotke sto u boji, sto crno bijele u raznim okvirima ovisno o mjestu na kojem ce visiti. Osobno sam protiv vaza, ukrasnih figurica i slicnih djidja, ali netko tko u tome uziva moze takvim sitnicama bas podici prostor.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.